Weerwoord forum index Registreer FAQ Zoeken

Weerwoord forum index » Buitenland » Maffia uit O-Europa rukt op in Nederland
Plaats nieuw bericht  Plaats reactie Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
Maffia uit O-Europa rukt op in Nederland
BerichtGeplaatst: Vr Feb 08, 2002 9:48 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekend
Gast
   
 - vrijdag 8 februari 2002 @ 08:32 - Bron: Planet Nieuws

Criminele bendes uit Oost-Europese worden steeds actiever in Nederland. Uit een rapport van het kernteam Noord-Oost Nederland blijkt dat zij een steeds ernstiger probleem vormen. De bendes gebruiken Nederland vooral voor witwaspraktijken, sigarettensmokkel, drugshandel en prostitutie.

Het kernteam Noord-Oost Nederland is het politieteam dat zich speciaal met Oost-Europese criminaliteit bezighoudt. In 1999 concludeerde het kernteam nog dat misdaad uit dat deel van Europa welliswaar een ernstig, maar beperkt probleem was.


groeten uit......Holland?
Maffia uit O-Europa rukt op in Nederland
BerichtGeplaatst: Vr Feb 08, 2002 13:05 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Lees ook:

'Criminele bendes uit Oost-Europa ernstig probleem'

Uitgegeven: 7-2-2002 23:10

RIJSWIJK - Oost-Europese bendes worden steeds actiever in Nederland. Zij vormen een ernstig probleem. Criminele organisaties gebruiken Nederland vooral voor witwaspraktijken, sigarettensmokkel, drugshandel en prostitutie. Dat blijkt uit een rapport van het kernteam Noord-Oost Nederland, het politieteam dat zich speciaal met Oost-Europese criminaliteit bezighoudt.

In 1999 concludeerde het kernteam dat de Oost-Europese misdaad een ernstig maar beperkt probleem was. De grootste dreiging vormt het witwassen van zwart geld.

Vele miljoenen euro's worden geïnvesteerd in Nederland en op de Nederlandse Antillen. Dat komt door de gebrekkige controle, stelt het politieteam. Vooral Russische bendes profiteren hiervan.

Een ander groot probleem is de sigarettensmokkel. Nederland blijkt een belangrijk doorvoerland voor Duitse, Ierse en Britse rokers. Nederland loopt hierdoor tientallen miljoenen euro's aan accijns mis. De politie heeft aanwijzingen dat een deel van de opbrengst in de kas van terroristische organisaties terechtkomt.

Doorvoerhaven

Voor de smokkel van cocaïne is Nederland een steeds grotere doorvoerhaven op de route van Zuid-Amerika naar Rusland. Bovendien neemt de handel in XTC toe. Het gaat hierbij om de invoer van grondstoffen en de uitvoer van pillen. De politie verwacht dat de smokkel van heroïne vanuit Rusland gaat toenemen, omdat de heroïnehandel daar groeit.

Diefstal en inbraken in georganiseerd verband door Oost-Europeanen nemen volgens het rapport grimmige vormen aan. De politie doelt op ramkraken die vaak door Polen met behulp van shovels worden gepleegd.

Een bron van zorg blijft de mensenhandel. Nu er een wettelijke regeling voor prostitutie is, wordt het voor illegale vrouwen moeilijker in het openbaar in de prostitutie te werken. De politie is bang dat de omstandigheden waaronder deze vrouwen moeten werken, verslechteren.groeten uit......Holland?
Maffia uit O-Europa rukt op in Nederland
BerichtGeplaatst: Vr Feb 08, 2002 14:07 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Ik heb een idee! Laten we een muur bouwen tussen Oost- en West-Europa.

Meteen maar een dubbele. Met daartussen veel rollen prikkeldraad en landmijnen. En natuurlijk verhoogde wachtposten met schietgrage bewakers!
Bouwtekeningen en organisatiestructuur zijn vast nog wel ergens kant en klaar te vinden in een stoffige bureaula in Oost-Duitsland.
De geest is wel gewillig maar het vlees is zwak.
Maffia uit O-Europa rukt op in Nederland
BerichtGeplaatst: Vr Feb 08, 2002 16:12 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Guus wil het graag zo houden als het is. Misschien maakt hij gebruik van illegale dames?
Weet jij een goede oplossing om de toename van criminaliteit door oost-europeanen te stoppen Guus? Of wil je liever het probleem ontkennen en gewoon met je portemonnee in je kontzak over straat gaan?
Je kunt lollig doen over een dubbele muur, maar kom jij eerst maar eens uit je glazen huis!
Maffia uit O-Europa rukt op in Nederland
BerichtGeplaatst: Vr Feb 08, 2002 17:12 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Foei, Paulien, wat een insinuaties over mijn sexleven.
Maar....het is niet zo ver gezocht want ik vang wel eens iets op over heren die een Poolse of Russische dame hebben aangeschaft. Maar dat heeft niet zozeer met criminaliteit te maken danwel met de ongeneerde commercialisering van de maatschappij.

Ja, ik loop nog steeds met een portemonnee in mijn kontzak door Amsterdam. Verdomd...ook in omgevingen waar dat niet verantwoord wordt geacht. Nee, ik ben nog nooit gerold of beroofd. Ja, dat is stom geluk en misschien heb ik mijn postuur een beetje mee.

Terzake.
Ja, ik denk dat ik wel een oplossing weet: Simpelweg de socialistische staatsvormen herstellen in Oost-Europa. De bedrijven nationaliseren en zodoende de volledige werkgelegenheid en het nationale eergevoel weer herstellen.
Het tweespan Reagan-Gorbatsjov heeft het Oostblok geen goed gedaan. Het westen heeft er sindsdien zijn filiaaltjes neergezet waardoor de lol van het zelfstandig en regulair zakendoen er voor de autochtonen snel af was.
Doe maar eens als ik: kom uit je dubbelbeglaasde westeuropese huis, en ga bijvoorbeeld eens in Warschau kijken. Informeer bij banken en bedrijven waar de grote bazen en eigenaren zitten. Juist, allemaal in West-Europa en de VS.

In samenlevingen met schrille welzijnscontrasten ontstaat misdaad en dus ook georganiseerde misdaad. Daarvoor hoef je geen sociologie of psychologie te hebben gestudeerd.
Daarvoor zijn maar twee oplossingen:

  • welvaartsspreiding, bijv. door socialisme of
  • een politiestaat met galgen, vuurpelotons, elektrieke stoelen en giftige injectiepuiten.


Maak uw keuze!


De geest is wel gewillig maar het vlees is zwak.
Maffia uit O-Europa rukt op in Nederland
BerichtGeplaatst: Vr Feb 08, 2002 17:36 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Om die enorme tegenstelling te ontdekken kun je ook in het tegenwoordige Duitsland terecht.

Als je ooit in Leipzig komt moet je voor de grap (sic!) eens in het boemeltje naar Halle stappen. Kijk daar rustig om je heen en vraag hier en daar eens wat.
Ik had daar door omstandigheden wat langer de tijd voor maar je ontdekt een enorme kloof tussen arm en rijk.
Alles wat er goed uitziet is in 'westerse' handen en de rest van de puinhoop is van de mensen die er al vijftig jaar wonen.
De werkloosheid en armoede is in dat deel van Sachsen-Anhalt nog steeds schrikbarend.
...bent u daar nog...
Maffia uit O-Europa rukt op in Nederland
BerichtGeplaatst: Vr Feb 08, 2002 17:37 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Geen slecht idee van je hoor, Guus, maar daarmee heb je de oost-europese crimineel die in Nederland vertoeft nog niet weg.
En ik woon in een oud, niet dubbelbeglaasd huis, ben nooit in het Oostblok geweest, maar ben ook niet achterlijk genoeg om niet mee te kunnen praten over dit onderwerp. Moet je eerst ergens geweest zijn om er over te kunnen oordelen?
Maffia uit O-Europa rukt op in Nederland
BerichtGeplaatst: Vr Feb 08, 2002 18:47 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Dat geeft je oordeel wel meer gewicht paulien.
RobT het as jammer dat de oostduitsrs zo'n luilakken zijn in vergeleijking met westduitsland. Maar de aanwezigheid van de westduitsers geeft de oostduitsers meer kansen. Zij kunnen natuurlijk door de westduitsers aangesteld worden als tuinman of schoonmaakhulp. Zo kunnen zij hun situatie verbeteren dankzij de westduitsers.


ik haat de staat
Maffia uit O-Europa rukt op in Nederland
BerichtGeplaatst: Vr Feb 08, 2002 19:09 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Gut Henk, ben je d'r weer? En nog geen steek veranderd, zie ik.
Maffia uit O-Europa rukt op in Nederland
BerichtGeplaatst: Vr Feb 08, 2002 20:08 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


JANNEKE!!!! Ja ik mag weer. Hoe ist met den ellepijp? Gaat al beter zie ik. Of heb je een spraakgestuurd programma geinstalleerd. LOL!


ik haat de staat
Maffia uit O-Europa rukt op in Nederland
BerichtGeplaatst: Vr Feb 08, 2002 20:44 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Henk, ik heb me keurig gehouden aan alle voorschriften, en nou kan ik weer normaal werken. En internetten. Maar ik mag geen computerspelletjes met de muis meer doen
Maffia uit O-Europa rukt op in Nederland
BerichtGeplaatst: Vr Feb 08, 2002 21:06 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Grappig dat er dus ontzettend veel criminaliteit van Oost-Europeanen is maar niemand die roept dat alle Orthodoxe kerken maar dichtgegooid moeten worden (zoals bij bv. Marrokanen).
Maffia uit O-Europa rukt op in Nederland
BerichtGeplaatst: Vr Feb 08, 2002 21:33 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Kijk nou toch.. welkom terug Henk.


een dag niet geconsumeerd is een dag niet geleefd
  Weerwoord forum index » Buitenland
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 1 van 1  

  
  
 Plaats nieuw bericht  Plaats reactie  Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.