Weerwoord forum index Registreer FAQ Zoeken

Weerwoord forum index » Economie » Beurstip
Plaats nieuw bericht  Plaats reactie Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
Beurstip
BerichtGeplaatst: Do Jul 04, 2002 5:52 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekend
Gast
   
 


Nog 10% er af en ik ga weer eens wat bijkopen, ik hoor iets over Neways en Philips.Windbuil AH (wel eens bootschappen gedaan en ook zo geschrokken ) blijkt een luchtballon die door Aldi en Lidl wordt doorgeprikt.Gebroeders Albrecht zitten in de top 3 van de rijkste Europeanen, in 1946 hadden namen ze de kruidenierswinkel van een tante over...............maar ja als links NL dit leest zal het wel weer niet goed zijn vrees ik.
Dy ít oer de balke springt, moat oer in strie net stroffelje.
Beurstip
BerichtGeplaatst: Do Jul 04, 2002 10:46 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Laurens zit ook redelijk op de bodem volgens mij
Heilige drie-eenheid: Vrijheid, Verantwoordelijkheid, Respect.
Beurstip
BerichtGeplaatst: Do Jul 04, 2002 12:43 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 Deze is gejat van iex,
ik denk dat Neways ook wat is, schijnen voor Boeing te gaan werken.

Alles wat we horen over de beurs lijkt kommer en kwel. Die aarzeling om in te stappen is misschien het beste bewijs dat we iets opgestoken hebben van mensen uit het vak, met wie we spraken. Misschien kunnen we zelfs stellen dat we de Ďbasicsí onder de knie hebben. De meeste particulieren hebben het niet geweldig gedaan, dus een modderfiguur slaan, gebeurt niet snel.

De instabiele economie (waar blijft het herstel dat de kenners ons nu al maanden als een vette worst voorhouden?) boezemt ons dus geen vertrouwen in. Dan die boekhouddoos van Pandora? Nu die op een kier gaat, lijkt er elke dag wel een Amerikaans bedrijf door het slijk te gaan. Ook niet echt goed voor het vertrouwen.

Effect dalend vertrouwen op bestedingen
Met het dalende consumentenvertrouwen lopen de bestedingen van consumenten terug. Daarom kijken we eerst naar zaken, waarop de consument niet kan bezuinigen: levensmiddelen, scheergerei, luiers, kattenvoer, noem maar op. We denken dan in eerste instantie aan de supermarktketens Laurus en Ahold.

Welke moeten we daarvan hebben? Van Laurus zijn we zelf de kluts kwijt geraakt. Enig consistent beleid hebben we niet kunnen ontdekken en van de Konmar-winkels worden we ook niet lyrisch. Misschien gaat het beter, nu Franse handen het omarmen. Ahold daarentegen klinkt betrouwbaarder. Maar ja, gaat ze niet leiden onder de minder dikke knip van de consument?

Misschien overwint de gemiddelde huisvrouw haar schroom en neemt ze het risico vaker in de Aldi te worden gesignaleerd. Nu weten we niet welke positie Ahold in de VS inneemt, maar er van uitgaand dat ze ook daar tot de betere en duurdere supermarkten behoren, krijg je daar hetzelfde effect. Bovendien heb je te maken met een dure dollar.Dy ít oer de balke springt, moat oer in strie net stroffelje.
Beurstip
BerichtGeplaatst: Do Jul 04, 2002 16:10 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Is Tena-lady al naar de beurs?
Heilige drie-eenheid: Vrijheid, Verantwoordelijkheid, Respect.
Beurstip
BerichtGeplaatst: Do Jul 04, 2002 23:01 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekend
Gast
   
 


Laurus. Inderdaad, maar die wordt nu aan het franse Casino verkocht ....

Het kan nog een stuk minder met de beurs, pas als er echt tekenen zijn van een nieuwe economische groeiperiode is het 'instapmoment' daar.

[Dit weerwoord is 1 keer gewijzigd door Theo op 04 Juli 2002 om 12:02 uur]
Beurstip
BerichtGeplaatst: Vr Jul 05, 2002 0:58 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Anno schrijft:
Met het dalende consumentenvertrouwen lopen de bestedingen van consumenten terug.


Consumentenvertrouwen waarin, Anno? In een koelkast, een nieuwe wasmachine, een nieuwe breedbeeld-tv, een nieuwe PC? Als één van deze apparaten het begeeft, en je hebt wat euro's op de bankrekening, dan koop je toch een nieuwe? Of zie ik dat te simplistisch? Ik begrijp dat doemdenken over dalend consumentenvertrouwen niet erg. Misschien kun je dit nog even toelichten.

Wat ik wel begrijp is dat de amateur-belegger heel voorzichtig is geworden met al die ingestorte ICT-bedrijven, met al die waardeloos geworden aandelen van UPC, KPNQwest, Versatel, met al die hebzuchtige topmannen, die een zeer creatieve boekhouding hebben gevoerd en daarbij nog zijn gedekt door volgzame accountants zoals Arthur Andersen. Lieden zoals Boonstra, Scott Sullivan (Worldcom), Kenneth Lay (Enron), en zelfs G.W. Bush (de huichelaar!), zo lees ik vandaag in de krant, handelden met voorkennis of probeerden de bedrijfsresultaten beter voor te stellen dan ze waren, om de aandeelhouders om de tuin te leiden en in slaap te sussen en uiteindelijk zichzelf mateloos te verrijken. En daar moet de 'gewone man' die wat spaarcenten over heeft vertrouwen in hebben!?
Beurstip
BerichtGeplaatst: Vr Jul 05, 2002 7:22 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


De gewone man ken ik niet, wel min vermogenden maar of die gewoon zijn, ik zou het niet weten.
Ik beveel Robeco/Rolinco aan voor diegenen die minder vermogen bezitten dan 50.000 euro, gespreide participaties dus.
Het bestedingspatroon loopt terug, dat zal waarschijnlijk meer zijn richting cosumpie goederen als in b.v.een lidmaatschap van de pvda of abonnement op de Volkskrant, zeker weet ik dit niet overigens.
Mijn eerste tegenvaller had ik gisteren al te pakken, de pomphouder had nog geen opdracht ontvangen mij e.a. het "kwartje van Kok" terug te geven.


Dy ít oer de balke springt, moat oer in strie net stroffelje.
Beurstip
BerichtGeplaatst: Vr Jul 05, 2002 16:57 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Ik vind "consumentenvertrouwen" maar een raar begrip. De groei van de economie wordt vooral bepaald door interessante nieuwe producten (of diensten). De PC, met alles daaraan vast, was ooit een nieuw product dat de economie enorm heeft aangejaagd. De GSM was dat, in wat mindere mate, ook.

Het voortdurend opwaarderen van deze producten heeft de hausse verlengd. Dat duurt natuurlijk niet eeuwig. Momenteel ontstaat een verzadiging. Wie zit er nog te springen om een 4 GHz processor?

Voor èchte nieuwe producten (en diensten) is veel research nodig. Research kost geld en vereist een lange adem. De nieuwe economie vraagt echter korte-termijn-resultaten om rentenierende aandeelhouders tevreden te stellen. De groei vlakt dus af en kan zelfs in een krimp veranderen waarbij vervelende lawine- en dominoeffecten kunnen optreden.

Ik wens u allen veel sterkte in de komende neoliberale puinhoop.
Van Marx naar Markt. Revolutie of evolutie?
Beurstip
BerichtGeplaatst: Vr Jul 05, 2002 18:11 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Persoonlijk denk ik dat het cosumentisme een soort ziektebeeld is, mensen zijn niet meer gelukkig met een boterham met kaas en een blikje chocolademelk op een bank in een park b.v.
De kleine wereld van de daklozen bestaat voor een gedeelte uit mensen die ooit een deur achter zich dicht trokken omdat ze hun partner met een ander aantroffen, het kan zo maar over zijn............

Snik !
Hangen de pruimen in de bomen, dan zal het najaar spoedig komen !
Beurstip
BerichtGeplaatst: Vr Jul 05, 2002 23:09 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Wat is "consumentisme" nou weer? Oh, wacht even, is dat soms wat Theo beschreef:

Het gaat dus niet om noodzakelijke uitgaven (vervangen van kapotte apparaten) maar om gewenste uitgaven (vroegtijdig vervangen, luxere producten).


Dus als ik het goed begrijp het vervangen van artikelen die nog prima in orde zijn: Om de twee jaar het nieuwste model auto kopen, om de twee jaar een nieuwe keuken laten installeren, of een nieuwe badkamer met trendy tegeltjes, want ja die tegels van de badkamer van drie jaar geleden kunnen echt niet meer.

Ik heb mijn PC waarachter ik nu zit, aangeschaft in 1998. Inderdaad, een PC uit de vorige eeuw met, lach niet, een Pentium II 350 Mhz processor en een 56K Winmodem. Belachelijk ouderwets, nietwaar? Maar hij doet het nog prima en ik ben echt niet van plan hem in te ruilen voor het laatste supersnelle model met Giga-dit en Giga-dat, omdat de PC-fabrikant dat zo graag wil. Ook mijn mobieltje is belachelijk achterhaald: Een Swing 200, aangeschaft in December 1999. Ik geef toe, dat kan echt niet meer, mijn zoons lachen mij uit! Maar hij doet het nog goed, en ik ben van een generatie die goedwerkende apparaten niet op de vuilstort gooit. (Engels spreekwoord: Waste not, want not).

Als de heren PC-fabrikanten en de mobieltjes-fabrikanten niet hebben voorzien, dat er op een zeker moment een verzadiging zou optreden, en dat moment is zo te zien nu aangebroken, dan zijn zij als ondernemers geen knip voor de neus waard. Dat zij nu in de financi√ęle problemen raken of zijn geraakt, is hun eigen kortzichtige, stomme schuld! Ik vraag mij af of de verkoop van de nieuwste I-mode mobieltjes naar wens verloopt. Ik hoop het eigenlijk niet.....


Beurstip
BerichtGeplaatst: Vr Jul 05, 2002 23:23 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Daedalus,

het 'consumentenvertrouwen' is een maat voor de neiging van mensen om het geld dat ze hebben ook daadwerkelijk uit te geven.
Iemand die er alle vertrouwen in heeft dat hij in de toekomst net zo veel of zelfs meer kan besteden als nu zal makkelijker overgaan tot het kopen van bijvoorbeeld een nieuwe PC dan iemand die niet zo zeker is. Die laatste wacht nog een jaartje. En zo iemand koopt een nieuwe auto met alle extra's in plaats van het 'kale' model.
Het gaat dus niet om noodzakelijke uitgaven (vervangen van kapotte apparaten) maar om gewenste uitgaven (vroegtijdig vervangen, luxere producten).

Het vertrouwen van vandaag is de omzet van morgen. Het is dus een vroege indicatie van toekomstige omzetten, en dat is economisch gezien natuurlijk erg interessant.


Cliff,

Tena-lady wordt waarschijnlijk geproduceerd door Unilever, zoals de helft van alle 'houdbare' dagelijkse boodschappen.


Anno,

als je tips gaat geven voor mensen met meer dan 50.000 euro spaargeld zit je waarschijnlijk op het verkeerde forum.
Beurstip
BerichtGeplaatst: Za Jul 06, 2002 12:50 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Consumentisme=Koopziekte.
Beurstip
BerichtGeplaatst: Di Jul 09, 2002 12:11 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Ik wil graag groen beleggen.

Maar waar?
Van Marx naar Markt. Revolutie of evolutie?
Beurstip
BerichtGeplaatst: Di Jul 09, 2002 13:18 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Dollars? Die zijn toch groen?
Beurstip
BerichtGeplaatst: Di Jul 09, 2002 14:36 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekend
Gast
   
 


Ik wil graag groen beleggen.

Maar waar?

www.asnbank.nl

[Dit weerwoord is 1 keer gewijzigd door Pieter Langendijk op 09 Juli 2002 om 15:37 uur]
Beurstip
BerichtGeplaatst: Di Jul 09, 2002 18:02 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Mmmmh,

Ik dacht dat de nieuwe kabinetsplannen dat zojuist hadden verijdeld.

Van Marx naar Markt. Revolutie of evolutie?
Beurstip
BerichtGeplaatst: Di Jul 09, 2002 18:19 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Inderdaad Guus. Daar is hier op Weerwoord zojuist een aparte topic over geopend.

Klik aan: [url=/http://www.weerwoord.nl/forum_1/Forum13/HTML/000818.html]Alternatief bankieren en beleggen bemoeilijkt[/url]


Goethe zei het al: afkeer is passief misnoegen en haat is actief misnoegen
Beurstip
BerichtGeplaatst: Di Jul 09, 2002 23:32 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Beleggingstips voor iedereen:

Als men wil gaan beleggen moet men eerst even een aantal dingen op een rijtje zetten:

1) Wat wil ik met mijn geld?
2) Wat is mijn risicoprofiel?

Vervolgens is het verstandig te kijken naar wat men al heeft

1) huis
2) spaarrekeningen
3) lijfrentes
4) hypotheken
5) enzovoort

Vervolgens kan men het beste gaan werken vanuit het zogenaamde "drie-potten-systeem

1) lopende rekening
2) schok-rekening
3) vermogens-rekening

Op de lopende rekening komt je salaris uit arbeid of pensioen of bedrijf binnen. Hier kom je van rond en hiermee kan je pot 2 aanvullen. In deze pot word dus niet belegt.

Op de schokrekening kan men het beste een bedrag van minimaal 3 netto-maandsalarissen parkeren, tot maximaal zes netto maandsalarissen. Deze schok-rekening is er om stroppen in het dagelijks leven op te vangen, vakanties, wasmachines enzovoort. In deze pot is sparen de meest voor de hand liggende belegging. Aandelen en o.g. zijn hier uit den boze, niet liquide spaarregelingen zijn eveneens onverstandig. De beste belegging is hier spaarbeleg, roparco of internetsparen, indien het om bedragen beneden de E 20.000,= gaat, en dat gaat het meestal kan men ook kijken naar de voordelige turkse banken, zie consumentengids. Verwacht men betalingen die in de toekomst met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid moeten worden verricht (binnen een termijn van maximaal 5 jaar) dan is dit de beste pot om de reservering te maken.

Is de schokrekening overvol dan gaan met naar de vermogensrekening. Deze rekening bied soelaas als men wil beleggen. In principe is het geld niet nodig voor de dagelijkse gang van zaken en hoeven er geen stroppen betaald te worden uit deze pot. Je moet nu je risicoprofiel goe dgaan bekijken, wat voor mens ben je en wie is afhankelijk van je geld? Heb je dus studerende kinderen of heb je enorme financiele verplichtingen dan is het maximaal te lopen risico natuurlijk niet zo groot. Over het algemeen kan men van een simpele standaard uitgaan: 100% van je geld min je leeftijd in procenten kan men beleggen in aandelen en de rest is meer safere beleggingen als o.g. of spaarrekeningen en obligaties (vastrentende waarden) Meedoen aan risicovolle projecten als emerging markets, cv-constructies, bosbouwprojecten en of andersoortige ondernemingen beperken tot maximaal 10% van de gehele pot. Wanneer je je percentage aandelen hebt bepaald, bijvoorbeel ik ben 27 jaar dus kan 100-27=73% gaan beleggen. Nu is je risicoprofiel weer van belang, wil men zelf aandelen gaan zoeken of wil men niet te veel bezig zijn met de beleggingen? Als je zelf aandelen gaat uitzoeken is het verstandig te beleggen in de grotere fondsen (aex-midkap), zoek er een aantal (minimaal 15 uit) en volg ze dagelijks. Wil je niet dagelijks bezig zijn met beleggen dan zijn de beleggingsfondsen een uitkomst. Robeco-Postbank-ABNAMRO-Fortis zijn de partijen die legio mogelijkheiden bieden voor deze beleggingen.

Deze stategie was de afgelopen jaren zeer lucratief (zeker bij de kleine vermogens!) De zelfs de mensen met grote vermogens deden het relatief t.o.v. de markt erg goed!


Mr. Drs. Pieter Langendijk www.liberaaldemocratischepartij.nl
  Weerwoord forum index » Economie
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 1 van 1  

  
  
 Plaats nieuw bericht  Plaats reactie  Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.