Weerwoord forum index Registreer FAQ Zoeken

Weerwoord forum index » Economie » Hoe ondemocratisch is de digitale Euro
Plaats nieuw bericht  Plaats reactie Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
Hoe ondemocratisch is de digitale Euro
BerichtGeplaatst: Ma Dec 05, 2022 11:10 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 
Op 23 november kwam minister Sigrid Kaag dan eindelijk naar de Tweede Kamer om te vertellen wat de regering wil met de digitale euro (CBDC) die tégen de wil van onze Volksvertegenwoordigers toch als digitaal controlemiddel gebouwd wordt door de Europese Centrale Bank.

De digitale munt kan met politieke doelen geprogrammeerd worden om het gedrag van burgers te beïnvloeden en de privacy is niet gewaarborgd waardoor de centrale bank kan volgen hoe jij je geld uitgeeft, waarschuwt SP-Tweede Kamerlid Mahir Alkaya. Hij is al 2,5 jaar speciaal rapporteur op dit dossier namens de hele Tweede Kamer maar dreigt die functie neer te leggen omdat hij vindt dat het hele project te ondemocratisch is.

Alkaya riep in onze podcast Op z'n Kop bij NPO Radio 2 de luisteraars op om naar het debat te komen en daar gaven zij massaal gehoor aan. (Hier terug te luisteren: https://www.nporadio2.nl/podcasts/op-zn-kop/80163/81-op-zn-kop-met-sp-kamerlid-mahir-alkaya-over-geld)

Honderden mensen stonden in de striemende regen voor de dichte deur van de Tweede Kamer, terwijl zij zich keurig aangemeld hadden. Met een bevestiging! In plaats van excuses door de Kamervoorzitter kwam er politiemensen, ME-ers met wapenstokken en een zwaar bewapend peloton van de Koninklijke Marechaussee om onze luisteraars weg te jagen. Wij zaten op te nemen in de studiobus, middenin de charge door de ME. Luister hier de podcast die we daar maakten: https://www.nporadio2.nl/podcasts/op-zn-kop/81240/84-op-zn-kop-het-debat-over-de-digitale-euro

Kijk naar een ooggetuigenverslag en hoor Sigrid Kaag zichzelf tegenspreken in het debat.
Met een dankwoord door Mahir Alkaya, die ook vertelt hoe het nu verder gaat en of we nog een keer naar de Kamer moeten komen.

_________________
Mijn -isme is realisme.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
  Weerwoord forum index » Economie
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 1 van 1  

  
  
 Plaats nieuw bericht  Plaats reactie  Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.