Weerwoord forum index Registreer FAQ Zoeken

Weerwoord forum index » Onderwijs en Gezondheidszorg » Discussie rookverbod horeca (2) Ga naar pagina 1, 2, 3 ... 253, 254, 255  Volgende
Plaats nieuw bericht  Plaats reactie Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
Discussie rookverbod horeca (2)
BerichtGeplaatst: Zo Jul 12, 2009 12:24 Plaats reactie Reageer met quote
Weerwoord Beheer
   
 


De draad over het rookverbod in de horeca hebben wij gesloten in verband met de beheersbaarheid. Deze discussie kan hier voortgezet worden. Melisz startte die discussie met het volgende weerwoord:

Melisz schreef:
Het laat zich aanzien dat met vertraging ook de horeca zal worden geconfronteerd met een wettelijk opgelegd rookverbod. De bezoekers van die gelegenheden laten in meerderheid desgevraagd weten te twijfelen aan de invoering van zo'n verbod en mocht het er van komen dan lijken de mogelijkheden om een dergelijk verbod ook te effectueren illusoir.
En daarmee komen we bij de vraag over de zin van wetgeving, die bij voorbaat al als kansloos kan worden afgeschreven. Als de wetgever iets op dit gebied wil ondernemen dan doet zij er goed aan wat pragmatischer te werk te gaan.
In restaurants behoeft geen gelegenheid tot roken te worden gegeven, omdat roken daar niet alleen schadelijk is voor de gezondheid maar ook het genot van een goede maaltijd voor anderen grondig kan bederven. Wie zonodig toch nog wil natafelen onder het genot van een sigaar kan zich verplaatsen naar een ander soort horecagelegenheid, waar men -zie hieronder- gekozen heeft voor het toelaten van rokers binnen dat etablissement. De roker mag dan hopen dat hij tot besluit van de maaltijd voor het napraten daarheen voldoende gezelschap mee krijgt......
Vooral voor cafe's, bars, disco's e.d. ligt het probleem niet zo eenvoudig. Het lijkt op praktische gronden beter ondernemers in dit soort ondernemingen de keuze te geven tot het exploiteren van dat soort horecabedrijven met of zonder rokers.
Wanneer men eenmaal de keuze op rookvrij heeft bepaald moet die niet kunnen worden teruggedraaid naar roken, terwijl de overstap van rookgelegenheid naar rookvrij bedrijf wel altijd open kan blijven.
Van buiten moeten bezoekers onmiddellijk elk wel/niet rooktype horecagelegenheid kunnen onderscheiden. En binnen moeten bezoekers kunnen rekenen op strikte uitsluiting van rokers en het handhaven van het rookverbod in als zodanig aangemerkte rookvrije bedrijven.
De buitenkant en elke ingang van bars, cafe's e.d. zou zo moeten worden uitgevoerd dat aspirantbezoekers op straat al onmiddellijk kunnen zien wat voor bedrijf zij binnen gaan. Het moet iedereen onmiddellijk duidelijk zijn of hij al dan niet met een rookgelegenheid van doen heeft.
En tot slot behoort elke horecagelegenheid voor rokers te worden voorzien van een goed luchtverversingssysteem, dat in staat is ook onder die omstandigheden een aanvaardbaar leefklimaat te bieden.
Het zal voor horecaondernemers wel een probleem worden wanneer zij moeten kiezen voor wel of niet rokende bezoekers. Als echter voor iedereen de gelegenheid bestaat om te kiezen tussen een rookvrije ruimte of een andere dan zal vanzelf blijken waaraan de consument de voorkeur geeft.
Nu meer vrouwen zo dom zijn om te gaan roken terwijl mannen afhaken kan die gedragswijziging nog wel eens merkwaardige perspectieven bieden. Wink

_________________
WeerwoordBeheer@weerwoord.nl - het reglement
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Zo Sep 13, 2009 11:54 Plaats reactie Reageer met quote
Gerard R.
   
 


HLN.be
Quote:
Engels rookverbod vermindert aantal hartaanvallen drastisch
Een jaar nadat in Engeland een algemeen rookverbod is ingevoerd op alle openbare plaatsen, is het aantal hartaanvallen gedaald met tien procent. Dat blijkt uit de eerste resultaten van een landelijk onderzoek en het sluit aan bij de bevindingen in Schotland, waar al langer niet mag worden gerookt en waar sindsdien 14 procent minder hartaanvallen werden geregistreerd. Kenners spreken van de belangrijkste verbetering van gezondheidsvlak ooit in het Verenigd Koninkrijk.

Goede resultaten rookverbod voor de gezondheid:

Als het zo is, is het prachttg. Very Happy

_________________
Primair geluk komt met een pakketje: tevredenheid met je leven, geduld, compassie en 't ontbreken van angst. Kost wat moeite...
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Zo Sep 13, 2009 15:17 Plaats reactie Reageer met quote
Alfatrion
   
 


En in Nederland is het in de jeugd niet meer stoer om te roken en wordt dat dus ook veel minder gedaan.

_________________
Een appel per dag houdt de dokters weg, vooral als je goed mikt. �� Winston Churchill
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Zo Sep 13, 2009 17:29 Plaats reactie Reageer met quote
Witch
   
 


Tel daarbij op dat Klink bezig is te onderzoeken of er wat soepeler kan worden omgegaan met het rookverbod.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Zo Sep 13, 2009 20:55 Plaats reactie Reageer met quote
Liz
   
 


Alfatrion schreef:
En in Nederland is het in de jeugd niet meer stoer om te roken en wordt dat dus ook veel minder gedaan.


En dat is natuurlijk een fantastische ontwikkeling. Wie gunt immers die kinderen een levenslange verslaving met mogelijk een gruwelijke dood tot gevolg hebbende?

De reductie van het aantal hartinfarcten in Engeland is natuurlijk ook geweldig nieuws. Jammer dat wij er nooit achter zullen kunnen komen wat het percentage "passieve meerokers" is dat op die manier de dans ontspringt. Dat zou mij enorm interesseren.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Sep 14, 2009 9:39 Plaats reactie Reageer met quote
Witch
   
 


Vorig jaar rookte mijn buurvrouw niet. Ik kon die zomer mijn ramen en balkondeuren open zetten. Dit jaar rookt ze weer en zit ik weer met de boel potdicht. Gelukkig wordt het weer koeler... Very Happy . Wat haar gezondheid betreft: diabeet met hartklachten, en longemfyseem en een verdikte lever die weer veroorzaakt wordt door het voorgaande, aangevuld met absoluut geen enkele beweging op af en toe strompelen vanwege enorm overgewicht naar en van de auto van manlief die zelf zwaar hartpatiënt is, een pacemaker heeft en zelf niet meer rookt... Wat voor baat hij daarvan heeft, blijft de vraag. Ik ben dus van de inmiddels bijna 12 jaar dat ik hier woon, 11 jaar meeroker moeten zijn en heb gedurende de hittegolven in de afgelopen jaren met alles potdicht moeten zitten, behalve 's nachts. Als ik verhuisd ben in april 2010 heb ik daar gelukkig geen last meer van. Benauwend met alles dicht was mijn eigen keuze om niet te veel te hoeven meeroken.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Buren met lichamelijke klachten
BerichtGeplaatst: Ma Sep 14, 2009 9:54 Plaats reactie Reageer met quote
alleon
   
 


Zou je zulke mensen niet bij een of andere instantie kunnen melden, als die mensen er
zo slecht aan toe zijn? Wat ik wel opvallend vind is dat je van hen verwacht dat zij
anders leven, terwijl JIJ zelf ook de mogelijkheid heb gehad om in die gehele periode
te verhuizen waardoor je geen last van rook gehad zou hebben.

Question
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Sep 14, 2009 12:28 Plaats reactie Reageer met quote
Witch
   
 


Je hebt werkelijk geen idéé, waar je over praat. Denk je werkelijk dat 'eventjes' verhuizen zomaar kan? Haal je hoofd eens uit dat zand?

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Sep 14, 2009 13:46 Plaats reactie Reageer met quote
zwft
   
 


Ik woonde in een jaren-30 woning in Amsterdam en daar kwam de rook van de onderburen gewoon door de vloer heen. Nog vervelender was de hasjlucht die prikte in mijn ogen. Met het balkon open was het helemaal een ramp maar dan kunnen we de barbekoeiende medemensch er ook maar beter bijhalen. Je was buiten hangen was er niet bij. Het roken qua overlast is een moeilijk probleem want rook is nu eenmaal vluchtig. Er is 1 staat in Amerika, ik heb getracht uit te zoeken welke deze ook weer was maar ben daar niet in geslaagd, waarin rookoverlast t.a.v. je buren strafbaar is. Ik ben hier voorstander van maar snap ook wel dat je dan aan de gang kunt blijven. Geluidsoverlast is ook vreselijk en dan hebben we het nog niet over het al dan niet mogen blootlopen in je eigen huis.

Het vreemde van roken (en niet alleen van roken) is dat als het nu uitgevonden zou worden, de praktijk van dit moment totaal ondenkbaar zou zijn. Iets terugdraaien is veel moeilijker. Persoonlijk ben ik voorstander van het verbod van roken in openbare ruimtes maar ik zou het fair gevonden hebben als cafés met een te beperkte ruimte om een rookhok te verwezenlijken eenmalig financieel vergoed zouden zijn. Wat mij betreft zouden er best wel- en niet rookgelegenheden mogen bestaan ware het niet dat dit naar mijn idee in de praktijk onuitvoerbaar is.

Overigens ben ik ook tegenstander van het meten met twee mate wat betreft harddrugs. Drank mag wel maar andere harddrugs niet. Vind ik vreemd.

Waar ik echt gek van word is flikkerende kerstverlichting (die hangt nu al). Als ik in mijn oude huis op de bank zat dan keek ik recht in de flikkerende kerstverlichting van de buurman aan de overkant van de staat. Maarja, daar kun je ook moeilijk wat van zeggen. En dan heb ik het nog niet over al die mobiel bellende menschen in de trein. Gek word ik ervan. U begrijpt wel, ik ben nogal overgevoelig voor indrukken en daar heb je dan weer pillen voor. Is dat wel eerlijk?

Eigenlijk ben ik wel voor herinvoering van het Wilde Westen. In ieder geval wil ik een mooi knalwapen bij me kunnen dragen en vanuit mijn huis alles weg kunnen schieten wat mij stoort. Feestje in de tuin? Knal! Rokende buurmannen? Knal! En nog een Knal voor de zekerheidl. Flikkerende kerstverlichting? Knal! Mobiel bellen? Knal! Lelijke mensen die in de straat lopen? Knal! Misdadige psychiaters? Knal! Blaffende honden? Knal! Pepernoten in sepbember? Knal! Jippiejeeeee! Nu nog een paard.

Knal!
weg paard
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Sep 14, 2009 13:50 Plaats reactie Reageer met quote
Witch
   
 


Welk deel moet ik ernstig nemen?
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Sep 14, 2009 15:43 Plaats reactie Reageer met quote
Liz
   
 


Witch, ik heb een jaar of 16 last gehad van mijn benedenbuurman. Hij rookte veel op zijn balkon en alle rook kwam direct bij mij binnen. Vreemd, maar waar.

Toen stierf hij aan longkanker. Mijn buurvrouw kreeg binnen een jaar een nieuwe vriend: een kettingroker. Deze rookt niet zo vaak op het balkon, wat een enorme opluchting is. Maar langzamerhand komt alles via de CV-buizen toch mijn kamer in. Het moet daar echt totaal blauw staan want dit is vrij extreem.

Ik probeer er maar niet teveel aan te denken.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Sep 14, 2009 17:51 Plaats reactie Reageer met quote
Witch
   
 


Siliconenkit blijft flexibel en als het goed is, kan het tegen hitte. Maar dat valt uit te zoeken. Randje kit om de buizen heen is een begin. Daarna zal je alle naden van de vloeren en muren moeten dichtkitten. Ik heb ook zo gewoond. Prefab woningen waren dat met geprefabriceerde vloeren en muren en dus zit er een smalle naad. Zit jij ook zo, dan kan je het dichtkitten. Daarna enkele jaren geen last meer.... Very Happy
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Sep 14, 2009 20:47 Plaats reactie Reageer met quote
franciscus001
   
 


Feit blijft dat de rokers deze de discussie over het rookverbod hebben gewonnen. Het huidige rookverbod heeft zichtbaar gefaald. Daar kan niemand meer omheen. Er wordt in veel kleine zaken weer als vanouds gerookt.

Klink mag dan wel proberen krampachtig de bestaande wet aan te passen, of dit zal lukken betwijfel ik. Tot nu toe haalde hij bakzijl bij elke ingediende rechtzaak door rokers (belangen). Ook creërt Klink nu onduidelijkheid door opnieuw een maas in het wetsartikel te plaatsen betreffende een ventilatiesysteem. Ach, wordt het niet eens tijd dat er naar het belang van de burger wordt geluisterd? Dit rookverbod is een farce. Op stations worden er buiten de rookzuilen (!) om vollop gerookt. In veel café's wordt gewoon gerookt, vooral in de wat latere uurtjes. Het rookverbod heeft idem geleid tot veel overlast voor bewoners die wonen rondom horecagelegenheden. Heeft dit rookverbod nu daadwerkelijk geleid tot minder roken? Het antwoord hierop is vollop NEE te noemen, want de rokende klant blijft toch wel roken. Overheidsbetutteling doet het roken niet afnemen. Het is bespottelijk dat Klink de huidige wetgeving rondom het rookverbod wil gaan aanpassen en dat tegelijkertijd het bericht naar buiten komt dat diezelfde overheid het gedoogbeleid van coffeeshops (inclusief de enorme criminele overlast die ermee gepaard gaat) wil blijven gedogen. Nederland op zijn smalst. Je zou er haast weer een sigaret voor willen opsteken! Shock
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Sep 14, 2009 21:26 Plaats reactie Reageer met quote
Cliff
   
 


franciscus001 schreef:
Feit blijft dat de rokers deze de discussie over het rookverbod hebben gewonnen. Het huidige rookverbod heeft zichtbaar gefaald. Daar kan niemand meer omheen. Er wordt in veel kleine zaken weer als vanouds gerookt.


Hou nou toch eens op met die onzin joh. 'Feit blijft' blablabla... .bovenstaande is gewoon jouw mening, niet meer niet minder. Er is in je hele alinea geen feit te bekennen!

nu.nl schreef:
DEN HAAG - In kroegen zonder personeel wordt de sigaret weer taboe. De ministerraad stemde vrijdag in met voorstellen voor aanpassing van het rookverbod van minister Ab Klink (Volksgezondheid).

http://www.nu.nl/algemeen/2080212/rookverbod-ook-in-kroeg-zonder-personeel.html

De wet wordt gerepareerd zoals al lang in deze discussie voorspeld was.

Telegraaf schreef:
Het aantal tieners dat een sigaretje opsteekt daalt gestaag. Ongeveer 21 procent van de jongeren tussen tien en negentien jaar zegt geregeld te roken, dat is 3 procent minder dan vorig jaar.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/4809934/__Jongeren_roken_steeds_minder__.html?p=6,2

Het Nieuwsblad schreef:
Tot derde minder hartinfarcten sinds rookverbod
Er zijn in Europa een kwart tot een derde minder mensen met een hartinfarct sinds het rookverbod in openbare gebouwen van kracht is. Hartspecialisten pleiten voor een uitbreiding van de wetgeving.

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleid=G322EIGJ4

Gezondheidsblog schreef:
Het rookverbod op alle openbare plaatsen in Engeland werpt zijn vruchten af. Het aantal hartaanvallen is in 1 jaar tijd met maar liefst 10% gedaald, meldt de Sunday Times. Dat is volgens deskundigen de belangrijkste verbetering op gezondheidsgebied ooit

http://gezondheid.blog.nl/hart-en-vaatziekten/2009/09/14/drastische-daling-hartaanvallen-in-engeland-na-rookverbod

Hoe meer mensen stoppen, en mensen stoppen massaal na het rookverbod, hoe meer het goednieuwsberichten gaat regenen!

De rokers zijn actief met het optrekken van rookgordijnen tegen de waarheid, maar eens verdwijnen de rookgordijnen en zal de waarheid onder ogen gezien moeten worden.

In Turkije is de eerste dode door het rookverbod al gevallen:

Nu.nl schreef:
Hier brak een ruzie uit nadat de manager van de eetgelegenheid de dader had opgedragen zijn sigaret te doven.

http://www.nu.nl/algemeen/2050954/dode-door-rookverbod-in-turkije.html

Ja ja, wanneer de roker zijn verslaving afgepakt wordt gebeuren er rare dingen. In Nederland beperkt men zich voorlopig tot burgerlijke ongehoorzaamheid en wanhoopsrechtszaken, de rokers die langzaam tot realisatie komen trekken van leer tegen de overheid: nazi's, facisten, gezondheidsmaffia, etc.

Dan nog even dit:

Quote:
Jaarlijks wereldwijd bijna 5 miljoen doden door roken

http://www.eenrookvrijleven.nl/page/973/onnodige-sterfte-roken-doden.html

5 miljoen? Dus in 3 jaar tijd heel Nederland weg...

_________________
Hier gaan over het tij, de maan, de wind... en wij
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Ma Sep 14, 2009 21:48 Plaats reactie Reageer met quote
Cliff
   
 


En als klap op de vuurpijl:

franciscus001 schreef:
Heeft dit rookverbod nu daadwerkelijk geleid tot minder roken? Het antwoord hierop is vollop NEE te noemen, want de rokende klant blijft toch wel roken.


Misset Horeca schreef:
Het rookverbod in de horeca heeft geleid tot minder rokende jongeren. Dat blijkt uit onderzoek van TNS NIPO.

Begin 2008 stak 24 procent van de jongeren binnen een periode van vier weken een sigaret op. Begin 2009 daalde dit percentage naar 21 procent. Het aantal dagelijkse jeugdige rokers daalde van 16 procent naar 14 procent.

Jongeren vinden het rookverbod prima. Uit het onderzoek blijkt dat 75 procent van de jongeren tussen de 10 en 19 jaar het goed vindt dat er sinds 1 juli 2008 niet meer gerookt mag worden in Nederlandse restaurants, discotheken, bars en cafés. Meisjes vinden dit vaker goed dan jongens.

http://www.missethoreca.nl/1076746/cafe/cafe-nieuws/MinderRokendeJongerenDoorVerbod.htm

Nu mag Fransiscus raden welke leeftijdsgroep het meest uitgaat.. zou dat niet... jawel!

_________________
Hier gaan over het tij, de maan, de wind... en wij
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Di Sep 15, 2009 13:00 Plaats reactie Reageer met quote
franciscus001
   
 


Cliff schreef

Quote:
Hou nou toch eens op met die onzin joh. 'Feit blijft' blablabla... .bovenstaande is gewoon jouw mening, niet meer niet minder. Er is in je hele alinea geen feit te bekennen!


De overheid heeft meerdere rechtzaken verloren tegen eenmanszaken en daar wordt weer gewoon legaal gerookt. De rechter heeft Klink teruggefloten en heeft verloren. Dat zijn mijnsinziens toch duidelijk gepresenteerde feiten. Eerder in deze discussie voorspelde ik dit al en toen dacht je idem dat het slechts 'een eigen mening' was. Niet dus, want alle door mij gepresenteerde argumenten zijn verifieerbaar uitgekomen. Dus wie houdt hier wie voor de gek indien je toch stug blijft volhouden dat dit rookverbod werkt?

Ik begrijp dat je uit een dorp komt en waar natuurlijk geen trein en/of metrostations bestaan. Sta hier echter op elk willekeurig trein of metrostation en je ziet overal rokende mensen. Geen overheidsdiender die er ook maar enigzins naar kraait. Om bij de meeste café's binnen te komen moet de niet-roker eerst door een haag van rokende mensen, dus het argument dat door het rookverbod minder mensen zijn gaan roken is volkomen kul. Uitbaters klagen juist over minder omzetderving omdat klanten veelal buiten blijven staan en omwonenden van horecagelegenheden klagen steen en been over geluidsoverlast door deze rokende klanten. En in de zomer zaten de niet-rokende klanten gezamelijk gewoon tussen de rokende klanten op het terras, dus hoezo rookvrije horeca?

Quote:
De wet wordt gerepareerd zoals al lang in deze discussie voorspeld was.


Zo makkelijk is het niet om "eventjes" een bestaande wet te repareren. Deze aangepaste wet zal eerst door een goedkeuring moeten komen en de politieke meningen hierover verschillen. Is het terecht in tijden van krisis deze zelfstandige ondernemers de laatste duimschroeven aan te draaien? Want veel eenmanszaken zullen hierdoor failliet gaan en welke politieke partij wil zich hier nu aan wagen met de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar? Velen vinden dus van niet (waaronder de VVD) en erkennen inmiddels de nadelen van dit falende rookverbod. En waarom wil Klink nu ineens wél ruimte bieden voor ventilatiesystemen om zodoende een nieuwe maas in de wet te creëren? Daarbij heeft de organisatie van rokersbelangen en sommige horecaondernemers aangekondigd nieuwe rechtzaken aan te spannen, dus het blijft de vraag of deze aangepaste wet wel ooit het levenslicht zal zien. Daarbij is het rookverbod op het moment niet zo'n politieke issue meer.

Quote:
Jongeren vinden het rookverbod prima. Uit het onderzoek blijkt dat 75 procent van de jongeren tussen de 10 en 19 jaar het goed vindt dat er sinds 1 juli 2008 niet meer gerookt mag worden in Nederlandse restaurants, discotheken, bars en cafés. Meisjes vinden dit vaker goed dan jongens.


Ach, daar gaan we weer met deze onderzoekjes en dito cijfertjes. Volkomen kul en ik hecht er totaal geen waarde aan. Iedereen weet dat deze onderzoeken volkomen onbetrouwbaar zijn en daarom nietszeggend. Maar goed, dat is een oude discussie. Voor een ander is elk zelfbedacht ambtelijk cijfertje de waarheid. Natuurlijk is het een goede zaak dat roken als onpopulair wordt beschouwd onder jongeren. Maar dat heeft meer met de tijdsgeest te maken en niet zozeer met dit rookverbod. Daarbij drinken jongeren al steeds vaker op zeer jonge leeftijd en zijn de incidenten met het zgn. comazuipen juist toegenomen. Dus presenteer in deze ook het gehele plaatje.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Sep 15, 2009 20:17 Plaats reactie Reageer met quote
Cliff
   
 


franciscus001 schreef:
Niet dus, want alle door mij gepresenteerde argumenten zijn verifieerbaar uitgekomen. Dus wie houdt hier wie voor de gek indien je toch stug blijft volhouden dat dit rookverbod werkt?


Je moet inzien dat:

1. De uitslag van een rechtszaak een feit is
2. Of je daaruit kunt afleiden of iets werkt of niet, jouw mening is.

Klink heeft de wet gerepareerd. Het doel is duidelijk. Het is erg lastig een wet in één keer zo te schrijven dat geen enkel gaatje te vinden is. Victory gaan kraaien als er een gaatje gevonden is en dit aandragen als bewijs 'dat de wet niet werkt' is een conclusie die jij voor jezel best mag trekken, maar zeker geen feit.

In het verleden reed ik grijs kenteken op autogas en dus voor een koopje. Dat gaatje is inmiddels gedicht, maar het zou volslagen belachelijk zijn om te stellen dat de 'wegenbelastingwet' niet werkt omdat ik een gaatje gevonden had. De overheid heeft het gaatje gerepareerd, particulier rijden op grijs kenteken is niet meer mogelijk, en met de nieuwe rookwet is ook weer een gaatje gedicht. Zelfs als er een nieuw gaatje gevonden wordt zegt dit niets over het slagen of falen van de algehele wet. Wat we wel kunnen zien is de intentie: een rookvrije horeca.

Quote:
Ik begrijp dat je uit een dorp komt en waar natuurlijk geen trein en/of metrostations bestaan.


HUH??? Wat is dit voor onzin?

Quote:
Sta hier echter op elk willekeurig trein of metrostation en je ziet overal rokende mensen. Geen overheidsdiender die er ook maar enigzins naar kraait. Om bij de meeste café's binnen te komen moet de niet-roker eerst door een haag van rokende mensen, dus het argument dat door het rookverbod minder mensen zijn gaan roken is volkomen kul.


Och jee, daar gaan we weer. De waarneming van ene franisicus is feitelijk juister dan de onderzoeken van gerenommeerde onderzoekbureau's.... mag ik dat even in twijfel trekken? Ik acht TNS NIPO veel geloofwaardiger dan jouw waarneming.

Quote:
Zo makkelijk is het niet om "eventjes" een bestaande wet te repareren. Deze aangepaste wet zal eerst door een goedkeuring moeten komen en de politieke meningen hierover verschillen.


Dat gaat vrij snel voorspel ik je. De ministerraad heeft de wet op 11 september al goedgekeurd:

ANP schreef:
DEN HAAG (ANP) - In kroegen zonder personeel wordt de sigaret weer taboe. De ministerraad stemde vrijdag in met voorstellen voor aanpassing van het rookverbod van minister Ab Klink (Volksgezondheid).

http://www.omroepbrabant.nl/anp.aspx?id=110909558

De partijen zullen hun minisgters rugdekking geven, dus PvdA, CDA en CU zullen voorstemmen en daarmee een meerderheid in de tweede kamer zijn. Echt, ik snap niet dat je dit niet wilt inzien.

Quote:
Is het terecht in tijden van krisis deze zelfstandige ondernemers de laatste duimschroeven aan te draaien?


Vraag dat maar aan de rokers die hun sigaret belangrijker vinden dan gezellig uitgaan met vrienden (die niet roken?).

Quote:
Ach, daar gaan we weer met deze onderzoekjes en dito cijfertjes. Volkomen kul en ik hecht er totaal geen waarde aan. Iedereen weet dat deze onderzoeken volkomen onbetrouwbaar zijn en daarom nietszeggend.


Fijn dat je het even uitspreekt Smile

Quote:
Maar dat heeft meer met de tijdsgeest te maken en niet zozeer met dit rookverbod. Daarbij drinken jongeren al steeds vaker op zeer jonge leeftijd en zijn de incidenten met het zgn. comazuipen juist toegenomen. Dus presenteer in deze ook het gehele plaatje.


Niet nodig. Roken is voor losers, is passé, een domme modegril uit de jaren '60. Schreef niet iemand in deze discussie dat als roken nu uitgevonden zou worden dat niemand de overlast meer zou accepteren? En zo is het ook. Het hoort thuis in de geschiedenisboekjes, net als pruimtabak. Dat was vroeger ook normaal en men kotste erop los in de speciale spuugbakken.... volkomen geaccepteerd destijds, nu een onsmakelijke gewoonte. En dat is precies was roken is: een onsmakelijke gewoonte die al veel te lang getolereerd is.

Doof je sigaret en stap de 21ste eeuw binnen. We zijn al geruime tijd op weg, maar jij stond nog buiten te roken.

_________________
Hier gaan over het tij, de maan, de wind... en wij
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Di Sep 15, 2009 22:42 Plaats reactie Reageer met quote
zwft
   
 


Ik reis regelmatig met de trein tussen Amsterdam en Leiden en ik let erop of mensen roken bij een rookpaal. Het kan zijn dat ik in al die tijd misschien 1 of 2 mensen hier tegen heb zien zondigen, maar meer niet. Dus dat er volop wordt gerookt... nou ja ik heb het niet gezien. Maar zegt dit wat over de effectiviteit van die wet?

Veel belangrijker is mijns inziens dat een overtreding van een wet niet zegt dat de wet niet deugd. Dit zijn echt van die steeds terugkerende redenatie-fouten. Is er niet ergens een lijstje van ondeugdelijke redenaties?

Het feit dat er in cafés toch nog gerookt wordt of dat er af en toe op stations nog gerookt wordt geeft voor mij eerder aan dat het rookbeleid succesvol is. Er wordt redelijk goed gehoor aan gegeven en je kunt toch echt niet verwachten dat alle rokers gecontroleerd worden. Het zou me wat zijn zo'n politiestaat. En inderdaad... een wet werkt zelden in een keer helemaal goed.
Wat ik belangrijk vind is dat de mentaliteit verandert en dat vind ik nogal wat als het gaat om zo'n nare verslaving die roken is.

Ik hoop die redeneerfout niet meer tegen te komen hier. Vreselijk vind ik dat. Het is net zoiets als: er wordt nog steeds ingebroken dus het politiebeleid deugd niet. Als er iemand rotzooi op de grond gooit of rookt waar het niet mag of zit te bellen in een stiltecoupé dan zeg ik er wat van, kan me niet schelen wie dat doet. Als je vindt dat het rookbeleid faalt zou je er dus zelf ook nog wat aan kunnen doen.

Amen.
Zwft
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Sep 15, 2009 22:58 Plaats reactie Reageer met quote
zwft
   
 


Nog een redeneerfout:

Quote:
Maar dat heeft meer met de tijdsgeest te maken en niet zozeer met dit rookverbod. Daarbij drinken jongeren al steeds vaker op zeer jonge leeftijd en zijn de incidenten met het zgn. comazuipen juist toegenomen. Dus presenteer in deze ook het gehele plaatje.


Welk gehele plaatje? Het gaat toch over roken en niet over drinken. Dus het minder roken heeft meer met de tijdgeest te maken en het meer drinken ook. En dat is dan het gehele plaatje. En om iets te willen zeggen over roken moet je het dus ook over drinken hebben want dat is het gehele plaatje. Oh? Volgens mij was het gehele plaatje het roken want dat was het onderwerp. Dus wie houdt zich nou niet aan het gehele plaatje?

Dit is geen logisch redeneren. En wat mij betreft mag dit wel een feit heten.
Ik meen het echt: als je niet logisch kunt redeneren, redeneer dat niet.

zwft
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Sep 15, 2009 23:54 Plaats reactie Reageer met quote
Alfatrion
   
 


@franciscus001: Kort samenvattend zeg jij: "de negatieve dingen zijn het gevolg van een rookverbod, de positieve dingen zijn een gevolg van de tijdsgeest, en alleen mijn bevindingen zijn betrouwbaar." Ja ja.

_________________
Een appel per dag houdt de dokters weg, vooral als je goed mikt. �� Winston Churchill
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Wo Sep 16, 2009 0:54 Plaats reactie Reageer met quote
zwft
   
 


Sorry maar ik snap die hele zin niet.
Je zegt: 'kort samenvattend zeg jij' Wat bedoel je nou? Dat je samenvat wat ik zeg of samenvat wat jij zegt?
En dan nog snap ik de hele zin niet of je redenatie.

'En alleen mijn bevindingen zijn betrouwbaar.' Waar het je het over? Wie zegt dit?
Ik snap er echt niets van.

zwft
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Wo Sep 16, 2009 1:00 Plaats reactie Reageer met quote
Alfatrion
   
 


Ik bedoel dat Franciscus001 vorige bericht kort samen te vatten is in: "de positieve dingen komen niet door het rookverbod, de negatieve wel en alleen mijn bevinden zijn betrouwbaar". En ik dat niet erg overtuigend vind.

_________________
Een appel per dag houdt de dokters weg, vooral als je goed mikt. �� Winston Churchill
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Wo Sep 16, 2009 1:46 Plaats reactie Reageer met quote
zwft
   
 


Oh oke,
sorry ik had je niet goed gelezen... ik las '@franciscus001:' als zijnde de afzender.
Mijn fout.

Ik zocht net via Google naar een soort overzicht van redenatie-fouten.... kwam ik op mijn eigen bericht uit omdat daar het woord redenatie-fouten in voorkomt. Dat schiet lekker op :-)

zwft
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Wo Sep 16, 2009 6:53 Plaats reactie Reageer met quote
Cliff
   
 


Dat krijg je als je altijd bovenaan in Google staat zoals Weerwoord Smile Dat probleem heb ik ook al een paar keer gehad, dat ik iets wilde opzoeken op Internet en steeds Weerwoord bovenaan vond in de resultatenlijst.

_________________
Hier gaan over het tij, de maan, de wind... en wij
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Wo Sep 16, 2009 9:27 Plaats reactie Reageer met quote
Witch
   
 


Very Happy
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
  Weerwoord forum index » Onderwijs en Gezondheidszorg
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 1 van 255  
Ga naar pagina 1, 2, 3 ... 253, 254, 255  Volgende
  
  
 Plaats nieuw bericht  Plaats reactie  Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.