Weerwoord forum index Registreer FAQ Zoeken

Weerwoord forum index » Buitenland » Assange door Amerikaanse oorlogs-machine in isolatiecel.
Plaats nieuw bericht  Plaats reactie Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
Assange door Amerikaanse oorlogs-machine in isolatiecel.
BerichtGeplaatst: Vr Nov 05, 2021 16:16 Plaats reactie Reageer met quote
Joost Bakker
   
 


De Amerikaanse keizers en zijn Europese satellietstaten zijn geen rechtsstaat en vertegenwoordigen geen waarden...

Oorlogsmisdadigers werden niet vervolgd en boodschapper Assange gekidnapt en sinds 12 jaar
gevangen gezet.... en van de buitenwereld afgesneden.

Ook een moord werd door de keizer uit de VS op deze journalist voorbereid....

Een walgelijke waarden vrije neo liberale kliek bestiert het Westen en heeft geen enkel boodschap aan democratie, inspraak of eerlijke
verdeling van middelen.... het gaat om agressie, dominante handelsposities, macht en onderdrukking. In wezen is de NAVO het onderdrukkingsorgaan onder bevel van Keizer Nero Biden en daarom zwijgen de media en politiek in alle staten.

Lees en huiver hoe politiek machtsmisbruik en pure kwaadaardige agressie vanuit de VS een boodschapper die
oorlogsmisdaden ontmantelde en de Islamistische steun zwendel van het Westen en haar bloedige partners in
het Midden Oosten blootlegde...

Plus de vaststelling dat de CIA alles en iedereen in Europa afluisterde van laag tot hoog.

Daarom moet die boodschapper dood en het door de VS bedreigde kartel van Europese media en politiek
zwijgt van alle kanten.

https://www.welt.de/kultur/plus234824650/Prozess-gegen-Julian-Assange-in-London-ein-entwuerdigendes-Schauspiel.html

In Londen werd de uitleveringsprocedure voor Julian Assange voortgezet. Wat er in de rechtszaal is gebeurd, is verwoestend en toont aan dat de VS niet zullen opgeven, zelfs als de rechtsmiddelen ontoereikend zijn. Uiteindelijk schuwden ze zijn kinderen niet eens.

NS.e scène lijkt op iets uit een Harry Potter-film: in een prachtig neogotisch gebouw verdringen ongeveer 30 mensen zich voor een smal, smeedijzeren hek, waarachter een stenen wenteltrap verborgen is. Ze wachten op toelating.

Het gaat echter niet om goochelaarsstudenten, maar om journalisten, parlementsleden en activisten. Net als ik ben je naar Londen gereisd om het proces van een uitleveringsverzoek van de VS in tweede aanleg bij de Royal Courts of Justice voort te zetten. Het gaat over de Wikileaks-oprichter Julian Assange.

De Verenigde Staten gaan in beroep tegen een vonnis in eerste aanleg. Het verzoek om uitlevering van Assange aan de Verenigde Staten was afgewezen - niet omdat de rechtbank het niet eens was met de argumenten van de verzoekers, maar omdat de precaire geestelijke gezondheid van Assange verslechterde in het licht van de "harde omstandigheden" van het Amerikaanse gevangenissysteem en hem ertoe bracht " zelfmoord plegen." "rijden kon, als rechter Vanessa Baraitser in januari 2021 in de Londense wijk Woolwich Crown court rechtbank verklaard had.

Vernederende scènes
Sommige waarnemers wachten al sinds 5 uur 's ochtends voor het gerechtsgebouw op London's Strand. Kort voordat de hoorzitting begint, vernemen we dat de accreditaties die we vooraf hebben aangevraagd niet bindend zijn. Ze garanderen geen zitplaats in de rechtszaal. Daarom dromt de menigte nu rond de gotische deur. Ik ontmoet Martin Sonneborn, lid van het Europees Parlement voor The Party. Sonneborn steunt Assange al jaren en wil het proces nu met eigen ogen zien.

Een bewaker probeert de menigte weg te houden van de ingang en kondigt aan dat er slechts 8 zitplaatsen beschikbaar zijn in de toeschouwersgalerij. Dit bericht zorgt voor onrust. Een bejaarde activiste uit Frankrijk probeert zich een weg naar voren te forceren en eist luidkeels haar recht op om de rechtszaal binnen te mogen.


Wacht niet tot de bommen vallen: Daniel Ellsberg KLOKKENLUIDER
'Ze planden nucleaire aanvallen op grote Chinese steden'


https://www.welt.de/kultur/plus231782425/Whistleblower-Daniel-Ellsberg-Sie-planten-nukleare-Angriffe.html


Het is maar met moeite dat omstanders kunnen voorkomen dat ze de beveiligingsman aanvalt wanneer Assange's vader John Shipton, zijn verloofde Stella Moris en enkele Wikileaks-medewerkers als eersten binnenlaten.

Er zijn vernederende scènes die zich hier afspelen. Maar ik ben blij dat ik er ben. Veel journalisten en waarnemers die speciaal naar de Britse hoofdstad zijn afgereisd, mogen het proces alleen vanuit hun hotelkamer via een videoverbinding volgen. We leren immers dat er deze keer zo'n 80 journalisten online zijn, aanzienlijk meer dan ooit sinds de rechtbank op het punt stond Assange uit te leveren.


https://www.youtube.com/watch?v=XDWw-IFH7s4

Amerikaanse uitlevering: 'Als Julian Assange sterft, zou hij zijn doodgemarteld!' - VN Rapporteur Nils Melzer

Bij het begin van de onderhandelingen in eerste aanleg ruim een ​​jaar geleden waren er nog wildere taferelen bij de ingang van de rechtszaal. Er was bijna ruzie. De Franse vrouw is een oude vriend. Op dat moment werd ze aangevallen tegen de bewakers.

Franz Kafka doet de groeten: Keer op keer wordt het de waarnemers moeilijk gemaakt om toegang te krijgen tot de rechtszittingen voor de uitlevering van Assange, alleen de scènes veranderen voortdurend.

De eerste hoorzittingen over een mogelijke uitlevering vonden plaats op het terrein van de maximaal beveiligde gevangenis van Belmarsh. Assange zit hier vast sinds zijn arrestatie in april 2019. Belmarsh is bij het grote publiek bekend van een James Bond-film. Christoph Waltz zit hier opgesloten als de superschurk Blofeld. Een grimmig fort, ver van het centrum van Londen, alsof het gemaakt is voor de snelle berechting van terroristen of zware criminelen - zo mogelijk achter gesloten deuren.

"Ik demonteer de telefoon, verwijder microfoons en speakers"
De Verenigde Staten hebben Assange op 17 punten aangeklaagd onder de Spionage Act en één voor poging tot hacken in een overheidscomputer. Als hij in de VS wordt veroordeeld, riskeert hij een gevangenisstraf van 175 jaar.

Assange zou door het VK aan de VS worden uitgeleverd omdat zijn organisatie Wikileaks in oktober 2010 materiaal publiceerde dat talloze Amerikaanse oorlogsmisdaden documenteert, waaronder een video van het neerschieten van twee Reuters-journalisten en tien ongewapende burgers. "Collateral Murder" is de naam die Wikileaks aan de opname gaf. De organisatie heeft ook de routinematige marteling van Iraakse gevangenen, de doofpot van duizenden burgerdoden en de moord op bijna 700 burgers die te dicht bij Amerikaanse controleposten kwamen, aan het licht gebracht.

CIA moordplannen?
Julian Assange wordt ook vervolgd door de Amerikaanse autoriteiten voor andere lekken. Dit omvat de publicatie van honderdduizenden diplomatieke verzendingen van de Amerikaanse regering en militaire documenten uit Afghanistan die de ramp van vandaag voorspelbaar hebben gemaakt.

Een lek dat ondanks zijn explosieve karakter verrassend weinig media-aandacht kreeg, is Vault 7 , waarin Wikileaks de hacktools publiceerde die in 2017 door de CIA werden gebruikt. Met deze tools kan het spionagebureau webbrowsers, digitale televisies en de besturingssystemen van de meeste smartphones, computers en zelfs auto's hacken.

De spion van het netwerk
De CIA werd hard getroffen door deze onthulling. Vanaf 2017 werd Assange op een intensievere manier aangevallen: al in februari presenteerden de advocaten van Assange bewijs dat de Amerikaanse geheime dienst hem had bespioneerd in de Ecuadoraanse ambassade in Londen.

De klokkenluider verbleef daar bijna zeven jaar uit angst om naar de Verenigde Staten te worden uitgezet. UC Global, een Spaans bedrijf dat verantwoordelijk is voor de beveiliging van de ambassade, voorzag de CIA van informatie over vertrouwelijke gesprekken tussen Assange en zijn advocaten.

Onlangs publiceerde de journalist Michael Isikoff een onderzoek waaruit blijkt dat de CIA plannen had om Assange van de ambassade te ontvoeren of zelfs een moordaanslag op hem uit te voeren. Isikoff baseert zijn artikel op de getuigenissen van 30 voormalige CIA-medewerkers. Ex-CIA-baas Mike Pompeo, later minister van Buitenlandse Zaken in de regering-Trump, beschreef Wikileaks in zijn eerste toespraak als directeur van de Amerikaanse buitenlandse inlichtingendienst in april 2017 als "niet-statelijke vijandelijke inlichtingen".

Er ontbreekt er een
Mike Pompeo reageerde op het rapport door te eisen dat de 30 anonieme bronnen van Isikoff worden vervolgd. Het Amerikaanse Congres is nu een onderzoek gestart. 24 internationale mensenrechtenorganisaties ondertekenden een brief aan het Amerikaanse ministerie van Justitie, waaronder de American Civil Liberties Union (ACLU), Human Rights Watch, Amnesty International USA en PEN America. U belt met "hernieuwde urgentie" om de zaak tegen Assange te beëindigen.

Ondanks mijn erkenning als procesverslaggever, kan ik alleen de rechtszaal bereiken met de hulp van Julian Assange's verloofde, Stella Moris. Ik ga Hof 4 binnen: de muren zijn bekleed met fijn hout, er zijn roodfluwelen gordijnen en grote kroonluchters. De rechters en advocaten dragen witte pruiken. De beroepsprocedure wordt geleid door twee rechters, Lord Justice Tim Holroyde en Baron Ian Duncan Burnett van Maldon, die moeten worden aangesproken met Chief Lord Justice Burnett. Burnett is de hoogste rechter in Engeland en Wales.

Het "Ministerie van Waarheid" wordt een realiteit
De eerbiedwaardige sfeer kan echter niet verhullen dat we hier de komende twee dagen getuige zullen zijn van een gerechtelijke klucht. Het begint met het feit dat de hoofdpersoon van dit proces, Julian Assange, niet aanwezig is. Zijn advocaat Edward Fitzgerald legt uit dat hij de mogelijkheid zou hebben om aanwezig te zijn via videostream. Maar daar kon hij geen gebruik van maken omdat hij in zeer slechte gezondheid verkeerde.

De Amerikaanse regeringsvertegenwoordiger James Lewis plaatst vraagtekens bij medische en psychologische rapporten over Assange die in september 2020 bij de rechtbank zijn ingediend. Dat komt neer op het afbeelden van Assange als een simulator. Het is een hardnekkig herkauwen van argumenten die Lewis op deze eerste dag van het proces naar voren brengt.

Assange werd door verschillende experts op het autistische spectrum geplaatst, geclassificeerd als ernstig depressief en suïcidaal. Centraal in de opmerkingen van Lewis staat de beoordeling van Michael Kopelman, emeritus hoogleraar neuropsychiatrie aan het Institute of Psychiatry, Psychology and Neuroscience aan King's College in Londen. Kopelman is al jaren een gerenommeerd gerechtsdeskundige. Lewis beschuldigt hem van het bedriegen en misleiden van de rechtbank - omdat Kopelman zweeg over het feit dat Assange twee kinderen heeft met zijn verloofde Stella Moris.

Bleek en waarschijnlijk zwaar verdoofd
Plotseling en onverwacht verschijnt Julian Assange op het videoscherm. Hij wordt voor de camera gezet door een bewaker van Belmarsh Prison, ziet er bleek en uitgemergeld uit, zijn schouderlange witte haar valt over zijn gezicht. De gevangene draagt ​​een wit overhemd, stropdas en gezichtsmasker zijn zwart. Het is een spookachtig tafereel. Blijkbaar zwaar verdoofd, probeert Assange de uitleg van Lewis te volgen, kan zijn hoofd nauwelijks recht houden, ondersteunt hem met zijn handen en blijft zijn ogen sluiten.

Ondertussen gaat Lewis in detail: Assange kon niet ernstig depressief zijn, hij werd in de gevangenis gezien terwijl hij boeken las, communiceerde met medegevangenen, sinaasappels at en verschillende glazen melk als ontbijt. Assange heeft ook kinderen. Daarom is het onwaarschijnlijk dat hij zelfmoord zou plegen als hij werd uitgeleverd.

Hoe de auto uw persoonlijke monitor wordt
Lewis noemt ook "diplomatieke toezeggingen": als Assange zou worden uitgeleverd, zou hij niet worden vastgehouden in de beruchte ADX Florence in Colorado, die wordt beschouwd als de gevangenis met de hoogste veiligheidsnormen in de VS, noch zou hij worden onderworpen aan het strikte regime van "Speciale Administratieve Maatregelen" (SAM's) - SAM's zijn specifieke maatregelen in detentiecentra die van invloed kunnen zijn op plaatsing, communicatie en bezoeken voor veroordeelde delinquenten en degenen die op hun proces wachten.

Lewis verzekert herhaaldelijk dat deze toezeggingen bindend zijn en dat er geen reden meer is om uitlevering te weigeren. De advocaat benadrukt dat Assange kans maakt op vrijspraak in een eerlijk proces in de VS. De klokkenluider heeft inmiddels zijn plaats voor de camera verlaten. Assange zal die dag meerdere keren op het scherm verschijnen, slechts een paar minuten per keer.

"Een half scheermesje"
Tijdens de lunchpauze ontmoet ik Fidel Narvaez, de voormalige Ecuadoraanse consul in Londen, voor de rechtbank. Hij had Assange meer dan zes jaar als asielzoeker in zijn ambassade ontvangen. Ik vraag zijn beoordeling van de "diplomatieke garanties" die Lewis noemde. Zijn antwoord: Dergelijke 'verzekeringen' konden alleen worden gegeven door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, niet door een uitgeleverde Amerikaanse advocaat. Hij spreekt van een "politiek geval".

De gepensioneerde consul voegde eraan toe dat hij geloofde dat de Amerikaanse kant had erkend dat de juridische strijd verloren was. Er wordt nu politiek gewicht gebruikt om de Britse rechters onder druk te zetten. Narvaez zegt dat hij een boek aan het schrijven is over zijn tijd met Assange op de ambassade.

Op de tweede dag van het proces hebben Assange's advocaten Fitzgerald en Mark Summers het woord. Fitzgerald werkt nauwgezet om Lewis' beoordeling van Assange's zelfmoordrisico te weerleggen: we hoorden tijdens de laatste rechtszitting in september dat Assange zijn cel op en neer zag lopen totdat hij instortte, van aangezicht tot aangezicht geraakt werd en zijn hoofd tegen de muur stootte. Assange werd vervolgens voor enkele maanden overgebracht naar de medische vleugel van de Belmarsh-gevangenis. De gevangenisautoriteiten vonden volgens Fitzgerald "een half scheermesje" onder zijn sokken.

gevaar voor lichaam en leven
In het volgende concentreert Fitzgerald zich op de recensent Michael Kopelman, wiens geloofwaardigheid Lewis de dag ervoor in twijfel had getrokken. Hij citeert de mening van de rechter in eerste aanleg, Vanessa Baraitser, dat Kopelmans verzuim met betrekking tot de familieomstandigheden van Assanges "de rechtbank niet heeft misleid". Zowel de rechtbank als de Amerikaanse officier van justitie waren op de hoogte van het bestaan ​​van de verloofde en hun twee kinderen.

In de middag van deze tweede dag horen we eindelijk iets nieuws van de verdediging. Verwijzend naar het Yahoo News-rapport, probeert Assange-advocaat Summers de twee rechters van het Hooggerechtshof te overtuigen van het lijf en de ledematen waarmee Assange te maken zou krijgen als hij zou worden uitgeleverd. Het is de "eerste keer dat de VS een Britse rechtbank om hulp hebben gevraagd bij het handhaven van de wet" tegen een persoon die door een Amerikaanse overheidsinstantie had moeten worden vergiftigd of vermoord, zegt Summers. Hij voegt eraan toe dat dit de moeite waard is om nauwkeurig te onderzoeken in verband met de "diplomatieke garanties" die Lewis heeft gegeven.

Summers combineert de informatie uit het Yahoo-artikel met het bewijsmateriaal dat in eerste instantie aan rechter Baraitser is voorgelegd over de machinaties van UC Global. Het Yahoo-rapport herhaalde ook dat medewerkers van UC Global audio- en videomateriaal van de Ecuadoraanse ambassade aan de CIA hadden doorgegeven. Dit materiaal is "misschien slechts het topje van de ijsberg", suggereerde Summers.

Aan het einde van de tweede dag van het proces zeggen de rechters van het Hooggerechtshof dat het hen een paar weken zou kosten om alle argumenten zorgvuldig te onderzoeken en tot een beslissing te komen.

Ik stap voor de Royal Courts of Justice in het licht van de ondergaande zon. Daarvoor nog de aanhangers van Assange. De afgelopen twee dagen hebben ze onvermoeibaar "Bevrijd Assange" gezongen.

Ook Martin Sonneborn en zijn Europees beleidsadviseur Claudia Latour staan ​​voor de rechtbank. Ik vraag naar hun indrukken, maar ze kunnen nog steeds geen woorden vinden. Ik ontving haar bericht later: "We waren het meest verbijsterd door het indrukwekkende stille kartel bestaande uit politiek en de media, wiens eigen bestaansrecht uiteindelijk gebaseerd is op die zeer fundamentele waarden - democratie en persvrijheid, die Julian Assange verdedigt al jaren - letterlijk - met zijn leven."

Het humanitaire argument van rechter Baraitser tegen de uitlevering van Assange was een vergiftigd geschenk: ze koos voor Assange, maar tegen de persvrijheid - dit nieuws herinnert ons daaraan.

Baraitser heeft de weg vrijgemaakt voor de Amerikaanse kant om politieke en persrechtelijke kwesties te negeren in deze hoorzitting in hoger beroep, die centraal zou moeten staan ​​bij de beoordeling van de Assange-zaak. In plaats daarvan stond de geestelijke gezondheid van Julian Assange centraal in deze oproep.

Assange deed het ongekende. Met de Wikileaks-onthullingen zette hij de leugens en oorlogsmisdaden van het vrije Westen in de schijnwerpers. Heel even dwong hij ons de waarheid over onszelf onder ogen te zien. We richtten de schijnwerpers heel snel op en richtten het op Julian Assange zelf en zijn karakter. Het was een grote opluchting om te horen dat hij niet de perfecte held was. De pers stortte zich op beschuldigingen van misbruik en intieme details. Assange werd tot paria verklaard en zijn onthullingen verdwenen naar de achtergrond. Geen van de oorlogsmisdaden die hij en Wikileaks openbaar hebben gemaakt, zijn ooit voor de rechtbank berecht.

In plaats daarvan is Assange al 12 jaar geen vrije man. Hij zit sinds 2019 in een maximaal beveiligde gevangenis, zonder enige wettelijke basis. Hoe zouden we de Assange-zaak beoordelen als deze in China of Rusland zou worden berecht? Zou Julian Assange dan net als Alexej Navalny onlangs de Sacharovprijs hebben gekregen?

Als Assange wordt uitgeleverd aan de Verenigde Staten en schuldig wordt bevonden aan het publiceren van geheime documenten, zal een juridisch precedent worden geschapen dat onderzoeksjournalistiek op de schaal die Assange beoefende vrijwel onmogelijk zal maken. De strijd voor de vrijheid van Julian Assange is daarom veel meer dan die tegen de vervolging van een enkele journalist. De Assange-case is de existentiële stresstest voor onze westerse vrijheidswaarden. Als we deze test niet doorstaan, zullen de gevolgen verwoestend zijn.

Maar het is nog niet te laat.

Zijn advocaten zien dat ook zo: ze hebben aangekondigd dat ze het besluit van Baraitser zullen aanvechten omdat het de persvrijheid bedreigt. De strijd is nog niet voorbij.

Angela Richter is theaterregisseur. Ze worstelt met het politieke lot van de Wikileaks-oprichter sinds haar toneelstuk "Assassinate Assange", dat in 2012 in Hamburg in première ging, en bezocht hem regelmatig in Londen.

_________________
Het verschil tussen PvdA, D66, Groen Niks en VVD en de media is gering, zoals het er in een dictatuur aan toegaat.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
  Weerwoord forum index » Buitenland
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 1 van 1  

  
  
 Plaats nieuw bericht  Plaats reactie  Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.