Weerwoord forum index Registreer FAQ Zoeken

Weerwoord forum index » Onderwijs en Gezondheidszorg » Help, ¡mijn kinderen worden geïndoctrineerd!
Plaats nieuw bericht  Plaats reactie Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
Help, ¡mijn kinderen worden geïndoctrineerd!
BerichtGeplaatst: Za Apr 17, 2021 1:44 Plaats reactie Reageer met quote
Willem
   
 


Een argentijnse reportaje over latijnsamerikanen in Noorwegen. u gaf uw kind een corrigerende tik, u bent van mening dat homoseksualiteit een ziekte is en geeft dat door aan uw kind: uw kind wordt u ontnomen en ondergebracht in pleeggezinnen, waar er naar noorse normen opgevoed wordt. De noorse kinderbescherming, Barnevernet, is streng en alom aanwezig. Nadat de kinderen uithuisgezet zijn, mogen de biologische ouders hun kinderen niet vaker dan twee keer per maand zien en spreken, en dan nog slechts onder toeziend oog van Barnevernet. Veel van de uithuisgezette kinderen van buitenlandse ouders (naast die van latijnsamerikanen werden vooral die van polen en roemenen genoemd) komen in de misdaad terecht en een bovengemiddeld aantal pleegt zelfmoord. Hen had de ouderliefde ontbroken die alleen de biologische ouders onvoorwaardelijk zullen geven. De argentijnen, uruguayanen en venezolanen die er aan het woord komen zijn het erover eens dat de Kinderbeschermingbevoegdheden te ver gaat, dat onderwijzers de ouders aangeven indien zij de kinderen neerslachtig zien, of politiek incorrecte ideeën koesteren. Totzover in grote lijnen de reportaje samengevat.

Logisch is dat Kinderbescherming optreedt ingeval alcolische, drugsverslaafde, veelvuldig huiselijk geweld plegende of seksueel perverse ouders. Dat is immers ook in Argentina en vele andere Latijnsamerikaanse landen.

De verontwaardiging welke blijkt uit de commentaren liegt er niet om: Noorwegen als een soort China of Sowjet Unie, verkapt communisme, een natie waarin ouders hun kinderen niet naar eigen inzichten op mogen voeden, stelletje neonazi`s, geen wonder dat Breivik doordraaide, enzovoorts.

Maar ook zijn er andere invalshoeken: Van "in Noorwegen is het goed verdienen, er is geen corruptie, weinig misdaad en groot algemeen welzijn, en dat zou dankzij de noorse opvoeding zijn" tot "lang leve de homoseksualiteit en diversiteit, die daar allemaal mag". Dat de onpersoonlijke samenleving, de koelheid in de omgang juist corruptie en vriendjespolitiek verhindert, en dus op lange termijn beter uitwerkt dan de latijnse culturen, waar persoonlijke trouw en persoonlijke band voorwaarden zijn voor samenwerking en te vaak ontaarden in belangenverstrengeling en corruptie.

Veel commentaren in de lijn van: werk in Noorwegen omdat het goed verdient, maar ga er weg zodra je kinderen wilt opvoeden. Die kregen de meeste duimpjes omhoog.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Za Mei 01, 2021 4:38 Plaats reactie Reageer met quote
Willem
   
 


Geen commentaren. Jammer. Meer berichtgeving (Youtubers) over de beeldvorming in Spaanstalige landen over Scandinavië (modale mening: je verdient er geweldig zelfs als je niets doet, maar het leven is er kloten) leerde mij het volgende:

1. De neiging tot zelfbeperking eigen aan noordse culturen maakt dat spaarzaamheid, degelijkheid, arbeidsdiscipline en langetermijnvisie gepaard gaan met de neiging om alle primaire impulsen te filteren. Deze gereserveerdheid ontdoet het dagelijkse samenleven van menselijke warmte.
2. Voortspruitende uit het voorgaande is het maar moeilijk spontaan contact op te bouwen. Zweden, Noren, Denen het zijn eenlingen, en houden versleten routinaire vriendschappen aan uit gewoonte of de onzekerheid en het onvermogen om nieuwe contacten op te bouwen. Contactgestoord volk.
3. Dit leidt tot eenzaamheid , vlucht in drank, antidepressiva, drugs en lege seks. De vrouwen met drank zijn er makkelijk maar ook wegwerpelijk.
4. Het leid tot extremen, men is er uitermate politiek correct, zelfs grappen worden zorgvuldig afgemeten, om maar nooit aangemerkt te kunnen worden als seksistisch of racistisch. De sociale contrôle is er verstikkend. Het racisme is echter voelbaar: onderhuids en veelal onbewust wantrouwt men alles wat niet inheems is, en vermijdt men contact. De verlossende grap over de bedriegende "Turco" en de domme naïeve "Gringo" mag daar nooit.
Het veinzen van de Noordse Utopie, het is een toneelspel, waar men zich keurig houdt aan de geschreven toneeltekst: de overgrote meerderheid zijn keurige progressieve mensen, welke zich bekommeren om de wereld, welke u keurig zullen behandelen, doch altijd vanuit een onuitgesproken plichtsgevoel, nooit vanuit de zoektocht naar het praatje of de grap, de weerklank, de zelfherkenning in de ander, het gezelschap, het samenzijn. Het hielp, ingevolge velen, als je zelfs als getogen latijnsamerikaan blond was en liever met blauwe ogen, daarmee verdween veel argwaan. De gerichtheid op uiterlijk is niet meer dan slechts het onvermogen om onbeschaamd en vrijelijk de ander aan te spreken en diens roerselen te ontdekken.

Breivik was niet meer dan een uiting van deze cultuur van eenlingen, contactstoornissen en (zwijgzaam/onuitgesproken en daardoor ook nooit gerelativeerd) wantrouwen.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Za Mei 01, 2021 11:22 Plaats reactie Reageer met quote
Elisabeth
   
 _________________
Never judge history except in the context of the times in which it occurred.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Za Mei 01, 2021 12:48 Plaats reactie Reageer met quote
Tedje van Es
   
 


Klopt, hier in Nederland begint dat ook. Als je niet politiek correct bent dan ga je eraan.

_________________
Religie maakt meer kapot dan je lief is.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Za Mei 01, 2021 14:14 Plaats reactie Reageer met quote
Cliff
   
 


Ik krijg er ook steeds grotere moeite mee. Alle onderwijsinstellingen omarmen de Sustainable Development Goals: https://www.sdgnederland.nl/Ik heb daar echt moeite mee. Hier zit een enorme politieke component aan, althans... dat kan eraan vast gaan zitten. Op veel punten is het nu allemaal nog niet uitgekristalliseerd, maar ik ben wel benieuwd waar dit naar toe gaat. Het zou zomaar zo kunnen zijn dat bv. alle HBO instellingen een soort politiek plan gaan omarmen vanuit die SDG's.

_________________
Hier gaan over het tij, de maan, de wind... en wij
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Za Mei 01, 2021 15:45 Plaats reactie Reageer met quote
Elisabeth
   
 


Ik vind dit heel eng Cliff.
HIVOS doet dit ook.

[url]https://hivos.org/where we work/[/url]

Ze zitten wel in Brazilië maar niet in Chili, ook niet in Suriname.
Ze zitten in Oost Afrika, vanaf Ethiopië, Kenia, Tanzania, Zambia, Zimbabwe, Botswana en Zuid Afrika.
Maar niet in Mozambique of Angola of de DR Congo noch in Namibië?

https://hivos.org/

Onderaan de organisaties die hen steunen.

_________________
Never judge history except in the context of the times in which it occurred.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
Help, ¡mijn kinderen worden geïndoctrineerd!
  Weerwoord forum index » Onderwijs en Gezondheidszorg
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 1 van 1  

  
  
 Plaats nieuw bericht  Plaats reactie  Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.