Weerwoord forum index Registreer FAQ Zoeken

Weerwoord forum index » Politiek Theorie en Filosofie » Een Nieuwe Wereldorde
Plaats nieuw bericht  Plaats reactie Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 

Wordt de nieuwe Wereldorde:
Zoiets als 1984, een soort Chinese Dictatuur año 2020?
71%
 71%  [ 5 ]
Een samenleving zonder gezag, en zeer compuetergestuurd?
0%
 0%  [ 0 ]
Beheerst door reactionnaire ideeën?
0%
 0%  [ 0 ]
Iets heel anders, namelijk:
28%
 28%  [ 2 ]
Totaal aantal stemmen : 7

Een Nieuwe Wereldorde
BerichtGeplaatst: Di Jan 12, 2021 4:39 Plaats reactie Reageer met quote
Willem
   
 


1. Blockchain maakt managers , bureaucratische en politieke elites overbodig, wij burgers regelen dat middels computergestuurdesystemen; Zelfs geld en Centrale Banken worden overbodig, virtuele valuta vervangen deze.
2. De "social media" maken dat managers, poltici, bestuurders steeds minder gezag genieten.
3. "Deepfake" tecnologia maken dat mensen ten leste niets en niemand meer geloven,

Vraag: Maakt dit hiërarchische systemen en gezagsdragers ongeloofwaardig?

4. De globalisering veroorzaakt nivellering tussen natiestaten, maar grotere inkomensverschillen binnen die natiestaten. Het zijn uiteraard de Managers . bureaucratische en politrieke elites die daar het eerste en meeste van profiteren.

Stelling: De combinatie van verlies aan geloofwaardigheid en groeiende inkomensverschillen is buitengewoon explosief.

Twee antwoorden:
1. Het Chinese model: totale contôle van de bevolking: de staat weet wat u denkt, hoe u reageert, in welk opzicht u de samenleving kan dienen of schaden. Er blijven elites, enorme inkomensverschillen, en de elites beheersen de bevolking. Een 1984 escenario.

2. Alle bestanddelen van omwenteling en burgeroorlog dienen zich aan: managers, poltici, bestuurders verliezen alle gezag, de burgerij met behulp van Blockchaintecnologie
schept zichzelfregulerende systemen, zonder noodzaak van uitzuigende elites, of deze nu grootondernemers zijn, bestuurders of politieke elites zijn. De communicatietecnologia maakt snelle coördinatie van opstandige burgers mogelijk, welke zonder uitzonderlijke gewelddadigheden, de zittende machthebbers uit het zadel werken.

Of zal zoveel nieuwe technologische mogelijkheden juist leiden tot opleving van reactionnaire ideeën zoals Nationalisme, Islamisme, Theocratische, Fascistische of Marxistische stromingen, omdat de mens nooit zonder een "gemeenschapsidee" zal kunnen?
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Zo Mrt 07, 2021 12:14 Plaats reactie Reageer met quote
estudiant
   
 


Er zijn mogelijk meer antwoorden mogelijk dan slechts 2 Willem.
Dat blockchain menselijke interventie overbodig maakt is mogelijk, maar het begin en eind van de chain is nog steeds een fysiek menselijke aangelegenheid. Dat het fraude reduceert of mogelijk zelfs onmogelijk maakt is nog wel de vraag, zeker op lange termijn. We zullen zien.
Vooralsnog zie ik de blockchain niet echt als een bedreiging, maar meer als systeem om transparantie te vergroten.

2. De "social media" maken dat managers, poltici, bestuurders steeds minder gezag genieten.

Dat is maar de vraag natuurlijk. In het "papieren tijdperk" was er ook altijd de angst dat gezag ondermijnd zou kunnen worden. Verbod op bepaalde geschriften is al vanaf men kon schrijven een bekend verschijnsel.
Het "papier" is inmiddels wel vervangen door digitalisering en inderdaad daardoor is het ook veel gemakkelijker geworden om te publiceren voor een ieder die meent iets te melden te hebben. De betrekkelijke anonimiteit maakt het ook erg gemakkelijk om je daarmee niet te laten hinderen door fatsoen of redelijkheid.

We zien nu ook wat deze vrijheid kan veroorzaken in tijden van crisis. De grootste idioten krijgen een podium en beïnvloeden ook een groot aantal mensen. In hoeverre dit ondermijnend werkt is nog niet zo helder, maar dat het uiteindelijk een reëel gevaar oplevert verwacht ik wel. Zolang er geen grote maatschappelijke onrust is, is het wel te managen, maar in tijd van crisis kan het gevaarlijk zijn. De overheid heeft in een land als de onze door jarenlange invloed van het neo liberalisme nauwelijks meer enig gezag. De handhaving is inmiddels verworden tot een tand en klauwloze tijger. En dat maakt gezagsdragers inderdaad ongeloofwaardig.

Of het Chinese besturingsmodel hier meer voet aan de grond zal krijgen is n.m.m. de grote vraag. Onze westerse cultuur is vanuit historisch perspectief totaal ander gefundeerd. Het absolute Confuciaanse besturingssysteem past hier niet.
Maar het Confuciaanse besturingssysteem heeft een aantal elementen die uiteindelijk succesvoller zullen blijken te zijn dan onze democratieën.
Voor alle duidelijkheid, het Confuciaanse besturingssysteem is niet alleen een Chinees feestje, maar past ook in democratieën als Japan, Zuid Korea, Taiwan. Fundamenteel daarbij is de hiërarchische ordening en de macht van het collectief. En we kunnen objectief vaststellen dat in tijden van crises dit aanmerkelijk betere oplossingen genereert dan in een maatschappij waarbij elk individu meent centraal te staan in de wereld.

Ik verwacht dus dat de opkomst van de China als heersende wereldmacht uiteindelijk het westen langzaam zal gaan dwingen om af te stappen van het absolute individualisme. Het collectief zal belangrijker gaan worden dan individuele vrijheden. Sommige uitingen van vrijheid van meningsuiting zullen door een strakkere controle op de media worden beperkt. Leuk of niet leuk, maar gezien de mondiale vraagstukken die ons de komende decennia zullen bezighouden geloof ik meer in het Confuciaanse besturingssysteem.

_________________
“A mind needs books like a sword needs a whetstone.”
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Wo Mrt 17, 2021 15:56 Plaats reactie Reageer met quote
Joost Bakker
   
 


De nieuwe wereldorde wordt een nucleaire oorlog aangevoerd door de verkrampte koude oorlogsslaaf Biden...

De seniele oude boze witte democraat maakt de wereld verder tot een grote hel...
zoals hij ook al onder Clinton en Obama dood en verderf zaaide...

Die nucleaire oorlog zal zowel in West Europe als in Azie worden geforceert....
Zoals de haat democraat Albright al min of meer zei... wat kan ons een miljoen doden schelen.

Sneaky Biden is vijand van Europa en groot vijand van een evenwichtige wereldorde...
hij wil alleen maar meer economisch macht, meer geld en meer oorlog.

Die oorlog komt er vanzelf wel... momenteel hongert de VS bijna 250 miljoen mensen uit,
onderwijl het de meest mensonterende totalitaire vrouw en arbeiders vijandige staten
geen strobreed in weg gelegd worden.

Daar zijn ze in Wit Rusland nog engeltjes bij.

_________________
Het verschil tussen PvdA, D66, Groen Niks en VVD en de media is gering, zoals het er in een dictatuur aan toegaat.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Do Mrt 18, 2021 3:42 Plaats reactie Reageer met quote
Willem
   
 


Ik had mij eerder voorgenomen om het goedonderbouwde antwoord van Estudiant van commentaar te voorzien, maar dat bleef er op de een of andere manier bij. Excuus daarvoor.

De onderschikking van individu aan collectief geleid door een ideologische en economische elite chinese stijl gaat er niet komen zonder slag of stoot. Naarmate China c.s. bedreigender wordt, zullen ook de tegenkrachten zich verenigen en versterken. De VS zitten niet stil, zoals de oorlogssimulaties in de Zuidchinese zee tonen, en de pogingen om de onmiddellijke tegenstanders (India, Australië) te verenigen achter een doel: de redding van het "vrije" westen. Ook internet wordt gaandeweg beter gevolgd: aan chinese en russische meningsbeïnvloeding in derde landen tracht men paal en perk te stellen. De vraag is of dit ook daadwerkelijk vertaald zal worden in een derdewereldoorlog, het antwoord is hoogst onzeker:

Zwaktes van China:
1. Ook China kampt met een vergrijzingsproces wat hen economisch tegenwerkt;
2. China`s vooruitgang en groei berust vooral op bestaande technologie (staal, kolen, aardolie) welke spoedig achterhaald zal kunnen worden, waar het westen volop bezig is met nieuwe technologie (waterstof als energiebron en energie opslag, grafeen als geleider en bouwmateriaal). Het ongetraft stelen van die technologie wordt gaandeweg moeilijker gemaakt.
3. Innovatie in China gaat vooralsnog traag, juist doordat individuele vrijheden en ontwikkeling beknot worden. Natuurlijk als de leider van het collectief geheten China buitengewoon geniaal is en alle kansen tijdig onderkent, hoeft dat niet het geval te zijn. De geschiedenis wijst anders uit, en de chinese praktijk in dezelfde richting.
3. China`s bondgenoten zijn dat vooral omdat dat hen economisch voordelen biedt: Iran, Turkmenistan, Pakistan, ¿Indonesië?, ¿Verschillende afrikaanse landen?, ¿Griekenland?, ¿Venezuela?. Zodra "Het westen" of Rusland meer biedt verdwijnt het meerendeel van die steun als sneeuw voor de zon.
4. De chinese cultuur is minder kosmopoliet dan de westerse, hard bezig om juist de culturen van voormalige kolonieën in te sluiten, Op korte termijn leidt dat tot onenigheid, op langere termijn zal dat juist afrikanen, indiërs en mogelijk zelfs islamieten partij voor het Westen doen trekken.

Zwaktes van het Westen:
1. Het individualisme en de hebzucht. Voor idealen strijden, er ontberingen, koude, pijn, honger voor lijden is er niet of hoogstzelden meer bij.
2. Afwezigheid van een verenigend ideaal. De vrijheid is een gegeven, de materiële zekerheid ook al, de natie is ontdaan van de mythe (integendeel, het nationalisme is verketterd), dat zijn dus geen nastreefbare idealen meer.
3. De toenemende inkomsongelijkheid, de "vrije" pers, het "vrije" internet schept onenigheden binnen het westen, of wellicht beter, de rest van de wereld.
4. Het opkomende, ofschoon tijdelijk verzwakte, islamisme.

Ik zie weinig andere uitkomst dan een breed bondgenootschap van "Het Westen" met Rusland, en het bestrijden van de splijtzwammen. Maar daar is de tijd nog niet rijp voor.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Vr Mrt 19, 2021 0:15 Plaats reactie Reageer met quote
Willem
   
 


Joost,
Een nucleaire derdewereldoorlog zal eventueel ontstaan doordat China te bedreigend gaat worden voor Taiwan, Australië, Zuid Korea, Vietnam, Phillippijnen en/of India. Dus Joost, ik acht niet onmogelijk dat die oorlog er komt, maar niet doordat Biden c.s. daar nou op aan zitten te sturen. Het zal meer zijn om het steeds agressievere China een halt toe te roepen. China`s gedrag begint te lijken op dat van Hitler's Duitsland. En die oorlog kan nog lang uitgesteld worden. Misschien is de kans wel groter dat die onder een eventuele Trump II komt.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Vr Mrt 19, 2021 18:22 Plaats reactie Reageer met quote
estudiant
   
 


Willem schreef:
Ik had mij eerder voorgenomen om het goedonderbouwde antwoord van Estudiant van commentaar te voorzien, maar dat bleef er op de een of andere manier bij. Excuus daarvoor.

De onderschikking van individu aan collectief geleid door een ideologische en economische elite chinese stijl gaat er niet komen zonder slag of stoot. Naarmate China c.s. bedreigender wordt, zullen ook de tegenkrachten zich verenigen en versterken. De VS zitten niet stil, zoals de oorlogssimulaties in de Zuidchinese zee tonen, en de pogingen om de onmiddellijke tegenstanders (India, Australië) te verenigen achter een doel: de redding van het "vrije" westen. Ook internet wordt gaandeweg beter gevolgd: aan chinese en russische meningsbeïnvloeding in derde landen tracht men paal en perk te stellen. De vraag is of dit ook daadwerkelijk vertaald zal worden in een derdewereldoorlog, het antwoord is hoogst onzeker:

Zwaktes van China:
1. Ook China kampt met een vergrijzingsproces wat hen economisch tegenwerkt;
2. China`s vooruitgang en groei berust vooral op bestaande technologie (staal, kolen, aardolie) welke spoedig achterhaald zal kunnen worden, waar het westen volop bezig is met nieuwe technologie (waterstof als energiebron en energie opslag, grafeen als geleider en bouwmateriaal). Het ongetraft stelen van die technologie wordt gaandeweg moeilijker gemaakt.
3. Innovatie in China gaat vooralsnog traag, juist doordat individuele vrijheden en ontwikkeling beknot worden. Natuurlijk als de leider van het collectief geheten China buitengewoon geniaal is en alle kansen tijdig onderkent, hoeft dat niet het geval te zijn. De geschiedenis wijst anders uit, en de chinese praktijk in dezelfde richting.
3. China`s bondgenoten zijn dat vooral omdat dat hen economisch voordelen biedt: Iran, Turkmenistan, Pakistan, ¿Indonesië?, ¿Verschillende afrikaanse landen?, ¿Griekenland?, ¿Venezuela?. Zodra "Het westen" of Rusland meer biedt verdwijnt het meerendeel van die steun als sneeuw voor de zon.
4. De chinese cultuur is minder kosmopoliet dan de westerse, hard bezig om juist de culturen van voormalige kolonieën in te sluiten, Op korte termijn leidt dat tot onenigheid, op langere termijn zal dat juist afrikanen, indiërs en mogelijk zelfs islamieten partij voor het Westen doen trekken.

Zwaktes van het Westen:
1. Het individualisme en de hebzucht. Voor idealen strijden, er ontberingen, koude, pijn, honger voor lijden is er niet of hoogstzelden meer bij.
2. Afwezigheid van een verenigend ideaal. De vrijheid is een gegeven, de materiële zekerheid ook al, de natie is ontdaan van de mythe (integendeel, het nationalisme is verketterd), dat zijn dus geen nastreefbare idealen meer.
3. De toenemende inkomsongelijkheid, de "vrije" pers, het "vrije" internet schept onenigheden binnen het westen, of wellicht beter, de rest van de wereld.
4. Het opkomende, ofschoon tijdelijk verzwakte, islamisme.

Ik zie weinig andere uitkomst dan een breed bondgenootschap van "Het Westen" met Rusland, en het bestrijden van de splijtzwammen. Maar daar is de tijd nog niet rijp voor.


Meer in zijn algemeenheid zie ik langjarig bij China een step by step ontwikkeling. De leiders of liever gezegd, de communistische partij heeft nooit haast maar maakt met de traagheid van een klok toch wel onverbiddelijke voortgang. Ze forceren niet snel (kijk maar naar Hongkong) en tonen krokodillen geduld. Handel staat centraal in hun strategie, zoals het Belt and Road Initiative. Dit handelsnetwerk begint zich langzaam maar zeker te manifesteren en op deze manier breidt China zijn hegonomie uit. Er zijn bijna 70 landen bij betrokken en dit vertegenwoordigt zo plus minus 65% v.d. wereldbevolking.
Je ziet dat stukje bij beetje de invloed van China groeit. Dit wordt in het westen met argusogen bekeken maar ironisch genoeg is het juist de neo liberale vrije markt die de geprivatiseerde infrastructurele werken (havens zoals bv Piraeus in Griekenland) in handen speelt van de Chinezen.
Hoe agressief China is, weet niemand echt. Ze laten zich niet snel uitdagen, maar er zijn gevoelige punten uiteraard zoals bv Taiwan, Zuid Chinese Zee en de immer aanwezige erfvijand Japan.
Vooralsnog zal China zijn invloed gestaag uitbreiden en wordt uitstekend geholpen door een slappe EU. De VS zullen ze denk ik niet zo snel uitdagen (tenzij de VS zich actief met Taiwan gaat bemoeien) want China beschouwt de VS als op z'n retour. En als je dan geen haast hebt dan komen de geopolitieke verschuivingen vanzelf wel.

Ik begrijp je analogie met Hitler niet Willem, China droomt volgens mij niet van een wereldrijk met één volk. Ze willen handel drijven, zaken doen en de eigen bevolking van een redelijke levensstandaard voorzien.
Maar je weet maar nooit, er kan maar zo een gek opstaan in het westen, oosten of in China die de boel opblaast met daarbij een escalatie van mondiale omvang. Dat valt nooit te voorspellen. Maar juist het step by step verbeteren van de levensstandaard van de gemiddelde Chinees is n.m.m. een redelijke garantie dat de Chinese overheid zich snel niet gedwongen zal voelen de "de pijlen op de vijand te richten".

_________________
“A mind needs books like a sword needs a whetstone.”
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Do Mrt 25, 2021 10:18 Plaats reactie Reageer met quote
Joost Bakker
   
 


Willem schreef:
Joost,
Een nucleaire derdewereldoorlog zal eventueel ontstaan doordat China te bedreigend gaat worden voor Taiwan, Australië, Zuid Korea, Vietnam, Phillippijnen en/of India. Dus Joost, ik acht niet onmogelijk dat die oorlog er komt, maar niet doordat Biden c.s. daar nou op aan zitten te sturen. Het zal meer zijn om het steeds agressievere China een halt toe te roepen. China`s gedrag begint te lijken op dat van Hitler's Duitsland. En die oorlog kan nog lang uitgesteld worden. Misschien is de kans wel groter dat die onder een eventuele Trump II komt.


Je draait het helemaal om.
De VS vertoont steeds meer het gedrag van een euforische Hitler... het willen omspannen van de hele wereld
om het via vals spel haar eigen eenzijdige economische regels op te leggen.

In de VS zijn 700 mensen per 100.000 opgesloten, voornamelijk van Latijnse en Afro afkomst.
Dit is bijna zeven keer het aantal mensen dat in enig ander land vastzit en die worden stelselmatig
te werk gezet. Volgens de definitie van de CIA betaalde reisjes en studies genoten freaks binnen de D66
en de VVD etc... heet dat tegenwoordig ''genocide'' en ''discriminatie'' en de EU zou dan ook
sancties tegen Biden en zijn bende moeten instellen..

In wezen kan de VS het beste vergeleken worden met de Romeinse keizer...
De NATO is vooral een afpers orgaan om Europa continu tientallen miljarden en soldaten af te troggelen...

Europa moet dan ook uit de NATO om een volwassen wereldspeler te worden.
Helaas is de EU een verzameling van CIA intriganten, corrupte GEO's en verwaande multi culti loosers
die hun eigen volk haten.

Economisch zet de VS de macht om in totalitair eenzijdig opgelegde regels die bepalen
welke bedrijven in Europa wat en met wie zaken mogen doen, inzake het Amerikaanse belang....

Een absurde realiteit die aan alle Europese zelfbeschikking een eind maakt en ons op achterstand zet.

Verder rest nog te zeggen dat de VS de afgelopen 30 jaar de meest agressieve, miljoenen mensenlevens verslindende,
op expansie uitzijnde macht ter wereld geweest is...

Als China hetzelfde zou doen in de Golf van Mexico als wat de VS nu doet in de Chinese zee, dan zou
de wereld te klein zijn... Men onderschat echter wat de Amerikanen nu veroorzaken in Azie.

Een logisch gevolg echter is, dat het aan andermans grenzen voortdurend dreigen met nucleaire onderzeeboten,
vloten en nucleaire bommenwerpers het voorstadium is van een nucleaire catastrofe.
De geschiedenis herhaalt zich altijd anders... dan men verwacht en de VS heeft 2 maal eerder
een bijna ramp in de wereld veroorzaakt, die puur door toeval werd voorkomen.
Het muntje valt meestal de 3e keer de verkeerde kant op, zoals gokkers weten...

De VS zal dan ook een nucleaire oorlog veroorzaken, door een nalatigheid, een verkeerde inschatting
of door waanzinnig militaire AI calculatie waarin men 1,5 miljard doden elders acceptabel vindt.
Die nucleaire visie is al eerder op top level binnen het militair apparaat in de VS naar buiten gekomen.

Het nucleaire treffen is men van zins in Europa of Azie plaats te laten vinden, goedkeuring van
de slavenrijken in Europa wordt niet gevraagd.

De Kernraketten in Nederland kunnen door de VS zonder toestemming van onze gekozen regering
gebruikt worden om een nucleaire treffen in Europa te escaleren... een bizarre situatie.

Vergeet niet dat de meeste gebieden (evenals Quatanamo bay) die de VS bezit door roof, intriges en geweld
tot haar grondgebied kwamen. Stel je voor dat we de VS van alle kanten zouden belagen om aan die
''bezettingen'' een eind te maken.

En waarom mag Catalonie niet (desnoods met geweld) haar vrijheid om te beslissen over haar onafhankelijkheid terug...
Waar halen al die D66 en Groen Niks figuren het lef vandaan anderen de maat te nemen?
Heeft de CIA hen via via eerdere een gratis studieplek in de VS geschonken?

De onvoorstelbare verwoestingen in Libye, Irak, Afghanistan, Syrie, Joegoslavie en de genocide (100.000 vermoorde kinderen)
in Yemen, de burger bombardementen in Oost Oekraine mogen dan stelselmatig verzwegen worden...

De buitensporige valse economische oorlogsblokkades van de VS leiden momenteel
tot meer dan 250 miljoen hongerende kinderen, vaders en moeders.


Daarbij vergeleken is China een beschaafd land te noemen, het heeft nooit pretenties gehad de wereld buiten China
gewelddadig via vernietiging de wil op te leggen op de schaal die Europa en de VS hebben laten zien en nog
steeds laten zien.

_________________
Het verschil tussen PvdA, D66, Groen Niks en VVD en de media is gering, zoals het er in een dictatuur aan toegaat.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Vr Mrt 26, 2021 17:29 Plaats reactie Reageer met quote
Willem
   
 


Een geheel andere wereldorde heeft Willem Schinkel in gedachte: een pandemocratie en een wereldwijde solidaire samenleving: de natiestaat moet ontmanteld worden, het kapitalisme afgeschaft, en de productiemiddelen in handen van kleine onderling samenwerkende gemeenschappen worden gebracht. Willem Schinkel is hoogleraar Sociologie.

Waarom ik niet in pandemocratie geloof noch in wereldwijde solidariteit:

De mate waarin corruptie zich voordoet heeft sterk te maken met machtsconcentratie, meestal in de vorm van sterk gecentraliseerde grote rijken, zoals ooit het Romeinse Rijk, het Ottomaanse Rijk, het Russische Rijk in combinatie met grote machtsafstanden. Na verloop van tijd wordt corruptie deel van de cultuur, daarmee het wantrouwen jegens bestuurders en politici, cliëntelisme en ten slotte politieke instabiliteit, burgeroorlogen, revolutie en dictatuur.

Wanneer dit eenmaal deel werd van de cultuur, is het moeilijk uit te roeien (zie Balkanlanden erfenis van Ottomaanse Rijk, Latijnsamerika en Latijnseuropa erfenis van Romeinse Rijk), tenzij er een nieuw, vaak revolutionnair élan tegenover gesteld wordt, zoals bijvoorbeeld nationalisme/patriottisme, een fanatiek beleden ideologie (zoals marxisme, fascisme) of geloofsleer (boeddhistisch pf islamitisch fundamentalisme). De landen met de geringste corruptie zijn de landen welke nooit deel waren van grote centralistische Rijken, zoals Zweden, Noorwegen, Denemarken, Nederland. Men moet dus ten koste van alles vermijden dat corruptie deel wordt van de cultuur, iets wat ons in de Latijnse wereld bij voortduring schaadt (en daarmee cycli van wantrouwen jegens bestuurders en politici, cliëntelisme, politieke instabiliteit, burgeroorlogen, revolutie en dictatuur veroorzaken).

Het centraliseren in een pandemocratie is dus zeer gevaarlijk. Het handhaven van niet gecentraliseerde, nationalistische of zelfs regionalistische structuren zonder dat dit vreemdelingenhaat of afkeer van het vreemde hoeft te behelsen is derhalve van groot belang. Verwerp de oude schoenen niet alvorens men nieuwe heeft.

Solidariteit strekt zich zelden verder uit dan degenen waarmee lotsverbondenheid gevoeld wordt. Kleine armoedige gemeenschappen kennen een grote mate van solidariteit, evenals de gemeenschappen getroffen door noodtoestanden ( natuurrampen of oorlogen). Marxisten bepleitten solidariteit met de verworpenen der aarde. In de praktijk ging die slechts zeer zelden verder dan de nationale grenzen: de russen bekommerden zich niet om de oekraïense hongersnoden, de chinezen in Shanghai en Peking niet om de massasterftes in Binnen Mongolië en Guangxi tijdens de culturele revoluties , altijd was het hemd nader dan de rok. Fascisten bepleitten nationale solidariteit, dat werkte op korte termijn iets beter (zolang het élan duurde): zodra het echter weer beter ging verdween die om plaats te maken voor corporatistische bestuursstructuren waar het ons kent ons en belangenverstrengeling na verloop van tijd de boventoon werd.
Solidariteit verwerd na een korte periode in vrijwel alle gevallen tot een lege slogan, om plaats te maken voor bestuurlijke elites die deze zgn "solidariteit" beheerden.

Laat u niet verleiden door de zwanenzang van de utopieën, of die nou van marxistische, islamistische of fascistische oorsprong zijn, ofschoon zij altijd weer jonge idealisten aan zullen trekken, en tot ideologisering, daarmee haat jegens "de tegenstanders" zullen leiden, en tot soms concentratiekampen en kampbeulen.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Za Mrt 27, 2021 11:54 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 


Echte solidariteit kent wederkerigheid. En daar is bij gedwongen solidariteit geen sprake van. En gedwongen solidariteit is zo mogelijk nog smeriger dan betaalde seks, want laatste is tenminste nog met wederzijdse instemming.

_________________
Mijn -isme is realisme.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Za Mrt 27, 2021 22:16 Plaats reactie Reageer met quote
estudiant
   
 


Wel eens van seksuele uitbuiting gehoord..... buitengewoon wederkerig Rolling Eyes

_________________
“A mind needs books like a sword needs a whetstone.”
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Zo Mrt 28, 2021 18:47 Plaats reactie Reageer met quote
Joost Bakker
   
 


Seksuele uitbuiting ''wederkerig'', ben je wel goed bij je hoofd?

Je doet me denken aan die Joods Nederlandse PvdAlaaah baron, die verslaafde heroinehoertjes scoorde als hij naar huis reed.

Zelfde mentaliteit.

_________________
Het verschil tussen PvdA, D66, Groen Niks en VVD en de media is gering, zoals het er in een dictatuur aan toegaat.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Mrt 29, 2021 9:58 Plaats reactie Reageer met quote
Joost Bakker
   
 


https://www.volkskrant.nl/columns opinie/pedofiliever dachtmaking is een retorische knuppel van extreemrechts geworden~bad863e0/

De uit een immens rijke Joods Nederlandse familie afkomstige NUL Sander Schimmelpenninck krijgt weer
ruimte om zijn valse boosaardige stukjes te schrijven.

https://www.volkskrant.nl/columns opinie/pedofiliever dachtmaking is een retorische knuppel van extreemrechts geworden~bad863e0/

Uiteraard neemt die het op voor die Marokkaanse man die lachend filmpjes maakt van kinderen die onder druk
van hemzelf en een andere man zijn piemel laat filmen.

Dhr. Sander behoort tot de traditie van de Joods Nederlandse Sonja Barend, Eva Jinek, Frits Barend, Max Pam etc. etc. etc.

Achter hun valse, makkelijk door te prikken, schijnmoraal schuilt een diepe verborgen haat tegen Noord West Europa.
In tegenstelling tot Ischa Meijer (samen met Theo van Gogh de laatste spannende interviewers) kennen deze
zelfvoldane Uber Moral drammers geen zelfreflectie en zelfs geen ''Joodse humor''...

Hun kromme selectieve discriminerende ''schertsmoraal'' is alleen maar een middel om die geinternaliseerde haat tegen
Europeanen op verhullende wijze gemeengoed te maken.

Over Joods Israel (volgens Netanjahu is het een Joods staat) en haar immigratiebeleid (alleen voor Joden!!!) hoor je ze nooit...
Wel kotsen ze continu hun eenzijdig onhoudbare kritiek uit over alles wat geen semitische of zwart bloed in zijn aderen heeft.

Ik ken veel Nederlandse Joden zie dit gedrag al sinds 30 jaar lang beu zijn.
Deze Joden worden niet gehoord...

Er is namelijk ook nog een witte krachtige kliek die (de zelfhaatkerk, de ''bull shit jobs'', de verdeel en heers profiteurs)
die er spint bij spint garen en dit eenzijdige geluid continu via de megafoon van de publieke omroepen en zelfs RTL 4 rond kakelen..
De luisteraars worden beschouwd als de spreekwoordelijke ''kippen zonder kop''.

Zij gebruiken dankbaar de Barends en Schimmelpenninckjes als een schaamlap voor een zelfhaat ideologie die in zijn kern kwaadaardig is.
Zet een Joods oorlogsslachtoffer op de preekstoel en iedereen die ziet dat de ideologie vals is, is een racist... of een Facist..
Zo eenvoudig en zo kwalijk is het.

Getint Kindermisbuik wordt goed gepraat...

Van zwarte rijke narcisten mag niet worden gevraagd om zich (als ieder ander) over hun feestje op de schedels van
meer dan 7000 dode rechteloze contractarbeiders te verantwoorden....

Bovendien zijn Qatarezen semitisch van ras... ofwel in de volksmond ''getint'', en alleen WITTE mensen moeten aangevallen worden.

Ze staan klaar om zonder enige belemmering (waarom wordt daar geen aangifte tegen gedaan??)
vuur te spuwen naar het ''witte'', niet Semtische ras ...

De ''woordjes'' commandant Herr. Sander Schimmelbrein richt zijn pijlen dus direct op het woordje ''pedofiel''
en gaat niet in op het misbruik van een kind door een volwassen verwende Marokkaanse man die alles kreeg toegeworpen...

Frits Barend vind die 6500 gediscrimineerde en omgekomen arbeiders geen zaak voor immens rijke ''zwarte'' voetballers...

Dezelfde Frits die met zijn grote mond vond dat iedereen zich over 1 dubieuze zaak ''George Floyd'' moest uitspreken...

Het zou volgens de denkwijze van Frits Barend gek zijn in 1942 aan een een witte bezoeker te vragen of het bijwonen van
een muziekfeestje in Auschwitz gepast was. Zich daartegen uitspreken was nergens voor nodig, alleen autoriteiten gaan daar over...

Die mening deelt natuurlijk ook dochter Barbara...
Over belangenverstrengeling wordt nooit doorgevraagd.
Haar inkomen bestaat uit het oeverloos neuzelen met zwarte en getinte miljonairs over hun moeilijke bestaan...
en hoe uniek deze narcisten zichzelf wel niet vinden.


Als we deze schijtmoraal mogen doortrekken naar WO II dan begin je haast te denken dat al die Nederlandse
verzetsstrijders die hun leven lieten voor niks gestorven zijn.
Volgens de Joods Nederlandse Frits kan niet aan individuen of zelfs hen die verdienden aan de oorlog
gevraagd worden zich te verantwoorden...

''Menten'' zou postuum vrijgesproken moeten worden volgens de bende van Frits.

_________________
Het verschil tussen PvdA, D66, Groen Niks en VVD en de media is gering, zoals het er in een dictatuur aan toegaat.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Mrt 29, 2021 12:07 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 _________________
Mijn -isme is realisme.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Mrt 30, 2021 18:45 Plaats reactie Reageer met quote
estudiant
   
 


En daarmee is ook deze draad weer verknald. Jammer voor Willem die zo af en toe een poging doet om even buiten de geijkte triviale onderwerpen te komen.

_________________
“A mind needs books like a sword needs a whetstone.”
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Mrt 30, 2021 23:50 Plaats reactie Reageer met quote
Willem
   
 


Nou, verknald, dat hoeft niet. Ik ben bijvoorbeeld wel benieuwd naar jouw mening over de ideeën van Willem Schinkel:

https://decorrespondent.nl/12188/welkom in de eeuw van de necropolitiek waar bedrijven en staat over lijken gaan/6020594625496 d2c9cc5c
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Wo Mrt 31, 2021 8:49 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 


Het artikel volledig gelezen.

_________________
Mijn -isme is realisme.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Wo Mrt 31, 2021 11:03 Plaats reactie Reageer met quote
Joost Bakker
   
 


Ik ook.. Het leek wel een opstel van een beginnend student 1968. Was niet onder de indruk, haalt alle oude stokpaardjes van stal
en plakt er deze keer Corona aan vast.

Overigens is ons kapitalisme (eten of gegeten worden) eveneens een systeem dat tot letterlijk en figuurlijk uitsterven gedoemd is.

Dat het kapitalisme streeft naar structurele vraag is voor iedereen zichtbaar op schokkende wijze.
Het door de Amerikanen snel opgekochte Phizer en Moderna stuurden opeens aan naar prijsmaximalisatie
patent voorkomt dat de hele wereld zich snel vaccineert...

Er ontwikkelen zich dus overal dubbelmutaties en dat is ook volledig de bedoeling.

Zo kunnen we over een jaar tijdens een nieuwe lockdown de volgende miljarden neertellen
voor het inmiddels alweer aangepaste vaccin 1.2... voor de maximale prijs en onder ''geheimhouding'' van het recept.

Dar herhaald zich telkens weer... zo gaan we evenals bij ''Netflix'' of een ''virusscanner''
over naar jaarlijks te betalen ''vaccin abonnement''.

Deed het een ''structureel business model''.

_________________
Het verschil tussen PvdA, D66, Groen Niks en VVD en de media is gering, zoals het er in een dictatuur aan toegaat.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Wo Mrt 31, 2021 11:53 Plaats reactie Reageer met quote
Icesurfer
   
 


Joost Bakker schreef:
Seksuele uitbuiting ''wederkerig'', ben je wel goed bij je hoofd?

Je doet me denken aan die Joods Nederlandse PvdAlaaah baron, die verslaafde heroinehoertjes scoorde als hij naar huis reed.

Zelfde mentaliteit.


per seconde wijzer
Ik herinner mij nog Rob Oudkerk Very Happy

_________________
The world turns too fast, feel love before it�s gone. [Editors]
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Wo Mrt 31, 2021 12:04 Plaats reactie Reageer met quote
Icesurfer
   
 


Willem schreef:
Nou, verknald, dat hoeft niet. Ik ben bijvoorbeeld wel benieuwd naar jouw mening over de ideeën van Willem Schinkel:

https://decorrespondent.nl/12188/welkom in de eeuw van de necropolitiek waar bedrijven en staat over lijken gaan/6020594625496 d2c9cc5c


Niemand gaat toch een langer als uur durende audiofile " politiek van de dood " beluisteren ?
Waarom eigenlijk niet, Cliff ? Smile

_________________
The world turns too fast, feel love before it�s gone. [Editors]
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Wo Mrt 31, 2021 20:54 Plaats reactie Reageer met quote
estudiant
   
 


Willem schreef:
Nou, verknald, dat hoeft niet. Ik ben bijvoorbeeld wel benieuwd naar jouw mening over de ideeën van Willem Schinkel:

https://decorrespondent.nl/12188/welkom in de eeuw van de necropolitiek waar bedrijven en staat over lijken gaan/6020594625496 d2c9cc5c


Die hou je te goed. Moet me er nader in verdiepen. Op zich een interessante kijk op het kapitalisme.

_________________
“A mind needs books like a sword needs a whetstone.”
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Zo Apr 04, 2021 10:22 Plaats reactie Reageer met quote
estudiant
   
 


Zie onderstaand bericht


Laatst aangepast door estudiant op Zo Apr 04, 2021 10:25, in totaal 1 keer bewerkt

_________________
“A mind needs books like a sword needs a whetstone.”
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Zo Apr 04, 2021 10:24 Plaats reactie Reageer met quote
estudiant
   
 


Willem schreef:
Nou, verknald, dat hoeft niet. Ik ben bijvoorbeeld wel benieuwd naar jouw mening over de ideeën van Willem Schinkel:

https://decorrespondent.nl/12188/welkom in de eeuw van de necropolitiek waar bedrijven en staat over lijken gaan/6020594625496 d2c9cc5c


Laat ik beginnen met zijn citaat waar ik het helemaal mee eens ben:

We zijn volop bezig met de verkiezingen, maar zonder dat er iets te kiezen valt.


Verder is zijn analyse over de huidige situatie in de wereld niet nieuw, maar hij zet er zware accenten op. Dat de huidige wereld gevangen zit in de klauwen van het kapitalisme is duidelijk. En dat dat uiteindelijk tot een ramp zal leiden is ook duidelijk. Marx zei al dat het kapitalisme zich uiteindelijk zelf zal opvreten en dat is een kwestie van tijd.
Als ik een all over reactie mag geven over zijn wereldbeeld dan is het in wezen het communisme in een een modern jasje.
En dan zijn filosofie over de pandemocratie.
De kern is dat de er een wereldwijde solidariteit moet zijn en die solidariteit wordt dan ook gevoeld op lokaal niveau.
Hij ziet veel in lokale versterking van eco landbouw/veeteelt en de daarbij behorende productie. Het verplaatsen van halfprodukten over grote afstanden om bedrijfseconomische redenen zal tot het verleden moeten gaan behoren. Ik zie toch een sterke overeenkomst met lokale coöperatieve activiteiten zoals we die van de vorige eeuw kenden ( zo'n beetje elk dorp had zijn eigen coöperatieve zuivelfabriek).
Op zich kan ik mij wel vinden in lokale economische en bestuurlijke versterking en ik kan me ook nog wel iets voorstellen bij de terugtrekking van de klassieke natiestaat. Maar dat dat dan tot een mondiaal overkoepelend solidariteits principe met bijbehorend bestuursmodel zou moeten leiden is iets waarin ik niet geloof.
Zo'n principe gaat voorbij aan de grote cultuurverschillen die er nu eenmaal zijn en die je niet zomaar weg kan managen. De Chinese cultuur staat haaks op de westerse. En dan heb ik het nog niet over de verschillen tussen Europa en Rusland of Noord en Zuid Amerika of de totaal andere mores in de Arabische wereld en Afrika.
Ik vraag me dan af wat die mondiale solidariteit dan zou moeten inhouden dat hij overal lokaal gevoeld zou worden.

Kortom ik geloof er niet in, nog afgezien van de schaal van corruptie.

Lokale versterking qua landbouw, economie en bestuur (o.a gekozen burgemeesters op herkenbare gemeenschappen, dus niet de huidige opgeschaald gemeentegrenzen) is iets waarin ik wel geloof.
Daar hoort bij dat de natiestaten vervangen worden door deelstaatregeringen en de deelstaten vormen een federaal bestuur die de cultuurfamilie vertegenwoordigt , b.v west Europa.

_________________

_________________
“A mind needs books like a sword needs a whetstone.”
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
  Weerwoord forum index » Politiek Theorie en Filosofie
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 1 van 1  

  
  
 Plaats nieuw bericht  Plaats reactie  Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.