Weerwoord forum index Registreer FAQ Zoeken

Weerwoord forum index » Actualiteiten » What the hell is going on in Nashville?
Plaats nieuw bericht  Plaats reactie Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
What the hell is going on in Nashville?
BerichtGeplaatst: Za Dec 26, 2020 13:04 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 De oude camper, vlak voor de explosie. © AFP

Wie zit er achter de bizarre aanslag in Nashville?

VIDEO Een sprekende camper die als tijdbom wordt gebruikt, een enorme explosie en geen doden dankzij een waarschuwing vooraf. Wat gebeurde er op eerste kerstdag in Nashville?


Bob van Huet 26-12-20, 11:01 Laatste update: 12:03

,,Nashville is nu niet meer opgelucht maar vastbesloten”, zegt burgemeester John Cooper daags na de bizarre explosie in het centrum van zijn stad. Opgelucht dat er voor zover bekend geen omwonenden zijn omgekomen bij de enorme klap. Vastbesloten om de dader te vinden. De schade is enorm; verschillende woonblokken in het centrum zijn verwoest.Het mysterie blijft. Wie parkeerde er donderdag zo’n zware bom in het centrum van de hoofdstad van de country music? En waarom? Het zou een eerste aflevering van een nieuwe Netflixserie kunnen zijn. De kijkers kunnen vooralsnog alleen raden naar het motief achter een bizarre aanslag met een oude camper op de historische Second Avenue in Nashville, nabij Lower Broadway.

Burgemeester Cooper sprak in de lokale krant The Tennesean van een ‘verschrikkelijke dag’, maar Nashville heeft met andere uitdagingen te maken gehad, vooral dit jaar van COVID-19. ,,De aanval op onze gemeenschap was bedoeld om chaos en angst te creëren in deze tijd van vrede en hoop, maar de spirit van onze stad kan niet worden gebroken”, sprak Cooper.


Commissaris John Drake op een persconferentie over de aanslag. © AP

Het centrum van de stad is nog altijd afgezet. Met man en macht speuren forensische diensten naar aanwijzingen. Door de enorme kracht van de explosie kunnen die honderden meters zijn weggeslingerd. Volgens een onderzoeker wordt vooral gezocht naar elektronische en metalen componenten voor aanwijzingen over de samenstelling van de bom en de ontstekingstechniek. Het vermoeden is dat de camper zelf was volgeladen met explosieven en niet dat er een bom in een omhulsel in was geplaatst. Een belangrijke vraag voor de onderzoekers is ook of er militaire explosieven zijn gebruikt.

Het kan weken, misschien wel maanden duren eer de puzzel is gelegd. Politiecommissaris John Drake twijfelt er niet aan dat de explosie opzettelijk was. Maar uit welke hoek de aanslag komt, blijft gissen. Volgens hem werden aanvankelijk schoten gemeld uit Second Avenue en Commerce Street. Van een schietpartij vonden de agenten geen spoor. Wel schrokken ze van een bizarre, versterkte, stem uit de oude camper: ,,Evacueer nu. Er is een bom. Er zit een bom in dit voertuig en die zal ontploffen.” Vervolgens begon de stem 15 minuten af te tellen tot aan een aangekondigde explosie.

Quote:
Evacueer nu. Er is een bom. Er zit een bom in dit voertuig en die zal ontploffen


Deur tot deur

De zes agenten die ter plaatse waren begonnen onmiddellijk met de evacuatie. Van deur tot deur werden bewoners gewekt. Een man die zijn hond uitliet, werd in veiligheid gebracht. De camper ontplofte om 6.30 uur terwijl de explosievendienst onderweg was. Drie mensen werden met lichte verwondingen in het ziekenhuis opgenomen, waaronder een agent met tijdelijk gehoorverlies. Later werd ‘weefsel’ in de buurt van de ontploffingsplek gevonden. Of het om menselijk weefsel gaat moet nog worden bevestigd.

Hulde is er in de stad alom voor de politiemannen die zeker levens hebben gered. Ze begonnen onmiddellijk aan te bellen en op deuren te kloppen , zonder te weten of de bom misschien wel voortijdig kon afgaan. ,,Ze gaven niet om zichzelf, ze dachten er niet aan, ze gaven om de inwoners van Nashville”, meldt The Tennesean trots. Politiebronnen spreken van een ‘totale verrassing’. Er waren voor de explosie geen dreigementen ontvangen. Zit er een terreurgroep achter of een boze lone wolf? Er zijn inmiddels een aantal bekende extreme militanten uit verschillende hoeken aangehouden voor verhoor. Bijzonderheden daarover zijn niet gegeven. De autoriteiten speuren ook de sociale media af in de hoop dat er ergens iemand zijn mond voorbij praat. Of de aanslag tegen specifieke gebouwen kan zijn gericht wordt ook onderzocht.

Het is sowieso een moeilijk jaar voor Nashville. In maart werd de zuidelijke stad getroffen door een vernietigende tornado die 24 mensen het leven kostte en waarvan de schade aan gebouwen nog altijd zichtbaar is. De staat Tennessee worstel met oplopende coronabesmettingen en betreurt inmiddels bijna 6400 doden. De kerstexplosie in het hart van de stad kon er er ook wel bij. Burgemeester Cooper prees de hulpverleners die altijd paraat waren. De zes agenten die de buurt evacueerden noemde hij 'helden'. Een van de zes kwam eerder dit jaar in het loklale nieuws wegens het bevrijden van een coyote die in het Music City Center was verdwaald.

Vluchten vanaf BNA Airport in Nashville werden vrijdagmiddag stopgezet vanwege telecommunicatieproblemen in verband met de explosie. Inmiddels is de dienstregeling hervat. Er is een beloning uitgeloofd van zo’n 25.000 euro dollar voor tips die leiden naar de dader.


Een deel van het centrum van Nashville is zwaar beschadigd door de explosie. © Getty Images

Donderdag

Betsy Williams, de eigenaar van het Melting Pot-gebouw aan de overkant van de straat, vertelde The Tennesean dat gasten meldden dat de camper daar al sinds donderdag gestationeerd was. Williams, die een zolderetage op de derde verdieping bewoont, zei dat ze om ongeveer 04.30 uur het geluid van luide schoten van een machinegeweer hoorde. Ze meldde dit aan de politie en meldde ook dat de camper inmiddels waarschuwingen uitzond voor een komende explosie. Williams verliet met haar gezin in pyjama het huis en ook kat Mavis werd meegenomen. Ze gingen naar een sporthal in de buurt, maar toen het stil bleef wilden ze terug. Juist op dat moment zagen ze een vuurbal boven hun wijk. Achteraf is Williams de dader(s) ook wel dankbaar dat vooraf werd gewaarschuwd voor de explosie.

Op basis van foto’s van de camper die door de politie openbaar zijn gedeeld, kan worden geschat dat het voertuig minstens tien jaar oud is. Dat zou het opsporen van vorige eigenaren vergemakkelijken.

Nashville, Verenigde Staten.


Bekijk hier de beelden van de explosie en de waarschuwing vooraf:


https://www.ad.nl/buitenland/wie-zit-er-achter-de-bizarre-aanslag-in-nashville~a7709653/

_________________
Mijn -isme is realisme.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Za Dec 26, 2020 13:08 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 


Voer voor speculaties...


Quote:
Downtown Nashville explosion knocks communications offline

NASHVILLE, Tenn. (AP) — A recreational vehicle parked in the deserted streets of downtown Nashville exploded early Christmas morning, causing widespread communications outages that took down police emergency systems and grounded holiday travel at the city’s airport.

Police were responding to a report of shots fired Friday when they encountered the RV blaring a recorded warning that a bomb would detonate in 15 minutes, Metro Nashville Police Chief John Drake said. Police evacuated nearby buildings and called in the bomb squad. The RV exploded shortly afterward, Drake said.


Lees verder

_________________
Mijn -isme is realisme.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Zo Dec 27, 2020 18:38 Plaats reactie Reageer met quote
Blens
   
 


Het blijft volgens mij verder stil in de media?

_________________
Laatst bijgewerkt door Blensk op di 22 jan 1963, 22:00, in het totaal 1 keer bewerkt
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Zo Dec 27, 2020 19:01 Plaats reactie Reageer met quote
Icesurfer
   
 


Zo lang het stil blijft bij de deep state msm, is dat een goed teken,
want dan willen ze nl. dat het stil blijft. Idea
Kijk gewoon wat er op onze sociale-media gebeurd,
daar is het om begrijpelijke redenen, niet stil.

_________________
The world turns too fast, feel love before it�s gone. [Editors]
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Zo Dec 27, 2020 20:58 Plaats reactie Reageer met quote
Icesurfer
   
 


Twitter niet echt onze, maar toch (nog) gedeeltelijk sociale media,
presenteert b.v. geen actuele hashtags in de timeline,
Natuurlijk met opzet gefilterde berichtgeving, selectie,
hoewel die er wel zijn en doorstromen.
Je zult zelf de hashtags moeten zoeken.
Dit liedje zou gespeeld zijn, om maar eens een van de
talrijke actuele tweets eruit te pikken.
Is dan letterlijk niet meer stil. Laughing
Vooruit Petula !Hebben ze ook alweer een song bij de mysterieuze Nashville Explosion.
Lachende Nashville (Twin-Peaks) burgemeester,
boodschappen in song, Batman, Gotham City, the Riddler.
De grenzen tussen realiteit en fictie worden waziger,
vind ik dan als boomer en complotdenker.
Postume knipoog aan Akron, we maken het toch lekker spannend en amusant. Smile

Deze was wel heel bijzonder, de 9/11 song van Enya.


_________________
The world turns too fast, feel love before it�s gone. [Editors]
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Ma Dec 28, 2020 21:18 Plaats reactie Reageer met quote
Icesurfer
   
 _________________
The world turns too fast, feel love before it�s gone. [Editors]
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
What the hell is going on in Nashville?
  Weerwoord forum index » Actualiteiten
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 1 van 1  

  
  
 Plaats nieuw bericht  Plaats reactie  Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.