Weerwoord forum index Registreer FAQ Zoeken

Weerwoord forum index » Buitenland » Nogmaals Thorium, waarin Belgen en China het voortouw nemen. Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Plaats nieuw bericht  Plaats reactie Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
Nogmaals Thorium, waarin Belgen en China het voortouw nemen.
BerichtGeplaatst: Za Mrt 04, 2023 12:33 Plaats reactie Reageer met quote
Poendert
   
 


Hoe werken onze kerncentrales nu?
Op dit moment werken onze kernreactoren onder hoge druk, ongeveer 150 keer de atmosferische druk, met uranium als grondstof. "Daar bestaat een risico", weet kernfysicus Severijns.
Zo'n ontploffing, maar ook een kernsmelting, kan leiden tot kernrampen zoals die van Fukushima(1 dode) en Tsjernobyl(veel doden). "Dat zijn legitieme argumenten om te zeggen: pas op met kernenergie", aldus professor Severijns.

Onze huidige kernreactoren werken onder hoge druk,

Kernfysicus Nathal Severijns, KU Leuven verteld.
Dan is er ook nog het kernafvalprobleem van de huidige op uranium gebaseerde kernreactoren. Kernafval blijft op dit moment eeuwenlang radioactief en moet dus veilig opgeslagen worden. Uranium is tot slot ook een grondstof die niet oneindig voorhanden is.
Hoe ziet de kerncentrale van de toekomst eruit?
De nieuwe Chinese kerncentrale werkt met thorium in plaats van uranium. "Thorium heeft als voordeel dat er meer van aanwezig is op aarde", legt Severijns uit. "Als je van thorium vertrekt, produceer je ook ongeveer honderd keer minder kernafval." Op lange termijn is het dus veel duurzamer om met thorium te werken in plaats van uranium.


Opinie
Nathal Severijns, Griet Ceulemans, Baldwin Van Gorp
Thorium: de oplossing voor het energie- en klimaatvraagstuk?
De nieuwe Chinese kernreactor werkt ook met een ander koelmiddel, namelijk gesmolten zouten. "Zo kan er geen kernsmelting gebeuren en is er ook geen ontploffingsgevaar", zegt Severijns. "Een dergelijke techniek werd al in Arnhem bij KEMA in 1974 besproken.
Maar vanuit de regering daarna in hetzelfde jaar gestopt.

Zijn zelfs de Chinezen en Belgen ons straks voor?

_________________
Milieu-activisme. Harten van goud, en hersens van havermout.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Zo Mrt 05, 2023 10:55 Plaats reactie Reageer met quote
Poendert
   
 


Een groot voordeel is dat een Thorium centrale ook het al door ons geproduceeerde bijna eeuwig levensgevaarlijke uraniumafval kan opvreten.
Nu hebben we daar opslagplaatsen voor aangelegd die bijna eeuwig levensgevaarlijk blijven.
Dus als over enkele eeuwen iemand per ongeluk een gaatje in die opslagplaats boort, gaan daardoor nog eeuwenlang mensen en dieren die in de buurt komen dood.
Zelfs als er in de verre toekomst een kakkerlak over dat afval kruipt, en dat beestje loopt daarna over een boterham sterven daardoor mens en dier of lopen kanker op.
Persoonlijk was ik een tegenstander van kerncentrales door hun eeuwig giftige straling. Maar als, er zoals via thorium een weg wordt geopend naar vernietiging van die gevaarlijke stralingbronnen, plus dat het energie opbrengt, lijkt mij dat een uitstekend idee om van die troep af te komen en bijna voor eeuwig onze energie problemen op te lossen, zonder de vogel en insekten vernietigingsmachines, die windmolens vormen en overspannen mensen kweken.
En vergis je niet. Alle Fossiel. is net als de beperkte voorrraad uranium, eindig.
Thorium kunnen we desnoods altijd nog van de planeten en manen halen. Het is eigenlijk oneindig.
Als we massaal via zonnecellen warmte en energie van onze planeet wegvangen, weet ik ook niet wat daar de gevolgen van zullen zijn.
Ik vind vlinders mooi, en bijen nuttig , dus die wil ik niet missen.

_________________
Milieu-activisme. Harten van goud, en hersens van havermout.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Zo Mrt 05, 2023 22:05 Plaats reactie Reageer met quote
Elisabeth
   
 


Kijk eens naar Tsjernobyl.

De wilde dieren komen terug en het is een paradijs.
En vlinders zijn er ook.


_________________
Never judge history except in the context of the times in which it occurred.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Ma Mrt 06, 2023 8:12 Plaats reactie Reageer met quote
Natubico
   
 


Elisabeth schreef:
Kijk eens naar Tsjernobyl.
De wilde dieren komen terug en het is een paradijs.
En vlinders zijn er ook.

Tja, die dieren kunnen de waarschuwingsborden niet lezen.
Dus gaan ze gewoon toch dat gebied in.
Maar dit soort pro-kernenergie-filmpjes zal heus niet laten zien hoe ze er 'n tijd later bij lopen; als ze dan uberhaupt nog kunnen lopen, heet dat.
Als die dieren al in dat gebied gefilmd zijn, dan kan 't goed zijn dat ze pas net in dat gebied zijn aangeland en dus nog geen gezondheidsschade hebben opgelopen van de aanwezige straling.
Maar ze kunnen net zo goed ook ergens in 'n ander Oost-Europees land zijn gefilmd.

_________________
"As long as there are slaughterhouses there wil be battlefields" (Tolstoy)
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Mrt 06, 2023 8:37 Plaats reactie Reageer met quote
Natubico
   
 


Poendert schreef:
Als we massaal via zonnecellen warmte en energie van onze planeet wegvangen, weet ik ook niet wat daar de gevolgen van zullen zijn. Ik vind vlinders mooi, en bijen nuttig , dus die wil ik niet missen.

Dacht dat thorium-centrales zelf wel wat radioactief afval produceren, maar veel minder dan uranium-centrales.
Dus echt helemaal komen we ook met thorium-centrales niet van die troep af.

En ja, men kan zich inderdaad afvragen of 't niet ook schadelijk zou zijn voor de natuur wanneer alle hedentendage verbruikte energie opgewekt zou worden met zonnepanelen.
Moet haast wel.

Daarom blijft de enige juiste en verantwoorde weg 'n rigoureuze vermindering van energie-verbruik.

Wanneer je toch ziet wat er bijvoorbeeld nu nog altijd volkomen onnodig wordt opgeslurpt door alleen al de schaatssport, dan vraag je je toch af, of alle daarbij betrokkenen op 'n andere planeet leven of zo.
Elke week is er wel weer een of ander groot toernooi met o zo belangrijke titels en dat impliceert dat ook elke week weer ergens gigantische hoeveelheden stroom verbruikt worden voor het kunstmatig maken en in stand houden van het ijs waarop een en ander plaatsvindt.
Want ja, natuurijs komt in deze regionen al vrijwel niet meer voor. Mede door toedoen van al die toernooien op kunstijs zou men kunnen zeggen.

Er zal toch echt zo langzamerhand voor gekozen moeten gaan worden dat we verder gaan afzien van het twijfelachtige genoegen om naar onder andere die sport te kijken, wanneer we willen verhinderen dat we nog veel meer land aan het water moeten gaan afstaan en met nog meer weersextremen geconfronteerd gaan raken dan nu al het geval is.

Maar hetzelfde geldt uiteraard voor alle internationale toernooien en wedstrijden in atletiek, voetballen, wielrennen, enz., alsook voor alle vormen van gemotoriseerde racesporten, zoals o.a. autorennen.

Hoeveel alarmerende topconferenties over het klimaat moeten er nog komen eer dit 'ns ingezien gaat worden?

_________________
"As long as there are slaughterhouses there wil be battlefields" (Tolstoy)
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Mrt 06, 2023 10:30 Plaats reactie Reageer met quote
Poendert
   
 


Wat de Groenerekenkamer over de huidige stommiteiten van de regering schrijft.

Het is wel degelijk mogelijk om op grond van huidige technologische inzichten een aantal essentiële kenmerken van goede transities te omschrijven. De drie voornaamste pijlers hiervoor zijn bekend, namelijk kernfusie, kernsplitsing en fossiele brandstof (plus bestaande hydro). Honderden jaren en in het geval van kolen duizenden jaren voorraad zijn al verzekerd op basis van bekende voorkomens. Hogere prijsniveaus in de toekomst zorgen voor extra aanbod (voorraden) waar de prijsstijging uit schaarste voortkomt. Daarom is er geen sprake van bijzondere haast of urgentie.

De wijze van transitie naar nieuwe technologie is uiteraard niet te voorspellen. De energiemarkt zal dit efficiënter kunnen oplossen naarmate zij vrijer wordt gelaten. Ook het aanwenden van olie voor het maken van een veelheid van stoffen, dus als grondstof in plaats van brandstof, is iets wat via het prijsmechanisme op een vrije markt kan worden bepaald.

Op deze pagina worden enkele scenario’s beschreven ter bepaling van de gedachten. Zodra het idee van urgentie wordt losgelaten (het “klimaat-excuus”), worden de eisen die aan een de toekomstige energiemix in “een” transitie kunnen worden gesteld weer leidend:

Het lijkt dat er bij het huidige bestuur een soort rem op nadenken licht. Hoe krijgen we die rem eraf.

Dan vraag ik me af of personen die nog steeds op de coalitie partijen stemmen, een soort landveraders zijn, of zijn die mensen alleen maar oerdom. Democratie wil niet zeggen da men dan niet meer zelf hoeft na te denken. Als een regering zich misdraagt kunnen de stemmers die wegsturen?
In een diktatuur kan dat laatste niet.

We moeten natuurlijk wel onze rotzooi opruimen.
Het grootste gevaar voor de mensheid is op het ogenblik , de klimaat hysterie die over de Westerse wereld dwaalt. Eventuele fouten moet men verbeteren, niet eindeloos over ouwehoeren.Beroeps demonstranten zetten we in de havens om met de hand schepen te laden. Daar krijgen ze eelt van op hun handen.

_________________
Milieu-activisme. Harten van goud, en hersens van havermout.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Mrt 06, 2023 19:27 Plaats reactie Reageer met quote
Elisabeth
   
 


Natubico schreef:
Elisabeth schreef:
Kijk eens naar Tsjernobyl.
De wilde dieren komen terug en het is een paradijs.
En vlinders zijn er ook.

Tja, die dieren kunnen de waarschuwingsborden niet lezen.
Dus gaan ze gewoon toch dat gebied in.
Maar dit soort pro-kernenergie-filmpjes zal heus niet laten zien hoe ze er 'n tijd later bij lopen; als ze dan uberhaupt nog kunnen lopen, heet dat.
Als die dieren al in dat gebied gefilmd zijn, dan kan 't goed zijn dat ze pas net in dat gebied zijn aangeland en dus nog geen gezondheidsschade hebben opgelopen van de aanwezige straling.
Maar ze kunnen net zo goed ook ergens in 'n ander Oost-Europees land zijn gefilmd.


Onzin Natubico, dit is daar gefilmd en de huisdieren zijn achtergebleven en de wilde dieren gingen er leven.
De wilde zwijnen, vossen, wolven, herten, Moos en de beren.
De vele vogels en uilen en zeldzame roofvogels, de insecten doen het ook goed.
De rede: dat er geen mensen wonen. Die accepteren geen beren of wolven.

De IJsbeer was in de jaren zestig bijna uitgestorven (5000) nu zijn er 30.000.
De rede: omdat de jacht werd verboden.

Er zijn geen afwijkingen gevonden bij deze dieren en de natuur komt terug als mensen verdwijnen.Maria, die in 1986 moest vertrekken, kwam een jaar later terug.
Ze heeft daar 30 jaar gewoond en verbouwde haar eigen groente.
Ze werd in 2015, 86 jaar.
Vele wetenschappers doen onderzoek omdat ze dit niet konden geloven.
Een atoombom boven op een stad is iets anders dan deze radiatie en er zijn maar een paar mensen overleden.
De mensen die de kerncentrale hebben geblust. Niemand die daar woonde, overleed aan radiatie.

_________________
Never judge history except in the context of the times in which it occurred.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Di Mrt 07, 2023 3:23 Plaats reactie Reageer met quote
Natubico
   
 


Elisabeth schreef:
Een atoombom boven op een stad is iets anders dan deze radiatie en er zijn maar een paar mensen overleden.
De mensen die de kerncentrale hebben geblust.

Dat waren er 50.
Elisabeth schreef:
Niemand die daar woonde, overleed aan radiatie.

Is nog maar de vraag.
Om het antwoord daarop te weten te komen zal er een onderzoek moeten lopen dat de gezondheidstoestand van allen die vertrokken zijn in de gaten houdt.
Immers:

"4. Als je straling ontvangt, krijg je dan kanker?
Als beschadigd DNA niet goed hersteld wordt kan dat op lange termijn kanker veroorzaken. Hoe meer je wordt blootgesteld aan radioactieve straling, hoe groter de kans daarop is. Maar als je als gevolg hiervan kanker krijgt, dan is dat pas na vele (tientallen) jaren. De kans dat dat níet gebeurt is overigens veel groter, ondanks de straling. Zelfs als je in één keer 100 keer meer straling ontvangt dan normaal in een jaar, neemt je kans op kanker nog maar met ongeveer 1 procent toe".
Bron

"Na vele tientallen jaren dus."
De ramp vond plaats in 1986; dat is 36 jaar geleden.
Goed mogelijk dat Maria dus toch aan kanker overleden is en dat ze zonder de ramp nu 93 zou zijn en honderd of meer zou worden.

Maar evengoed is mogelijk dat de straling haar niets gedaan heeft.
Per slot van rekenking krijgt ook lang niet iedereen die rookt longkanker.
Echter is het feit dat iedereen die kan krijgen toch voldoende om het roken meer en meer in de ban te doen.

Zo zal 't met de dieren trouwens wel hetzelfde zijn.
Vele overleven, maar andere zullen allang het loodje gelegd hebben of dat nog gaan doen.
(Al zal de kans daarop bij wilde dieren die puur natuurlijk onverhit voedsel tot zich nemen sowieso 'n stuk kleiner zijn dan bij mensen met het gangbare voedingspatroon).

Kernenergie kan derhalve met name ook voor de mens gezien worden als 'n soort van Russisch roulette.

_________________
"As long as there are slaughterhouses there wil be battlefields" (Tolstoy)
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Mrt 07, 2023 8:57 Plaats reactie Reageer met quote
Cliff
   
 


Is Elisabeth hier nu werkelijk aan het beweren dat radioactieve straling van een kerncentrale helemaal niet ongezond is?

_________________
Hier gaan over het tij, de maan, de wind... en wij
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Di Mrt 07, 2023 11:05 Plaats reactie Reageer met quote
Poendert
   
 


Een soort zijstraat.
We moeten uitkijken met doorslaan richting duurzaamheid.
In mijn jeugd was ik een liefhebben van het clandestien vissen. In onze Randmeren barste het bv van de karpers in het groenachtige water. Het leefde in het riet van de kriebelmugjes, rietvoorn, snoek, en baars die mugjes staken niet maar kropen wel hinderlijk over onze nek.
Enige tijd geleden voer ik weer op de Randmeren. Het water was niet meer groenachtig, maar kraakhelder. Maar ik ving geen vis ook jonge visjes rond de boot, zoals vroeger, waren afwezig.
Het kraakheldere water was een doodse plek geworden omdat ook watervlooien en ander klein grut uit het water nagenoeg was verdwenen.
Op het ogenblik schieten we door met onze reinheids woede, volgens mij. In het verleden zorgde uitgespoelde mest vanaf de landerijen in de beken voor noodzakelijke voeding voor het waterleven. Nu is dat een steriele woestijn geworden via teveel zuivering en onkunde.

_________________
Milieu-activisme. Harten van goud, en hersens van havermout.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Mrt 07, 2023 22:30 Plaats reactie Reageer met quote
Elisabeth
   
 


Cliff schreef:
Is Elisabeth hier nu werkelijk aan het beweren dat radioactieve straling van een kerncentrale helemaal niet ongezond is?

Waar beweer ik dit Cliff?
Een kerncentrale geeft geen straling af, behalve als het opblaast.

Ik heb alleen maar aangetoond dat Tsjernobyl dus niet een gebied is waar niets meer leeft.
Het is eigenlijk een groot natuurpark, vol met leven en wilde dieren die daar beschermd zijn tegen mensen (dus jagers)

Verder leeft Maria daar al 30 jaar en in 2015 werd ze 86 jaar, zonder gezondheid problemen.
Verbouwt haar eigen groentes en ze ziet er goed uit voor haar leeftijd in die omstandigheden.
Een vrouw die terug keerde, nadat ze in 1986 moest vertrekken.

Deze ramp heeft te maken met menselijk falen in verband met onderhoud. Niet met de kerncentrale.

Windmolens zijn ongezond en heel schadelijk voor vogels en vleermuizen.
En als ze na 20 jaar op zijn dan is er heel veel schade, vooral op zee.

_________________
Never judge history except in the context of the times in which it occurred.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Wo Mrt 08, 2023 10:26 Plaats reactie Reageer met quote
Cliff
   
 


Elisabeth schreef:
Deze ramp heeft te maken met menselijk falen in verband met onderhoud


Precies dat. Noem mij één werkplek waar nooit een fout is gemaakt. Noem mij één vliegmaatschappij waarvan nooit een vliegtuig is neergestort. Noem mij één fabriek die nooit een dodelijk slachtoffer heeft moeten betreuren....

Kernenergie bestaat nog niet zo lang en de lijst met incidenten is behoorlijk groot: https://en.wikipedia.org/wiki/Lists_of_nuclear_disasters_and_radioactive_incidents

Ook in tijden van oorlog (zie nu weer Oekraïne) is er een verhoogd risico op ongelukken.

_________________
Hier gaan over het tij, de maan, de wind... en wij
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Wo Mrt 08, 2023 12:44 Plaats reactie Reageer met quote
Poendert
   
 


In ieder geval kunnen met de gesmolten zout instalaties geen ontploffingen ontstaan doordat bij een storing, de bevroren zoutprop smelt en het Thorium mengsel in een lagergelegen bassin loopt, waar het probleemloos afkoelt. Ontploffen onmogelijk.
Daarnaast kan bijna al het via de huidige kerncentrales gemaakte opgeborgen en bewaarde gevaarlijke stralings-afval, door de Thorium centrales worden opgevreten, een groot voordeel, dat binnen afzienbare tijd moet worden verwezelijkt in ons land, zodat we van die troep afzijn, anders is het straks te laat.
Maar ik verwacht niet dat men bij de D66 club, die nu de leiding van ons lieve landje vormt en wiens voorman de grote Jetten daarover gaat, dit zal snappen. Gezien het gebrek aan verstand, dat bij zijn partij zeer dun lijkt gezaait, dit in tegenstelling met blind klimaat-fanatisme.

Toch knap van die Chinezen omdat men daar blijkbaar, zonder eindeloos geouwehoer, wel zo,n eigenlijk in het het verleden in het Westen uitgedachte ingewikkelde centrale durft te monteren.
Maar met een Thorium centrale kan men geen atoombom maken. Dat leek destijds een nadeel.
En die centrale bouwen doen die Chinezen daarentegen in een paar jaar.
Hebben wij geen bekwame uitvinders meer, vraag ik me dan af, of ouwehoeren we overal alleen maar eindeloos over?.

Thorium kan helemaal worden opgebruikt zodat er zeer weinig gevaarlijk afval overblijft. Dit omdat een Thorium centrale bijna 100 % van de Thorium voeding opgebruikt.
Terwijl onze huidige Uranium centrales maar 1% van hun brandstof kunnen opbranden, zodat 99% van het uranium overblijft als gevaarlijk afval. Maar dat afval kan dan bij de Chinezen weer worden opgestookt in hun thorium centrales.
Belgie kan via hun bewaarde afval op een Thoriumcentrale, die ook op Uranium afval kan lopen, nog 30.000 jaar een centrale laten draaien, las ik net.

_________________
Milieu-activisme. Harten van goud, en hersens van havermout.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Do Mrt 09, 2023 22:42 Plaats reactie Reageer met quote
Elisabeth
   
 


Cliff, deze slachtoffers vallen in het niets, vergeleken met verkeersdoden wereldwijd.

https://en.wikipedia.org/wiki/Background_radiation

Poendert, een interessante bijdrage.

_________________
Never judge history except in the context of the times in which it occurred.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Vr Mrt 10, 2023 2:21 Plaats reactie Reageer met quote
Natubico
   
 


Elisabeth schreef:
Cliff, deze slachtoffers vallen in het niets, vergeleken met verkeersdoden wereldwijd.

't Gaat niet alleen om het aantal slachtoffers.

't Gaat er vooral ook om dat wanneer er iets fout gaat met 'n kerncentrale (zoals in Tsjernobil) 'n groot gebied ontruimd moet worden en onbruikbaar blijft, omdat anders iedereen die er woont de kans loopt 'n fatale dosis straling op te lopen.

Dientengevolge wordt ook het onroerend goed in de wijde omgeving van 'n nieuw gebouwde kerncentrale stukken minder waard.

Maar tot nu toe is 't er nog niet van gekomen dat de eigenaren van dat goed daar schadevergoeding voor kregen.

Ze zouden 't wel 'ns kunnen proberen en als ze slagen dan zal de animo van regeringen om nieuwe centrales te bouwen daardoor alweer 'n stuk kleiner zijn.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Vervreemdingszone

_________________
"As long as there are slaughterhouses there wil be battlefields" (Tolstoy)
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Vr Mrt 10, 2023 10:49 Plaats reactie Reageer met quote
Poendert
   
 


Cliff schreef:
Is Elisabeth hier nu werkelijk aan het beweren dat radioactieve straling van een kerncentrale helemaal niet ongezond is?


Dat zegt Elisabeth helemaal niet.
Zoals haar waarnemingen zeggen lijkt het dat veel dieren minder last van straling lijken te hebben dan eerst werd veronderstelt. Mogelijk treed er een verandering ten goede bij sommigen in hun DNA op.
Ook wij krijgen steeds in ons hele leven natuurlijke straling te verwerken uit onze omgeving. Dat zorgt voor voortdurende veranderingen in ons DNA. Ten goede of ten kwade.

_________________
Milieu-activisme. Harten van goud, en hersens van havermout.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Za Mrt 11, 2023 9:11 Plaats reactie Reageer met quote
Cliff
   
 


Poendert schreef:
Dat zegt Elisabeth helemaal niet.
Zoals haar waarnemingen zeggen lijkt het dat veel dieren minder last van straling lijken te hebben dan eerst werd veronderstelt. Mogelijk treed er een verandering ten goede bij sommigen in hun DNA op.


Dat is gewoon wishful thinking joh.

Wie monitort die dieren hun hele leven? Hoe is hun levensverwachting en reproductie vergeleken met dezelfde dieren op een niet-radioactieve locatie?

Dat zijn zaken waar je naar moet kijken.

Quote:
Ook wij krijgen steeds in ons hele leven natuurlijke straling te verwerken uit onze omgeving. Dat zorgt voor voortdurende veranderingen in ons DNA. Ten goede of ten kwade.


Klopt, maar er is toch wel een verschilletje tussen gaan wonen in radioactief gebied of de natuurlijke straling.

Dat er nu veel dieren zijn in Tsjernobyl geloof ik graag: daar waar de mens zich terugtrekt zullen dieren en natuur terugkeren. Dat zegt niet dat die dieren een prima leven hebben in dat gebied, misschien sterven ze allemaal wel voortijdig aan de gevolgen van die straling.

En het argument 'mijn oma was 89 en rookte' is gewoon een ontiegelijk dom argument om aan te tonen dat roken helemaal niet zo ongezond is. Nu zie ik het hier weer terugkomen t.o.v. radioactieve straling.

Daarmee toon je wat mij betreft toch echt aan dat je niet snapt hoe dit soort zaken in elkaar zitten.

_________________
Hier gaan over het tij, de maan, de wind... en wij
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Za Mrt 11, 2023 9:13 Plaats reactie Reageer met quote
Cliff
   
 


Elisabeth schreef:
Cliff, deze slachtoffers vallen in het niets, vergeleken met verkeersdoden wereldwijd.


Is dat een standaard? We kunnen gewoon fabrieken in gebruik nemen en zolang er maar minder mensen de pijp uit gaan als in het verkeer, is het 'veilig'?

_________________
Hier gaan over het tij, de maan, de wind... en wij
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Zo Mrt 12, 2023 12:03 Plaats reactie Reageer met quote
Poendert
   
 


Even vertellen hoe evolutie werkt.
Een organisme heeft extra veel weerstand tegen straling, dit in tegenstelling met zijn andere familie.
Dus van de 10 jongen van het eerste organisme gaan er 8 dood door straling en 2 overleven
Bij zijn familie organismen gaan er 9 per dieren dood aan straling, dus daar blijft er maar 1 over
Dus na een generatie zijn er 2 resistente nakomelingen van de eerste generatie, en maar 1 van de tweede.
De resistente nakomelinge hebben na elke generatie weer steeds meer nakomelingen dan de stralingevoelige tak.
Na enige tijd blijven alleen resistente nakomelingen over. De rest sterft uit. Zo werkt de natuur.
Veel West-Europeanen hebben blauwe ogen. Dat komt omdat blauwe ogen in de schemer iets beter kunnen zien dan bruine ogen. In WEst en Noord-EUROPA is het vaak in het najaar en de winter schemerig. Door het kleine voordeel dat blauwe ogen op andere kleuren hebben kan blauwoog eerder een beer aan zien komen, of eerder een hert voor consumptie ontdekken. Daarom zullen er steeds meer blauwogigen overleven in het wild.

_________________
Milieu-activisme. Harten van goud, en hersens van havermout.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Mrt 13, 2023 0:00 Plaats reactie Reageer met quote
Elisabeth
   
 


Cliff schreef:
Poendert schreef:
Dat zegt Elisabeth helemaal niet.
Zoals haar waarnemingen zeggen lijkt het dat veel dieren minder last van straling lijken te hebben dan eerst werd veronderstelt. Mogelijk treed er een verandering ten goede bij sommigen in hun DNA op.


Dat is gewoon wishful thinking joh.

Wie monitort die dieren hun hele leven? Hoe is hun levensverwachting en reproductie vergeleken met dezelfde dieren op een niet-radioactieve locatie?

Dat zijn zaken waar je naar moet kijken.

Quote:
Ook wij krijgen steeds in ons hele leven natuurlijke straling te verwerken uit onze omgeving. Dat zorgt voor voortdurende veranderingen in ons DNA. Ten goede of ten kwade.


Klopt, maar er is toch wel een verschilletje tussen gaan wonen in radioactief gebied of de natuurlijke straling.

Dat er nu veel dieren zijn in Tsjernobyl geloof ik graag: daar waar de mens zich terugtrekt zullen dieren en natuur terugkeren. Dat zegt niet dat die dieren een prima leven hebben in dat gebied, misschien sterven ze allemaal wel voortijdig aan de gevolgen van die straling.

En het argument 'mijn oma was 89 en rookte' is gewoon een ontiegelijk dom argument om aan te tonen dat roken helemaal niet zo ongezond is. Nu zie ik het hier weer terugkomen t.o.v. radioactieve straling.

Daarmee toon je wat mij betreft toch echt aan dat je niet snapt hoe dit soort zaken in elkaar zitten.

Welke zaken Cliff!
Deze Maria was in 2015 86 jaar oud en zij is in 1987 terug gekeerd naar haar huis.
Zij heeft voor 28 + jaar gewoond in dit gebied.
Verbouwde haar eigen voedsel en overleefde.

De diersoorten zijn uitbundig en gezond.
Daarom zijn er nu "wetenschappers" die dit onderzoeken.

Roken, drinken, radioactieve straling.......mensen zijn sterk om te overleven en dieren ook.

_________________
Never judge history except in the context of the times in which it occurred.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Ma Mrt 13, 2023 0:06 Plaats reactie Reageer met quote
Elisabeth
   
 


Poendert schreef:
Even vertellen hoe evolutie werkt.
Een organisme heeft extra veel weerstand tegen straling, dit in tegenstelling met zijn andere familie.
Dus van de 10 jongen van het eerste organisme gaan er 8 dood door straling en 2 overleven
Bij zijn familie organismen gaan er 9 per dieren dood aan straling, dus daar blijft er maar 1 over
Dus na een generatie zijn er 2 resistente nakomelingen van de eerste generatie, en maar 1 van de tweede.
De resistente nakomelinge hebben na elke generatie weer steeds meer nakomelingen dan de stralingevoelige tak.
Na enige tijd blijven alleen resistente nakomelingen over. De rest sterft uit. Zo werkt de natuur.
Veel West-Europeanen hebben blauwe ogen. Dat komt omdat blauwe ogen in de schemer iets beter kunnen zien dan bruine ogen. In WEst en Noord-EUROPA is het vaak in het najaar en de winter schemerig. Door het kleine voordeel dat blauwe ogen op andere kleuren hebben kan blauwoog eerder een beer aan zien komen, of eerder een hert voor consumptie ontdekken. Daarom zullen er steeds meer blauwogigen overleven in het wild.

Je eerste gedeelte klopt, maar daarna niet.
In de Tropen komt de zon op om 6 uur en gaat onder om 18 uur.
Dus mensen met bruine ogen kunnen geen leeuw zien?
Blauwogigen wel???

_________________
Never judge history except in the context of the times in which it occurred.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Ma Mrt 13, 2023 14:11 Plaats reactie Reageer met quote
Poendert
   
 


Elisabeth schreef:
Poendert schreef:
Even vertellen hoe evolutie werkt.
Een organisme heeft extra veel weerstand tegen straling, dit in tegenstelling met zijn andere familie.
Dus van de 10 jongen van het eerste organisme gaan er 8 dood door straling en 2 overleven
Bij zijn familie organismen gaan er 9 per dieren dood aan straling, dus daar blijft er maar 1 over
Dus na een generatie zijn er 2 resistente nakomelingen van de eerste generatie, en maar 1 van de tweede.
De resistente nakomelinge hebben na elke generatie weer steeds meer nakomelingen dan de stralingevoelige tak.
Na enige tijd blijven alleen resistente nakomelingen over. De rest sterft uit. Zo werkt de natuur.
Veel West-Europeanen hebben blauwe ogen. Dat komt omdat blauwe ogen in de schemer iets beter kunnen zien dan bruine ogen. In WEst en Noord-EUROPA is het vaak in het najaar en de winter schemerig. Door het kleine voordeel dat blauwe ogen op andere kleuren hebben kan blauwoog eerder een beer aan zien komen, of eerder een hert voor consumptie ontdekken. Daarom zullen er steeds meer blauwogigen overleven in het wild.

Je eerste gedeelte klopt, maar daarna niet.
In de Tropen komt de zon op om 6 uur en gaat onder om 18 uur.
Dus mensen met bruine ogen kunnen geen leeuw zien?
Blauwogigen wel???


In de schemering kunnen blauwogigen iets eerder een leeuw door het gras zin kruipen. (dat kan net het verscil uitmaken, de evolutie hangt van toevalligheden aan elkaar)
Daarnaast nemen blauwogigen met een blanke huid veel eerder en meer vitamine D op.
Dat voorkomt vaak Engelse ziekte, ook Rachitis geheten.
Daar hebben de Eskimo,s met hun donkere ogen en bedekte huid, weer wat anders op gevonden. Die eten als ze een rendier(vitamine C+B12 via groenvoer in de darmen)of zeehond hebben gevangen eerst van de inwendige organen en de darmen van hun prooi, die erg veel vitamines bevatten,(dat doen trouwens alle carnivoren) omdat die meer verteerbare voedingstoffen en vitaminen bevatten dan het pure vlees. Zonder dat vleesmenu gaan de eskimo,s dood aan gebreksziekten. Net als in het verleden de Vuurlanders, die overleefden al eeuwen op complete schelpdieren en kreeftactigen.
De veganisten onder ons vullen hun dieet aan met vitaminepillen, hoofdzakelijk bereid uit de resten van slachtdieren.
Nu we het er toch over hebben. De belangrijkste vorouder van de mens, de Homo-Erectus (ook op Java ontdekt door de Nederlandse dokter Dubois) at, als uitstekend jager zeer veel vlees, en dan vaak eerst de inwendige organen. Daardoor kreeg hij door de overmaat aan vitamines, goedaardige bultjes op zijn skelet. Dit werd dan weer ontdekt door een chirurch die op bezoek was bij de archeologen familie die deze botten opgroef in de Afrikaanse grote Slenk. Ik ben hun naam vergeten.

_________________
Milieu-activisme. Harten van goud, en hersens van havermout.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Mrt 14, 2023 4:26 Plaats reactie Reageer met quote
Natubico
   
 


Poendert schreef:
De veganisten onder ons vullen hun dieet aan met vitaminepillen, hoofdzakelijk bereid uit de resten van slachtdieren.

Er zijn ook vegan B12-pillen. Bron

_________________
"As long as there are slaughterhouses there wil be battlefields" (Tolstoy)
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Mrt 14, 2023 4:33 Plaats reactie Reageer met quote
Natubico
   
 


Poendert schreef:
In de schemering kunnen blauwogigen iets eerder een leeuw door het gras zin kruipen. (dat kan net het verscil uitmaken, de evolutie hangt van toevalligheden aan elkaar)

De grap is dat blauwogigen er van nature geen behoefte aan hebben om 'n leeuw door het gras te zien kruipen.
Zij horen van nature namelijk thuis in de gematigde klimaatzone (boven de 50e breedtegraad) en daar komen van nature geen leeuwen voor.

Bovendien is 't zo dat de mens geen prooi is voor leeuwen zodat hij deze van nature niet hoeft te vrezen.

_________________
"As long as there are slaughterhouses there wil be battlefields" (Tolstoy)
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Mrt 14, 2023 4:46 Plaats reactie Reageer met quote
Natubico
   
 


Poendert schreef:
Daarnaast nemen blauwogigen met een blanke huid veel eerder en meer vitamine D op.

Dat klopt.

Komt doordat ze relatief weinig pigment in hun huid hebben, waardoor de zon, waarvan de stralen in het gematigde klimaat relatief zwak zijn, toch haar vitamine D-aanmakende functie in voldoende mate kan uitoefenen.

Maar in wezen is er wat dat betreft geen verschil met de meer gepigmenteerde bruinogige sub-tropiers of tropiers, omdat dezen van nature thuishoren in andere klimaatzones, waar de afstand tot de zon 'n stuk kleiner is en de zonnestralen daardoor evenredig sterker zijn, zodat ze evenredig makkelijker door de dikkere pigmentlaag heen hun vitamine D-aanmakende functie kunnen uitoefenen.

_________________
"As long as there are slaughterhouses there wil be battlefields" (Tolstoy)
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
  Weerwoord forum index » Buitenland
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 1 van 2  
Ga naar pagina 1, 2  Volgende
  
  
 Plaats nieuw bericht  Plaats reactie  Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.