Weerwoord forum index Registreer FAQ Zoeken

Weerwoord forum index » Immigratie en Integratie » Terrorist afschalen tot verwarde man indien dader Moslim Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5  Volgende
Plaats nieuw bericht  Plaats reactie Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
Terrorist afschalen tot verwarde man indien dader Moslim
BerichtGeplaatst: Ma Okt 07, 2019 12:49 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 


We kunnen ons wel herinneren dat vorige week op een politiebureau in Parijs een politieman gewapend met een mes vier collega's doodstak voordat hij uitgeschakeld kon worden.

Man valt collega’s aan met mes in politiekantoor Parijs: vier doden
https://www.hln.be/nieuws/buitenland/man-valt-collega-s-aan-met-mes-in-politiekantoor-parijs-vier-doden~afb67ac1/

Al snel kwam men met een diagnose naar buiten. Wel knap werk hoor om binnen zo'n korte tijd tot de juiste diagnose te zijn gekomen.

Autoriteiten beschouwen steekpartij Parijs niet als terreurdaad
https://nos.nl/artikel/2304638-autoriteiten-beschouwen-steekpartij-parijs-niet-als-terreurdaad.html

Quote:
De steekpartij in Parijs waarbij een agent gisteren vier collega's om het leven bracht en er één verwondde, wordt door de autoriteiten behandeld als een normale moordzaak. De steekpartij wordt niet beschouwd als terrorisme.

De politie gaat er niet van uit dat de man geradicaliseerd was. De dader, die zelf werd doodgeschoten, zou zich anderhalf tot twee jaar geleden tot de islam hebben bekeerd. Bij een huiszoeking heeft de politie geen spullen gevonden die verband houden met terroristische groeperingen. Ook was de man bij de inlichtingendiensten niet bekend als een geradicaliseerde moslim.

Volgens Franse media heeft zijn vrouw aan de politie verklaard dat hij last had van visioenen en onsamenhangende uitspraken deed.


Een verwarde man. Nou, dat stelt ons dan gerust.

Quote:
Een terroristisch motief werd uitgesloten, omdat de politie geen aanwijzingen had dat de man was geradicaliseerd. Hij zou zich anderhalf jaar geleden hebben bekeerd tot de islam.


Zich hebben bekeerd tot de Islam had juist reden moeten zijn de alarmbellen af te laten gaan. En recentelijk geen vrouwen meer de hand willen schudden wees niet op radicalisering? Zijn we al zo ver met het afschalen van het begrip radicalisering?

Nou blijken er veel dingen niet te kloppen. De man was niet anderhalf jaar geleden, maar tien jaar geleden al bekeerd tot de Islam. En kon dus al zo'n tien jaar lang infiltreren in de politie.

’Steker Parijs hing radicale islam aan’
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1831229815/steker-parijs-hing-radicale-islam-aan

Quote:
Harpon was een aanhanger van de radicale islam en had contacten met salafisten, meldde Ricard. Hij bekeerde zich tien jaar geleden, en niet begin 2018, zoals eerder werd beweerd. In 2015 verdedigde hij tegenover een collega de aanslag op de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo, ook keurde hij ander geweld in naam van de islam goed. Sinds een paar maanden droeg hij geen westerse kleding meer, maar traditionele gewaden. Op het politiebureau weigerde hij ’bepaalde contacten met vrouwelijke collega’s’. Franse media meldden al eerder dat Harpon hen niet meer de hand wilde schudden.


En dan gaan er geen alarmbellen af? Weigeren vrouwen de hand te willen schudden is geen aanduiding van radicalisering? Wat zijn dan nog wel aanduidingen voor radicalisering? Wat mij betreft hadden de alarmbellen al af moeten gaan toen Mikaël Harpon zich bekeerde tot de Islam.


Mijn stelling:

Vanwaar toch altijd die verkramptheid een terrorist gewoon als terrorist te kwalificeren indien de dader een Moslim is?

_________________
Mijn -isme is realisme.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Okt 08, 2019 16:46 Plaats reactie Reageer met quote
estudiant
   
 


ik ben het met Loetje eens, gewoon bij naam noemen.
Een terrorist is tenslotte een terrorist.
Hier ging het om 4 doden, maar we kunnen ons nog wel herinneren wat er twee maanden geleden in de VS gebeurde met 20 doden en 26 gewonden.

Quote:


De Amerikaanse president Donald Trump heeft gereageerd op de terreurdaad in een filiaal van winkelketen Walmart in de stad El Paso in Texas, waarbij zeker 20 doden en 26 gewonden vielen. Maar al snel namen Democratische presidentskandidaten Pete Buttigieg en Beto O’Rourke Trump op de korrel. ‘Amerika wordt aangevallen door blanke nationalistische terroristen’, zei Buttigieg.

“De schietpartij van vandaag in El Paso, Texas, was niet alleen tragisch, maar ook een lafhartige daad. Ik sta achter iedereen in dit land die de haatdragende daad van vandaag veroordeelt. Er zijn geen redenen of excuses die het doden van onschuldige mensen ooit zullen rechtvaardigen. Melania en ik sturen onze gedachten en gebeden naar de geweldige mensen in Texas”, aldus Trump via Twitter vanochtend onze tijd.


De eerste reactie van de president op Twitter kwam er om 22u10 onze tijd (16u10 in Washington DC). Trump kondigde aan dat het er “heel slecht” uitzag in El Paso, met “vele doden”. Amper veertien minuten later retweette hij een foto van zichzelf met MMA-vechter Colby Covington, die hij veel succes wenste voor de wedstrijd van gisteravond: “Je bent een echte kampioen”.


Donald J. Trump

@realDonaldTrump
· 4 aug. 2019
Today’s shooting in El Paso, Texas, was not only tragic, it was an act of cowardice. I know that I stand with everyone in this Country to condemn today’s hateful act. There are no reasons or excuses that will ever justify killing innocent people....

Donald J. Trump

@realDonaldTrump
....Melania and I send our heartfelt thoughts and prayers to the great people of Texas.

127.190
06:19 - 4 aug. 2019
Informatie over Twitter Ads en privacy

38.576 mensen praten hierover

Ook prominenten uit de Amerikaanse politiek hebben gereageerd op de aanslag in El Paso. De Democraten roepen nog maar eens op tot een strengere Amerikaanse wapenwetgeving en wijzen met een beschuldigende vinger naar Donald Trump.

Democratisch presidentskandidaat Beto O’Rourke verweet Trump openlijk racisme. “We hebben de laatste drie jaar telkens een stijging van haatmisdrijven gekend, met een president die Mexicanen verkrachters en criminelen noemt. Ook al plegen Mexicanen in verhouding veel minder misdaden dan de mensen die in dit land geboren zijn, toch probeerde hij ons bang te maken voor hen.”

O’Rourke verwees verder naar het feit dat Trump alle moslims uit het land wilde verbannen en naar zijn recente uithaal naar enkele congresvrouwen met een migratieachtergrond. “Hij is een racist. Hij wakkert racisme in dit land aan. Dit choqueert niet alleen onze gevoeligheden, het verandert fundamenteel het karakter van het land en het leidt tot geweld.”


Beto O'Rourke

@BetoORourke
President Trump's racism does not just offend our sensibilities; it fundamentally changes the character of this country. And it leads to violence.
Ingesloten video

125.286
05:10 - 4 aug. 2019
Informatie over Twitter Ads en privacy

49.877 mensen praten hierover

“Het hele land is geschokt door het zinloze geweld in El Paso. De gebeden van mijn vrouw Elaine en ik gaan uit naar de slachtoffers van dit verschrikkelijke geweld, hun families en vrienden en de dappere eerste hulpverleners die hun leven hebben gewaagd”, aldus Mitch McConnell, de leider van de Republikeinen in de Amerikaanse Senaat.

Chuck Schumer, de leider van de Democraten in de Senaat, pleitte net als veel partijgenoten voor aanscherping van de Amerikaanse wapenwetten: “De situatie in El Paso is hartverscheurend. We zijn de hulpverleners ter plaatse zeer dankbaar. Ik bid voor de slachtoffers, de overlevenden en hun families. We moeten actie ondernemen om een einde te maken aan het wapengeweld in Amerika”.

Nancy Pelosi, de leider van de Democraten in het Huis van Afgevaardigden, pleitte eveneens voor strengere wapenwetten: “Te veel families in te veel gemeenschappen zijn gedwongen om de verschrikkingen van wapengeweld te doorstaan. Genoeg is genoeg. De passiviteit van de Republikeinen in de Senaat ontkent onze plechtige plicht om onschuldige mannen, vrouwen en kinderen te beschermen en deze epidemie voor eens en voor altijd te beëindigen”.


Nancy Pelosi

@SpeakerPelosi
We are closely monitoring the situation in El Paso. While we are grateful for heroic first responders, our hearts ache for the families of those who were killed & the injured. Action must be taken to finally #EndGunViolence.

31.432
21:11 - 3 aug. 2019
Informatie over Twitter Ads en privacy

12.741 mensen praten hieroverLaten we deze dader ook inderdaad gewoon een terrorist noemen, ook al is hij Blank.

_________________
“A mind needs books like a sword needs a whetstone.”
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Wo Okt 09, 2019 4:49 Plaats reactie Reageer met quote
Natubico
   
 


estudiant schreef:
Laten we deze dader ook inderdaad gewoon een terrorist noemen, ook al is hij Blank.

Dacht niet dat zo iemand wel 'ns verward wordt genoemd, maar vrijwel altijd "ultra-rechts".
-
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Wo Okt 09, 2019 10:26 Plaats reactie Reageer met quote
estudiant
   
 


Klopt, maar het lijkt mij goed om de berichtgeving hier op weerwoord wat meer in balans te brengen als het gaat om terrorisme. Boze witten hebben daar ook een majeur aandeel in.

_________________
“A mind needs books like a sword needs a whetstone.”
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Wo Okt 09, 2019 10:32 Plaats reactie Reageer met quote
Tedje van Es
   
 


En boze moslims maken het dat er geen enkele dag voorbij gaat zonder dat hun religie negatief in het nieuws komt.

_________________
Religie maakt meer kapot dan je lief is.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Wo Okt 09, 2019 10:44 Plaats reactie Reageer met quote
estudiant
   
 


Ik zou het Amerikaanse nieuws dan maar eens beter volgen. Veelal boze witte extremisten.

_________________
“A mind needs books like a sword needs a whetstone.”
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Wo Okt 09, 2019 10:53 Plaats reactie Reageer met quote
Tedje van Es
   
 


Daar heb ik het niet over. Ik heb het erover in ons land dat de islam iedere dag negatief in het nieuws is.

_________________
Religie maakt meer kapot dan je lief is.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Wo Okt 09, 2019 10:58 Plaats reactie Reageer met quote
estudiant
   
 


Dat heet framing.
Zoals jezelf ook vaak hebt geschreven, de media is niet objectief.
Het is nu politiek correct veel en negatief te schrijven over de Islam.

_________________
“A mind needs books like a sword needs a whetstone.”
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Wo Okt 09, 2019 11:08 Plaats reactie Reageer met quote
Tedje van Es
   
 


O, de media framen de islam?

En de media framen ook de Amerikanen die er vrolijk op los schieten?

_________________
Religie maakt meer kapot dan je lief is.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Wo Okt 09, 2019 12:59 Plaats reactie Reageer met quote
estudiant
   
 


Zeker doen Amerikanen dat, maar dat laat toch echt los van al die schietincidenten met hun vele dodelijke slachtoffers. Dat is objectief meetbaar namelijk.

En verder staat het een ieder vrij om zich te laten framen. Het is ook immers ook wel lekker makkelijk.....

_________________
“A mind needs books like a sword needs a whetstone.”
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Wo Okt 09, 2019 18:18 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 


Tedje van Es schreef:
En boze moslims maken het dat er geen enkele dag voorbij gaat zonder dat hun religie negatief in het nieuws komt.


Het was eergisteren weer gezellig in Duitsland met een aanslag met een (gestolen) vrachtwagen. Nog even en zoiets wordt gewoon dagelijkse kost zoals er nu in Londen iedere dag doden vallen bij de mode het kromzwaard trekken. Londen kan je bijna zo goed als afgeschreven beschouwen. Complete no go sharia controlled areas waar de Britse wetten in het geheel niet meer gelden.

_________________
Mijn -isme is realisme.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Wo Okt 09, 2019 18:50 Plaats reactie Reageer met quote
estudiant
   
 


09 oktober 2019 19:42
Laatste update: 3 minuten geleden
0

De Duitse minister Horst Seehofer van Binnenlandse Zaken vermoedt dat de schutter die woensdag twee mensen bij een synagoge in Halle doodschoot antisemitische en extreemrechtse motieven had.

Volgens de minister heeft de politie genoeg bewijs om aan te nemen dat er een extreemrechts en antisemititsche motief is voor de aanslag.

Verder bevestigt de politie dat de dader alleen handelde. Eerder werd nog gesproken van twee andere verdachten die in een gekaapte auto op de vlucht zouden zijn geslagen. Rond 18:15 uur woensdagavond stelde de Duitse politie dat er geen acuut gevaar meer zou zijn in Halle.


Laatst aangepast door estudiant op Wo Okt 09, 2019 21:44, in totaal 1 keer bewerkt

_________________
“A mind needs books like a sword needs a whetstone.”
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Wo Okt 09, 2019 21:42 Plaats reactie Reageer met quote
estudiant
   
 


Universitair Docent Jelle van Buuren waarschuwt voor oprukkend rechts extremisme.
Met name de sociale media zijn voedingsbodems voor het verspreiden van het rechts extremistische gedachtengoed. De extreem rechtse scene infiltreert in alle mogelijke media , waaronder fora, dus alertheid is geboden.

Zie ook:

Quote:
Experts waarschuwen na moord op Lübcke voor extreem-rechtse terreur

Kort nieuws - 18 juni 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Na de moord op CDU-politicus Walter Lübcke waarschuwen onderzoekers voor een verhoogd risico op van extreem-rechtse terreur in Duitsland. Voor de moord is verdachte Stephan E. opgepakt, die contacten in extreem-rechtse kringen had.
Lübcke, bestuurder in de deelstaat Hessen, werd in de nacht van 2 juni van dichtbij door het hoofd geschoten. Verdachte Stephan E. (45) werd afgelopen weekend voor de moord opgepakt. Er is dna van hem op de kleding van het slachtoffer gevonden. De zaak is overgedragen aan het landelijk parket, dat onderzoek doet als er politieke terreur wordt vermoed.

E. is vaker voor geweldsmisdrijven veroordeeld, melden Duitse media. In 1995 werd hij voor een bomaanslag op een asielzoekerscentrum tot zes jaar jeugddetentie veroordeeld. Hij zou actief zijn geweest bij de Hessische NPD en de Autonome Nationalisten en contact hebben gehad met neonazi's uit de militante groepering Combat 18.

De laatste jaren gold E. bij de veiligheidsinstanties niet meer als gevaarlijke rechts-extremist. Uit het politieonderzoek blijkt nu dat hij wel veel haatcommentaren op sociale media plaatste. Zo schreef hij in 2018 dat de regering snel moest aftreden, "of er vallen doden". Lübcke had zich ten tijde van de vluchtelingencrisis uitgesproken voor de opname van vluchtelingen in Noord-Hessen. Daarna werd hij enige tijd beveiligd wegens bedreigingen.

Radicalisering en geweld

Verschillende deskundigen waarschuwen in Duitse media voor het gevaar van extreemrechtse terreur. De komende 12 tot 18 maanden worden bijzonder gevaarlijk, aldus Gideon Botsch, hoofd van de Forschungsstelle für Antisemitismus und Rechtsextremismus aan de Universität Potsdam. Rechts-radicalen raken volgens hem gefrustreerd omdat er minder aandacht is voor prostesten van bijvoorbeeld anti-islambeweging Pegida. Ze propageerden een politieke omwenteling die niet is gekomen. Dat kan tot radicalisering en geweld leiden. Pegida en de AfD dragen met hun hetzes aan zo'n klimaat bij, aldus Botsch.

Volgens onderzoekers van de Universiteit Marburg heeft de rechts-radicale scene in Hessen genoeg geweldspotentieel om een moord als die op Lübcke te plegen. Extreem-rechtse groepen verbinden zich de laatste jaren ook steeds vaker met de vechtsport- en hooliganscene of met de gele hesjes, aldus een van de onderzoekers. Politicoloog Hajo Funke vergelijkt de moord op Lübcke met een van de moorden van de NSU, de neonazi-terreurcel die begin jaren 2000 acht Turkse middenstanders, een Griek en een politieagente vermoordde. Een van de Turkse slachtoffers was ook van dichtbij door het hoofd geschoten.

De afgelopen jaren heeft in Duitsland veel rechts gemotiveerd geweld plaatsgevonden. Zo namen sinds de vluchtelingencrisis in 2015 en 2016 het aantal aanslagen op asielzoekerscentra dramatisch toe. Ook waren er al eerder aanslagen op politici: in 2015 werd Henriette Reker neergestoken toen ze campagne voerde voor het burgemeesterschap van Keulen, door een man met extreem-rechtse achtergrond die het niet eens was met het Duitse vluchtelingenbeleid. 2017 werd de burgemeester van Altena (Noordrijn-Westfalen) aangevallen met een mes vanwege zijn liberale vluchtelingenbeleid. Lees meer bij Süddeutsche.de, tagesspiegel.de, tagesschau.de en Spiegel Online

_________________
“A mind needs books like a sword needs a whetstone.”
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Wo Okt 09, 2019 21:55 Plaats reactie Reageer met quote
Faissal
   
 


[quote="Loetje"]
Tedje van Es schreef:


Nog even en zoiets wordt gewoon dagelijkse kost zoals er nu in Londen iedere dag doden vallen bij de mode het kromzwaard trekken. Londen kan je bijna zo goed als afgeschreven beschouwen. .


Linkje???

En waarom zeg je trouwens niks op de recente aanslag in duitsland op de synagoge??
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Wo Okt 09, 2019 22:20 Plaats reactie Reageer met quote
estudiant
   
 


Wink dat past niet bij het correct extreem politiek rechts ....

_________________
“A mind needs books like a sword needs a whetstone.”
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Do Okt 10, 2019 1:47 Plaats reactie Reageer met quote
Natubico
   
 


Zou 'n wraakoefening geweest kunnen zijn voor de aanslag met die vrachtwagen.

Mogelijk beginnen binnenlanders het moe te worden om altijd maar weer in 'n stille tocht mee te moeten lopen wanneer een of meer hunner de dood in is/zijn gejaagd door terrorisme of andere criminaliteit van de zijde van vreemdelingen.

Ze hebben gezien hoe vreemdelingen reageren wanneer een hunner de dood heeft gevonden door toedoen van 'n binnenlander. Dat loopt dan vaak uit op heftige rellen en massale aanvallen.

Denk trouwens dat de meeste, zo niet alle, gewelddaden van zogenaamd extreem rechts 'n reactie of wraakoefening zijn in verband met eerder geweld door vreemdelingen of met het oog op politieke beslissingen die naar de ervaring inmiddels leert ongetwijfeld als consequentie zullen hebben dat nog meer binnenlanders het slachtoffer zullen worden van terrorisme of andere criminaliteit door vreemdelingen.

-
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Do Okt 10, 2019 7:12 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 


Faissal schreef:
Loetje schreef:


Nog even en zoiets wordt gewoon dagelijkse kost zoals er nu in Londen iedere dag doden vallen bij de mode het kromzwaard trekken. Londen kan je bijna zo goed als afgeschreven beschouwen. .


Linkje???


https://www.telegraaf.nl/nieuws/1022304905/aanslag-met-truck-mogelijk-terrorisme

Dader: Een Syrische Moslim die in 2015 als asieleiser in Duitsland werd verwelkomd. Wir schaffen das.

Faissal schreef:
En waarom zeg je trouwens niks op de recente aanslag in duitsland op de synagoge??


Ongetwijfeld een Palestijnenvriendje die de schurft heeft aan het bestaan van het land Israël en de al milennia lange permanente Joodse bewoning en beschaving aldaar en voor wie de vernietiging van Israël een natte droom is. Waar herkennen wij dit van..? Idea

En ga je nog eens antwoord geven op mijn vraag wat jij nou toch precies bedoelde met jouw woorden de veel te machtige Joodse lobby? Want tot nu toe heb je je daarover in stilzwijgen gehuld.

_________________
Mijn -isme is realisme.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Do Okt 10, 2019 11:57 Plaats reactie Reageer met quote
Faissal
   
 


Natubico schreef:
Zou 'n wraakoefening geweest kunnen zijn voor de aanslag met die vrachtwagen.

Mogelijk beginnen binnenlanders het moe te worden om altijd maar weer in 'n stille tocht mee te moeten lopen wanneer een of meer hunner de dood in is/zijn gejaagd door terrorisme of andere criminaliteit van de zijde van vreemdelingen.

Ze hebben gezien hoe vreemdelingen reageren wanneer een hunner de dood heeft gevonden door toedoen van 'n binnenlander. Dat loopt dan vaak uit op heftige rellen en massale aanvallen.

Denk trouwens dat de meeste, zo niet alle, gewelddaden van zogenaamd extreem rechts 'n reactie of wraakoefening zijn

-


Buiten het feit dat (oost) duitsland al een lange geschiedenis heeft met extreem rechts is deze aanslag zeker geen wraak maar gewoon haat, of zijn de joden volgens jou ook schuldig aan alle ellende in de wereld zoals deze dader vind? duitsland heeft ook gewoon een probleem met steeds geweldadiger wordende extreem rechsten, neem bijvoorbeeld ook de donner moorden. Ook voor de toename van niet westerse personen was er al een harde kern van steeds geweldadigere wordende skinhead etc waarbij jodenhaat nog steeds de boventoon voert.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Do Okt 10, 2019 11:59 Plaats reactie Reageer met quote
Faissal
   
 


Loetje schreef:
Faissal schreef:
Loetje schreef:


Nog even en zoiets wordt gewoon dagelijkse kost zoals er nu in Londen iedere dag doden vallen bij de mode het kromzwaard trekken. Londen kan je bijna zo goed als afgeschreven beschouwen. .


Linkje???


https://www.telegraaf.nl/nieuws/1022304905/aanslag-met-truck-mogelijk-terrorisme

Dader: Een Syrische Moslim die in 2015 als asieleiser in Duitsland werd verwelkomd. Wir schaffen das.


dank je, ik had blijkbaar wat duidelijker moeten zijn, ik bedoelde eigenlijk een linkje hiervan:


Quote:
nog even en zoiets wordt gewoon dagelijkse kost zoals er nu in Londen iedere dag doden vallen bij de mode het kromzwaard trekken. Londen kan je bijna zo goed als afgeschreven beschouwen. Complete no go sharia controlled areas waar de Britse wetten in het geheel niet meer gelden.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Do Okt 10, 2019 12:04 Plaats reactie Reageer met quote
Faissal
   
 


[quote="Loetje"][quote="Faissal"]
Loetje schreef:


Ongetwijfeld een Palestijnenvriendje die de schurft heeft aan het bestaan van het land Israël en de al milennia lange permanente Joodse bewoning en beschaving aldaar en voor wie de vernietiging van Israël een natte droom is. Waar herkennen wij dit van..? Idea

En ga je nog eens antwoord geven op mijn vraag wat jij nou toch precies bedoelde met jouw woorden de veel te machtige Joodse lobby? Want tot nu toe heb je je daarover in stilzwijgen gehuld.


nee hoor, gewoon een rechts extremist die van oudsher al jodenhaat hebben (zie periode 40/45 in NL)
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Do Okt 10, 2019 12:08 Plaats reactie Reageer met quote
Faissal
   
 


[quote="Loetje"][quote="Faissal"]
Loetje schreef:En ga je nog eens antwoord geven op mijn vraag wat jij nou toch precies bedoelde met jouw woorden de veel te machtige Joodse lobby? Want tot nu toe heb je je daarover in stilzwijgen gehuld.


Mag je de discussie nog eens teruglezen want daar staat genoeg toelichting bij, en voordat je me wilt beschuldigen van Jodenhaat, want daar wil je uiteraard naar toe Rolling Eyes Die heb ik niet, ik haat geen een ras, geloof of persoon. Ik heb wel een enorme hekel aan bepaalde personen ongeacht hun afkomst, maar dat is meer door hun gedrag. een van mijn beste vrienden is van Joodse komaf met roots en vollop familie in Israelen mijn werkgever is ook Joods en we gaan allemaal prima samen. zolang je politiek weg houd van je persoonlijke relaties dan gaat het prima met de mens
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Do Okt 10, 2019 16:55 Plaats reactie Reageer met quote
estudiant
   
 


Uit HP de Tijd, de zoveelste waarschuwing over extreem rechts.

Volgens het AIVD-rapport Rechts-extremisme in Nederland, Een fenomeen in beweging zijn extreemrechtse sentimenten groeiende in Nederland. De AIVD laat in hun rapport weten zich zorgen te maken over ‘activiteiten als systematisch haatzaaien, bevolkingsgroepen demoniseren, intimideren of een sfeer van angst creëren’. Zie hierin het spanningsveld binnen de liberale democratie: de vrijheid van meningsuiting en vrije pers biedt tegelijkertijd een bepaalde ruimte voor het verspreiden van haat en het faciliteren van radicalisering.

Ook constateert de inlichtingendienst dat er binnen extreemrechts een obsessie voor vuurwapens heerst. We hebben in Duitsland, Groot-Brittannië, Noorwegen en de Verenigde Staten gezien tot wat voor situaties deze sentimenten kunnen leiden. Er is een duidelijke trend waar te nemen: het gevaar komt niet van de organisaties en personen die in de spotlight staan, maar van het onbekende individu.

_________________
“A mind needs books like a sword needs a whetstone.”
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Vr Okt 11, 2019 2:59 Plaats reactie Reageer met quote
Natubico
   
 


Faissal schreef:
Buiten het feit dat (oost) duitsland al een lange geschiedenis heeft met extreem rechts is deze aanslag zeker geen wraak maar gewoon haat,

Dan kan de redenering toch geweest zijn van: "Als 'n vreemdeling z'n haat jegens de binnenlanders de vrije loop laat met die vrachtwagen dan kan of moet 'n binnenlander dat nu doen jegens de vreemdelingen".

Faissal schreef:
of zijn de joden volgens jou ook schuldig aan alle ellende in de wereld zoals deze dader vind?

Vindt die dat? Bron graag.


Faissal schreef:
Ook voor de toename van niet westerse personen was er al een harde kern van steeds geweldadigere wordende skinhead etc waarbij jodenhaat nog steeds de boventoon voert.

Toen was dat zo'n beetje de enige omvangrijke groep niet-Westerse vreemdelingen aldaar.
In de natuur geldt dat vreemde eenden niet geduld worden in de bijt. Niets mis mee en in bepaalde opzichten heel belangrijk voor het maatschappelijke welzijn. Wanneer uitingen van ongenoegen over schending van die natuurwet niet helpen, dan kan, afhankelijk van de volksaard, de keuze voor geweld 'n voor de hand liggende reactie zijn.
In de natuur is het de taak van de mannelijke exemplaren om het territorium te vrijwaren van indringers.
(Overigens schuwt de Arabische wereld geweld ten opzichte van Israel niet, terwijl de Joden van nature wel thuishoren in die omgeving).


Faissal schreef:
duitsland heeft ook gewoon een probleem met steeds geweldadiger wordende extreem rechsten, neem bijvoorbeeld ook de donner moorden.

Yesss;
https://www.nrc.nl/nieuws/2016/01/06/moffelt-duitsland-geweld-door-migranten-weg-1577607-a654970

Citaat:

In het misdaadoverzicht van de nationale politie staan de cijfers voor Duitse en niet-Duitse verdachten uitgesplitst. Daar valt ook te lezen dat, waar de misdaadcijfers voor Duitse jongeren dalen, die voor niet-Duitse jongeren in 2014 aanzienlijk zijn gestegen.

-
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Vr Okt 11, 2019 13:04 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 


Tedje van Es schreef:
Daar heb ik het niet over. Ik heb het erover in ons land dat de islam iedere dag negatief in het nieuws is.


Eerder er iedere dag zelf alle aanleiding toe geeft kritisch te worden gevolgd als gevolg van de eigen geëtaleerde gedragingen.

_________________
Mijn -isme is realisme.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Vr Okt 11, 2019 13:16 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 


estudiant schreef:
Uit HP de Tijd, de zoveelste waarschuwing over extreem rechts.

Volgens het AIVD-rapport Rechts-extremisme in Nederland, Een fenomeen in beweging zijn extreemrechtse sentimenten groeiende in Nederland. De AIVD laat in hun rapport weten zich zorgen te maken over ‘activiteiten als systematisch haatzaaien, bevolkingsgroepen demoniseren, intimideren of een sfeer van angst creëren’. Zie hierin het spanningsveld binnen de liberale democratie: de vrijheid van meningsuiting en vrije pers biedt tegelijkertijd een bepaalde ruimte voor het verspreiden van haat en het faciliteren van radicalisering.

Ook constateert de inlichtingendienst dat er binnen extreemrechts een obsessie voor vuurwapens heerst. We hebben in Duitsland, Groot-Brittannië, Noorwegen en de Verenigde Staten gezien tot wat voor situaties deze sentimenten kunnen leiden. Er is een duidelijke trend waar te nemen: het gevaar komt niet van de organisaties en personen die in de spotlight staan, maar van het onbekende individu.


Zomaar door het raam naar binnen gewaaid: Een AIVD-rapport.


    AIVD: extreem-links vaker gewelddadig dan extreem-rechts

    Bij links-extremisme is vaker sprake van geweld dan bij rechts-extremisme, schrijft de AIVD dinsdag. De inlichtingen- en veiligheidsdienst waarschuwt voor ‘steeds grimmiger’ wordende confrontaties tussen beide groepen.


Lees verder

_________________
Mijn -isme is realisme.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Terrorist afschalen tot verwarde man indien dader Moslim
  Weerwoord forum index » Immigratie en Integratie
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 1 van 5  
Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5  Volgende
  
  
 Plaats nieuw bericht  Plaats reactie  Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.