Weerwoord forum index Registreer FAQ Zoeken

Weerwoord forum index » Buitenland » Komt Birma alleen via geweld van de asielmoslims af?
Plaats nieuw bericht  Plaats reactie Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
Komt Birma alleen via geweld van de asielmoslims af?
BerichtGeplaatst: Di Mrt 06, 2018 15:22 Plaats reactie Reageer met quote
Poendert
   
 


Is de Birma Rohingya aanpak de enige methode om van agressieve moslims af te komen, vraag ik mij af.
Ik begrijp dat de Rohingya moslims afkomstig zijn uit Bangladesh en na de oorlog via de Engelsen in Birma zijn neergestreken.
De samenwerking tussen de Boedhistische Birmanen en voornoemde Islamitische inwijkelingen liep niet erg vlekkeloos, Er stonden in het gebied islamitische "vrijheidstrijders" op, en weldra sloeg de vlam in de bloederige pan.
De Rohingya vluchtten nu terug naar hun home-land en leven daar in erbarmelijke omstandigheden, met nauwelijks hulp van hun rijke medegelovigen.
Zijn de christelijke organisatie,s nu verplicht om die voor hen heidenen te helpen?

Turkije met zijn 1,5 miljoen uitgemoorde christenen(Armenen) reageert dan weer op zijn typische wijze. volgens "de Bron"
Ankara reageerde eveneens scherp, met een veroordeling en een aanbod voor humanitaire hulp die ze naar de getroffenen in Myanmar willen sturen. De Turkse vice-eersteminister, Mehmet Simsek, publiceerde op twitter een scherpe aanklacht met vier foto’s erbij om dat geweld tegen die arme moslims te illustreren (foto’s deels vertroebeld door de BBC).
Maar, volgens de BBC is dit viermaal loepzuivere misleiding door Simsek, en tonen al die foto’s andere zaken dan de actuele vervolging van de Rohingya. Op de eerste foto zouden drijvende lijken te zien zijn na de orkaan Nargis in mei 2008. De foto was vorig jaar, voor de huidige vervolgingen dus, al op meerdere websites gepubliceerd.
De tweede foto betreft een vrouw die rouwt bij het lichaam van haar opgehangen man in Aceh, een fel islamitische streek in Indonesië. Die foto dateert van juni 2003 en werd getrokken door een fotograaf van Reuters.
De derde foto toont twee wenende kinderen bij het lijk van hun moeder, maar dan wel in Rwanda. Deze foto is van juli 1994 (nog steeds volgens de BBC) en getrokken door Albert Facelly. Hij won toen met deze en enkele andere foto’s een prijs van de World Press Award.
De vierde foto tenslotte toont mensen in een ondiep kanaal. Deze foto was al eerder gepubliceerd op sites die opriepen tot giften voor slachtoffers van overstromingen in Nepal.
Kortom, de Turkse regering zit diep in de drek van vulgaire propaganda. Waar halen ze al die leugens toch altijd weer vandaan? Je moet maar durven.

_________________
Wij wijzen u gaarne op uw fouten.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Zo Mrt 11, 2018 14:27 Plaats reactie Reageer met quote
Poendert
   
 


2016-2018
In 2013 werd door de in Saoedi Arabië (onze vrienden)opgeleide moslimextremist Ata Ullah[10] en enkele andere Rohingya de islamistische groep Harakah al-Yaqin opgericht. In de jaren tot 2016 hield deze groep zich voornamelijk bezig met het op gewelddadige wijze dwingen van andere Rohingya tot moskeebezoek en het trainen van militanten over de grens in Bangladesh. In oktober en november 2016 pleegde de groep meerdere overvallen op Myanmarese politieposten en grensposten.

Het Myanmarese leger sloeg hard terug.
Maar wat is het beste voor het Birmese volk, Alle Rohingya,s terugjagen naar hun geloofsgenoten en stamlanden, of blijven zitten als land met een zwerende moslimplaag naar voorbeeld van W-Europese lankmoedigheid?

Op 25 augustus 2017 laaiden de onlusten weer op waarna honderdduizenden Rohingya wederom naar Bangladesh vluchtten. Volgens Amnesty International was er sprake van planmatige etnische zuiveringen.[11] Ook onderzoekers van het United States Holocaust Memorial Museum, de Aziatische tak van de mensenorganisatie Fortify Rights en Human Rights Watch gaven aan dat er sprake was van etnische zuiveringen door het leger van Myanmar na met slachtoffers, getuigen en hulpverleners te hebben gesproken. Volgens hen was er sprake van enorme aantallen meisjes en vrouwen die zijn verkracht, mannen van wie de keel is doorgesneden en slachtoffers die levend zijn verbrand.[12]

Het aantal vluchtelingen uit Myanmar naar Bangladesh, van augustus 2017 tot begin 2018, werd geschat op 688.000. De Bengaalse immigratiediensten registreerden in totaal 1,04 miljoen nieuwe aankomsten.[13]

https://nl.wikipedia.org/wiki/Rohingya_(volk)

_________________
Wij wijzen u gaarne op uw fouten.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Komt Birma alleen via geweld van de asielmoslims af?
  Weerwoord forum index » Buitenland
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 1 van 1  

  
  
 Plaats nieuw bericht  Plaats reactie  Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.