Weerwoord forum index Registreer FAQ Zoeken

Weerwoord forum index » Onderwijs en Gezondheidszorg » Onafhankelijk slavenmuseum nodig vanaf de vroege oudheid. Ga naar pagina 1, 2, 3, 4  Volgende
Plaats nieuw bericht  Plaats reactie Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
Onafhankelijk slavenmuseum nodig vanaf de vroege oudheid.
BerichtGeplaatst: Za Feb 11, 2017 14:24 Plaats reactie Reageer met quote
Poendert
   
 


Slavernij was een kwalijke zaak die sinds het mensdom in steden en dorpen ging wonen, deel van dat mensdom werd. In het oude Rome bv was 45% van de bevolking slaaf. Altijd was er wel een slaaf die de rotklusjes op moest knappen.
Pas in recente tijden werd slavernij via onze blanke westerse waarden eerst beperkt en sinds +-1900 ook in onze eigen contreien volledig uitgeroeid.
Omdat er enkele bevolkingsgroepen over de aarde dwalen die de in Europa uitgeroeide slavernij tot hun persoonlijke verdienmodel hebben verheven en geclaimd, en hun onkunde en uitkerings-afhankelijkheid baseren op een slavenfenomeen dat in onze West-Europese wereld al sinds het jaar +-1850 bij wet is verdwenen lijkt een eerlijke uitleg richting slavernijverleden gewenst.
Nu wordt het dus tijd een onafhankelijk museum op te richten dat op een eerlijke manier de slavernij door de eeuwen heen, vanaf Jericho rond 2000 voor chr, tot het lijfeigenschap in het Tsaren-Rusland en het Duitse Mecklenburg-Voor-Pommeren rond 1900, op een wetenschappelijke manier kan worden belicht en verklaard.
Dit is geen onderwerp dat soms via kwaadaardige geesten zelfs voortwoekerend richting politieke sturing, steeds opnieuw mag worden gekaapt door hersenlozen voor persoonlijk gewin.

_________________
Wij wijzen u gaarne op uw fouten.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Za Feb 11, 2017 15:20 Plaats reactie Reageer met quote
torentje
   
 


Slavernij is iets van de laatste decennia, dat was vroeger niet. Want tegenwoordig moeten de ongehuwde mannen met zachte kleine handjes de gehuwde mannen voorzien van de noodzakelijke producten, zodat ze plezier kunnen hebben met hun vrouw en kinderen, terwijl ze zelf niets hoeven te presteren of te halen.
Wat jij geeft is dus geen eerlijke uitleg.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Zo Feb 12, 2017 12:28 Plaats reactie Reageer met quote
Poendert
   
 


Nog maar eens proberen.
Rond 1850-60 werd de slavernij in de Westerse landen en hun koloniën verboden, maar daarna was slavernij niet de wereld uit. De Totempaal indianen van de N-W kust van Amerika stopten pas met het vermoorden van hun slaven op begrafenissen, feesten en ter meerdere eer en glorie van hun eigenaars, toen rond 1870 de Britten het daar voor het zeggen kregen. De indiaanse Irokezen van de 5 Nations martelden hun slaven op afschuwelijke wijze voor de fun en om ze onder de duim te houden.
Op de Turkse markten werden veilingen van halfnaakte Armeense slavinnen gehouden tot 1915. Dit wordt gestaafd door foto,s van die beklagenswaardige meisjes getoond door de wetenschapper Richard G Hovammisian.
In plaats van dankbaarheid richting onze voorouders die eindelijk die slavenhandel verboden, worden die dappere blanke mensen nu door profiteurs verguisd en zwart gemaakt als zogenaamde uitvinders van die verderfelijke misdaad tegen de menselijkheid.
Later hopelijk met toestemming meer.

_________________
Wij wijzen u gaarne op uw fouten.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Feb 14, 2017 12:45 Plaats reactie Reageer met quote
Poendert
   
 


Wereldwijd wordt geschat dat er nu nog 45,8 miljoen slaven worden gehouden voor een flink deel in Islamitisch Afrika.
De slavernij werd in Ethiopie in 1931 officieel afgeschaft, 1937 in Bahrein, 1937 in Koeweit, 1949 in Qatar, en Jemen in 1962.
Ook in datzelfde 1962 liet prins Faisal in Saoedi-Arabie 200.000 slaven vrij. Mauritanie volgde in 1981 en verbood slavernij uiteindelijk pas in 2007.
Dan vraag ik me af. Waarom staat de ZwartePietenbrigade niet te protesteren voor de ambassades van veelal getinte of zwarte landen waar nu nog die 45,8 miljoen slaven worden gehouden.
Waarom bijten idioten in de hand die hen ruim anderhalve eeuw geleden heeft bevrijd. Of ben ik nu gek?

_________________
Wij wijzen u gaarne op uw fouten.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Feb 14, 2017 20:24 Plaats reactie Reageer met quote
Joost Bakker
   
 


He????
Er bestaan al een vele ''onderwerpen'' waar de slavernij aan de orde kwam...
O.a. die van Silvana Simons en de Zwarte Pieten hetze.

Je zou een doorlinkje en een slotje verwachten... zoals bij onderwerpen over de Rutte of de NAVO
(binnen 5 seconden) of over Turkije direct gebeurd.

By the way:

Een miljoen Europese slaven werden er al door het Ottomaanse Rijk ontvoerd, verkracht
en verhandeld...

Als er 1 slavernij te weinig aandacht gekregen heeft, dan is het deze slavernij...

Maar ja, de burger moet middels zelfhaat en zelfverloochening
door de elite bedwongen worden, nietwaar....

_________________
Het verschil tussen PvdA, D66, Groen Niks en VVD en de media is gering, zoals het er in een dictatuur aan toegaat.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Feb 14, 2017 23:55 Plaats reactie Reageer met quote
Poendert
   
 


Er bestaat geen site die de zieke schijnheiligheid in de schijnwerpers zet, van de figuren die de goedwillende mensen (blanke Quakers, Mennonieten) die een begin van een eind maakten aan de slavernij in hun regio, en aandrongen en uiteindelijk zorgden voor een wereldwijde openbare stop op die misdrijven.
Daar bedoel ik dus de ondankbare achterlijken mee, die bijten in de handen van de mensen die hun betover-overgrootouders van het slavenjuk hebben bevrijd.
Nu de verborgen slavernij nog de wereld uit, te beginnen met Afrika.

_________________
Wij wijzen u gaarne op uw fouten.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Do Feb 16, 2017 14:13 Plaats reactie Reageer met quote
estudiant
   
 


Wie verstaat u eigenlijk onder onafhankelijkheid? Ik neem verder aan dat u ook gaat voor objectiviteit . Bedoelt u dan bv dat de door u zo verfoeide sociale wetenschappen hier een majeure rol in moeten hebben?


Laatst aangepast door estudiant op Do Feb 16, 2017 22:31, in totaal 1 keer bewerkt

_________________
“A mind needs books like a sword needs a whetstone.”
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Do Feb 16, 2017 15:39 Plaats reactie Reageer met quote
Poendert
   
 


estudiant schreef:
Wie verstaat u eigenlijk onder onafhankelijkheid? Ik neem verder aan dat u ook gaat voor objectieviteit . Bedoelt u dan bv dat de door u zo verfoeide sociale wetenschappen hier een majeure rol in moeten hebben?


Sociale "wetenschap" bestaat niet in mijn beleving. Wetenschap is iets dat we zeker moet weten en niet iets dat is gebouwd op veronderstellingen.
Wat we van slavernij wel zeker weten en wat zelfs aan een socioloog bekend moet zijn, is dat het millennia lang heeft bestaan, en dat de eersten die met goed gevolg probeerden een eind aan die verderfelijke toestand te maken, de blanke zwartekousen christenen waren, nl de Quakers en de volgelingen van Menno van Coevorden, de Mennonieten waren. Rond 1850-60.
Deze mensen zorgden met hun kompanen dat de slavernij van zwarten in de westelijke wereld midden 1800 werd afgeschaft.
In islamitische exotische streken bleef blanke/zwarte slavernij echter gewoon een feit, zoals de openbare verkoop van blanke Armeense meisjes op de Turkse slavenmarkten tot het jaar 1915 ons via foto,s laat zien. Yezidi,s vergeten?
Daarom is het mij een volkomen raadsel hoe hier ten lande Creolen (halfbloed product van samensmelting tussen zwarte slaaf en blanke meester) durven te protesteren tegen bv Zwarte Piet.
Bij die protesterende Creoolse halfbloed stroomt gegarandeerd meer slavenhoudersbloed door hun aderen dan bij de eerste de beste Drent of zwart geschminkte Limburger.

_________________
Wij wijzen u gaarne op uw fouten.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Do Feb 16, 2017 22:28 Plaats reactie Reageer met quote
estudiant
   
 


Gaat het nu om een onafhankelijk museum, of om een stiekeme "zwarte Piet" zeurdraad?
Daarnaast raad ik u aan om eens voor de verandering lineair te discussiëren, in plaats van steeds onnavolgbare en daardoor totaal irrelevante zijpaden te bewandelen.

Dus nogmaals : wat verstaat u onder een onafhankelijk slavenmuseum?

_________________
“A mind needs books like a sword needs a whetstone.”
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Do Feb 16, 2017 22:59 Plaats reactie Reageer met quote
Poendert
   
 


Een onafhankelijk slavernij museum stelt de slavernij in de wereld vanaf het begin der mensheid tot 2017 aan de kaak.
Voor dat museum behoort een standbeeld van blanke dominee Menno van Coehoorn te staan, als de chr voorganger, wiens navolgers de eersten waren die met succes de slavernij uit de westerse wereld opdoekten.
Boven de ingang een natuursteen met daarin gebeiteld veronderschuldegingen door de waardeloze figuren die de hetze tegen hun blanke christelijke bevrijders hebben opgestart.
Alle subsidies voor de lasterlijke slavernij hetze verkregen moeten worden terugbetaald, en gestort in een fonds ten behoeve van de bevrijding van de huidige wel echte slaven.
Voor de twijfelaars. De bewoners van de Slavenkust waar de zwarte slaven werden aangekocht bij hun zwarte meesters zijn "zwart" niet gemixt bruin zoals de beroepsklagers uit Caraïbische halfbloed regionen.

_________________
Wij wijzen u gaarne op uw fouten.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Za Feb 18, 2017 17:26 Plaats reactie Reageer met quote
estudiant
   
 


Cool Zo'n museum gaat natuurlijk niet alleen over de afschaffing van de slavernij, maar vooral over de tijd en mores ten tijde van de slavernij.

Eens kijken wat Trouw er van vindt:
https://www.trouw.nl/home/wie-maakte-een-einde-aan-de-slavenhandel-~a78a022c/

Nederland heeft evenmin reden om zich op de borst te slaan. De antislavernijbeweging in ons land was klein, want het calvinistisch georiënteerde protestantisme met zijn nadruk op predestinatie zag - anders dan de Britse piëtisten - de slavernij niet als een obstakel voor het zieleheil van de slaven. De rooms-katholieken in ons land waren evenmin erg geïnteresseerd in de slavenbevrijding, want zij hadden tot ver na het midden van de negentiende eeuw hun handen vol aan het veroveren van een volwaardige plaats in de Nederlandse samenleving. De afschaffing van de slavenhandel vond plaats door druk uit Engeland, en de afschaffing van de slavernij kwam pas tot stand toen duidelijk was dat de schatkist genoeg belasting uit Java ontving om de slaveneigenaren ruimhartig voor het verlies van hun eigendom te compenseren

Dit even ter relativering en ter voorkoming van al te veel zelfingenomenheid Laughing Laughing

_________________
“A mind needs books like a sword needs a whetstone.”
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Za Feb 18, 2017 20:16 Plaats reactie Reageer met quote
Joost Bakker
   
 


De Politiek Correcte kerk probeert evenals de jaren '90 de zelfhaat-cultuur weer
leven in te blazen..

Van Rijksmuseum voor de Kunsten naar Politiek instrument voor Zelfhaat...
(om het de goede burgers die hun salaris notebene betalen als dank de mond te snoeren).

Momenteel gaat dominee A. Van Dis voor in een zelfhaat-tentoonstelling over Zuid Africa...

Voorspelbaar welke eenzijdigheid en misleiding er nu te zien is...

_________________
Het verschil tussen PvdA, D66, Groen Niks en VVD en de media is gering, zoals het er in een dictatuur aan toegaat.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Za Feb 18, 2017 22:43 Plaats reactie Reageer met quote
Poendert
   
 


Wie waar wat deed wil ik verder niet over strieien, maar in 1540 besloot de tot de wederdopers bekeerde voorheen katholieke priester Menno Simons met zijn volgelingen als eerste mensen op de wereld, dat de slavernij een misdaad was in Gods ogen. De Kwakers stonden hen rond 1830 bij.
Dit resulteerde erin na een lange weg, dat tussen 1850-60 voor het eerst in de geschiedenis van de mensheid, eerst in ieder geval in de westerse wereld slavernij werd verboden.
Wat een partijdige verslaggever in het eveneens deugende blaadje Trouw, verder erover schrijft doet er eigenlijk weinig toe. Dat is alleen een politiek-correcte mening.
Wij houden ons nu aan bewezen feiten, niet aan bedenksel van een goedmensgeest. (beste EST. Dat heet wetenschap)
Slavernij werd dus voor het eerst benoemd als een zonde in de ogen van hun God, door de blanke rechtdoorzee zwartenkousen gelovigen. Die rechte ruggen en houten koppen gaven de aftrap tot opheffing van slavernij. Dat is een te bewijzen feit, niet links of rechts, maar zwartekous.

Een tussenstop. De Afrikaanse blanke trekboeren hielden geen slaven. Die waren te duur, en het was tegen hun zwartekousen denkwijze, daarnaast slaven moesten worden aangevoerd vanaf de Slavenkust.
Slaven kon je nier zo maar vangen, die moest je kopen van een eigenaar.
De Boeren hadden wel Khoisan knechten als een soort familie die meetrok met de stoet zoals vader Abraham.

_________________
Wij wijzen u gaarne op uw fouten.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Zo Feb 19, 2017 0:13 Plaats reactie Reageer met quote
estudiant
   
 


U moet nog wel wat studeren en een beetje (veel) los komen van persoonlijke inkleuringen.
De afschaffing van de slavenhandel vond plaats door druk uit Engeland, en de afschaffing van de slavernij kwam pas tot stand toen duidelijk was dat de schatkist genoeg belasting uit Java ontving om de slaveneigenaren ruimhartig voor het verlies van hun eigendom te compenseren.

Dus uw verheerlijking van het protestantisme in deze slaat nergens op.

En die "tussenstop" inzake Zuid Afrikaanse voortrekkers en hun "knechten" die als familie werden behandeld, kan direct in de vuilnisbak. Grote onzin!

_________________
“A mind needs books like a sword needs a whetstone.”
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Zo Feb 19, 2017 1:01 Plaats reactie Reageer met quote
Poendert
   
 


Beste Est het gaat niet over het "waarom" maar over het "wie"
De slavernij werd afgeschaft via de "Houten gelovige Koppen"van de zwarte kousen die tussen twee () niet mijn richting zijn verwezelijken. Maar ik heb wel waardering voor hun standvastigheid. Dat zie ik een tegenwoordige zich socialist noemende goedmens niet meer doen. Die zitten meer met politiek-correcte aandelen in de windmolens.
Toch heeft u het voor elkaar dat de discussie niet meer gaat over het de eerste verbod werteldwijd, het voor het eerst stoppen van de slavenhouderij, maar ziet u kans weer via omwegen een ander onderwerp in het middelpunt van de discussie plaatsen.
U heeft voor die sturende zijwegen waarschijnlijk doorgeleerd. U lijkt me hoogopgeleid in miscommunicatie.
Beste figuur. Het eerste verbod op de slavenhouderij zolang de wereld bestaat, kwam vanuit de overtuiging in de houten koppen van dominee Menno Simons, een uitgetreden Wederdoper, uit Friesland/Coevorden.
Dat laatste is een wetenschappelijk feit en geen sociologische onwetenschappelijke luchtfietsende veronderstelling.

_________________
Wij wijzen u gaarne op uw fouten.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Zo Feb 19, 2017 23:06 Plaats reactie Reageer met quote
estudiant
   
 


Zie http://www.weerwoord.nl/weerwoord/viewtopic.php?p=514060#514060

_________________
“A mind needs books like a sword needs a whetstone.”
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Feb 20, 2017 14:13 Plaats reactie Reageer met quote
Joost Bakker
   
 


estudiant schreef:
U moet nog wel wat studeren en een beetje (veel) los komen van persoonlijke inkleuringen.
De afschaffing van de slavenhandel vond plaats door druk uit Engeland, en de afschaffing van de slavernij kwam pas tot stand toen duidelijk was dat de schatkist genoeg belasting uit Java ontving om de slaveneigenaren ruimhartig voor het verlies van hun eigendom te compenseren.

Dus uw verheerlijking van het protestantisme in deze slaat nergens op.

En die "tussenstop" inzake Zuid Afrikaanse voortrekkers en hun "knechten" die als familie werden behandeld, kan direct in de vuilnisbak. Grote onzin!


IK raadt U aan eens een boek te lezen... voordat U uw Paflov reacties laat gaan.

De slavernij is in tegenstelling wat U beweert geheel niet afgeschaft... in de Afrikaanse en
Arabische wereld zijn slaven nog massaal een dagelijkse norm.

Zoals dat ook al vele eeuwen was voordat het Westen daar ooit voet aan wal zetten...

Kort beschouwd, de voorouders van de Surinamers in Nederland brachten hun
slavernijcultuur naar Europa en niet andersom.

Het Rijksmuseum zou een hele afdeling moeten besteden aan:

''Afrikaanse en Arabische/Ottomaanse landen: Getinte Grootverdieners aan Slavenhandel toen en nu..''

_________________
Het verschil tussen PvdA, D66, Groen Niks en VVD en de media is gering, zoals het er in een dictatuur aan toegaat.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Feb 20, 2017 14:53 Plaats reactie Reageer met quote
Poendert
   
 


In ieder geval moet de slavenhandel en de slavernij uit de specefiek zwarte hoek worden verwijderd waarin het door de deugende en profiterende medemens is geplaatst, vaak voor persoonlijk gewin.
Slavernij is een kwaad dat wereldwijd voorkwam en plaatselijk nog steeds voorkomt.
Ik denk niet dat er op de wereld mensen voorkomen die geen slaven onder hun voorouders hebben, naast slavenhouders, Hertogen, Bisschoppen, en bedelaars.
Wel denk ik dat de blanke Europeaan het verst in de tijd van zijn slavenhoudende voorouders afstaat. In bv Mauretanie werd pas in 2007 een verbod op het houden van slaven ingesteld
In het oude Rome bv was bijna de helft van de bewoners slaaf. Daar kwam ik achter tijdens een bezichtiging van de overblijfselen van Pompei.
Dus slavernij was destijds een normaal verschijnsel. Wel waren in bv het Ottomaanse rijk de slavinnetjes uit Oekraïne en Rusland 20x zoveel waard als de meisjes uit Nubië.

Een zijstraat. De zwarte Afrikaanse stamgenoten die werden verkocht voor de handel met de Amerika,s waren de mazzelaars. Hun andere overwonnen maar onverkoopbare stamgenoten belanden gekookt, gekruid en gegrild op de eettafels van hun overwinnaars. Dat noemde men daar het "lange varkens" feest.

_________________
Wij wijzen u gaarne op uw fouten.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Feb 20, 2017 23:30 Plaats reactie Reageer met quote
estudiant
   
 


Kunt u die "zijstraat" eens motiveren door bv een bron te vermelden?

_________________
“A mind needs books like a sword needs a whetstone.”
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Feb 21, 2017 23:52 Plaats reactie Reageer met quote
estudiant
   
 


Ook hier werd het stil Laughing

_________________
“A mind needs books like a sword needs a whetstone.”
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Wo Feb 22, 2017 11:19 Plaats reactie Reageer met quote
Poendert
   
 


Een ieder die meer inlichtingen wil over slavernij en kannibalisme oa in W-Afrika, raad ik aan te googlen op W-Afrika, slaven en menseneters (of kannibalen. Je kunt ook Afrika weglaten.)
Ook de verspreiding van de kannibalen ziekte Kuru over de wereld is zeer verhelderend. (de menselijke variant van de "Gekkekoeienziekte") Zie ook in dat verband het vredige, edele wilden eiland Guam, de Caraïbenstammen of de Fidji-eilanden.
Het semi autobiografische boek "Jungle" van Jan den Hartog geeft ook een meer en breder inzicht in de menseneters/koppensnellergeest. Iets voor de tunnelkijkers onder ons?
Die Hartog was volgens mij ook wat uit de richting van de Wederdopers, zo uit mijn blote hoofd. Baptist wellicht zoals juffrouw Thieme?

Ik heb wel een afwijking. Ik denk vaak dat iedereen die commentaar op mijn schrijfsels heeft ook verstand heeft van het onderwerp. Dat is verre weg in de meeste gevallen waar, maar soms wordt gereageerd uit een vastaangestampte, soort religieuze stelling, een niet eigen via creatieviteit bedachte mening.
Maar van uit dat soort overtuiging zal ik zelf ook ongetwijfeld weleens reageren.
Toch blijft 1+1 altijd 2, maar groen is weliswaar groen in veel tinten, nooit blauw.

_________________
Wij wijzen u gaarne op uw fouten.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Wo Feb 22, 2017 21:51 Plaats reactie Reageer met quote
estudiant
   
 


Quote:

Een zijstraat. De zwarte Afrikaanse stamgenoten die werden verkocht voor de handel met de Amerika,s waren de mazzelaars. Hun andere overwonnen maar onverkoopbare stamgenoten belanden gekookt, gekruid en gegrild op de eettafels van hun overwinnaars. Dat noemde men daar het "lange varkens" feest.


Waren het nu "stamgenoten" of "krijgsgevangen" ?
Daarnaast verwijst u ineens naar kannibalisme in meer algemene zin. Ik kan u verzekeren dat er voor kannibalisme zeer weinig betrouwbare bronnen zijn. Het kwam voor maar als uitzondering.
Net als het door de protestanten opgeklopte aantal slachtoffers in Europa van de Spaanse inquisitie. Zouden er 10.000-den zijn terwijl het in werkelijkheid nog geen 800 waren.

_________________
“A mind needs books like a sword needs a whetstone.”
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Do Feb 23, 2017 3:56 Plaats reactie Reageer met quote
Elisabeth
   
 


Poendert schreef:
Rond 1850-60 werd de slavernij in de Westerse landen en hun koloniën verboden, maar daarna was slavernij niet de wereld uit. De Totempaal indianen van de N-W kust van Amerika stopten pas met het vermoorden van hun slaven op begrafenissen, feesten en ter meerdere eer en glorie van hun eigenaars, toen rond 1870 de Britten het daar voor het zeggen kregen. De indiaanse Irokezen van de 5 Nations martelden hun slaven op afschuwelijke wijze voor de fun en om ze onder de duim te houden.

Sorry Poendert maar je schrijft heel verwarrend zonder enige link.
Met een stelling moet je een link plaatsen anders is het veel werk om dit te gaan googlen.
Maar je beweert dat de kust van N-W Amerika in 1870 de Britten het voor het zeggen kregen???
Wie zijn de Indiaanse Irakezen van de 5 Nations???
Noord West kust dus de staat Washington! Of was het Oregon?
In 1776 heeft Amerika de oorlog gewonnen tegen Engeland dus ik denk echt niet dat in 1870 de Britten in deze staten het voor het zeggen kregen.

Quote:
Voor dat museum behoort een standbeeld van blanke dominee Menno van Coehoorn te staan

https://en.wikipedia.org/wiki/Menno_van_Coehoorn

Menno, Baron van Coehoorn (March 1641 17 March 1704) was a Dutch soldier and military engineer. He made a number of influential weaponry innovations in siege warfare and fortification techniques.
Dus geen dominee.
Later wordt Menno iemand anders.
Quote:
Menno Simons

https://en.wikipedia.org/wiki/Menno_Simons
Menno Simons (1496 January, 31 1561) was a former Catholic priest from the Friesland region of the Low Countries who became an influential Anabaptist religious leader. Simons was a contemporary of the Protestant Reformers and it is from his name that his followers became known as Mennonites.

Ik lees nergens dat hij tegen de slavenhandel was. Ik denk dat hij niet eens wist wat het was.
De Atlantische slavenhandel begon in de 16de eeuw door de Portugezen en aangezien deze Menno ergens in Friesland werd geboren in 1496 en overleed in 1561 is het niet aannemelijk dat hij daar ooit over gehoord heeft.

De Britten hebben de Slavenhandel gestopt.
Later is de slavernij afgeschaft maar in de VS is er eerst een burgeroorlog geweest.
De slavernij werd afgeschaft door de Republikeinen.
De KKK is opgezet door de Democraten.
Kerken hebben hier weinig mee te maken gehad.
http://www.readex.com/readex-report/religion-and-rise-second-ku-klux-klan-1915-1922


_________________
Never judge history except in the context of the times in which it occurred.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Do Feb 23, 2017 13:55 Plaats reactie Reageer met quote
estudiant
   
 


Uitstekend doorwrochte bijdrage Elisabeth. Zo voer je een discussie! En hoewel ik het dikwijls niet eens ben met Elisabeth waardeer ik wel haar inspanningen om de redenering kracht bij te zetten.
Verder eens met de constatering van Elisabeth dat de discussiestijl van Poendert heel verwarrend is en zonder enige link zijn het dan ook inhoudsloze beweringen.

_________________
“A mind needs books like a sword needs a whetstone.”
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Do Feb 23, 2017 15:33 Plaats reactie Reageer met quote
Poendert
   
 


Sorry Elisabeth. Ik ga er vaak van uit dat iedereen die over een onderwerp schrijft waar ik mij over opwind, net als ik de achtergronden snapt.
Niemand leest een compleet gelinkt boekwerk uit.
De Totenpaal indianen van het N-W-Amerikaanse continent woonden van Alaska tot Californië in een buitengewoon vruchtbaar gebied, waar de enorme zalmoogst hen de gelegenheid bood om permanente nederzettingen te bouwen, inclusief hun pochende wrede slavenhouderij.
Dit gebied stond onder toezicht van de Russen vanaf 1733 tot 1867, uitgezonderd het gebied dat nu Canada heet? In 1867 verkochten die Russen hun gebied aan de VS.
In dat gebied woonden de totempaal volken, in de N-regio met oa de Chugahg/Haida. De Wakash-regio, met oa deKwakwaka,wakwe, wiens rijkdom werd bepaald door het aantal slaven. (sorry ik kan het ook niet helpen) De Chinook-regio met de Chinookvolken, enz.
De door u Irakezen genoemden waren de "Irokezen, Iroquois of Haudenosaunee", een zeer belangrijke indianen confederatie van eerst 5 en later 6 aan elkaar verwante stammen ( de Five Nations. In N-O-Amerika. Mogelijk dezelfde waar PeterStuivesant mee onderhandelde.) Ze vochten ook nog met de Fransen tegen de Enelsen, of andersom.
De Britten zullen de slavenhandel in hun eigen rijk hebben gestopt. Andere landen mogelijk vroeger of later daar ging Engeland niet over. De afschaffing was dus geen speciaal Brits fenomeen, maar ze kunnen het wel het mooiste vertellen.
De gevluchte slaven in de VS werden daadwerkelijk geholpen en opgevangen door de zwartekousen Amish en Mennonieten, die volgens mij uit Europa naar de VS en Rusland vluchten, omdat het hen vanuit hun geloof verboden was in een leger te dienen. Catharina de Grote ontving hen(Mennonnieten met hun vakmanschap) met open armen en het brood dat u eet wordt nog steeds gebakken van de "harde"tarwe door hen hier destijds ingevoerd vanaf de Russische en Azachstaanse vlakten.
Mijn kennis van Menno van (Coevorden? Simons? Coehoorn) de stichter van de Mennonnietenclub geboren tussen 1400-1500 in Friesland, deed ik op in Nordhorn vlak bij Coevorden waar nu nog aanverwante zwarte kousen leven, en die hun held Menno via mij aan Coevorden linkten.

_________________
Wij wijzen u gaarne op uw fouten.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Onafhankelijk slavenmuseum nodig vanaf de vroege oudheid.
  Weerwoord forum index » Onderwijs en Gezondheidszorg
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 1 van 4  
Ga naar pagina 1, 2, 3, 4  Volgende
  
  
 Plaats nieuw bericht  Plaats reactie  Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.