Weerwoord forum index Registreer FAQ Zoeken

Weerwoord forum index » Onderwijs en Gezondheidszorg » Medisch specialisten
Plaats nieuw bericht  Plaats reactie Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
Medisch specialisten
BerichtGeplaatst: Wo Okt 06, 2010 21:02 Plaats reactie Reageer met quote
Melisz
   
 


Rotterdam, 6 okt. De Haagse rechtbank heeft vandaag alle eisen die de medisch specialisten vorige week in een kort geding stelden, afgewezen.

Dus mag minister Klink (Volksgezondheid, CDA) hen dwingen hun bedrijfjes in de ziekenhuizen, de maatschappen, te ontbinden. Ze moeten op 1 januari 2012 allemaal in loondienst, net als hun collega’s van academische ziekenhuizen. De rechter vindt de eis ,,te prematuur".

Het vonnis is de zoveelste tegenslag voor de pakweg 8.000 vrijgevestigde specialisten. Dit jaar werden hun tarieven gekort met zo’n 20 procent. In toenemende mate zien ze dat anderen zich bemoeien met hun vak – politiek, zorgverzekeraars, ziekenhuisbestuurders en zorgautoriteit. „Terwijl wķj de professionals zijn”, zegt Pieter Groenendijk, uroloog van het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft.

Morgen voeren de vrijgevestigde specialisten actie. In alle ziekenhuizen waar ze werken, draaien ze weekenddiensten. Dat betekent dat alle operaties en consulten zijn afgezegd. Alleen urgente behandelingen worden uitgevoerd. Het werk in de academische ziekenhuizen gaat gewoon door.

_________________
Zorgen blijken vaak overbodig, meestal komt het toch anders uit.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Wo Okt 06, 2010 21:23 Plaats reactie Reageer met quote
Melisz
   
 


CZ heeft de knuppel in het hoederhok gegooid door de kwaliteit van ziekenhuizen en daarmee hun specialisten te beoordelen. We kennen de kwaliteitsindicatie van het AD, maar omdat de bereidheid tot openheid bij veel ziekenhuizen nog te wensen over laat heeft CZ een lijst bekend gemaakt van zeer goede en goede ziekenhuizen waarheen zij hun patiƫnten het liefst behandeld zien. Er zijn echter ook ziekenhuizen die volgens CZ maar matig of zelfs slecht presteren.

Aantal behandelingen en het sterftecijfer onder patiƫnten bij behandeling voor een bepaalde kwaal zijn daarbij o.a. enige criteria.
De zorgverzekeraar heeft waarschijnlijk een beter inzicht in het reilen en zeilen van bepaalde specialisten en ziekenhuizen dan u of ik. Alle informatie die voor patiƫnten beschikbaar komt is welkom lijkt mij. Dat geldt echter niet voor alle specialisten en ziekenhuizen. Wie buiten de gewenste kwaliteitscategorieƫn best en goed werden gerangschi hebben uiteraard weinig reden om te lachen. In plaats van in het gegeven kwaliteitsoordeel een aansporing te zien, stortte het Slotervaartziekenhuis haar emotionele woede uit op boven de hoofden van bij CZ verzekerde patiƫnten. Die wordt verzocht de kosten van de rekeningen voortaan zelf voor te schieten om ze vervolgens bij CA te declareren.

Tja het verlies van omzet door behandelaars zal zeker hier en daar pijnlijk gevoeld worden in de portemonnaie, maar waarom neemt men geen maatregelen ter verbetering of gaan ziekenhuizen zich niet verder specialiseren en toeleggen op gebieden waarop men wĆØl goed is? Wie reageert door een wesp gestoken geeft vaak zelf aan dat er een vinger die op de zere plek is gelegd.

_________________
Zorgen blijken vaak overbodig, meestal komt het toch anders uit.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Nov 28, 2016 8:08 Plaats reactie Reageer met quote
torentje
   
 


http://www.nu.nl/gezondheid/4356236/media-aandacht-maakt-cosmetische-ingrepen-bij-jongeren-populairder.html
Door media-aandacht zijn cosmetische ingrepen bij jongeren populairder. Dat is een ongunstige ontwikkeling doordat mensen daardoor verward worden. Mensen denken dat men dan met een mooie man of vrouw gesproken te hebben terwijl men eigenlijk met een van de vele domme lelijke eendjes gesproken heeft. De plastische chirurgen staan dus niet stil met het leed dat door hun cosmetische ingrepen veroorzaakt werd en wordt.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Nov 28, 2016 15:33 Plaats reactie Reageer met quote
Boosoog
   
 


.
Het probleem dat je niet weet met een mooie vrouw te hebben gesproken is zo oud ald de mensheid.
Van de 10 mooie vrouwen die je op bijvoorbeeld tv en in films ziet is er misschien maar Ć©Ć©n een natuurlijke schoonheid.
De rest wil je liever niet zien zonder mascara en andere opsmuk.

_________________
Saddam Hussein: "Het maakt een leeuw niet uit als een aap in een boom hem uitlacht,"

.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Nov 28, 2016 16:56 Plaats reactie Reageer met quote
torentje
   
 


Het punt wat ik wil maken is dat de domme lelijke eendjes zich willen profileren als knappe mooie vrouw of man. En er zijn inmiddels vele domme lelijke eendjes. Te vies om te zoenen of daardoor gezoend te worden. Toch.?
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Jan 16, 2017 17:11 Plaats reactie Reageer met quote
torentje
   
 


http://www.nu.nl/gezondheid/4391655/bijna-helft-psychische-patienten-mijdt-zorg.html
Bijna helft psychische patiƫnten mijdt zorg. Dat is niet zo verwonderlijk aangezien de medische specialisten bestaan uit onbetrouwbaar ogende artsen. Die de oorzaak ervan zijn dat mensen psychische klachten hebben gekregen. Het was beter indien men op die posten armen zou zetten. Zouden ook minder kosten aangezien ze minder zouden vragen als de zelfbenoemde medische specialisten.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Vr Apr 21, 2017 16:56 Plaats reactie Reageer met quote
torentje
   
 


Er gaat 340 miljoen extra naar medische specialisten in ziekenhuizen. Dat is natuurlijk belachelijk. Want de medische specialisten hebben er namelijk ook voor gezorgd dat er veel mensen chronisch ziek zijn en dus eerder overlijden. Maar dat zal staatssecretaris van Rijn niet interesseren, zolang hijzelf maar geeft last heeft van de medische wereld. Ons kent ons.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Zo Apr 23, 2017 9:58 Plaats reactie Reageer met quote
Cliox
   
 


In mijn optiek wordt meer bereikt indien de uitgaves worden gestroomlijnd. Zo vind ik dat het eigenaarschap van de gezondheid en de daarbij horende verantwoordelijkheid terug moet naar de mens zelf. Dat betekent dat een afbakening van wanneer letsel vergoed wordt. De voetbalblessures en vuurwerkslachtoffers horen bijvoorbeeld niet thuis bij de zorgverzekeraar.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Medisch specialisten
  Weerwoord forum index » Onderwijs en Gezondheidszorg
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 1 van 1  

  
  
 Plaats nieuw bericht  Plaats reactie  Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.