Weerwoord forum index Registreer FAQ Zoeken

Weerwoord forum index » Politiek Theorie en Filosofie » Waar bleef het morele gezag? Ga naar pagina 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Volgende
Plaats nieuw bericht  Plaats reactie Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 

Moreel Gezag:
Past niet meer in de multiculturele en ge´ndividualiseerde wereld
41%
 41%  [ 5 ]
Is noodzakelijk maar onmogelijk geworden door Internet
16%
 16%  [ 2 ]
Moet hersteld worden ook al is censuur van Internet daarvoor onvermijdelijk
41%
 41%  [ 5 ]
Totaal aantal stemmen : 12

Waar bleef het morele gezag?
BerichtGeplaatst: Zo Sep 25, 2016 2:53 Plaats reactie Reageer met quote
Willem
   
 


Ooit een godsdienstig vraagstuk, doch sedert 1920, met de oprichting van de Volkenbond, ook en tot voor zeer kort in toenemende mate, een wereldlijk vraagstuk.

Dat wereldlijke morele gezag werd belichaamd in de Universele Verklaring van Mensenrechten (UVRM), welke in 1948 werd aangenomen door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. De UVRM heeft een nadrukkelijk "verlichtings"karakter gekregen: de vooruitstrevende krachten overal ter wereld zouden deze uitdragen en nieuwe holocausten, discriminatie en wereldoorlogen tot voltooid verleden tijd moeten maken.

De UVRM verloor echter gaandeweg haar positie als richtlijn, ten eerste omdat vele "rechten" onderling strijdig kunnen zijn en dus rangschikking behoeven. Hoe die rechten gerangschikt dienen te worden blijkt per land zeer te verschillen. Ten tweede zijn lang niet alle rechten waar te borgen, zoals bijvoorbeeld het recht op gezondheid, of dat op onderwijs: in veel landen is daar het geld gewoon niet voor, en, meer in het algemeen: niemand heeft het eeuwige leven of de wijsheid in pacht. Met andere woorden vele van de mensenrechten zijn niet te vertalen in onwankelbare zekerheden of wettelijk gewaargborgde rechten. Ten derde werden zij niet erkend door zowel Orthodox- Socialistische (SowjetUnie en satellietstaten) noch Islamitische (Sharia boven wereldlijk recht) en Confucianistische (harmonie boven individualistische naijver) scherpslijpers. Ten laatste werden er steeds meer rechten aan toegevoegd en werd er niet werd gerept over plichten of verantwoordelijkheid.

De UVRM had lang grote verdedigers: organisaties als Amnesty International, Human Rights Watch, politici of boegbeelden als Eleanor Roosevelt, Mahatma Ghandi, Jimmy Carter, Max van der Stoel, Jan Pronk.

Het verlies van moreel gezag is daarmee ten dele te herleiden op de onhaalbaarheid van verankering van de UVRM in onvervreemdbare rechten. Er is echter meer: Internet. Niemand, met uitzondering van enkele dwingelanden dankzij beperkingen aan de persvrijheid, blijft buiten schot waar het gaat om onthullingen van zwakheden. Hillary Clinton wordt afgerekend op haar gezondheid. Mahatma Ghandi had daarvan eertijds geen enkele last, netzomin als van zijn briefwisseling met Adolf Hitler. In onze door Internet bepaalde beeldvorming zou een bericht als "Ghandi onderhield intensieve idee├źnuitwisseling met Adolf Hitler" hem meteen tot politiek ongeloofwaardig hebben gemaakt. Ghandi kon dus zijn morele gezag behouden dankzij het ontbreken van internet.

En wat nu. Waarop baseren we vandaag de dag Moreel Gezag?

Is er nog een houvast?
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Zo Sep 25, 2016 21:33 Plaats reactie Reageer met quote
Willem
   
 


Ter opheldering: het gaat ten dele over politieke correctheid, maar ook over Internet.

De politieke correcte politiek hield zich nadrukkelijk aan de richtlijnen van de vooruitstrevende elites en de UVRM. Die UVRM is minder geloofwaardig geworden, wordt steeds vaker gezien als onhaalbaar, grenzeloos naïef en in de praktijk onwerkbaar.

De kerk komt voorlopig niet terug, en het Moslemfundamentalisme heeft een antwoord op de morele leegte, maar dat antwoord lijkt mij fataal, een rechtvaardiging van massamoorden, oorlogen, discriminatie.

Dus moet er gewerkt worden aan een nieuw moreel gezag, tenminste dat denk ik. Is dat mogelijk met Internet?

Of hebben we het niet nodig?
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Ma Sep 26, 2016 3:09 Plaats reactie Reageer met quote
Elisabeth
   
 


Wat versta jij onder moreel gezag Willem?

Quote:
politici of boegbeelden als Eleanor Roosevelt, Mahatma Ghandi, Jimmy Carter, Max van der Stoel, Jan Pronk.


Ik vind geen van deze mensen boegbeelden.
Jimmy Carter en Jan Pronk hebben veel kwaad gedaan, vooral in Afrika.

Jimmy Carter was een van de slechtste presidenten.
Liet in Iran Amerikanen opgesloten zitten in de ambassade voor 444 dagen. Pas toen Reagan werd gekozen werden ze vrij gelaten.
Hij heeft altijd Robert Mugabe gesteund en hield zijn mond dicht toen Mugabe 25.000 Ndebeles afslachten.

One can go on for weeks about what a horror Mugabe has been to his people. But this the anniversary of its birth, the real question is how could such a horrible man get ELECTED to run Zimbabwe in the first place. The answer is easy, three words: James Earl Carter. Zimbabwe is another causality of the foreign policy of the Peanut President, the worst US President in my lifetime.
http://www.redstate.com/diary/jeffdunetz/2010/04/19/courtesy-of-jimmy-carter-30-years-of-mugabe-tyranny-in-zimbabwe/

Jan Pronk: Mensenrechtenactivist of een Oorlogsmisdadiger?
Steunde SWAPO, ANC, Frelimo, MPLA en Zanu PF, allemaal terroristische organisaties die zelfs hun eigen mensen martelden.
http://www.vrijspreker.nl/wp/2007/08/jan-pronk-mensenrechtenactivist-of-oorlogsmisdadiger/

Pronk steunt terroristen

NAIROBI Nederland is reeds onderhandelingen begonnen met de Afrikaanse guerrilla-organisaties om vast te stellen hoeveel steun zij nodig hebben, zo heeft de Nederlandse minister voor Ontwikkelingssamenwerking, Jan Pronk, donderdag in Nairobi verklaard. Pronk zei, dat de Nederlandse regering vastbesloten is een praktische en nuttige bijdrage te leveren aan de strijd van de guerrilla's tegen de blanke minderheidsregeringen in Rhodesi├ź en Zuidwest Afrika (Nanibi├ź) en de Portugese overheersing in Angola en Mozambique.

http://www.digibron.nl/search/detail/012ea57480d95cfe4b6a121f/pronk-steunt-terroristen

Tijdens zijn studie aan een internationaal instituut heeft Geert Hanssen ervaren dat intellectuelen uit ontwikkelingslanden er net zo over denken als hij. "Waarbij ik ten overvloede wil opmerken dat een dergelijke export van kennis, met als doel thuis de boel op te bouwen, de enig zinnige vorm van hulp is. Maar nee, volgens Pronk moest het kleine, volle Nederland zo nodig tientallen jaren de armoede uit vele uithoeken van de wereld importeren om zodoende het leed eerlijk te verdelen tussen de onderklasse van daar en hier (socialisme in optima forma!)."

Geert besluit met een persoonlijke opmerking. Opgeklommen uit arme Brabantse boerenvoorouders behoort hij met zijn consultancyfunctie nu tot de 'kansrijken', ook al treft de recessie hem net zo goed. "Wanneer ik 's morgens vroeg naar mijn zaak ga, kom ik langs woningen van 'kansarmen' die nog op hun nest liggen. Ik moet dan telkens aan het gezwets van dominee Pronk denken, onlangs nog op de radio, waar hij zei dat 'we de morele plicht hebben om solidair met elkaar te zijn'. Wat bedoelt hij toch? Dat ik ook op mijn nest moet blijven liggen? Nee, Pronk bedoelt dat ik een flink deel van mijn inkomsten aan de belasting moet afdragen om zodoende de naïeve denkbeelden van de socialisten te bekostigen."
Nog een jaartje volhouden en dan vertrekt hij definitief uit de drukke, multi-criminele provincie van Europa, die nu nog Nederland heet, om elders een bestaan op te bouwen.

http://www.theovangogh.nl/bdw_14b.html scrollen naar Pronk.

Door internet worden deze figuren ontmaskerd wat niet lukt via de MSM omdat ze ├ę├ęnzijdig nieuws geven.
Als je gaat kijken achter de schermen van bv goede doelen en hulp dan schrik je van de corruptie.
En over moraal gezag van kerken wil ik het niet eens over hebben. Die hebben geen moraal.

_________________
Never judge history except in the context of the times in which it occurred.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Ma Sep 26, 2016 14:54 Plaats reactie Reageer met quote
Jip
   
 


Je geeft zelf al het antwoord in je poll: Past niet meer in de multiculturele en geïndividualiseerde wereld

Als individu A het zo wil terwijl individu B het zus wenst, zullen A en B er nooit uitkomen, tenzij ze beiden bereid zijn om een compromis te sluiten.
Moraal heeft hier weinig mee te maken, slechts het eigenbelang telt.

_________________
De beste stuurlui raken kant noch wal.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Sep 26, 2016 16:21 Plaats reactie Reageer met quote
Elisabeth
   
 


Wat is het verschil tussen moreel en moraal?
Moraal is dat je niet iemand belazerd of oplicht maar moreel?
Sorry ik heb een tikfout gemaakt maar ik dacht aan moraal.
Carter en Pronk hebben geen moraal.

_________________
Never judge history except in the context of the times in which it occurred.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Ma Sep 26, 2016 19:38 Plaats reactie Reageer met quote
Willem
   
 


Quote:
Wat versta jij onder moreel gezag Willem?
Het morele gezag verwoordt wat goed en slecht is, draagt dat uit en geniet een zekere gezagspositie of geloofwaardigheid.

Vroeger werd Goed en Kwaad belichaamd door Godsdienstige instituties, en uitgeoefend door de vertegenwoordigers daarvan: de Paus, Ayatollah`s, de bisschoppen, de dominee, de pastoor, Imams, de Dalai Lama.

Zij werden vervangen door de Universele Verklaring van de Mensenrechten en degenenen die de uitgangaspunten daarvan uitdroegen: Jimmy Carter, Marten Luther King, Jan Pronk, Max van der Stoel, en vele anderen, de vaandragers van de Poltieke correctheid.

Jip schreef:
Quote:
Moraal heeft hier weinig mee te maken, slechts het eigenbelang telt.
Als het die kant op gaat komen we uit bij zuivere machtspolitiek. Dan moet niemand zich nog bemoeien met discriminatie en dergelijke maar nog slechts zich richten op wat het beste is voor het eigen land, eigen volk, eigen machtsblok.

Ik ben het daar zeer mee oneens. Het gaat juist om moraal. Zonder nmoraal is er niets om voor of tegen te vechten.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Ma Sep 26, 2016 19:51 Plaats reactie Reageer met quote
Jip
   
 


Willem schreef:
Quote:
Ik ben het daar zeer mee oneens. Het gaat juist om moraal. Zonder nmoraal is er niets om voor of tegen te vechten.

Ik ook. Maar we gaan wel die kant op.

_________________
De beste stuurlui raken kant noch wal.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Sep 26, 2016 22:56 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 


Willem schreef:
Als het die kant op gaat komen we uit bij zuivere machtspolitiek. Dan moet niemand zich nog bemoeien met discriminatie en dergelijke maar nog slechts zich richten op wat het beste is voor het eigen land, eigen volk, eigen machtsblok


En dat is nou precies datgene wat jouw held Jan Proncke met ons belastinggeld, dus over onze ruggen heen vergaard, bedreef. Alleen was zijn eigen land Zimbabwe, zijn eigen volk Robert Mugabe en zijn eigen machtsblok Zanu. En daarmee koos hij niet voor Nederland en daarmee voor de hard werkende Nederlandse arbeiders. Dezen trapte hij de grond in. Leg mij maar uit wat er moreel is om als landsbestuurder je eigen volk de grond in te trappen.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Sep 26, 2016 23:51 Plaats reactie Reageer met quote
Willem
   
 


Maakt niet uit waar ik sta, Loetje. (Over Jan Pronk schreef ik eerder: http://www.weerwoord.nl/weerwoord/viewtopic.php?p=242322&highlight=jan+pronk#242322 )

Het gaat mij om de vraag of moreel gezag noodzakelijk is, en zo ja, hoe dat tot stand zou moeten komen.

En natuurlijk is het ook goed dat je daarin de idee├źn verwerkt omtrent de aard en richting van dat morele gezag.

Moet dat christelijk geïnspireerd zijn of juist niet. En als dat morele gezag van humanistische aard zou moeten zijn, waarin zou het dan moeten verschillen van de UVRM?
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Di Sep 27, 2016 2:07 Plaats reactie Reageer met quote
Elisabeth
   
 


Dus moreel en moraal is het zelfde.
Maar Carter en Pronk hebben beide bloed aan hun handen samen met de NGO's zoals SNV en Novib en X-Y en CARE en Save the children enz enz. Het zijn idealisten die over lijken gaan.
Zowel Carter en Pronk en vele anderen zoals Sietse Bosgra, Jan Nico Scholten, Klaas de Jonge, Connie Braam, Jan de Koning, aan de linker zijde van de politiek zijn schijnheilig en mensenrechten stelt niets voor.
Ze zullen nooit de schending van mensenrechten in islamitische landen veroordelen.
En zij wonen niet in slechte wijken of onveilige landen of onder een dictator die zij aan de macht geholpen hebben.
Ik persoonlijk veracht ze vanuit de bodem van mijn hart.
De nobel prijs voor vrede stelt ook niets voor. Obama kreeg die voordat hij president werd en nog niets gepresteerd had.
Hij heeft van Libi├ź een grote puin hoo gemaakt met de dood van 1 ambassadeur en 3 Seals.
In Syri├ź tegen Assed is ook fout.
Gewoon een aanfluiting en een degeneratie van deze prijs.
Mensen die hun eigen leven op het spel zetten om andere te helpen, mensen of dieren, zijn mijn helden.
En die hebben geen gigantische salarissen en bekostigen vaak veel uit hun eigen zak.
The unknown heroes....en die zijn overal.

Unknown heroes

Animal Carnage - Zimbabwe

En Carter en Pronk zijn hier DIRECT voor verantwoordelijk. Shame on them. Evil or Very Mad

_________________
Never judge history except in the context of the times in which it occurred.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Di Sep 27, 2016 2:24 Plaats reactie Reageer met quote
Willem
   
 


Elizabeth ik wil het in deze draad niet hebben over Carter, Pronk of Obama.

Beperk je dus tot het vraagstuk:

Moet er gewerkt worden aan een nieuw moreel gezag, is dat mogelijk en hoe dan?

Of hebben we het niet nodig?
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Di Sep 27, 2016 3:14 Plaats reactie Reageer met quote
Elisabeth
   
 


Sorry Willem maar jij noemde deze boegbeelden van het moreel.

Een moreel gezag klinkt zo autoritair.
Maar inderdaad, dit moet komen via opvoeding en school.
Dus een strengere opvoedingen en strengere wetten op school.
Maar tegenwoordig mogen kinderen heel veel meer dan in mijn jeugd.
Begin met het taalgebruik o.a. ook op de TV door BN met woorden die vroeger niet werden getolereerd.
Maar hoe verander je dit? De ouders en media moeten dus heropgevoed worden......!
In Nederland is geen gezag meer over kinderen en die zijn de toekomst.
Ik denk dat in Chili wel gezag is over kinderen, in Portugal in ieder geval wel.
Kinderen zijn hier goed opgevoed en ze luisteren naar ouders en docenten.

_________________
Never judge history except in the context of the times in which it occurred.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Di Sep 27, 2016 10:26 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 


Zal dit gaan werken of is dit slechts een leuk gesubsidieerd zakcentje voor de bedenker?

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Sep 27, 2016 10:47 Plaats reactie Reageer met quote
Elisabeth
   
 


In dit artikel staat "oeverlang gelul". Dus ook de journalist moet terug naar school. Tafeltjes recht vooruit zetten en aandacht. Het is toch geen Froebel school!

_________________
Never judge history except in the context of the times in which it occurred.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Di Sep 27, 2016 10:55 Plaats reactie Reageer met quote
Willem
   
 


Omgangsvormen en -regels bijbrengen van jongs af aan is belangrijk. Dat is weer op microniveau.

Maar daar doel ik niet op. Ik doel op politiek, nationaal en internationaal. De UVRM wordt steeds minder als richtlijn gezien. Wat of wie moet er voor in de plaats komen? Paus Franciscus? Een herformulering van het humanisme?

Of zijn we, zoals Jip denkt gedoemd tot een terugkeer naar machtspolitiek, dus meer voor Eigen Volk, Eigen Cultuur?
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Di Sep 27, 2016 15:56 Plaats reactie Reageer met quote
Elisabeth
   
 


De VN is een vreselijke corrupte organisatie die eigenlijk geen macht heeft en toch veel invloed.
De VN is ook nooit gekozen net zo als de EU.
Willem toch, de Paus Francisco is een man die de echte wereld helemaal niet kent.

Ik denk dat eigen volk en eigen cultuur heel belangrijk zijn want zonder dit is iedereen dakloos en zal er een dictatuur opstaan waar iedereen aan onderworpen wordt.
Dit zie je nu al in Nederland waar de linkse politiek de islam wil beschermen tegen beledigingen......
terwijl deze zelfde mensen demonstreerden toen paus Johannes Paulus II op bezoek kwam.

Het is toch logisch, eigen cultuur!!!

_________________
Never judge history except in the context of the times in which it occurred.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Wo Sep 28, 2016 8:57 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 


+ 1
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Wo Sep 28, 2016 9:00 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 


Gul zijn met asiel; Het morele gezag van Paus Franciscus:

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Wo Sep 28, 2016 9:54 Plaats reactie Reageer met quote
Joost Bakker
   
 


Drees Sr. had moreel gezag omdat hij dacht voor het volk. deed voor het volk en niet te beroerd
was alles in duidelijke bewoordingen weer te geven.

Daarop bouw je gezag.

Sinds de jaren '70 hebben maoisten en PvdAlaaah tuig er een nogal facistische doelstelling van gemaakt
alle bepalende posities in de maatschappij over te nemen.

Veel te snel nestelde deze babyboom-met-zakgeld en 12-jaar-studeren-generatie zich als
begin dertigers in politiek en maatschappelijk top posities.

Ze doen en deden weinig meer dan andermans geld uitgeven om anderen het vuile werk te laten doen.

Zij zitten nu nog steeds onze maatschappij in een foute richting te duwen
als ongekozen:

gemeenteambtenaren,
rechters,
advocaten,
burgemeesters,
top (salaris) managers zorg,
top (salaris) managers woningbouwverenigingen,
in de provincies,
in schoolbesturen (lekker geen lesgeven),
krant redacties,
omroepbesturen,
media managers (NPO e.d.)

Ongekozen en zonder moreel gezag met een visie als een kip zonder kop
leveren zij nog dagelijks strijd tegen:

tegen gewone burgers,
tegen ouderen,
tegen opstandige burgers,
tegen onderwijzers,
tegen agenten,
tegen misdaadslachtoffers,
tegen de gemeentelijk inwoners,
tegen studenten
tegen -objectieve- wetenschappers
tegen -objectieve- journalistiek
etc etc..

Hun immigratie-beleid is hun manier om achterlijke stemmers binnen te halen ter compensatie...
voor het stemmenverlies dat die sluwe werkwijze uiteindelijk toch oplevert.

Voor zover men over de afgelopen decennia een visie kan bespeuren luidt deze:

''Wij leiden Nederland naar groot gestrest Kairo aan de Noordzee met
35 miljoen inwoners (Wim Kok) ...en 1000 moskees....''.

_________________
Het verschil tussen PvdA, D66, Groen Niks en VVD en de media is gering, zoals het er in een dictatuur aan toegaat.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Vr Nov 18, 2016 21:01 Plaats reactie Reageer met quote
Ryan
   
 


Even het woordenboek er bij gehaald:

Moreel wordt gebruikt voor de geestesgesteldheid, geestelijke weerbaarheid, de moed, werkkracht of strijdlust die iemand bezielt of die ontbreekt. Moreel betekent 'zedelijk kracht', 'zedelijke moed', 'zelfvertrouwen' of 'de wil om door te zetten'.
Moreel als zelfstandig naamwoord is niet hetzelfde als moraal, waar men 'zedenleer' onder verstaat. Onder invloed van het Frans wordt dit onderscheid soms over het hoofd gezien. Voornamelijk in de wielersport wordt in het jargon van de coureurs en de sportjournalisten de term moraal wel gebruikt in dezelfde betekenis als moreel. In de woordenboeken wordt dit gebruik niet, in de literatuur wel afgekeurd. Aangezien moraal in deze betekenis niet algemeen is en alleen in een beperkte groepstaal voorkomt, wordt er aangeraden de betekenissen uit elkaar te houden. Moreel als bijvoeglijk naamwoord hoort wel ook bij moraal.

_________________
Thank you, goodbye, and good riddance
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Vr Nov 18, 2016 21:08 Plaats reactie Reageer met quote
Ryan
   
 


Joost Bakker schreef:


Sinds de jaren '70 hebben maoisten en PvdAlaaah tuig er een nogal facistische doelstelling van gemaakt
alle bepalende posities in de maatschappij over te nemen.
Veel te snel nestelde deze babyboom-met-zakgeld en 12-jaar-studeren-generatie zich als
begin dertigers in politiek en maatschappelijk top posities.
Hun immigratie-beleid is hun manier om achterlijke stemmers binnen te halen ter compensatie...
voor het stemmenverlies dat die sluwe werkwijze uiteindelijk toch oplevert.


Je verkoopt dit nog steeds als een linkse hobby, maar de PvdA is naar rechts opgeschoven!!!!
Hoe veel keer moet ik dat nog herhalen!?
Verder heeft de SP al decennia lang niks met Mao te maken.
Het is wel de enige nog linkse partij in Nederland.

Ik moet er wel bij vertellen dat er alleen maar autoritaire partijen in Nederland zijn.
Links en rechts autoritair dus.

Verder durf ik wel de stelling aan dat elke polderende partij in wezen fascistisch is.
Het hele idee van een SER is corporatistisch, oftewel fascistisch met een net pak aan.
SER=Sociaal Economische Raad.
Wil zeggen, regering werkgevers en werknemers organisaties.

_________________
Thank you, goodbye, and good riddance
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Za Nov 19, 2016 7:35 Plaats reactie Reageer met quote
torentje
   
 


Objectieve journalisten hebben het altijd al zwaar gehad, doordat de objectieve journalisten belaagd worden door nietszeggende mensen die een goed verhaal over zichzelf willen van de objectieve journalisten.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Zo Nov 20, 2016 23:47 Plaats reactie Reageer met quote
Willem
   
 


Ryan schreef:

Quote:
Verder durf ik wel de stelling aan dat elke polderende partij in wezen fascistisch is.
Het hele idee van een SER is corporatistisch, oftewel fascistisch met een net pak aan.
SER=Sociaal Economische Raad.
Wil zeggen, regering werkgevers en werknemers organisaties.


Wat is er zo fout aan het streven naar nationale eenheid en breedgedragen akkoorden?
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Ma Nov 21, 2016 8:39 Plaats reactie Reageer met quote
torentje
   
 


@ Willem,
Het streven naar nationalistische eenheid is fout, daar men slechts een religieuze leider kan kiezen. Daarbij het is een ramp voor weldenkende mensen als de religieuze leiders toegang tot gevoelige informatie zouden krijgen.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Do Nov 24, 2016 11:32 Plaats reactie Reageer met quote
estudiant
   
 


Ik meen dat moraliteit en beschaving een flinterdun laagje is en deze fluctueert door bv welvaartsverdeling. Hoe meer mensen profiteren van welvaart, hoe hoger de kans op concensus voor een aanvaardbare moraliteit (hoewel dat ook subjectief is).
Dat lijkt overigens nogal los te staan van het pakketje particulier normenkader dat we biologisch ingebouwd hebben meegekregen. Dat pakketje is gebaseerd op overleving en voortplanting.

Ik heb overigens op nummertje 3 gestemd Cool

_________________
ÔÇťA mind needs books like a sword needs a whetstone.ÔÇŁ
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Waar bleef het morele gezag?
  Weerwoord forum index » Politiek Theorie en Filosofie
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 1 van 12  
Ga naar pagina 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Volgende
  
  
 Plaats nieuw bericht  Plaats reactie  Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.