Weerwoord forum index Registreer FAQ Zoeken

Weerwoord forum index » Politieke Partijen en Politici » De standpunten van: VVD Ga naar pagina 1, 2, 3 ... 30, 31, 32  Volgende
Plaats nieuw bericht  Plaats reactie Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
De standpunten van: VVD
BerichtGeplaatst: Vr Jul 29, 2016 16:28 Plaats reactie Reageer met quote
Dwarsligger
   
 


Ok, dit is een hele waslijst, en sommige punten worden op de VVD website dubbel vermeld, maar ook de VVD ontkomt niet aan onze kritische blik Smile

Ik ben vooral benieuwd welk sterk en welk zwak punt je ziet in het programma en waarom.


WERK
Werk speelt een heel grote rol in onze levens. Het betekent veel meer dan alleen geld verdienen. Je werk zorgt voor contact met andere mensen, voor zelfstandigheid en voor een gevoel van eigenwaarde. Wie werkt draagt bij aan de toekomst van ons land.

Wij willen dat meer mensen kunnen en gaan werken. Te veel mensen staan onnodig aan de kant. Dat is slecht voor henzelf en slecht voor Nederland. Wij vinden dan ook dat werk moet lonen. Wie hard werkt, verdient het om dat terug te zien in zijn of haar portemonnee. Daarom willen wij lage belastingen. Zeker op arbeid.

Werk - Arbeidsmarkt
De Nederlandse arbeidsmarkt verandert razendsnel. Er zijn steeds minder schouders om de lasten te dragen. Daarom is het noodzakelijk dat meer mensen gaan werken en dat we allemaal langer doorwerken. Alleen zo kunnen we ons mooie systeem van sociale zekerheid en pensioenen ook in de toekomst behouden.

Wij willen mensen stimuleren om te werken en om langer door te werken. Wij willen een moderne arbeidsmarkt, die in staat is zich aan te passen aan technologische veranderingen. Een arbeidsmarkt zonder hindernissen voor jongeren en ouderen. En een arbeidsmarkt die geholpen wordt door het onderwijs, omdat jongeren tijdens hun opleiding goed worden voorbereid op de banen die er zijn.

Werk - Arbeidsmarkt - Aansluiting Onderwijs
Om ervoor te zorgen dat iedereen aan het werk is, moet ons onderwijs veranderen. We laten nu veel te veel talent verloren gaan. Op het HBO zit bijna de helft van de eerstejaars studenten in een opleiding die weinig perspectief biedt op een baan. Tegelijkertijd hebben we een dringend tekort aan studenten techniek. Dat kan zo niet langer. Wij willen dat het onderwijs aansluit op wat toekomstige werkgevers vragen. Onze kinderen moeten worden opgeleid voor een baan, niet voor een hobby.

Het is belangrijk dat opleidingen sneller inspelen op nieuwe technieken en op veranderingen op de arbeidsmarkt. Docenten en leerlingen moeten vaker stage gaan lopen om praktijkervaring op te doen. Voor werkgevers willen wij het aantrekkelijker maken om leerlingen op de werkvloer op te leiden.

Werk - Arbeidsmarkt - Banen
Vroeger had je een baan voor het leven, tegenwoordig leef je van baan naar baan. Wij willen niet blijven hangen in het verleden. Het is nu eenmaal zo dat mensen niet meer hun hele leven bij één werkgever blijven. Het gaat erom dat er banen zijn.

Die banen worden niet door de overheid gemaakt, maar door ondernemers. De overheid kan het voor die ondernemers wél zo aantrekkelijk mogelijk maken om personeel aan te nemen. Daarom willen wij de risicos voor werkgevers beperken en de belasting omlaag brengen. Zo durven zij weer mensen in vaste dienst te nemen.

Werk - Arbeidsmarkt - Flexwerkers
In de moderne wereld moeten bedrijven zich snel kunnen aanpassen. Dat betekent dat ze ook flexibel met hun hoeveelheid personeel moeten kunnen omgaan. Flexwerkers zijn daarom noodzakelijk. De mogelijkheid om als flexwerker aan de slag te gaan, is voor mensen een kans op werk. En het hebben van werk staat voor ons voorop.

Daarom willen wij dat we ons aan die verandering aanpassen. Het heeft geen zin om te proberen het tegen te houden. Wij willen er dus voor zorgen dat werknemers makkelijker van de ene naar de andere baan kunnen overstappen. Dat kan bijvoorbeeld door omscholing. Wij geloven erin dat je nooit te oud bent om nog iets anders te leren, zodat je weer aan het werk kunt.

Wij staan dus open voor meer flexibel werk. Maar wie dat wil, moet gewoon een vaste baan kunnen vinden. Daarom willen wij ervoor zorgen dat ondernemers meer vaste banen kunnen en durven aanbieden. Zij moeten geen enorme risicos lopen als zij iemand in vaste dienst nemen.

Werk - Arbeidsmarkt - Kindregelingen
Wij willen dat mensen kunnen blijven werken als ze kinderen hebben gekregen. De geboorte van je kind mag namelijk niet een gedwongen einde van je carrière betekenen. Daarom hebben we in Nederland kindregelingen, zoals kinderopvang. Tot voor kort leidden de verschillende regelingen echter tot een hoop administratieve rompslomp. Daar zit niemand op te wachten. Daarom hebben we het systeem flink versimpeld: in plaats van 10 regelingen zijn er nu nog maar 4. Dankzij die 4 regelingen kunnen ouders makkelijker aan de slag, zonder er een enorme papierwinkel bij te krijgen.

Werk - Arbeidsmarkt - Ontslagrecht
Wij vinden het belangrijk dat een ontslagprocedure snel duidelijkheid biedt. Daar heeft zowel de werknemer als de werkgever behoefte aan. De werknemer wil zo snel mogelijk weer aan het werk en de werkgever wil graag weer een nieuwe vacature openstellen. Met de invoering van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) willen wij zorgen voor die snelle duidelijkheid. We houden scherp in de gaten of het nieuwe ontslagrecht deze duidelijkheid in de praktijk ook echt biedt.

Werk - Economie
De economie: er wordt veel over gepraat, zeker in de politiek. Maar meestal gaat het dan over cijfers, en niet over mensen. Terwijl de economie jist over mensen gaat.

Als je het kort samenvat, dan is de economie de manier waarop we met zn allen geld verdienen. Om belangrijke dingen als zorg en veiligheid te kunnen betalen. Maar voor ons is de economie meer dan dat. Voor ons staat de economie voor vrijheid. De vrijheid van ondernemers bijvoorbeeld, om hun zaak op te bouwen en uit te breiden. Niet alleen om hun eigen geld te verdienen, maar ook om banen te creëren. Banen die er weer voor zorgen dat heel veel mensen, heel veel gezinnen, de dingen kunnen doen die zij leuk en belangrijk vinden. De economie geeft je dus eigenlijk de vrijheid om het maximale uit je leven te halen.

Die vrijheid is de reden dat wij de economie zo belangrijk vinden. Daarom willen wij dat de overheid de economie niet in de weg zit. Daarom hameren wij erop dat het huishoudboekje van de overheid op orde moet zijn. Daarom willen wij lagere belastingen. Omdat de economie mensen de kans geeft om hun leven steeds iets beter te maken.

Werk - Ondernemers
Van een bloeiende economie profiteren we allemaal: het zorgt voor banen en we worden rijker. Daardoor kunnen we belangrijke dingen als zorg, onderwijs en uitkeringen betalen. Het zijn ondernemers die de Nederlandse economie laten bloeien. Daarom willen we hen zo veel mogelijk ruimte geven.

Wij willen zo min mogelijk regels, want die staan ondernemers alleen maar in de weg. Wij willen lage belastingen. Voor mensen, maar ook voor bedrijven. Wij willen dat bedrijven makkelijker kredieten kunnen krijgen om te investeren in personeel of apparaten. Minder regels en lage lasten zorgen ervoor dat ondernemers de kans krijgen om te innoveren.

Werk - Ondernemers - Grote Bedrijven
Bedrijven bestaan er in alle soorten en maten. Ook grote bedrijven zijn heel belangrijk voor onze economie. Ze maken producten en diensten die we allemaal graag kopen. Ze zorgen voor heel veel banen. Ze bezorgen kleine bedrijven en startups opdrachten en dus omzet. En ze doen veel aan onderzoek en vernieuwing. Nederlandse multinationals horen bovendien bij de wereldtop op het gebied van milieubewust en verantwoord ondernemen. Wij zijn trots op de grote bedrijven die ons kleine landje heeft voortgebracht. Wij zijn bovendien trots dat veel grote bedrijven uit het buitenland ervoor kiezen om zich in Nederland te vestigen.

Werk - Ondernemers - Landbouw en Tuinbouw
De Nederlandse land- en tuinbouw is ontzettend belangrijk voor onze economie. Niet alleen voor onze eigen economie, maar ook voor de rest van de wereld. Er is namelijk maar één land (de VS) dat meer voedsel exporteert dan Nederland. Dat is voor zon klein land een ongelooflijke prestatie.

Wij zijn trots op de keihard werkende ondernemers in de land- en tuinbouw. Wij willen hun sterke positie niet alleen zo houden, maar nog verder verbeteren. Daarom verminderen we het aantal regels en maken we de regels die er nog wel zijn makkelijker. Wij vinden dat Nederlandse regels voor boeren niet strenger mogen zijn dan in de rest van Europa.

Werk - Ondernemers - Minder regels
Ondernemers creëren een bloeiende economie met veel banen. Dat is niet te danken aan de overheid, maar de overheid kan wel helpen. Door te zorgen voor veel minder regels. Veel regels voor bedrijven zijn niet nuttig en zelfs schadelijk voor de economie. Wij zijn druk bezig met het snijden in het aantal regels. We hebben de product- en bedrijfschappen opgeheven en de Kamer van Koophandel veel kleiner gemaakt. Ook in gemeenten zijn er veel overbodige regels die ondernemers in de weg zitten. Door het hele land verminderen de gemeenteraadsfracties van de VVD die regels en verlagen ze de belastingen.

Werk - Ondernemers - MKB
Het MKB is de motor van onze economie. Maar liefst 60% van de werkende Nederlanders heeft er een baan. MKBers hebben het de laatste jaren echter moeilijk om leningen te krijgen. Banken zijn bang dat de kleine ondernemers dat geld niet meer terug kunnen betalen. Maar juist omdat ze geen krediet meer kunnen krijgen, komen MKBers in de problemen. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat de overheid garant staat voor leningen van banken aan het MKB. Dankzij deze regeling (BMKB) durven banken sneller krediet te verlenen en kunnen MKBers verder met hun bedrijf.

Werk - Ondernemers - Startups
Startups bieden Nederland ontzettend veel kansen. TomTom, stil asfalt en de nieuwste apps: mensen hebben er plezier van en het levert nieuwe banen op. Vooral technologische startups kunnen heel snel groeien. We zien Nederlandse startups de wereldmarkt veroveren. Vaak met producten en diensten die kunnen helpen bij het oplossen van grote problemen, zoals klimaatverandering en het betaalbaar houden van de zorg.

Wij willen dat die fantastische nieuwe bedrijven in ons land zitten. Daarom stimuleren we startups volop. We zorgen dat er geld en ruimte is voor innovatie. We versoepelen de regels om kenniswerkers naar Nederland te halen. We investeren in zogenaamde broedplaatsen, waar de briljante ideeën voor startups ontstaan. En we dagen universiteiten en hogescholen uit om hun kennis te delen met deze jonge, ambitieuze ondernemers.

Werk - Ondernemers - Visserij
Nederlandse vissers verdienen al generaties lang op een eerlijke manier hun brood. Door de jaren heen hebben zij voortdurend te maken gekregen met veranderende regels. De Nederlandse visserij heeft zich daar steeds aan weten aan te passen. Onze vissers zijn gericht op de toekomst en vinden het heel belangrijk dat de verschillende vissoorten blijven bestaan.

We vinden dat de Nederlandse vissers waardering en steun verdienen. Wij willen dat de overheid met de visserij gaat overleggen. Samen kunnen zij maatregelen bedenken om bedreigde vissoorten te beschermen, zonder dat de vissers daar te veel last van krijgen. We willen niet dat Nederland meer eisen stelt aan vissers dan de rest van Europa. Onze vissers mogen niet benadeeld worden ten opzichte van hun buitenlandse collegas.

Werk - Ondernemers - Zzp'ers
Zzpers zijn ondernemers. Zij hebben er bewust voor gekozen om te ondernemen, met alle kansen en risicos die dat met zich meebrengt. Ze zorgen dus ook zelf voor hun pensioen en hun arbeidsongeschiktheidsverzekering. Daar staan terecht belastingvoordelen tegenover. Daarom willen we de zelfstandigenaftrek voor zzpers behouden. Datzelfde geldt voor de startersaftrek voor beginnende zzpers.

De moderne arbeidsmarkt vraagt om flexibiliteit. Dat is precies wat zzpers kunnen bieden. Op die manier helpen ze onze economie vooruit. Wij vinden dat we deze ondernemers moeten toejuichen in plaats van bestrijden. Dat neemt niet weg dat we schijnconstructies moeten aanpakken.

Werk - Pensioen
We hebben in Nederland een van de beste pensioenstelsels ter wereld en dat willen we graag zo houden. Pensioen is geen cadeautje, het is uitgesteld loon. Mensen hebben er jarenlang voor gewerkt en gespaard. Zij mogen er dus op vertrouwen dat zij een fatsoenlijk pensioen krijgen.

Omdat we steeds ouder worden, moeten we ook langer doorwerken. Alleen op die manier kunnen we ons mooie stelsel blijven betalen.

Werk - Pensioen - Aankoop Pensioen
Je spaart je hele leven voor je oude dag. Als het dan zover is, koop je je pensioen aan. Maar mensen die dat nu doen, krijgen door de lage rentestand veel minder pensioen dan mensen die het tientallen jaren geleden hebben aangekocht. Dat is niet eerlijk. Wij willen daarom meer flexibiliteit bij de aankoop van het pensioen. Mensen moeten hun pensioen ook op een later moment kunnen aankopen. Daarnaast willen wij dat zij de kans krijgen om hun pensioenvermogen na de pensioendatum te beleggen. Op die manier hebben ze kans op een hoger pensioen. Ook worden mensen zo minder afhankelijk van de rentestand op het moment dat ze hun pensioen kopen.

Werk - Pensioen - AOW
Als je je hele leven hard hebt gewerkt, verdien je een goede oudedagsvoorziening. Dat geldt niet alleen voor de mensen die al gepensioneerd zijn, maar ook voor de mensen die op dit moment werken. Wij willen ook hun AOW in de toekomst kunnen betalen. Dat kan alleen als we langer doorwerken, want we worden steeds ouder. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat de AOW-leeftijd de komende jaren stap voor stap omhoog gaat. Vanaf 2021 wordt de AOW-leeftijd automatisch verhoogd als de levensverwachting toeneemt.


Werk - Pensioen - Pensioenstelsel
Je eigen keuzes maken, dat staat voorop. Daarom willen wij dat werknemers en werkgevers zelf kunnen kiezen waar ze hun pensioen laten uitvoeren. Werknemers moeten bovendien kunnen kiezen of ze wel of geen partnerpensioen en nabestaandenpensioen willen hebben. Wij willen ook dat het veel makkelijker wordt om je pensioen mee te nemen als je wisselt van baan. Niet overal een klein beetje pensioen, maar gewoon je eigen pensioenvermogen.

Pensioenfondsen hebben de verplichting om het pensioengeld dat aan hen is toevertrouwd zo goed mogelijk te beleggen. Dat is namelijk geld waar mensen hard voor hebben gewerkt. Wij willen dat werknemers mee kunnen beslissen over de manier waarop hun geld belegd wordt.

Werk - Uitkeringen
Er zijn mensen die echt niet kunnen werken. Voor hen hoort er altijd een vangnet te zijn. Het is de verantwoordelijkheid van de hele samenleving om voor die mensen te zorgen. Ook mensen die hun baan kwijtraken, verdienen een tijdelijk steuntje in de rug om snel weer aan de slag te komen. Het verliezen van je baan is ingrijpend genoeg.

Wij vinden het echter niet sociaal om mensen voor altijd af te schrijven en ze de rest van hun leven in een uitkering te stoppen. Ongeveer een half miljoen Nederlanders hebben een uitkering terwijl zij wél (deels) aan de slag kunnen. Wij willen dat die mensen weer aan het werk gaan. Wij kijken namelijk naar je kansen, niet naar je beperkingen.

Werk - Uitkeringen - Arbeidsongeschiktheid
Wie echt niet kan werken, verdient een uitkering. Dat staat niet ter discussie. Maar te veel mensen worden voor altijd afgekeurd terwijl dat helemaal niet nodig is. Veel mensen zijn tijdelijk arbeidsongeschikt, maar kunnen daarna weer aan de slag. Anderen zijn gedeeltelijk arbeidsongeschikt en kunnen dus deels aan het werk. Ook veel jongeren met een Wajong-uitkering zijn prima in staat om te werken (en willen dat heel graag). Daarom willen we dat mensen vaker herkeurd worden. Zo helpen we meer mensen aan het werk en kunnen de mensen die echt arbeidsongeschikt zijn hun uitkering behouden.

Werk - Uitkeringen - Bijstand
De bijstand is een vangnet voor wie het echt nodig heeft. Het is belangrijk dat onze samenleving dat vangnet biedt. Wij willen wel dat mensen zo snel mogelijk weer aan het werk gaan en zo weer op eigen benen staan. Nog te veel mensen blijven vrijwillig in de bijstand, omdat ze geen zin hebben om te werken. Door werk te laten lonen en verschillende toeslagen te beperken, willen we ook hen weer aan de slag helpen.

Als je in de bijstand zit, verwachten we een tegenprestatie. Op die manier doe je concreet iets terug voor de uitkering die je ontvangt. Tegelijkertijd blijf je onderdeel van de samenleving: je ontmoet nieuwe mensen en je krijgt regelmaat in je leven. Daarmee vergroot je ook je eigen kansen om door te stromen naar een echte baan. Omdat wij dat alles erg belangrijk vinden, is de tegenprestatie verplicht.

Werk - Uitkeringen - WW
Wie zijn baan is kwijtgeraakt, gaat zo snel mogelijk op zoek naar nieuw werk. De WW is bedoeld als hulp tijdens het zoeken, niet als permanent inkomen. Uit onderzoek blijkt dat de kans op het vinden van een nieuwe baan het grootst is tijdens de eerste 3 maanden. Daarom hebben we de WW-duur verkort van 3 naar 2 jaar. Wij willen mensen motiveren om zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan.

VEILIGHEID
Iedereen wil zich veilig kunnen voelen. Zonder veiligheid kun je niet echt vrij zijn. Zonder veiligheid heb je niet de kans om je talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Zonder veiligheid staat een land stil.

Veiligheid is de belangrijkste taak van de overheid. We kunnen ons land nooit honderd procent veilig maken, maar we kunnen er wel alles aan doen om daar zo dicht mogelijk bij in de buurt te komen. En daar zetten we ons voor honderd procent voor in.

Veiligheid - Binnenlandse Veiligheid
Wij willen dat iedereen in Nederland veilig is op straat, op school en in zijn eigen huis. De vrije samenleving die wij graag willen, is alleen mogelijk in een veilig land. Nederland is al een van de veiligste landen ter wereld, maar van veiligheid heb je nooit genoeg. Daarom blijven we werken aan een nog veiliger Nederland, waarin we beschermd worden tegen criminelen, ongelukken en natuurrampen.

Veiligheid - Binnenlandse Veiligheid - Aardbevingen Groningen
Heel Nederland heeft tientallen jaren lang geprofiteerd van de inkomsten uit het Groningse gas. We hebben er onze zorg, onze uitkeringen en ons onderwijs mee betaald. De overheid heeft de gevolgen van gaswinning echter te lang onderschat. De VVD vindt daarom dat schade door aardbevingen moet worden vergoed. Voortaan mag er alleen nog geboord worden als het veilig kan.

Wij vinden het terecht dat de gaswinning is verminderd. Het onderzoek naar de gevolgen van het boren in Groningen moet blijven doorgaan. Zo kunnen we op een hoeveelheid uitkomen die veilig is en toch genoeg oplevert. Helemaal stoppen met boren is echter niet mogelijk. Om te kunnen stoken en koken hebben wij het Groningse gas simpelweg nodig. Het gas dat we uit het buitenland halen is namelijk een ander type gas. Onze huizen zijn op het Groningse type ingericht, dus met buitenlands gas kan de verwarming niet aan.

Veiligheid - Binnenlandse Veiligheid - Hulpverleners
Hulpverleners verdienen respect voor de belangrijke rol die zij hebben in onze samenleving. Wij staan vierkant achter hen. Wij accepteren geweld, agressie en intimidatie absoluut niet. Van hulpverleners blijf je af. Wie hulpverleners belaagt, krijgt daarom te maken met snelrecht en met hogere straffen. Wij willen bovendien dat zij overal anoniem aangifte kunnen doen tegen hun belagers.

Veiligheid - Binnenlandse Veiligheid - Politie
Het goede werk van de politie is de basis van een veilig Nederland. Onze politieagenten sporen misdadigers op, verlenen noodhulp en zorgen dat het rustig blijft op straat. Wij willen dat de politie zich kan richten op het échte politiewerk: de veiligheid op straat.

De invoering van de Nationale politie is een grote operatie, die tot nu toe niet zonder slag of stoot verloopt. Het is wel belangrijk om nu door te zetten. Door de komst van de Nationale politie wordt de politie uiteindelijk beter (en goedkoper) aangestuurd. Voor Nederlanders betekent dit bijvoorbeeld dat overlast sneller en beter wordt aangepakt en dat de politie meer in de wijk te vinden is en minder achter het bureau.

Veiligheid - Binnenlandse Veiligheid - Veiligheidsdiensten
Dag in dag uit werken onze veiligheidsdiensten AIVD en MIVD aan het voorkomen en terugdringen van radicalisering, jihadisme en terrorisme in Nederland. Ook bij de aanpak van cybercrime doen ze heel belangrijk werk. De diensten zijn op een aantal punten flink versterkt. Dat is een goede zaak, want de wereld is er niet veiliger op geworden. Met de huidige hoeveelheid mensen en geld kunnen ze het werk aan. Als de veiligheidsdiensten plotseling veel meer te doen krijgen, maken we natuurlijk extra geld vrij. De Nederlandse veiligheid staat voorop.

Veiligheid - Binnenlandse Veiligheid - Verkeersveiligheid
Veiligheid staat voorop, ook in het verkeer. Verkeershufters pakken wij daarom keihard aan. Wie met drank of drugs achter het stuur kruipt, moet keihard worden aangepakt. Wij accepteren niet dat slachtoffers en nabestaanden levenslang krijgen, terwijl de dader fluitend de rechtszaal uitloopt.

Tegelijkertijd vinden wij dat minder ernstige fouten ook minder zwaar bestraft moeten worden. Een paar kilometer te hard rijden is iets anders dan bellend over de vluchtstrook scheuren om anderen rechts in te halen. En wij vinden het onzin dat iemand die met een oude auto een milieuzone binnenrijdt een torenhoge boete krijgt. We willen dus een eerlijker boetesysteem. Dat betekent ook dat buitenlandse automobilisten hun Nederlandse boete gewoon moeten betalen.

Rond scholen ontstaan vaak onveilige situaties. Terwijl kinderen en hun ouders daar veilig over straat moeten kunnen. Daarom willen wij speciale schoolzones met strengere verkeersregels instellen.

Veiligheid - Criminaliteit
Wij pakken criminaliteit keihard aan. Wij maken Nederland veiliger, door alle vormen van misdaad te bestrijden. Van terroristen tot jeugdbendes en van de georganiseerde misdaad tot cybercrime. Politie, veiligheidsdiensten en het Openbaar Ministerie hebben onze volledige steun om daar daadwerkelijk tegen op te treden. Iedere crimineel moet weten dat hij in Nederland vroeg of laat wordt gepakt.

Veiligheid - Criminaliteit - Cybercrime
Helaas gaan ook criminelen met hun tijd mee. Steeds meer misdaad vindt plaats via internet. Dit soort cybercrime willen we opsporen en strenger bestraffen. Daarnaast willen we het voorkomen. Door voorlichting over veilig internetgebruik. Maar ook door het inzetten van gespecialiseerde teams van politie en justitie, die nauw samenwerken met banken en bedrijven.

Onze belangrijkste digitale systemen en netwerken moeten zo goed mogelijk beveiligd worden. We mogen criminelen niet de kans geven om Nederland plat te leggen met een cyberaanval.

Veiligheid - Criminaliteit - Drugs
Mensen zijn vooral zelf verantwoordelijk voor hun eigen gezondheid. Wij willen niet dat de overheid alles wat slecht is voor mensen maar moet verbieden. Het gedoogbeleid voor softdrugs past daar goed bij.

Harddrugs en grootschalige illegale hennepteelt zijn een ander verhaal. Dat willen wij keihard aanpakken. Maar liefst 80% van de illegale hennepteelt is bedoeld voor het buitenland. Wij willen niet dat Nederland de belangrijkste drugsleverancier ter wereld wordt. Coffeeshops die overlast veroorzaken, moeten meteen dicht. Tegen straathandel treden wij streng op. Drugspanden worden gesloten. En schade die wordt veroorzaakt door de teelt van softdrugs, moet tot de laatste cent door de daders worden betaald.

Veiligheid - Criminaliteit - Fraude
Wij vinden fraude een chique term voor diefstal. En fraudeurs stelen op grote schaal. Naar schatting kosten zij ons land ieder jaar zon 11 miljard euro. Wij willen fraude hard en doeltreffend bestrijden. We hebben er al voor gezorgd dat acquisitiefraude (zoals spookfacturen) en datingfraude worden aangepakt. Om alle fraudeurs te kunnen pakken, is het belangrijk dat elke vorm van fraude duidelijk strafbaar wordt gesteld in de wet.

Veiligheid - Criminaliteit - Georganiseerde Misdaad
Steeds vaker wordt criminaliteit georganiseerd gepleegd. Georganiseerde misdaad vraagt om georganiseerde bestrijding. Wij willen dat politie en justitie nauw samenwerken om dit soort schurkenclubs op te rollen. Zij mogen daarbij van ons de nieuwste methoden en technieken gebruiken, zodat ons land deze criminelen ook in de toekomst kan blijven aanpakken.

Het is hoog tijd dat er een einde komt aan de liquidatiegolf in de onderwereld. Onschuldige burgers moeten over straat kunnen zonder dat de kogels hen om de oren vliegen. Daarom willen wij het bezit van zware automatische wapens strenger bestraffen. Zo pakken we natuurlijk de schutters aan, maar ook de criminelen die de wapens leveren.

Motorbendes bedreigen en intimideren mensen, creëren angst, verdienen geld uit criminele activiteiten en vormen een ernstig gevaar voor de openbare orde. Wij willen dan ook een verbod op criminele motorbendes.

Veiligheid - Criminaliteit - Jeugdbendes
Jeugdbendes veroorzaken overlast. Soms zijn ze zelfs ronduit crimineel. Wij willen deze jongeren op twee manieren onder druk zetten. We geven ze de kans om op het rechte pad te komen, met opleidingen, stages, werk, begeleiding en zorg. Tegelijkertijd bestraffen we hun gedrag en laten we ze de schade betalen. Als het nodig is, zorgen we dat de jongeren opnieuw worden opgevoed. We vinden ook dat ouders hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Als zij de opvoeding van hun kinderen niet serieus nemen, spreken we ze daarop aan.

Veiligheid - Criminaliteit - Terrorisme
In tegenstelling tot de landen om ons heen, heeft Nederland geen grote terroristische aanslag meegemaakt. Om dat zo te houden, moeten we op onze hoede blijven. Ook in onze samenleving zijn er mensen die mee willen doen aan de jihad. De VVD wil uitkeringen, paspoorten en verblijfsvergunningen van jihadis afpakken. Wie naar de jihad afreist, verliest het recht om Nederlander te zijn. Strijders die terugkeren, worden meteen opgesloten. Haatimams zijn niet welkom in Nederland en ronselaars worden keihard aangepakt. En mensen die naar het Midden-Oosten willen reizen om te vechten, houden we tegen. Zo voorkomen we dat we onze vijanden sterker maken, dat ze goed getraind terugkomen en dat ze ver van ons bed onschuldige mensen doodmaken.

We kunnen niet uitsluiten dat het in Nederland een keer misgaat. Maar we kunnen er wel alles aan doen om het te voorkomen. Wij willen ervoor zorgen dat de haat van de jihad nooit een vaste plek in de Nederlandse samenleving verovert.

Veiligheid - Defensie
Defensie is een van de belangrijkste taken van de overheid. Zonder veiligheid is er ook geen vrijheid. Onze krijgsmacht is onmisbaar voor die veiligheid. In vergelijking met andere landen geven we weinig uit aan defensie. Daarom willen we dat er niet meer op defensie wordt bezuinigd. Er moet juist meer geld naartoe.

Ons leger heeft als belangrijkste taak het beschermen van het Nederlandse grondgebied en dat van onze bondgenoten. De oorlog in Oekraïne laat wel zien dat vrede ook in Europa niet vanzelfsprekend is. Daarnaast beschermt ons leger onze handelsbelangen, bijvoorbeeld in missies tegen piraten.

Veiligheid - Defensie - Land, Zee en Lucht
De VVD wil dat onze krijgsmacht inzetbaar is op het land, op zee en in de lucht. Vooral onze specialistische infanterie-eenheden moeten ook vanuit zee en vanuit de lucht hun werk kunnen doen. Zo kunnen we laten zien dat de Nederlandse krijgsmacht internationaal op het hoogste niveau kan meedoen. De VVD wil dat Defensie nadenkt over de toekomst. Wij moeten geld steken in de onderdelen waar Nederland het verschil kan maken: special forces, onderzeeboten en raketverdediging.

Veiligheid - Defensie - Straaljagers
De F-35 (Joint Strike Fighter) is de straaljager van de toekomst. Hoewel onze huidige toestellen nog steeds meedoen in de wereldtop, zijn ze al wel veertig jaar oud. Ondertussen pompen landen als China, Rusland en India veel geld in hun leger. De VVD vindt dat onze militairen recht hebben op de beste straaljager, die is opgewassen tegen het materiaal van de vijand. Uit onderzoek is gebleken dat de F-35 het beste toestel voor onze krijgsmacht is.

Veiligheid - Defensie - Veteranen
Veteranen hebben vaak met gevaar voor eigen leven de Nederlandse belangen verdedigd en sommigen van hen betalen daarvoor een hoge prijs. Zij verdienen stuk voor stuk erkenning, waardering en respect voor wat zij hebben gedaan. De VVD vindt het belangrijk dat veteranen ongeacht hun leeftijd de allerbeste zorg en nazorg krijgen, als zij dat nodig hebben.

Veiligheid - Defensie - Vredesmissies
Nederland helpt al tientallen jaren bij vredesmissies in diverse delen van de wereld. De VVD gelooft dat zulke missies soms de enige manier zijn om oorlogen te beëindigen. Onze mannen en vrouwen vervullen daarbij vooral een militaire rol: wederopbouw en verdere ontwikkeling zijn niet hun belangrijkste verantwoordelijkheid. Het heeft onze voorkeur als de missie waaraan Nederland deelneemt gesteund wordt door een resolutie van de VN-Veiligheidsraad. Maar de VVD laat zich niet in een dwangbuis stoppen: als mensen op gruwelijke wijze worden vermoord of gemarteld en/of als onze eigen veiligheid en belangen in gevaar zijn, moeten we kunnen optreden zonder zon mandaat.

Veiligheid - Recht
Nederland is een rechtsstaat. Dat betekent dat iedereen zich aan de wet moet houden, ook de overheid. Het recht zorgt ervoor dat de macht van onze leiders niet te groot wordt en dat minderheden worden beschermd. Samen met de democratie is de rechtsstaat een van de bouwstenen van moderne, vrije landen als Nederland. Daarom zullen we de rechtsstaat altijd beschermen.

Iedere Nederlander heeft recht op recht. Daarom moet het recht toegankelijk zijn. Wij willen dat het rechtssysteem goed en snel werkt en makkelijk te begrijpen is. In het strafrecht moet het slachtoffer centraal staan en niet de dader. Wij willen dat daders de straf krijgen die zij verdienen.

Veiligheid - Recht - Levenslang
Levenslang moet levenslang zijn. Als de rechter heeft besloten dat een misdrijf zo ernstig is dat de dader niet meer vrij mag komen, dan mag hij ook echt niet meer vrij komen. Wij willen niet dat aan de levenslange celstraf geknabbeld wordt, want de samenleving moet beschermd worden tegen zware criminelen.

Als de rechter geen levenslang oplegt, is de maximale gevangenisstraf voor moord nu nog 30 jaar en voor doodslag 15 jaar. Wij vinden dat gat met levenslang te groot. Wij willen dat de rechter voor deze zware misdrijven ook gevangenisstraffen van 40 jaar (moord) en 30 jaar (doodslag) kan opleggen.

Veiligheid - Recht - Mediation
Voor veel conflicten tussen mensen is het eigenlijk niet nodig om naar de rechter te gaan. Toch gebeurt dat nu vaak wel. Dat kost heel veel tijd, geld en frustratie. Bovendien kan de rechterlijke macht haar tijd beter aan andere zaken besteden. De VVD wil daarom dat mensen ook andere opties hebben dan de gang naar de rechter. Mediation bijvoorbeeld, waarbij de partijen onder begeleiding van een professionele bemiddelaar er uit proberen te komen. Mediation in het civiele recht en het bestuursrecht is een goed alternatief voor de rechter.

Veiligheid - Recht - MH17
De verschrikkelijke ramp met de MH17 heeft Nederland diep geraakt. Het zorgvuldige rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid laat er geen twijfel over bestaan dat een raket een einde heeft gemaakt aan het leven van 298 onschuldige mensen, onder wie 196 Nederlanders. Nu duidelijk is hoe dit heeft kunnen gebeuren, is het nu zaak te onderzoeken wie deze aanslag op zijn geweten heeft. Dat is de belangrijke vraag die het onafhankelijke, internationale onderzoeksteam het komende jaar onderzoekt. Het is belangrijk dat het daarvoor alle ruimte en vertrouwen krijgt van de politiek.

Veiligheid - Recht - Openbaar Ministerie
Wij willen dat het Openbaar Ministerie nauw samenwerkt met de politie en de gevangenissen. Zij moeten elkaars informatie kunnen krijgen als dat nodig is. Wij verwachten wel dat zorgvuldig met de uitwisseling van privacygevoelige gegevens wordt omgegaan. Het delen van de informatie moet een zwaarwegende reden hebben.

Wij zijn kritisch over de plannen om een Europees Openbaar Ministerie (EOM) op te richten. Zoiets kan nuttig zijn als nationale opsporingsinstanties overduidelijk falen. Maar we vinden het geen goed idee als het EOM als enige het recht heeft om verdachten van bepaalde misdrijven te vervolgen. We accepteren het niet als ons eigen Openbaar Ministerie buitenspel wordt gezet.

Veiligheid - Recht - Privacy
Niemand heeft iets te maken met jouw persoonlijke leven. Het internet, sociale media en digitale technieken maken het echter mogelijk om grote hoeveelheden persoonsgegevens te verzamelen. Dit kunnen heel gevoelige gegevens zijn. We vinden het niet genoeg om te vertrouwen op de goede bedoelingen van overheden en bedrijven. Wij willen technische garanties dat de persoonlijke gegevens niet misbruikt worden en wij willen heldere regels over wat wel en niet mag. Al bij de bouw van systemen en databases willen we de impact op de privacy in beeld hebben.

Alleen bij de bestrijding van criminaliteit en met name terrorisme, vinden we dat de privacy van mensen geschonden mag worden. Niet willekeurig natuurlijk, maar alleen bij gerichte opsporingsactiviteiten en operaties van de inlichtingendiensten. Daar valt het aftappen van telefoons van terrorismeverdachten onder, maar ook de beveiligingscameras in gebieden waar veel criminaliteit plaatsvindt.

Veiligheid - Recht - Rechterlijke Macht
Rechters oordelen of mensen, bedrijven en de overheid zich aan de Nederlandse wet hebben gehouden. Dat doen zij geheel onafhankelijk, zoals dat hoort in een rechtsstaat. Wij staan vanzelfsprekend pal voor die onafhankelijkheid.

Omdat de rechter onafhankelijk moet zijn, willen wij de adviserende en rechtsprekende rol van de Raad van State strikt scheiden. Verder willen wij het procesrecht eenvoudiger maken. Mensen moeten makkelijk, snel en digitaal kunnen procederen. Ook het bestuursrecht willen wij overzichtelijker maken. Daarom vinden wij dat er minder instanties als bestuursrechter moeten optreden.

Veiligheid - Recht - Slachtoffers
Wij vinden dat slachtoffers bij een strafzaak de meeste aandacht verdienen en niet de dader. Daarom hebben we de positie van slachtoffers versterkt. Zij mogen nu hun verhaal doen tijdens de zitting. Daarnaast worden zij voor, tijdens en na het proces veel beter geïnformeerd. Over hun rechten, over de gang van zaken tijdens het proces en over de acties van de politie en het Openbaar Ministerie. Op die manier begeleiden we de slachtoffers beter tijdens de rechtszaak. Want het is voor hen al moeilijk genoeg.

Veiligheid - Recht - Straffen
Wie zich crimineel gedraagt, verdient straf. Zo snel mogelijk. Daarom willen we dat verdachten direct na hun arrestatie voor de rechter komen te staan. Als ze veroordeeld worden, willen wij dat de straf heel snel wordt uitgevoerd. Geld dat de dader met zijn misdaad heeft verdiend, moet worden afgepakt.

Dankzij de VVD kunnen daders die onterecht zijn vrijgesproken, alsnog worden veroordeeld. Vroeger was een vrijspraak definitief, ook al was er nieuw bewijs. Bij ernstige misdrijven die nog niet zijn verjaard, komt daar verandering in. Vrijgesproken daders komen opnieuw voor de rechter als er nieuw technisch bewijs is gevonden of als er eerder vals bewijs of valse verklaringen zijn gebruikt. Zo kunnen daders hun straf niet ontlopen.

Veiligheid - Recht - TBS
TBS krijg je niet zomaar. Wie TBS krijgt, heeft een zeer ernstige misdaad op zijn geweten. Wij willen de samenleving beschermen tegen het gevaar dat TBSers opnieuw in de fout gaan. Daarom willen wij dat zij na hun behandeling alleen onder zeer strenge voorwaarden weer worden vrijgelaten.

Wij willen af van de situatie dat TBS alleen kan worden opgelegd als de verdachte meewerkt aan een psychologisch onderzoek. Ook zonder zon onderzoek moet de rechter kunnen besluiten dat TBS verstandig is.

GELD
Al het geld dat de overheid uitgeeft, komt van de inwoners van Nederland. Zij betalen dat via de belastingen. Wij willen die belastingen omlaag hebben, zodat Nederlanders zo veel mogelijk zelf kunnen kiezen waar zij hun geld aan besteden. Dat kan als de overheid zuinig is en alleen geld uitgeeft aan zaken die ons land echt nodig heeft. Zaken waar mensen niet zelf voor kunnen zorgen, zoals politie en wegen. Wij willen dat de overheid het eigen huishoudboekje op orde heeft.

Geld - Belastingen
Nederlanders verdienen hun geld door hard te werken. Zij verdienen het ook om zelf te beslissen wat ze met dat geld doen. Wij willen dat de overheid alleen geld uitgeeft aan noodzakelijke dingen. Daardoor kunnen de belastingen omlaag, zodat mensen de vrijheid hebben om hun eigen keuzes te maken. Daarnaast willen we het belastingstelsel eenvoudiger maken, zodat het weer voor iedereen begrijpelijk wordt.

Geld - Belastingen - BTW
Wij willen dat de belastingen omlaag gaan en niet omhoog. Wij zijn dus tegen een verhoging van de btw als daar geen andere belastingverlagingen tegenover staan. Onder aan de streep moet er een duidelijke lastenverlichting zijn. Alleen de btw verhogen leidt tot hogere prijzen. Daarvan is iedereen in de rij bij de kassa de dupe. Het is bovendien een klap voor (kleine) ondernemers.

Geld - Belastingen - Inkomstenbelasting
Wij willen een lagere inkomstenbelasting. Wij vinden namelijk dat werken altijd moet lonen. Van het geld dat je zelf hebt verdiend, hoor je zo veel mogelijk over te houden. Zo kun je zelf kiezen waaraan je het wilt uitgeven.

Een lagere inkomstenbelasting is ook goed voor de economie, omdat mensen en bedrijven dan meer geld hebben om uit te geven. Bovendien zorgt het voor banen: voor werkgevers wordt het gemakkelijker om iemand in dienst te nemen. En omdat werk loont, zullen ook meer mensen aan de slag willen.

Geld - Belastingen - Toeslagen
Wij willen toeslagen eenvoudiger maken en zo veel mogelijk afschaffen. Natuurlijk zorgen wij ervoor dat echt kwetsbare mensen er niet op achteruit gaan. Wij willen hen financieel blijven helpen, maar dat kan beter op een andere manier. De Belastingdienst moet nu namelijk eerst heel veel geld ophalen, om het vervolgens weer uit te delen. Dat rondpompen van miljarden aan belastinggeld is niet effectief. Het is bovendien gevoelig gebleken voor fraude. Een eenvoudiger systeem werkt daarom beter.

Geld - Belastingen - Vennootschapsbelasting
Onze belasting voor bedrijven is gemiddeld, in vergelijking met andere Europese landen. Wij willen de vennootschapsbelasting niet verder verhogen. Wij vinden het belangrijk dat ons land aantrekkelijk blijft voor bedrijven. Als bedrijven zich in Nederland willen vestigen, dan levert dat namelijk veel banen op.

Geld - Belastingen - Vermogensbelasting
Mensen bouwen meestal een vermogen op door hard te werken en goed te sparen. Over dat geld is dus al belasting betaald. Wij willen daarom geen extra vermogensbelasting. Sterker nog: wij willen een hogere vrijstelling, zodat over een groter deel van het spaargeld geen vermogensbelasting hoeft te worden betaald. Daar profiteren kleine spaarders en gezinnen van.

Op dit moment gaat de vermogensbelasting uit van een verzonnen rendement. Dat hoge rendement kunnen mensen met de huidige spaarrente echter nooit halen. Spaarders worden dus te zwaar belast. Dat vinden wij oneerlijk. Daarom willen we dat de vermogensbelasting zo veel mogelijk wordt gebaseerd op het werkelijke rendement. Dat werkelijke rendement houden we scherp in de gaten.

Geld - Economie
De economie: er wordt veel over gepraat, zeker in de politiek. Maar meestal gaat het dan over cijfers, en niet over mensen. Terwijl de economie jist over mensen gaat.

Als je het kort samenvat, dan is de economie de manier waarop we met zn allen geld verdienen. Om belangrijke dingen als zorg en veiligheid te kunnen betalen. Maar voor ons is de economie meer dan dat. Voor ons staat de economie voor vrijheid. De vrijheid van ondernemers bijvoorbeeld, om hun zaak op te bouwen en uit te breiden. Niet alleen om hun eigen geld te verdienen, maar ook om banen te creëren. Banen die er weer voor zorgen dat heel veel mensen, heel veel gezinnen, de dingen kunnen doen die zij leuk en belangrijk vinden. De economie geeft je dus eigenlijk de vrijheid om het maximale uit je leven te halen.

Die vrijheid is de reden dat wij de economie zo belangrijk vinden. Daarom willen wij dat de overheid de economie niet in de weg zit. Daarom hameren wij erop dat het huishoudboekje van de overheid op orde moet zijn. Daarom willen wij lagere belastingen. Omdat de economie mensen de kans geeft om hun leven steeds iets beter te maken.

Geld - Overheidsfinanciën
Net als iedere Nederlander moet de overheid het huishoudboekje op orde hebben. Er mag niet meer worden uitgegeven dan er binnenkomt. Dat klinkt logisch, maar in de praktijk gaat het vaak mis. Daarom letten we streng op de manier waarop wordt omgegaan met belastinggeld.

Economische groei ontstaat als mensen en bedrijven geld durven uit te geven, niet als de overheid dat voor hen doet. Daarom kiezen wij voor een zuinige overheid, die mensen en bedrijven de ruimte geeft.

Geld - Overheidsfinanciën - Banken
De rekening van falende banken mag niet bij de belastingbetaler terechtkomen. Daarom steunen we verschillende maatregelen om de banken op orde te krijgen. Zo moeten ze hogere geldbuffers hebben en is het toezicht strenger geworden. Door de oprichting van de Europese bankenunie komt de rekening van een failliete bank eerst bij investeerders en aandeelhouders te liggen. Voor alle Europese banken gelden dezelfde regels. Dat zorgt voor stabiliteit.

Wij willen geen overbodige wetten en regels voor banken. Te veel regels kunnen ertoe leiden dat zij minder geld uitlenen aan bedrijven die willen investeren of aan mensen die een huis willen kopen. Dat vermindert de economische groei en kost bovendien banen. Er zijn genoeg belangrijke maatregelen genomen om de banken op orde te krijgen. Nu moeten we niet doorslaan.

Wij willen dat ondernemers ook op een andere manier aan krediet kunnen komen dan bij de bank. Daarom willen wij moderne alternatieven als crowdfunding, kredietunies en MKB-obligaties en aandelen de ruimte geven.

Geld - Overheidsfinanciën - Begroting
Wij willen dat de Nederlandse begroting op orde is. Dat zorgt voor vertrouwen bij bedrijven, waardoor zij durven te investeren. Dat levert banen op. Een gezonde begroting is dus de basis van een bloeiende economie.

Om de begroting op orde te krijgen, hebben we bezuinigd en zijn we druk aan het hervormen. We nemen maatregelen die mensen en bedrijven de ruimte geven om hun eigen keuzes te maken, nu en in de toekomst. De nieuwe economische groei laat het effect van die maatregelen zien. Ook in de landen om ons heen zien we dat bezuinigingen en hervormingen hun vruchten afwerpen: Ierland, Spanje en Portugal hebben de weg omhoog gevonden.

Geld - Overheidsfinanciën - Eurocrisis
Handel in Europa levert ons geld en banen op. Het is dus in het belang van ons handelsland dat de euro overeind blijft. Daarvoor zijn de afgelopen jaren verschillende maatregelen genomen, zoals de bankenunie en noodfondsen. Als we dat niet hadden gedaan, waren Portugal, Ierland en Griekenland nu failliet geweest. Daarna zouden hun banken failliet zijn gegaan, waardoor Nederlanders hun spaargeld en pensioengeld hadden kunnen verliezen. We hebben dat domino-effect op tijd gestopt en Europa verder verstevigd.

Alle landen in de eurozone moeten hun begroting op orde hebben. Wij accepteren geen uitzonderingen voor bepaalde landen. Afspraken over bezuinigingen en hervormingen moeten worden nageleefd, anders zeggen wij duidelijk nee tegen Europese steun.


Geld - Overheidsfinanciën - Griekenland
Griekenland kan alleen Europese steun blijven krijgen als het land de gemaakte afspraken nakomt. Dat betekent stevig bezuinigen en hervormen. Portugal en Ierland hebben al bewezen dat het kan. Zij hebben dezelfde pijnlijke maatregelen al genomen en zijn de weg omhoog inmiddels ingeslagen. Wij willen dat Griekenland dat voorbeeld volgt. Zo nee, dan steekt Europa er wat ons betreft geen geld meer in.

Wij kunnen de Grieken niet uit de euro zetten, daar kunnen ze alleen zelf voor kiezen. De voorwaarden om in de euro te blijven zijn duidelijk. De keuze is aan Griekenland.

Geld - Overheidsfinanciën - Staatsschuld
De Nederlandse staatsschuld is nu al 27.000 euro per inwoner. Iemand zal die schuld een keer moeten betalen. Het is oneerlijk om de rekening door te schuiven naar onze kinderen en kleinkinderen en hen met zon schuld op te zadelen. Daarom dringen wij met bezuinigingen en hervormingen de staatsschuld terug. Zonder die ingrepen was de schuld alleen maar groter geworden. Dat is geen optie: schulden los je niet op met nieuwe schulden.

GEZONDHEID
Gezondheid is een van de allerbelangrijkste dingen in een mensenleven. Daarom mogen we als Nederlanders trots zijn op onze zorg. Niet alleen omdat wij, dankzij het geweldige werk van talloze zorgmedewerkers, de beste zorg van Europa hebben. Maar ook omdat die zorg toegankelijk is voor iedere Nederlander. Omdat gezonde mensen meebetalen aan de zorg voor zieke mensen. Dat mooie systeem staat wel onder druk. Het dreigt onbetaalbaar te worden. De VVD wil er alles aan doen om dat te voorkomen. Daarom nemen wij maatregelen om de kosten onder controle te houden. Zodat die goede zorg voor iedereen beschikbaar blijft. Ook in de toekomst.

Gezondheid - Gezond Leven
Gezondheid is van het allergrootste belang. In de eerste plaats natuurlijk voor mensen zelf. Maar ook voor onze samenleving als geheel. Als er meer mensen gezond zijn, kunnen er meer mensen aan het werk. Bovendien zijn we dan minder geld kwijt aan zorg. De VVD wil een gezond leven stimuleren. Want hoe gezond je bent, heb je deels zelf in de hand. Maar we willen niet dat de overheid zich te veel gaat bemoeien met de levenswijze van mensen. Uiteindelijk maak je zelf je eigen keuzes.

Gezondheid - Gezond Leven - Drugs
Mensen zijn vooral zelf verantwoordelijk voor hun eigen gezondheid. Wij willen niet dat de overheid alles wat slecht is voor mensen maar moet verbieden. Het gedoogbeleid voor softdrugs past daar goed bij.

Harddrugs en grootschalige illegale hennepteelt zijn een ander verhaal. Dat willen wij keihard aanpakken. Maar liefst 80% van de illegale hennepteelt is bedoeld voor het buitenland. Wij willen niet dat Nederland de belangrijkste drugsleverancier ter wereld wordt. Coffeeshops die overlast veroorzaken, moeten meteen dicht. Tegen straathandel treden wij streng op. Drugspanden worden gesloten. En schade die wordt veroorzaakt door de teelt van softdrugs, moet tot de laatste cent door de daders worden betaald.

Gezondheid - Gezond Leven - Roken en Drinken
We weten inmiddels allemaal dat tabak en alcohol slecht voor je zijn. Daarom beschermen we onze kinderen ertegen. Drank en rookwaren mogen niet verkocht worden aan kinderen onder de 18. Maar we willen de regels voor volwassenen niet nog strenger maken dan ze al zijn. Wij betuttelen niet. Je bent vrij om te roken of drinken, als je dat wilt.

Gezondheid - Gezond Leven - Sport
Sporten en bewegen zijn goed voor je gezondheid. Door sport ontmoet je andere mensen en leer je omgaan met winst en verlies. Wie sport, maakt vaker zijn school af en wordt minder vaak crimineel. Daarom willen we dat onze kinderen al op jonge leeftijd gaan sporten. Wij zorgen ervoor dat scholen en buitenschoolse opvang kinderen meer laten bewegen. Dat kan door gymlessen van vakdocenten, maar ook met hulp van buurtsportcoaches.

Sport is ook iets waar de samenleving trots op is. We juichen allemaal als het Nederlands elftal wint of als een Nederlander goud pakt bij de Olympische Spelen. Wij zijn trots op onze topsporters. Wij willen talenten daarom de ruimte bieden om sportdromen waar te maken. Om iedereen enthousiast te krijgen voor sport, willen we grote sportevenementen naar Nederland halen. Ons land is er als geen ander toe in staat om zulke evenementen te organiseren zonder belachelijke bedragen uit te geven.

Gezondheid - Medisch-etisch
De ontwikkelingen in de medische wetenschap gaan snel. Er is heel veel mogelijk. Dat biedt kansen, maar het roept ook vragen op. Willen we alles doen wat kan? Voor de VVD staat de vrijheid van ieder mens om zijn of haar eigen keuzes te maken voorop. Die vrijheid stopt waar een ander mens schade wordt aangedaan. Vanuit die overtuiging maken wij telkens weer de afweging: wat staan we in Nederland wel en niet toe?

Gezondheid - Medisch-etisch - Abortus
Abortus is in Nederland toegestaan, onder strenge voorwaarden. Een vrouw kan tot 24 weken in de zwangerschap om abortus vragen. Die moeilijke en verdrietige keuze maakt de vrouw zelf. Daar heeft zij haar eigen redenen voor. Wij oordelen daar niet over.

Gezondheid - Medisch-etisch - Euthanasie
Mensen die ondraaglijk en uitzichtloos lijden, kunnen er in Nederland voor kiezen om hun leven te beëindigen. Wij vinden het heel belangrijk dat mensen zelf die keuze hebben. Er zijn ook andere mensen die vinden dat hun leven is afgerond. Ook zij hebben de wens om menswaardig te sterven, hoewel ze volgens de huidige maatstaven niet ondraaglijk en uitzichtloos lijden. We onderzoeken of we aan de oprechte wens van deze mensen tegemoet kunnen komen.

Gezondheid - Medisch-etisch - Orgaandonatie
Ieder mens die op de wachtlijst staat voor een orgaan, is er één te veel. Het is belangrijk dat er meer organen beschikbaar komen. Daarom onderzoeken wij allerlei verschillende manieren om dat voor elkaar te krijgen. Bijvoorbeeld mensen meer informatie geven over het doneren van een orgaan terwijl ze nog leven. In gesprek gaan met nabestaanden van iemand die geschikt is als donor. Mensen vaker vragen of ze zich willen registreren als donor. Alle beetjes helpen, want iedere donor is er één.

Vaak wordt het idee genoemd om mensen automatisch donor te maken, tenzij ze daar bezwaar tegen maken. Maar er is nooit bewezen dat dat meer organen oplevert. Wij vinden het te ver gaan om zon inbreuk op de persoonlijke vrijheid te maken, als niet bewezen is dat het werkt. Daarom zien wij meer in andere oplossingen.

Gezondheid - Medisch-etisch - Stamcelonderzoek
Stamcelonderzoek biedt hoop voor mensen met een ongeneeslijke of onbehandelbare ziekte. De medische wetenschap staat voor een aantal doorbraken op dat gebied. Wij vinden dat zulke belangrijke stappen gemaakt moeten kunnen worden. We willen stamcelonderzoek dus niet blokkeren.

Gezondheid - Zorg
Iedereen verdient goede zorg. Jong of oud, rijk of arm, gezond of ziek. In Nederland betalen gezonde mensen mee voor mensen die ziek zijn. Omdat we het belangrijk vinden om naar elkaar om te zien. En omdat je zelf ook ineens ziek kunt worden.

De VVD wil dat iedere Nederlander kan rekenen op de zorg die hij of zij nodig heeft. Nu en in de toekomst. Dat laatste lukt niet automatisch: doordat we steeds langer leven, maken we ook steeds meer gebruik van onze zorg. Dat kost dus ook steeds meer geld. Daarom nemen wij nu al noodzakelijke maatregelen. Op die manier zorgen we ervoor dat onze voortreffelijke zorg ook in de toekomst toegankelijk en betaalbaar blijft voor iedereen.

Gezondheid - Zorg - Huisarts
Wie zorg nodig heeft, gaat eerst naar de huisarts. Hij of zij is het eerste aanspreekpunt, laagdrempelig en dichtbij. Huisartsen verwijzen als het nodig is door naar specialistische zorg. Maar huisartsen kunnen samen met hun gespecialiseerde verpleegkundigen ook steeds vaker zelf zorg leveren in hun eigen praktijk. Bijvoorbeeld voor mensen met een chronische ziekte als astma of diabetes. Daar zijn wij enthousiast over. Hoe meer zorg huisartsen zelf kunnen leveren, des te minder mensen er naar het ziekenhuis hoeven.

Gezondheid - Zorg - Jeugdzorg
Als ouders en kinderen een probleem hebben, dan kunnen ze hulp zoeken bij jeugdzorg. Dat is voor veel mensen een forse stap. Daarom willen we dat het gezin niet steeds met verschillende gezichten te maken krijgt. Wij willen één hulpverlener, met wie de ouders en kinderen een vertrouwensband kunnen opbouwen. Een hulpverlener die samen met het gezin naar de beste oplossing zoekt. Doelgericht en betrokken, zonder onnodige rompslomp.

Een kind dat ooit problemen heeft gehad of veroorzaakt, is niet automatisch de rest van zijn leven een probleemgeval. Wij willen niet dat kinderen onnodig een etiket krijgen opgeplakt, of medicijnen blijven krijgen die ze helemaal niet nodig hebben. Als het probleem is opgelost, moet het kind met een schone lei verder kunnen.

Gezondheid - Zorg - Langdurig Zieken en Gehandicapten
Als je langdurig ziek of gehandicapt bent, wil je natuurlijk de allerbeste zorg krijgen. Gelukkig bieden we dat in Nederland. Maar je bent niet alleen ziek, je bent vooral ook mens. Een mens die zijn of haar eigen keuzes wil maken. Een mens die, ondanks de enorme tegenslag, een zo prettig mogelijk leven wil hebben. Daarom willen wij dat keuzevrijheid en kwaliteit van leven in zorginstellingen een nog grotere rol gaan spelen. Mensen moeten dus een instelling kunnen vinden die niet alleen de beste zorg biedt, maar waar zij zich ook prettig voelen. Wij vinden de juiste zorg voor mensen belangrijker dan het overeind houden van zorginstellingen.

Wij willen dat de keuzes van individuele mensen voorop staan. Daarom hebben wij het persoonsgebonden budget (pgb) vastgelegd in de wet. Daarom onderzoeken we of we het makkelijker kunnen maken voor mensen om zelf hun zorginstelling te kiezen. Daarom steunen wij initiatieven voor zorg op kleine schaal. Wij willen dat iedereen de zorg krijgt die bij hem of haar past. Juist als je dag in dag uit zware zorg nodig hebt, mag je daarop rekenen.

Gezondheid - Zorg - Mantelzorg
Veel Nederlanders zorgen voor hun naasten. Dat doen zij graag en met heel veel liefde. Wij vinden deze mantelzorg ontzettend waardevol voor onze samenleving. Het is iets om trots op te zijn.

Mantelzorgers hebben behoefte aan flexibiliteit en begrip van hun werkgever. Dat kunnen werkgever en werknemer zelf aan de orde stellen, bijvoorbeeld in een functioneringsgesprek. Veel bedrijven zijn het gesprek al aangegaan en de resultaten daarvan zijn positief. Wij vinden het daarom niet nodig om werkgevers via een wet te verplichten om tijd en ruimte vrij te maken voor mantelzorg.

Om te voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken, moeten gemeenten hun verantwoordelijkheid nemen. Zij overleggen met de mantelzorger wat hij of zij zelf kan doen en waar ondersteuning nodig is. Die ondersteuning wordt geregeld door de gemeente.

Gezondheid - Zorg - PGB
Zelf de keuzes in je eigen leven maken. We staan er niet altijd bij stil hoe fijn en hoe belangrijk dat is. Wij willen dat ook mensen die ziek of gehandicapt zijn zo veel mogelijk de regie over hun eigen leven houden. Het persoonsgebonden budget (pgb) kan voor hen het verschil maken tussen een echt leven, midden in de maatschappij, en een leven aan de zijlijn.

Met het pgb kun je bijvoorbeeld regelen dat de hulp al vroeg in de ochtend komt, zodat je gewoon naar je werk kunt. Vroeger was je afhankelijk geweest van de vaste tijden van de zorginstelling. Met het pgb lukt het misschien om je gehandicapte dochter veilig thuis te laten wonen. Terwijl zij vroeger naar een instelling ver van huis had gemoeten.

Mensen die zwaar getroffen zijn in het leven, kunnen er door het pgb zelf weer wat moois van maken. Die vrijheid is van het allergrootste belang. Daarom hebben wij het recht op het pgb vastgelegd in de wet.

Gezondheid - Zorgverzekering
We willen dat iedereen in Nederland toegang heeft tot de beste zorg. En we willen die zorg ook kunnen betalen. Wie gezond is, betaalt mee aan de zorg van mensen die ziek zijn. Dat hebben we geregeld met de zorgverzekering.

De VVD is trots op het Nederlandse systeem. Met het verplichte basispakket zorgen we ervoor dat iedere Nederlander de zorg krijgt die we noodzakelijk vinden. En met de vrijwillige extra pakketten kunnen mensen zelf kiezen voor welke zorg zij zich nog meer willen verzekeren.

Gezondheid - Zorgverzekering - Basispakket
In het basispakket zit de zorg waarvan we vinden dat die voor iedereen toegankelijk moet zijn. We vinden het belangrijk om voortdurend in de gaten te houden of het basispakket nog steeds de juiste zorg biedt. De ontwikkelingen in de medische wereld gaan namelijk heel erg snel. Nieuwe behandelingen die zich bewezen hebben, voegen we toe. Behandelingen die te weinig effect hebben, komen er niet in. Ons basispakket bestaat daardoor altijd uit behandelingen waarvan we zeker weten dat ze goed werken. Zo zorgen we dat iedere Nederlander kan rekenen op de zorg die hij of zij nodig heeft.

Gezondheid - Zorgverzekering - Concurrentie
Wij zijn blij met de concurrentie tussen zorgverzekeraars. Het prikkelt hen om de beste zorg te kopen voor de beste prijs. Bovendien geeft het Nederlanders de vrijheid om te kiezen. Ieder jaar kun je wisselen van zorgverzekeraar. Zo kun je zelf kwaliteit en prijzen vergelijken en eventueel een aanvullend pakket kiezen dat bij jou past.

Gezondheid - Zorgverzekering - Eigen Risico
Wij willen dat mensen zuinig en verstandig met zorg omgaan. Daarom bestaat het eigen risico. De eerste paar honderd euro die je aan zorg gebruikt, betaal je zelf. Alle kosten die je daarna maakt, zijn verzekerd. Hoe hoog ze ook zijn.

Wie verwacht weinig zorg te gebruiken, kan kiezen voor een hoger eigen risico (en in ruil daarvoor een lagere basispremie). Wij vinden het goed dat mensen zelf die keuze hebben. Het zorgt er bovendien voor dat mensen bewust nadenken over zorg en over de kosten van de zorg.

Gezondheid - Zorgverzekering - Zorgpremie
Met de zorgpremie betalen we voor de zorg in het basispakket. Die zorg is heel erg goed, dus het is logisch dat we daar een serieus bedrag voor betalen. Voor een dubbeltje op de eerste rang is bij zorg geen goed idee.

We willen wel voorkomen dat de zorgpremie extreem gaat stijgen. Als de kosten van de zorg in hetzelfde tempo blijven stijgen, is een gemiddeld gezin in 2040 namelijk bijna de helft van het inkomen kwijt aan zorg. Het risico bestaat dat we dat niet meer willen betalen voor de zorg van anderen. Dat zou het einde betekenen van ons mooie, solidaire systeem. Zo ver willen we het niet laten komen. Daarom hebben we de afgelopen jaren maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de zorg voor iedereen beschikbaar en betaalbaar blijft.

VERKEER
We verplaatsen ons allemaal voortdurend. Om naar ons werk te gaan, om boodschappen te doen en om familie en vrienden op te zoeken. Dan is stilstaan heel vervelend. Daarom pakken we files aan door wegen te verbreden en nieuwe wegen aan te leggen. Daarom verhogen we ook de maximumsnelheid naar 130 kilometer per uur, overal waar dat veilig kan.

Mensen mogen zelf kiezen of ze met de auto, trein of bus gaan. Daar moet de overheid zich niet mee bemoeien. Er gaat nu te veel belastinggeld naar het openbaar vervoer, terwijl er veel meer automobilisten zijn dan treinreizigers. Die automobilisten betalen ook nog eens veel meer belasting. Dat kan en moet anders. Wij willen die verhouding rechtzetten door meer geld in wegen te steken en minder in spoor. Wie kiest voor de auto, verdient het niet om daarvoor bestraft te worden.

We willen mensen niet lastigvallen met bizarre belastingen, onduidelijke verkeersborden en onbegrijpelijke regels voor de OV-chipkaart. Als je in de auto of trein stapt, moet je zonder ingewikkeld gedoe van A naar B kunnen reizen.

Verkeer - (Lucht)havens
Onze havens en vliegvelden zorgen zelf voor banen en lokken bovendien bedrijven met nog meer banen naar Nederland. Ze verdienen daarom de ruimte om te groeien. Vooral Schiphol en de Rotterdamse haven zijn cruciaal voor onze economie. Zij vormen de toegangspoort naar West-Europa. Voor een exportland als Nederland is dat goud waard.

Verkeer - (Lucht)havens - Binnenvaart
De binnenvaart kan helpen om de drukte op de weg te verminderen. Veel goederen kunnen uitstekend over water worden vervoerd. Dat scheelt in het aantal vrachtwagens op de weg. Daarom willen wij dat de overheid zorgt dat er voldoende ligplaatsen zijn en dat de bediening van sluizen op orde is.

Verkeer - (Lucht)havens - Luchtvaart
De Nederlandse luchtvaart zorgt voor honderdduizenden banen, vooral op Schiphol. Voor de ontwikkeling van Schiphol is KLM van groot belang. We willen mogelijk oneerlijke concurrentie van vliegtuigmaatschappijen uit de Golfstaten aanpakken. Dat kan door als Europese Unie één vuist te maken.

De groei van Schiphol mag niet betekenen dat de omgeving verder op slot gaat. Woningbouw en de ontwikkeling van bedrijven in de omgeving moet mogelijk blijven. We willen dat de luchthavens in Eindhoven en Lelystad kunnen uitbreiden om een deel van de extra reizigers op te vangen.

Verkeer - Auto
De auto is in Nederland veel te lang als melkkoe gebruikt. Via accijnzen en belastingen zijn het de automobilisten die vele andere potjes van de overheid spekken. Wij willen dat daar een einde aan komt. We hebben autos nu eenmaal nodig om op onze bestemming te komen. Ook voor onze welvaart is het essentieel dat we allemaal door kunnen rijden en dat we gemakkelijk op ons werk kunnen komen. Vanaf 2017 worden de autobelastingen daarom effectiever en eerlijker.

Verkeer - Auto - Kilometerheffing
Wij waren, zijn en blijven tegen de kilometerheffing. Uit onderzoek blijkt dat het helemaal niet werkt. Het is bovendien niet eerlijk. Kilometerheffing jaagt mensen die gewoon naar hun werk, huis of familie willen rijden alleen maar op kosten.

Verkeer - Auto - Maximumsnelheid
We willen dat je op iedere weg zo hard kunt rijden als veilig en mogelijk is. Wij willen dat mensen op veel meer wegen 130 mogen rijden. Dat rijdt een stuk prettiger en zorgt ervoor dat het verkeer beter doorstroomt. Ook s nachts kan de maximumsnelheid vaker naar 130. Autos worden steeds stiller, dus de geluidsoverlast neemt af.

Snelheidscontroles zijn er voor de verkeersveiligheid. Niet om de schatkist te spekken of milieudoelstellingen te halen.

Verkeer - Auto - Verkeersveiligheid
Veiligheid staat voorop, ook in het verkeer. Verkeershufters pakken wij daarom keihard aan. Wie met drank of drugs achter het stuur kruipt, moet keihard worden aangepakt. Wij accepteren niet dat slachtoffers en nabestaanden levenslang krijgen, terwijl de dader fluitend de rechtszaal uitloopt.

Tegelijkertijd vinden wij dat minder ernstige fouten ook minder zwaar bestraft moeten worden. Een paar kilometer te hard rijden is iets anders dan bellend over de vluchtstrook scheuren om anderen rechts in te halen. En wij vind

_________________
I have come to the conclusion that politics are too serious a matter to be left to politicians.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Vr Jul 29, 2016 18:25 Plaats reactie Reageer met quote
Royy
   
 


Prima standpunten! Bovendien een partij met hele fijne en gezellige mensen Very Happy

_________________
Houdt koers!
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Vr Jul 29, 2016 18:48 Plaats reactie Reageer met quote
Guus
   
 


....maar die maling hebben aan de onfortuinlijken en zwakkeren in onze samenleving. Razz

_________________
Waar gesjoemeld kan worden zal dat ook zeker gebeuren.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Vr Jul 29, 2016 18:58 Plaats reactie Reageer met quote
Royy
   
 


Juist niet. De VVD is de partij van de arbeid, Guus. De beste weg uit armoede is werk.

_________________
Houdt koers!
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Vr Jul 29, 2016 19:09 Plaats reactie Reageer met quote
Gerard R.
   
 


Als er wordt verdiend wat nodig is tenminste.
En niet de een alles en de ander niets enzo.

_________________
Primair geluk komt met een pakketje: tevredenheid met je leven, geduld, compassie en 't ontbreken van angst. Kost wat moeite...
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Vr Jul 29, 2016 19:10 Plaats reactie Reageer met quote
Boosoog
   
 


En als beloning voor hun inspanningen krijgen ze allemaal 1000 van Rutte. Very Happy
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Vr Jul 29, 2016 19:11 Plaats reactie Reageer met quote
Guus
   
 


Nee hoor, de beste weg uit armoede is nooit armoede meegemaakt te hebben in een welgestelde familie met goede contacten.
Van hard werken alleen word je niet rijk. Dat is een oudbakken verhaal uit de VS waar dat ooit mogelijk was.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Armoedeval

_________________
Waar gesjoemeld kan worden zal dat ook zeker gebeuren.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Vr Jul 29, 2016 19:45 Plaats reactie Reageer met quote
Jip
   
 


Eens met Guus. Van hard werken wordt de gemiddelde mens niet rijk. Met de juiste contacten en een geslepen zakeninstinct wel. Dat was vroeger al zo en is nu nog steeds het geval.
Neem de moderne wetenschap. Wetenschappers van nu dienen niet meer de wetenschap, ze dienen nu de multinationals die er op hun beurt slapend rijk mee worden. Deze wetenschappers krijgen goed betaald, beter dan een gemiddeld universiteit of hogeschool loontje, maar het is een schijntje vergeleken met wat de grote bazen aan 'salaris' in hun loonzakje vinden.

Wat ik ook mis bij de standpunten van de VVD is: wat doen we met mensen die besluiten een kind te nemen en dat een van ouders stopt met werken om zelf voor het kind te kunnen zorgen?
Krijgen die ook een compensatie of vallen die weer tussen de wal en het schip?
Of de meer tragische gevallen van echtscheiding en overlijden. Ouder komt er plots alleen voor te staan.
Hoe denkt de VVD dat op te lossen?

_________________
De beste stuurlui raken kant noch wal.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Vr Jul 29, 2016 19:53 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 


Royy schreef:
Prima standpunten! Bovendien een partij met hele fijne en gezellige mensen Very Happy


Maar wat waren deze standpunten van voor 12 september waard op 13 september? En wat gaan de volgende verkiezingsbeloften worden? En wat zullen deze dan waard zijn? Ik vind het nogal ongeloofwaardig om als de grootste regeringspartij nu beleid te voeren wat haaks staat op hun volgende verkiezingsbeloften. Het doet me een beetje denken aan een belastingverhoging die de VVD doorvoerde waarbij de VVD zei toen als regeringspartij voor te zijn en in verkiezingstijd tegen. Het laat zich raden dat na de verkiezingen die belofte inzake die belastingverhoging teniet te gaan doen slechts verkiezingsretoriek was.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Vr Jul 29, 2016 20:07 Plaats reactie Reageer met quote
Jip
   
 


Heel simpel: Geen, ik herhaal, GEEN VVD stemmen.

_________________
De beste stuurlui raken kant noch wal.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Vr Jul 29, 2016 20:28 Plaats reactie Reageer met quote
10 miljoenste
   
 


Prachtig verhullende woorden eufemistisch vetaald, op niveau STER voor een breed publiek. geschreven door geselecteerde tekstschrijvers die ook beweren dat op maandag huisvrouwen het gelukkigst zijn achter een Miele wasmachine omdat OMO witter wast dan die vieze vodden van de buren.
De fijnste en veiligste dagen beleven met Kotex tampons in hun stinkende lekkende putten.

Mensen moeten hun pensioen ook op een later moment kunnen aankopen. Daarnaast willen wij dat zij de kans krijgen om hun pensioenvermogen na de pensioendatum te beleggen. Op die manier hebben ze kans op een hoger pensioen. Ook worden mensen zo minder afhankelijk van de rentestand op het moment dat ze hun pensioen kopen.

Vertaald : premie betalen tot je sterft, de nabestaanden uitleggen dat een Italiaans/Grieks bedrijf waar het levende lijk in had belegd, failliet is, en weer een doorstartte, maar de pensioenpot pleite.
De bewindvoerder zijn medeleven betuigend voor het lijk dat zijn hele leven voor noppes werkte en spaarde voor de nooit werkende VVD trekpaarden managers Embarassed


Laatst aangepast door 10 miljoenste op Vr Jul 29, 2016 20:40, in totaal 1 keer bewerkt
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Vr Jul 29, 2016 20:36 Plaats reactie Reageer met quote
Jip
   
 


Goed gezien, tientje. Wervende teksten met geen enkel ander doel dan zieltjes te winnen.
Zodat Mark ons nog eens met zijn tandpasta-glimlach kan uitlachen.
Waarom is die zakkewasser geen modeontwerper geworden. Dan had hij vast veel meer succes en sympathie gekregen dan nu het geval is.
Want dan kun je zelf de mode bepalen. Volkomen risicoloos.

_________________
De beste stuurlui raken kant noch wal.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Vr Jul 29, 2016 20:57 Plaats reactie Reageer met quote
Jip
   
 


Mark Rutte:

https://www.youtube.com/watch?v=EtxPMvafqbE

Marti Webb - Take that look off your face

_________________
De beste stuurlui raken kant noch wal.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Vr Jul 29, 2016 21:57 Plaats reactie Reageer met quote
torentje
   
 


Een zwak punt is toch de kijk van de VVD op werk. Men moet werken om erbij te horen, maar de VVD vergeet steeds dat er jaloerse mensen zijn, die er voor zorgen dat mensen die werken stress op het werk krijgen. Dat zou de VVD weleens mogen aanpakken.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Vr Jul 29, 2016 22:11 Plaats reactie Reageer met quote
Jip
   
 


Fout. Dat is geen taak van de VVD.
Dat is de taak van de personeelschef aldaar.

_________________
De beste stuurlui raken kant noch wal.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Vr Jul 29, 2016 22:28 Plaats reactie Reageer met quote
Boosoog
   
 


Jip schreef:

Wat ik ook mis bij de standpunten van de VVD is: wat doen we met mensen die besluiten een kind te nemen en dat een van ouders stopt met werken om zelf voor het kind te kunnen zorgen?
Krijgen die ook een compensatie of vallen die weer tussen de wal en het schip?


Ik denk dat een vrijwillige keuze om kinderen te nemen en te stoppen met werken tot het eigen risico behoren.
Ben van menig dat kinderbijslag moet worden afgeschaft: dat is niet leuk voor de Nederlandse gezinnetjes maar kan een eerste stap zijn
om het extreme fokgedag onder andere groepen te ontmoedigen.

.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Vr Jul 29, 2016 22:58 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 


Royy schreef:
Prima standpunten! Bovendien een partij met hele fijne en gezellige mensen Very Happy


Halbe Zijlstra heeft zich een plekje in de politiek correcte comfort zone ingelikt door zich achter Gillerie Clinton te scharen. Dus voor het establishment en tegen het volk. Als je met Amerika begaan bent, dan hoor je voor het volk en tegen het establishment te kiezen. Aan welke kant sta jij?

Ik volg de presidentsverkiezingen op de voet en heb me geschaard achter het volk. En derhalve het volkscredo "Liberate this land of the Liberals!" Mee eens of niet?
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Za Jul 30, 2016 6:55 Plaats reactie Reageer met quote
torentje
   
 


@ Jip,
Iedere politieke partij die wil dat mensen werken, dient er ook voor te zorgen dat iedereen die wil werken, ook werken kan zonder stress. Je bent als politieke partij ongeloofwaardig als je dat niet regelt. Maar politieke partijen schuiven die taak dan toch liever af. En veel mensen nemen daar genoegen mee. Triest.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Za Jul 30, 2016 7:17 Plaats reactie Reageer met quote
Jip
   
 


Hm. Zit wel wat in Torentje.
Ik ga eens uitzoeken of de politieke partijen het ook kunnen regelen dat mensen die op de fiets naar het werk gaan, dat nooit meer in de stromende regen hoeven te doen.
Want daar hebben die hardwerkende fietsers gewoon recht op!!! Lekker droog op je werk komen!!!!!!!

Rolling Eyes

_________________
De beste stuurlui raken kant noch wal.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Za Jul 30, 2016 8:29 Plaats reactie Reageer met quote
torentje
   
 


@ Jip,
Ja hoor, trek het maar in het absurde. Doet het altijd goed op feestjes.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Za Jul 30, 2016 8:36 Plaats reactie Reageer met quote
Blens
   
 


Ja van die duizend piek van Rutte kun je een aardig feestje bouwen. Cool

_________________
Laatst bijgewerkt door Blensk op di 22 jan 1963, 22:00, in het totaal 1 keer bewerkt
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Za Jul 30, 2016 8:51 Plaats reactie Reageer met quote
Royy
   
 


Loetje schreef:


Halbe Zijlstra heeft zich een plekje in de politiek correcte comfort zone ingelikt door zich achter Gillerie Clinton te scharen. Dus voor het establishment en tegen het volk. Als je met Amerika begaan bent, dan hoor je voor het volk en tegen het establishment te kiezen. Aan welke kant sta jij?


Kijk dit is er weer zo eentje, "het volk", behoren die Clinton-stemmers niet tot "het volk" dan?

Aan welke kant sta ik? Ik zou Clinton stemmen als ik zou moeten stemmen. Niet zozeer uit overtuiging, maar omdat er geen beter alternatief is.

Quote:
Ik volg de presidentsverkiezingen op de voet en heb me geschaard achter het volk. En derhalve het volkscredo "Liberate this land of the Liberals!" Mee eens of niet?


Nee natuurlijk niet.

_________________
Houdt koers!
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Za Jul 30, 2016 8:54 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 


Ik weet niet of je het door hebt, maar Clinton is links en anti-Amerikaans. Ze is de Amerikaanse evenknie van de "Weg met ons!"-predikende culturele zelfhaatpredikanten. En ze is vals.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Za Jul 30, 2016 9:06 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 


Royy schreef:
Bovendien een partij met hele fijne en gezellige mensen Very Happy


Vond je Hans Dijkstal gezellig? Wil de VVD nog enige geloofwaardigheid willen herwinnen, dan zou een postuum royement Hans Dijkstal op z'n plaats zijn.


  Terugblik Hans Dijkstal

  Hans Dijkstal was vooral extreemlinks.

  Tijdens de hetze tegen Fortuyn riep Dijkstal 9 februari 2002 op de partijbijeenkomst : 'Ik ben ongelooflijk geschrokken van de woorden van Fortuyn. Het lijkt op een combinatie van Janmaat en Dewinter die zich keert tegen het verbod op discriminatie.' Daarmee bewees hij niet alleen geen moeite te hebben met het demoniseren van Fortuyn maar ook dat van Janmaat en Dewinter.

  Dijkstal had ook geen moeite met links extremistische clubjes zoals de internationaal Socialisten zo was Dijkstal een van initiatiefnemers van Eén land, één samenleving. Dat is een initiatief van oud-politici, waar ook Jos van Kemenade, Anja Meulenbelt en extremist Mohamed Rabbae in vertegenwoordigd zaten die zich zorgen maken over de zogenaamde gepolariseerde verhoudingen tussen de verschillende bevolkingsgroepen samen met Nederland Bekent Kleur hielden zij een debat op 13 maart 2008 in Rotterdam Wat is het antwoord op Geert Wilders? Naast Dijkstal nemen Peyman Jafari (Internationale Socialisten) Groenlinks kamerlid Tofik Dibi, Brahim en Bourzik deel. Op zaterdag 22 maart 2008 hielt de links extremische 'Nederland bekent kleur' en de 'Internationaal Socialisten' dezelfde clubjes die hetze voerde tegen Pim Fortuyn een demonstratie tegen Geert Wilders dat uitliep op een fiasco waarbij slechts een handvol mensen kwam opdagen onder hen Hans Dijkstal naast bekende links-extremist Rene Danen een van de aanklagers in de politieke rechtzaak tegen Geert Wilders. Dijkstal riep hier naast Aissa ZanZan, de vice-voorzitter van de Unie van Amsterdamse Moskeeën bang te zijn dat Nederland op een 'hellend vlak' is gekomen. 'Er is sprake van toegenomen discriminatie en vreemdelingenhaat. Als we niet oppassen eindigt dat rampzalig.' Hij noemde de realistische ideeën van Geert Wilders verwerpelijk. Het feit dat Dijkstal zich uitgerekend met links extremistische clubjes inliet die felle hetze voerden tegen Fortuyn zegt veel over de houding van Dijkstal in de liquidatie op Fortuyn die hiermee een zeer bittere bijsmaak geeft. Overigens zou Dijkstal na de dood van Fortuyn nog menigmaal natrappen in interviews omdat hij niet wilde erkennen dat de nieuwe politiek het antwoord was op zijn oude politiek.

  Dijkstal behoorde tot de elite die de islamisering van Nederland geen enkel probleem vonden, bij Doekle Terpstra en zijn club 'benoemen en bouwen' riep Dijkstal in 2008: "We moeten niet zeuren als er weer een moskee bijkomt. Er zijn toch ook kerken? Als je moskeeën verbiedt tast je de grondwet aan." Daarmee zei hij letterlijk, onder het mom van de grondwet is de islamisering van Nederland geen probleem, datzelfde hoorden we ook Piet Hein Donner van het CDA al eerder zeggen.

  Dijkstal terroriseerde de VVD met zijn linkse mening toen o.a. Henk Kamp een strenger immigratiebeleid voor wilde stellen was hij 'Dijkstal' het die Henk kamp de mond snoerde binnen de partij. Zo wilde Henk Kamp een DNA test voor huwelijksimmigranten en trok Kamp fel van leer dat het afgelopen moest zijn met de opdringerigheid van de islam wat bij Dijkstal flink in het verkeerde keelgat schoot.

  In 2004 zat Dijkstal samen met Paul Rosenmöller 'die voor een ééndaagse werkweek een jaarsalaris van 70.000 euro toucheerde' en de junta-dochter (de Nederlander bestaat niet) Maxima in de commissie-PaVEM, zogenaamd bedoeld voor de integratie van allochtone vrouwen, maar in werkelijkheid vooral een commissie die multiculturalisme predikte

  In juli 2007 stelt een commissie onder Dijkstal voor om de minister salarissen te verhogen met 30% dit word echter afgewezen door voormalig minister Guusje ter Horst.

  Hier een lijst met de paarse snabels van Dijkstal

  Hans Dijkstal

  Lid bestuur Toneelgroep De Appel te s-Gravenhage
  Lid bestuur Stichting Additie
  Voorzitter Casema Cultuur Fonds, vanaf mei 2003
  Voorzitter Begeleidingscommissie BIBOB (Bureau bevordering integriteitsbeoordelingen), vanaf 1 mei 2003
  Voorzitter College van Toezicht collectieve beheersorganisties auteurs- en naburige rechten, vanaf 15 juli 2003
  Vicevoorzitter Taskforce Handicap en Samenleving, vanaf juni 2004
  Voorzitter Raad van Toezicht natuurhistorisch museum Naturalis te Leiden, vanaf maart 2004
  Voorzitter Raad van Toezicht Luchtverkeersleiding Nederland, vanaf mei 2004
  Voorzitter Raad van Advies Verbond van Beveiliging Organisaties
  Lid Advies- en Arbitragecommissie Rijksdienst
  Lid Visitatiecommissie Handvestgroep Publiek verantwoorden
  Lid Raad van Advies Nederlands Verbond Toelevering Bouw
  Voorzitter Raad van Commissarissen N.V. Haute Finance
  Voorzitter Raad van Advies Buurt Management Nederland
  Voorzitter bestuur Het Expertise Centrum
  Supervisor Leergang Internationale Politie Oriëntatie
  Adviseur Twijnstra Gudde
  Lid bestuur Stichting voor Oecomenische Politiek
  Voorzitter Stichting Instandhouding Nieuwspoort
  Lid bestuur Stichting Hermitage aan de Amstel
  Lid curatorium Stichting Nationaal Monument Kamp Vught
  Voorzitter Stichting Atlantic and Pacific Exchange
  Voorzitter Commissie van Toezicht Stichting Stadion Ontwikkeling
  Lid Raad van Toezicht Stop Aids Now
  Lid Raad van Advies Nederlandse Vereniging van Dierentuinen
  Lid klankbordgroep Inzicht, FORUM
  Lid bestuur Jazz Edison Eindhoven
  Voorzitter jury Overheidsmanager van het jaar
  Lid Raad van Advies Stichting Actief Burgerschap
  Ambassadeur Forum voor Democratische Ontwikkeling
  Lid Strategisch Advies College Veneca (Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties)
  Lid Raad van Commissarissen Haag Wonen
  Voorzitter adviescommissie beloning en rechtspositie politieke ambtsdragers, vanaf 1 maart 2005
  Voorzitter Commissie Integriteit Publieke Omroep, vanaf 1 januari 2006
  Voorzitter Raad van Toezicht Stichting Rijnlands Lyceum, vanaf 1 februari 2007
  Lid Raad van Commissarissen Haute Equipe, vanaf 2007
  Extern adviseur BING (Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten), vanaf september 2008
  Lid Taskforce Krimp, vanaf juni 2009 (samen met J. Mans)
  Saxofonist op tuinfeestjes
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Za Jul 30, 2016 9:20 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 


Blensk schreef:
Ja van die duizend piek van Rutte kun je een aardig feestje bouwen. Cool


Die beloofde 1.000 belastingverlaging per werkende is al in veelvouden vervluchtigd in het niets. O.a. naar Griekenland waarvan wij ons uitgeleende geld nooit meer terug zullen zien. Dat geld kan rentedragend aan onze staatsschuld worden toegevoegd.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
De standpunten van: VVD
  Weerwoord forum index » Politieke Partijen en Politici
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 1 van 32  
Ga naar pagina 1, 2, 3 ... 30, 31, 32  Volgende
  
  
 Plaats nieuw bericht  Plaats reactie  Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.