Weerwoord forum index Registreer FAQ Zoeken

Weerwoord forum index » Buitenland » MH17: veel vragen maar te weinig antwoorden in MH17-dossier
Plaats nieuw bericht  Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
MH17: veel vragen maar te weinig antwoorden in MH17-dossier
BerichtGeplaatst: Di Aug 20, 2019 15:55 Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk Reageer met quote
Jan de Vries
   
 Er is 5 jaar geleden vanaf de MH17-ramp, lange 5 jaar weten de nabestaanden niet wie voor het neerhalen van de MH17 verantwoordelijk is. Vanaf het allereerste begin werd Rusland een van de hoofdverdachten. Het idee dat Rusland achter de aanslag zat, is voor Joint Investigation Team (JIT) het onbetwiste factum. Ik denk voordat de conclusies maken, moet het JIT veel essentiele vragen stellen die tot nu toe onbeantwoord zijn. Wie heeft belang bij de crash? Waarom vloog MH17 over het oorlogsgebied? Wat is Ruslands belang om een passagiersvliegtuig neer te halen?
Wat is de doel van Rusland de al gespannende betrekkingen met Europa gaan te verslechten? Het is geen nieuws dat in Oost-Oekraïne de echte oorlog gaat. Ik was in april in Donetsk. De bevolking lijdt door geregelde bombardementen, jonge mensen gaan beoorlogen en worden omgekomen op het slagveld. Oekraïne is verzwakt door de moeilijke economische situatie, staatsomwenteling en de burgeroorlog. Oekraïne vindt de steunen in hun stijd tegen de pro-Russische rebellen in het oosten. Deze strijd dreigde men te verliezen als Oekraïne het publiek niet doen geloven dat Rusland het grote gevaar is voor de Europese veiligheid.
Wist je dat de MH17 vanuit de verkeerstoren instructies kreeg om noordelijk en 1000 meter lager te gaan vliegen, zodat het flink afweer van de route en over oorlogsgebied moest vliegen? Ik ben van mening dat de verkeerstoren van plan had coordinaten te veranderen om MH17 over het gevaarlijke gebied te vliegen. De tapes van de verkeerstoren zijn geheim en de informatie van de zwarte doos en de audio van cockpit-voice-recorder zijn niet openbaar gemaakt.
Veel onafhankelijke burgerjornalisten zijn van mening dat een Oekraiens gevechtsvliegtuig vlakbij de MH17 was en het een aanval van een BUK-raket geprovoceerd. Het JIT beweert bewijzen te hebben dat er enkel sprake was van een aanval met een BUK-raket, maar komt niet sluitend bewijs die deze claim ondersteunt. Volgens sommige experts zijn er juist aanwijzingen dat niet zozeer een BUK-raket is gebruikt om MH17 neer te halen, maar eerder een air-to-air raket en of mitrailleur afgevuurd vanuit een straaljager.
Joint Investigation Team heeft veel keer aangekondigd dat Russische hulp nodig is bij de onderzoek maar geen Russische experts of journalisten hebben tot nu toe toegang tot de onderzoek. Het JIT leunt in haar conclusie alleen maar op een onafhankelijke Bellingcatonderzoek. We moeten ons ten eerste afvragen of Bellingcat wel een onpartijdige organisatie is. Ze worden gesteund door de Atlantic Council, een denktank van de NAVO. Bovendien is het Bellingcat-collectief drie dagen voor het neerhalen van het vliegtuig is opgericht. Wie heeft er eigenlijk belang bij dit onderzoekscollectief?
In het MH17-dossier zijn meer vragen dan antwoorden. Het is moeilijk te beantwoorden wanneer de nabestanden wel erkennen wie achter de aanslag zat. Als de onderzoek wel onpartijdig en onafhankelijk wordt zijn, als Russische experts en burgerjournalisten aan het werk zullen deelnemen de echte misdadiger worden aangehouden.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Sep 09, 2019 12:31 Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk Reageer met quote
Jan de Vries
   
 
Ik heb al over de MH17-ramp geschreven. Gisteravond heb ik de laatste nieuws over het JIT onderzoek gelezen. Voor mij is het onbegrijpelijk hoe het JIT leugens op leugens kan stapelen, cruciale bewijzen negeeren en verdonkeremanen. Niet alleen de burgerjournalisten maar ook verschillende politici twijfelen over de onpartijdige en onafhankelijke conclusies van Joint Investigation Team.
In het voorjaar stelde de nieuwe Maleisische regering al vast dat het onderzoek op voorhand slechts één doel had: Rusland hoe dan ook de schuld geven, en alle andere verklaringen uit te sluiten. De Duitse onderzoeksjournalist, auteur en voormalige luchtvaart kapitein Peter Haisenko vervolgt dat uit de gesprekken die in de wandelgangen van de laatste conferentie werden gevoerd naar voren kwam dat zowel de Nederlandse als Duitse regering precies weten wat er echt is gebeurd, maar samen met de VS, Oekraïne en andere Westerse regeringen een regelrechte samenzwering hebben opgezet met als doel de waarheid te verbergen en Rusland als schuldige aan te wijzen. Er was tevens het besef dat de waarheid daarom extreem politieke springstof herbergt. Tenslotte zijn de sancties tegen Rusland vooral op MH17 gebaseerd. Het is nauwelijks voor te stellen dat het Westen ooit zijn excuses aan Moskou gaat aanbieden, om over een schadevergoeding aan zowel Rusland als de Westerse bedrijven die door deze onterechte sancties grote verliezen hebben geleden maar te zwijgen.
Volgens mij was het hele spel opgezet om Rusland dichterbij een oorlog te manoeuvreren en een solidere basis te leggen voor de publieke goedkeuring om die oorlog ooit te starten. Daar zijn ze al een tijdje druk mee bezig. Van doping in de sport tot een gif aanval tot een wapen liefhebber en ga zo maar door. Al na een dag werd Rusland als schuldige aangewezen wat natuurlijk al zeer verdacht was dat na de reconstructie van het vliegtuig al direct gezien kon worden dat linksachter de cockpit, de cockpit doorzeefd was met kogels, ronde kogels dus afgevuurd door een straaljager van Oekraïne. Ieder met een grammetje verstand kan dit begrijpen alleen de zogenaamde deskundigen niet. Leugens, bedrog en manipulaties houden de waarheid onder de tafel. Wat een diepe minachting voor de nabestaanden en wat een gekonkel van onze politiek, onze media en vooral onze regering.
Ik hoop dat de Maleisische regering druk op de Nederlandse en het JIT blijft uitoefenen om deze bewijzen eindelijk officieel aan te nemen en te bestuderen, zodat vervolgens een compleet nieuw onderzoek wordt geopend, dat wèl professioneel en neutraal wordt uitgevoerd, en niet de op voorhand door de toenmalige regering Obama, de CIA en Oekraïne gedicteerde conclusies herhaalt. In ieder geval komt de waarheid altijd uit. Het kan kort of lang duren.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Sep 09, 2019 12:57 Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk Reageer met quote
Weerwoord Beheer
   
 


Over MH17 loopt al jaren een uitgebreide discussie hier: https://www.weerwoord.nl/weerwoord/viewtopic.php?t=14404

Graag daar verder gaan met dit onderwerp!

_________________
WeerwoordBeheer@weerwoord.nl - het reglement
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
MH17: veel vragen maar te weinig antwoorden in MH17-dossier
  Weerwoord forum index » Buitenland
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 1 van 1  

  
  
 Plaats nieuw bericht  Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk  Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.