Weerwoord forum index Registreer FAQ Zoeken

Weerwoord forum index » Onderwijs en Gezondheidszorg » Oplichten studiefinanciering is kinderlijk eenvoudig
Plaats nieuw bericht  Plaats reactie Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
Oplichten studiefinanciering is kinderlijk eenvoudig
BerichtGeplaatst: Ma Feb 25, 2002 20:06 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekend
Gast
   
 


Oplichten studiefinanciering is kinderlijk eenvoudig

ROTTERDAM - Kinderlijk eenvoudig hebben vier vrouwen de afgelopen jaren de Informatie Beheergroep (IBG) in Groningen opgelicht voor duizenden euro's. Het viertal bouwde in korte tijd een geheel netwerk op van personen die met vervalste aanvraagformulieren studiefinanciering onvingen zonder dat ze studeerden. Voor de rechtbank in Rotterdam eiste justitie maandag gevangenisstraffen van achttien en vijftien maanden tegen twee van de vier vrouwen.

Een schrijnend voorbeeld van hoe makkelijk sommige mensen denken over het tillen van de overheid, zo vatte de rechtbank de zaak op. Rechtbankpresident Van Klaveren zei maandag geen beter voorbeeld te kunnen bedenken. De 34-jarige verdachte M. N.(Narcisio) ontving een uitkering, verdiende geld met het vervalsen van studiefinacieringsformulieren, had inkomsten uit een illegale loterij, heelde gestolen goederen, ontving alimentatie en kreeg geld uit de verkoop van auto's.

Tijdens de rechtszitting maandag tegen N. en haar 27-jarige medeverdachte V.H.(Henriquez) werd snel duidelijk hoe eenvoudig het is onterecht studiefinanciering te ontvangen. Een aanvraagformulier, een groep spookstudenten en een gestolen stempel zijn voldoende om de gemeenschap een hoop euro's afhandig te maken. Het groepje waar verdachte N., en haar 38-jarige zus de "touwtjes in handen hadden" wist in totaal 170 spookstudenten bij de IBG-groep aan te melden. Volgens eigen verklaringen leverde hen dat tussen de 50 en 150 euro per formulier op.

Een van de verdachte vrouwen werkte op de postkamer van het Albeda college in Rotterdam, de school waarvan de naam werd gebruikt op de aanvraagformulieren. Zij was degene die de stempel "leende" voor de frauduleuze praktijken. De andere vrouwen hielpen de nepstudenten (allen afkomstig van de Antillen) met het invullen van de formulieren.

In de afgelopen maanden hebben de verschillende spookstudenten zich al moeten verantwoorden voor het onterecht ontvangen van studiefinanciering. Volgens justitie zal het niet blijven bij het oprollen van deze groep fraudeurs en schijnstudenten. Er zijn meer groepen actief in Rotterdam, zegt justitie. Waar de activiteiten van deze groep vrouwen zich nog tot een kleine kring beperkten en de vrouwen niet actief op zoek gingen naar spookstudenten, ronselen de andere groepen fraudeurs volgens justitie wel zeer actief mensen.

nieuws.nu
Oplichten studiefinanciering is kinderlijk eenvoudig
BerichtGeplaatst: Ma Feb 25, 2002 20:31 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Zo 'eenvoudig' blijkt het dus uiteindelijk weer niet te zijn...

Men staat voor de rechter.


't Is nog nie gedaan hé...:D
Oplichten studiefinanciering is kinderlijk eenvoudig
BerichtGeplaatst: Ma Feb 25, 2002 22:24 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Dat snap ik niet, je moest toch een bepaald aantal stuidiepunten halen anders moest je toch alles terugbetalen?


Mijn toetsenboard is stuk (met name mijn spatiebalk) dus alles is onder voorbehoud van typfouten.
Oplichten studiefinanciering is kinderlijk eenvoudig
BerichtGeplaatst: Ma Feb 25, 2002 22:26 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Ze hadden dit in princiepe nog jaren vol kunnen houden maar op een gegeven moment word men hebberig en omdat het zo 'makkelijk' gaat word men overmoedig en word er een groter risico genomen.
Het gevolg is dat de praktijk zich gaat uitbreiden en daardoor een grotere kans maakt om te worden ontdekt, hetgeen geschiedde.

Typisch een voorbeeld dat hebzucht niet word beloont!groeten uit......Holland?
  Weerwoord forum index » Onderwijs en Gezondheidszorg
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 1 van 1  

  
  
 Plaats nieuw bericht  Plaats reactie  Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.