Weerwoord forum index Registreer FAQ Zoeken

Weerwoord forum index » Binnenland » Justitie; Vanitas, vanitatum et omnia vanitas.
Plaats nieuw bericht  Plaats reactie Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
Justitie; Vanitas, vanitatum et omnia vanitas.
BerichtGeplaatst: Di Nov 27, 2001 22:17 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekend
Gast
   
 


Justitie heeft, dat is bijna iedereen duidelijk behalve de heren Dijkstal en de minister een scheve schaats gereden met het met de mantel van liefde en begrip bedekken van de uiteindelijk tegen wil en dank toch boven water gekomen bouwfraude.
In het dossier Schilphol/NS en de kwestie Bos/Koop komt een zo onvoorstelbaar grote massa ambtelijke, politieke en drek boven drijven in een onfrisse combinatie met partikuliere bouwbedrijven, dat de deksel niet meer op de put kon worden gehouden.
Het kennelijk in paniek geraakte OM (ministerie van Justitie) onderneemt in een ultieme poging de zaken te sussen aktie doot tot een onvoorstelbaar goedkope schikking te komen met de (mede-)frauduleuze bouwbedrijven. Hoopte men misschien daarmee dit mogelijk diep in een verziekte overheid doorgedrongen virus een stille dood te laten sterven en de zo lastige kwestie buitent beeld te brengen?
Dan heeft men kennelijk deze keer buiten de waard gerekend. Ondanks het voortijdige vertrek van de heer Rob van Gijzel -hulde voor deze man met een rechte rug en het hart op de juiste plaats!- blijft de PvdA nu naar verwachting toch op het standpunt staan dat er tenminste een parlementaire enquete moet komen. Hoewel, je weet het maar nooit!
De VVD heeft bij monde van de heer Dijkstal al laten weten dat zijn minister niet mag worden weggestuurd. Of het er voor de VVD zoveel beter voor zal staan na afloop van de enquete valt nog te bezien. Met een eigen minister, verantwoordelijk voor het klungelachtige afwikkelen van deze hoogst onverkwikkelijke witte-boorden-criminaliteit, kan een partij niet zonder kleerscheuren wegkomen.
Het buiten de openbaarheid proberen om met handje-klap als heren onder elkaar een miljoenenfraude even te regelen, zou op zich al evenzeer tot een openbare strafzaak tegen de betrokkenen binnen het OM behoren te leiden als de fraude zelf.
Het ligt nogal voor de hand dat deze kwestie hoogop gespeeld gaat worden bij de verkiezingen volgend jaar. De twee grootste partijen die alles in het werk stellen om de onderste steen pas na de verkiezingen boven te halen zullen de dans echter nu niet meer kunnen ontlopen. Daar hebben zij intussen zelf al het nodige toe gedaan.
Dag VVD, dag Korthals.


Hoge verwachtingen, grote tegenvallers
Justitie; Vanitas, vanitatum et omnia vanitas.
BerichtGeplaatst: Di Nov 27, 2001 22:48 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Zie ook bij "Politieke Partijen".
  Weerwoord forum index » Binnenland
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 1 van 1  

  
  
 Plaats nieuw bericht  Plaats reactie  Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.