Weerwoord forum index Registreer FAQ Zoeken

Weerwoord forum index » Immigratie en Integratie » Asielzoekers in Nederland en EU (samengevoegd topic) Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3 ... 210, 211, 212
Plaats nieuw bericht  Plaats reactie Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
BerichtGeplaatst: Zo Jan 16, 2022 11:34 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 


Wat blijkt? Er is helemaal geen bevoegdheid om gemeenten de opvang van asieleisers door de strot heen te kunnen douwen.

Goed voor het herstel van het vertrouwen hè Rutte.

Broekers-Knol kon gemeenten helemaal niet verplichten asielzoekers op te vangen
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/artikel/5280060/gemeenten-verplichten-asielzoekers-opvangen-broekers-knol

_________________
Mijn -isme is realisme.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Zo Jan 16, 2022 11:39 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 


Wat ons wordt voorgewend: Ze zijn zo zielig en we zijn moreel verplicht ze te moeten helpen. En we hebben ze nodig. We hebben ze nodig.


My ass! We moeten hier gewoon helemaal geen asielimmigranten willen. Ze kosten ons alleen maar geld en we krijgen er alleen maar ellende voor terug. Nu dit weer:

Azc-bewoner (19) steelt van oud vrouwtje en jongen in rolstoel: ’Stuk voor stuk kwetsbare slachtoffers’
https://www.telegraaf.nl/nieuws/704151816/azc-bewoner-19-steelt-van-oud-vrouwtje-en-jongen-in-rolstoel-stuk-voor-stuk-kwetsbare-slachtoffers

_________________
Mijn -isme is realisme.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Zo Jan 16, 2022 13:19 Plaats reactie Reageer met quote
Tedje van Es
   
 


Het is net als het dierenasiel: je krijgt de probleemhond van een ander...

_________________
Religie maakt meer kapot dan je lief is.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Feb 01, 2022 12:56 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 


En ja hoor...Bewoner azc in Sweikhuizen verwondt twee medewerkers met hete olie

Twee medewerksters van een asielzoekerscentrum in Sweikhuizen (Limburg) zijn donderdag ernstig gewond geraakt doordat een bewoner hen toetakelde met hete olie. De vrouwen zijn naar een ziekenhuis gebracht, meldt de politie, die een onderzoek is gestart.

Waarom de bewoner de slachtoffers met olie verwondde, is nog niet duidelijk. Evenmin is bekend hoe de verdachte aan de olie kwam. Een traumahelikopter werd opgeroepen vanwege het incident. Volgens een politiewoordvoerder zijn de vrouwen vermoedelijk naar een brandwondencentrum in Aken gebracht, net over de grens.


Bron

_________________
Mijn -isme is realisme.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Feb 01, 2022 12:59 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 


Asielzoekerscentrum in Budel moet nú weg, vindt merendeel gemeenteraad

De gemeente Cranendonck is helemaal klaar met het azc in de gemeente. De maat is vol. Na zes steekpartijen in slechts drie maanden vindt een meerderheid van de gemeenteraad dat het centrum zo snel mogelijk weg moet. Het gebied rond het azc is donderdag tevens aangewezen als veiligheidsrisicogebied.

De gemeente kan niet zomaar afscheid nemen van het azc. Het contract tussen de gemeente en het azc loopt namelijk tot 1 juli 2024. En afspraak is afspraak. "Normaal gesproken heb je dat gewoon na te komen, maar dit is een uitzondering", vertelt Carry van Rooij. Zijn partij Echte Lokale Aandacht Nu (ELAN) is altijd al tegenstander van het azc in de Nassau-Dietz Kazerne.

"Kansloze asielzoekers zwerven door de dorpen, stelen uit winkels, vallen meisjes lastig en gebruiken veel alcohol en drugs", zegt hij. Daarmee doelt Van Rooij op zogeheten 'veiligelanders'. Bewoners die doen alsof ze uit een onveilig gebied komen, zoals Algerije, maar komen daar niet echt vandaan. Zij zijn dus geen echte asielzoekers en veroorzaken de meeste overlast.

Draagvlak

Inmiddels ziet hij ook bij andere partijen het draagvlak afnemen. Dit komt onder meer door een recente reeks steekpartijen in het azc. "Ik denk toch dat de verkiezingen hier ook wel invloed op hebben", zegt hij hierover. "Maar ik ben blij dat ook andere partijen het licht zien."

Een van de raadsleden die zijn mening over de opvang bijstelde, is Jordy Drieman. Hij is fractievoorzitter van de VVD in Cranendonck. "In 2021 hebben we als VVD ons vertrouwen opgezegd in het COA. De problemen worden steeds groter en er komt maar geen oplossing voor. Ondertussen stapelen de misdrijven zich op."

Paniekvoetbal

Maar dat er een meerderheid in de gemeenteraad zich tegen het AZC heeft gekeerd, betekent niet dat het draagvlak volledig is verdwenen. "Dat is paniekvoetbal", reageert Pro6-lijsttrekker Bart Kraaijvanger. "Ik heb geen oplossing klaar liggen, maar het is mij te voorbarig om meteen het hele centrum op te doeken."

Volgens Kraaijvanger is het een kleine groep asielzoekers die gewelddadig gedrag vertoont en zo bijdraagt aan het slechte imago. "Dat betekent dus niet dat je geen mensen meer op moet vangen, maar dat je moet voorkomen dat die daders verder hun gang kunnen gaan."

Wel zijn alle partijen er over eens dat er iets moet gebeuren aan de situatie rondom het azc. Het college van B en W heeft gezegd dat ze ermee aan de slag gaan en heeft juristen opdracht gegeven om het verzoek te onderzoeken.

Minder asielzoekers

Een van de scenario's die daarbij op tafel ligt, is het idee om een minder grote groep op te vangen in de voormalige kazerne. Een aantal jaar geleden was er in Budel-Dorplein namelijk al een kleiner azc, met tussen de 250 en 300 bewoners. "Dat ging veel beter, toen probeerden bewoners nog te integreren in onze gemeente", vertel Van Ooij erover. "De kinderen zaten op onze basisscholen en ze kwamen zelfs mee carnaval vieren."

De VVD denkt alleen niet dat het opvangen van minder asielzoekers de oplossing is. "De dorpen zijn toe aan rust, dus ik denk dat we helemaal moeten stoppen met het azc", reageert Drieman.

Noodverordening én veiligheidsrisicogebied
Sinds dinsdag is er een noodverordening in de gemeente Cranendonck, waardoor mensen in en om het azc niets bij zich mogen hebben waarmee ze iemand kunnen verwonden. De maatregel geldt tot midden februari en is bedoeld om nog meer geweldsdelicten te voorkomen.

Het gebied rondom het azc is donderdag ook aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dat houdt in dat de politie binnen dat gebied preventief mag fouilleren. Dit besluit is genomen na overleg tussen het Openbaar Ministerie, burgemeester Roland van Kessel en de politie.

_________________
Mijn -isme is realisme.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Feb 01, 2022 13:01 Plaats reactie Reageer met quote
Tedje van Es
   
 


Laat het maar naar Amsterdam verhuizen. Daar zijn ze dol op multiculturele parels.

_________________
Religie maakt meer kapot dan je lief is.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Mrt 29, 2022 12:00 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 


Gerard de Boer schreef:
Complete nieuwbouwwijk met 64 woningen voor asielzoekers in het Friese Burgum. Voorzien van warmtepomp, zonnepanelen en vloerverwarming. Opgebracht door de Nederlandse belastingbetaler, waaronder de vele woningzoekenden die al jaren op de wachtlijst staan.
@geertwilderspvv

https://twitter.com/Gerard1945X/status/1507641325167988741

_________________
Mijn -isme is realisme.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Vr Apr 15, 2022 3:31 Plaats reactie Reageer met quote
Natubico
   
 


VK gaat asielzoekers naar Rwanda sturen in afwachting aanvraag

https://nos.nl/artikel/2425113-vk-gaat-asielzoekers-naar-rwanda-sturen-in-afwachting-aanvraag

"Met het proefproject in Rwanda probeert de regering de belofte dat Brexit de controle over de Britse grenzen zou betekenen alsnog in te lossen. Vorig jaar staken 28.526 mensen het Engelse Kanaal over in kleine bootjes. Dit jaar kwamen daar 4578 bij. Gisteren maakten ongeveer 600 mensen de oversteek en Johnson gaat vandaag zeggen dat dit binnen enkele weken gaat oplopen naar 1000 per dag".

-------------------

"Maar er zijn veel praktische vragen: wat gebeurt er met mensen van wie een aanvraag wordt afgewezen, blijven die in Rwanda?"

Denk van niet.
Die zullen wel gewoon weer terug naar hun eigen land moeten.
Alleen degenen die asiel krijgen zullen wel op kosten van Engeland in Rwanda mogen blijven.
Lijkt 'n prima initiatief.
Eindelijk opvang in de eigen regio of in elk geval het eigen klimaat.

_________________
"As long as there are slaughterhouses there wil be battlefields" (Tolstoy)
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Do Apr 28, 2022 8:56 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 


Van immigratie krijg je overbevolking en daar staan we in dit land niet op te wachten. In 1995 zongen we nog over 15 miljoen mensen op dat hele kleine stukje aarde...


_________________
Mijn -isme is realisme.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Do Apr 28, 2022 13:55 Plaats reactie Reageer met quote
Tedje van Es
   
 


Tellen asielzoekers bij de bevolking? Dat wist ik niet.

_________________
Religie maakt meer kapot dan je lief is.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Wo Jun 01, 2022 3:09 Plaats reactie Reageer met quote
Natubico
   
 


https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/17/daling-aantal-asielzoekers-en-nareizigers-begin-2022

Zo te zien vormen de Syriers al 'n aantal jaren verreweg het grootste deel van de asielaanvragers in Nl.
En dan te bedenken dat die al 'n opvang hebben in hun eigen regio, te weten Turkije.
Tja, als zo'n vluchtelingenkamp daar niet luxueus genoeg is, dan vluchten ze uit het vluchtelingenkamp naar 'n land als Nl, waar hen zo'n beetje alles wat ze zich maar wensen wordt toegestopt.

Het resultaat is dat dit land inmiddels dermate overvol is, de woningnood dermate groot, en de algemene veiligheid dermate verkleind, dat de echte Nederlanders er zo langzamerhand over mogen beginnen te denken om te vluchten naar andere landen en daar asiel aan te vragen omdat de leefsituatie in hun eigen land welhaast niet meer te harden is.

_________________
"As long as there are slaughterhouses there wil be battlefields" (Tolstoy)
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Jun 20, 2022 13:14 Plaats reactie Reageer met quote
Natubico
   
 


Natubico schreef:
VK gaat asielzoekers naar Rwanda sturen in afwachting aanvraag

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/06/14/repatrieringsvlucht-naar-rwanda-gaat-niet-door/

"Met het proefproject in Rwanda probeert de regering de belofte dat Brexit de controle over de Britse grenzen zou betekenen alsnog in te lossen. Vorig jaar staken 28.526 mensen het Engelse Kanaal over in kleine bootjes. Dit jaar kwamen daar 4578 bij. Gisteren maakten ongeveer 600 mensen de oversteek en Johnson gaat vandaag zeggen dat dit binnen enkele weken gaat oplopen naar 1000 per dag".

-------------------

"Maar er zijn veel praktische vragen: wat gebeurt er met mensen van wie een aanvraag wordt afgewezen, blijven die in Rwanda?"

Denk van niet.
Die zullen wel gewoon weer terug naar hun eigen land moeten.
Alleen degenen die asiel krijgen zullen wel op kosten van Engeland in Rwanda mogen blijven.
Lijkt 'n prima initiatief.
Eindelijk opvang in de eigen regio of in elk geval het eigen klimaat.

Vlucht die asielzoekers van Verenigd Koninkrijk naar Rwanda zou brengen, op laatste moment geannuleerd

https://nos.nl/artikel/2425113-vk-gaat-asielzoekers-naar-rwanda-sturen-in-afwachting-aanvraag

"De Britse regering heeft de afgelopen avond dan toch geen asielzoekers overgevlogen naar het Oost-Afrikaanse land Rwanda. Dat heeft het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken laten weten. Eerder had een rechtbank in Londen geoordeeld dat de uitzetting kon, maar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens heeft de uitwijzing nog tegengehouden".

Strikt genomen hoeven regeringen zich bij het uitvoeren van hun op nationale wetten gebaseerde beleid niets aan te trekken van uitspraken die het EHRM (Europees Hof voor de Rechten van de Mens) allemaal doet.
Wanneer in andere landen hetzelfde stelsel geldt als de Trias Politica die in Nederland geldt, dan heeft de rechterlijke macht geen bevoegdheid om democratisch tot stand gekomen wetten en dus ook het op die wetten gebaseerde beleid te ontkrachten.
Het kan er wel kritiek op uitoefenen, maar die is dan veelal politiek van aard en dus gebaseerd op opvattingen aangaande rekbare begrippen (zoals "redelijkheid" en "de principes van het rechtssysteem") die bij 'n andere politieke richting evenzogoed anders kunnen luiden.

Nou is er in de Nederlandse Grondwet (en waarschijnlijk ook in die van de meeste andere Europese landen) wel 'n bepaling (Art.94) die stelt: "Binnen het Koninkrijk geldende wettelijke voorschriften vinden geen toepassing, indien deze toepassing niet verenigbaar is met een ieder verbindende bepalingen van verdragen en van besluiten van volkenrechtelijke organisaties."

En die bepaling wordt nogal 'ns beschouwd als 'n reden waarom het EHRM nationale wetten kan ontkrachten door te wijzen op bepalingen in het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) die daarmee onverenigbaar zijn, maar daarbij wordt dan uit het oog verloren dat het genoemde Art. 94 van de grondwet wel voorrang geeft aan eenieder verbindende bepalingen van verdragen en besluiten van volkenrechtelijke organisaties (zoals dus het EVRM), maar dat EVRM geen eenieder verbindende bepalingen bevat, doch slechts bepalingen die de overheden van Europese landen verbinden en wel in dezelfde zin als de Grondwet hier te lande, die slechts regelt welke de verplichtingen zijn van de overheid ten opzichte van de burgers.

"Eenieder verbindende bepalingen" zijn daarentegen bepalingen die alle burgers rechtstreeks verbinden en waaraan dezen zich dus moeten houden.
Dat is dan bijvoorbeeld de regeling waarbij door 'n Europese oganisatie is bepaald hoe kinderen in de auto vervoerd moeten worden (te weten in 'n kinderzitje).
Wanneer de nationale wet van 'n lidstaat dit anders heeft voorgeschreven, dan houdt de voorrang van de internationale wet in dat in zo'n geval de Europese bepaling dienaangaande geldt en niet de nationale.

_________________
"As long as there are slaughterhouses there wil be battlefields" (Tolstoy)
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
  Weerwoord forum index » Immigratie en Integratie
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 212 van 212  
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3 ... 210, 211, 212
  
  
 Plaats nieuw bericht  Plaats reactie  Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.