Weerwoord forum index Registreer FAQ Zoeken

Weerwoord forum index » Onderwijs en Gezondheidszorg » Bijbetalen voor duurdere medicijnen? Ga naar pagina Vorige  1, 2
Plaats nieuw bericht  Plaats reactie Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
BerichtGeplaatst: Za Mei 07, 2022 11:05 Plaats reactie Reageer met quote
Cliox
   
 


Elisabeth schreef:
Elisabeth schreef:
Cliff schreef:
't Is allemaal zo corrupt als de pest geworden. Dit systeem werkt van geen meter meer.

Ik heb het al vaak gezegd: waarom al die opticiens met hun 'tweede bril gratis?' Die is gvd helemaal niet gratis. En waarom, als je ergens medische noodzaak voor hebt, moet je een 'tweede gratis'? Ja, U heeft een gebroken enkel meneer, nou... u heeft geluk: tijdelijk de tweede gebroken enkel gratis!

Flikker op.

Naast de criminele opticiens zijn er ook de 'beter horen' winkels die met gemak meer dan 4000 euro rekenen voor gehoorapparaten. De aller, allerbeste koptelefoon die je je kunt voorstellen, komt daar nog niet eens bij in de buurt. Maar de verzekering betaalt, dus dan mag het.

Dat laatste is ook een reden waarom alle schadeherstel aan je auto in Nederland zeker twee keer duurder is dan in veel andere Europese landen. De verzekering betaalt toch hè, dus waarom nog zeiken over de prijs? Doe mij de duurste dan maar.

Dit systeem heeft prikkels die slecht gedrag bevorderen. Zo ken ik mensen die een ziektekostenverzekering hebben waarmee ze per jaar 10 keer naar de fysiotherapeut mogen. Dus ja, dat moeten we dan ook wél gebruiken. Als dat niet opgemaakt is aan medische noodzaak, dan gaan we toch gewoon voor lekkere massagebehandelingen.

Ik zie ook mensen bij Hans Anders naar buiten lopen met de meest extravagante bril die ze hebben kunnen vinden. Dat kán, want je mag iedere twee jaar een nieuwe bril kiezen, dat zit in de verzekering. Dus dan heb je altijd een bril voor op het werk, een bril voor uitgaan, een bril voorin de auto én natuurlijk de gratis zonnebril op sterkte voor op vakantie.

Nergens is ook maar het besef dat wij dit collectief allemaal betalen, dat die nep-opticiens, masserende fysiotherapeuten en gehoorapparatenverkopers hun zakken aan het vullen zijn met zorggeld wat bedoeld was voor medische urgentie... niemand lijkt het te zien.


Ik ben in Portugal verzekerd voor acute zorg. En dat is gratis.
Ik heb mijn pols gebroken en de kosten, inclusief rongen foto en gips, was 7 euro.
Maar ik ben niet privé verzekerd.
Ik heb 2 hoorapparaten want ik ben hardhorend geboren.
Sinds dat ik 7 jaar was had ik een Gehoorapparaat en dit was vreselijk in 1956.
Ik heb pas in Portugal ontdekt dat ik ook doof ben aan beide oren!
Ik vroeg of dit invloed had op muziek,
JA, ik ben voor 80% doof voor hoge tonen, dus ik hou niet van viool concert, wel met lage tonen, dus Gordon Lightfoot.
Deze hoorapparaten zijn heel duur, Ik word nu thuis getest met via een computer en ik krijg, gratis batterijen, en filters en oorstukjes. Maar dit zijn de top hoorapparaten en ze kwamen 3 × te terug, om te testen.
Mijn remote control is op mijn telefoon. Om het geluid te dumpen of om speech te horen.


Dus ....... is Nederland corrupt.......


Geld is macht en macht corrumpeert. In Nederland, Frankrijk, Spanje, Congo, Brazilië en zelfs in het door jou geprezen Portugal.

_________________
Als je kerngezond en oersterk bent...overleef je dat prikje ook wel.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Za Mei 07, 2022 11:47 Plaats reactie Reageer met quote
Cliff
   
 


Cliox schreef:
Daarom ben ik ook faliekant tegen acties als 'de tweede bril gratis' want het betekent feitelijk niets meer dan dat je brillen per 2 stuks moet afnemen en dus dubbel zo duur maakt dan strikt noodzakelijk. Dit stoot mij al jaren tegen de borst. Het winstoogmerk moet volledig verdwijnen uit de zorg en zo niet is het een commerciële instelling en moet de betaalverplichting eraf. Dan wil ik zorg kopen waar ik wil.

Ik heb 3 jaar geleden een neusendoscopie gehad om vast te stellen of de bijholtes rustig waren, een paar minuten werk gevolgd door een rekening van 400 euro. Naar mijn idee disproportionele kosten. Ik ben gaan rondvragen bij mijn familie, woonachtig in België, dezelfde behandeling kost in België 28 euro en centen.

Geheel eens met wat je zegt. Het is een corrupt systeem waar op de één of andere manier niets aan gedaan wordt. Veel mensen profiteren mee van deze legale diefstal.


Helemaal mee eens.

Veel Nederlanders zien dit ook niet omdat ze niet vergelijken met buitenland (of niet de ervaring hebben uit het buitenland).

Die neusendoscopie is wel een goed voorbeeld. Moet je eens proberen uit te vinden wat het kost: https://www.google.com/search?q=wat+kost+een+neusendoscopie

Ik zie zelfs in de omschrijving bij Google dat sommige ziekenhuizen (zoals het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) ooit een kopje hadden 'wat kost de behandeling' maar dit achteraf verwijderd hebben van de website.

En dat is precies mijn ervaring: kosten zijn soms zeer moeilijk te vinden, laat staan te vergelijken. Ik kon wel terugvinden dat een neusendoscopie in India 12 euro kost Smile

_________________
Hier gaan over het tij, de maan, de wind... en wij
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Zo Mei 08, 2022 9:28 Plaats reactie Reageer met quote
Tedje van Es
   
 


Cliox schreef:
Ik heb 3 jaar geleden een neusendoscopie gehad om vast te stellen of de bijholtes rustig waren, een paar minuten werk gevolgd door een rekening van 400 euro. Naar mijn idee disproportionele kosten. Ik ben gaan rondvragen bij mijn familie, woonachtig in België, dezelfde behandeling kost in België 28 euro en centen.

O, daar kan ik ook een deuntje van fluiten.
Een jaar of 12 geleden struikelde ik in het donker in de tuin Naar het ziekenhuis, tetanusspuit en één hechting (één draadje) in m'n kop.
Een week later terug voor controle en verwijdering van het draadje. Kosten: €200,-
Een jaar later ben ik in Polen en krijg daar van een gore douche (in dat Oostblok blijkt alles goor te zijn) een longinfectie die zich openbaart als ik op de terugweg in Duitsland ben. Daar 's nacht naar het ziekenhuis.
Hartonderzoek, bloedonderzoek en röntgenfoto's. Dan 3 specialisten die zich over de onderzoeken buigen. De uitslag was dus die longinfectie. Ik kreeg voor 3 dagen antibiotica mee en mocht mijn reis naar huis voortzetten. Thuis heb ik via de huisarts de kuur afgemaakt.
Omdat dit in het buitenland gebeurd was kreeg ik voor de verzekering de rekening van Frankfurt Oder toegestuurd. Kosten €250,-, dus voor 3 onderzoeken en 3 specialisten!
Hoe ze het in dit land voor elkaar krijgen om €200,- te berekenen voor één spuitje en één draadje is mij een raadsel...

_________________
Religie maakt meer kapot dan je lief is.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Zo Mei 08, 2022 9:56 Plaats reactie Reageer met quote
Cliff
   
 


Tedje van Es schreef:
Hoe ze het in dit land voor elkaar krijgen om €200,- te berekenen voor één spuitje en één draadje is mij een raadsel...


En dat blijft een raadsel. Nogmaals het hierboven door mij genoemde ziekenhuis, wat speciaal een webpagina heeft voor 'Kosten': https://www.etz.nl/In-het-ziekenhuis/Kosten

Een enorm lang verhaal vol onduidelijkheden. Een stukje van de kern:

  Hoe wordt de prijs van een DBC-zorgproduct bepaald
  De prijs van een DBC-zorgproduct is gebaseerd op een gemiddelde van de geleverde zorg en de bijbehorende gemiddelde zorgkosten. Niet iedere scan, consult of verpleegdag wordt apart in rekening gebracht; het gaat om een gemiddelde van alle patiënten met dezelfde DBC.
  Het kan dus zijn dat je meer of minder behandelingen of onderzoeken hebt gehad dan waar de gemiddelde DBC op is gebaseerd. Toch blijft de prijs van de DBC dan hetzelfde.

  Voor meer informatie hierover bekijk je de video op de website van de NZa.

  Wat kost mijn behandeling
  Zoals in de video wordt uitgelegd, komt een DBC zorgproduct tot stand op basis van de gestelde diagnose en uitgevoerde zorgactiviteiten. Het is daarom voorafgaand aan je bezoek lastig in te schatten wat je behandeling gaat kosten. Als je een indicatie wilt, kun je contact opnemen met afdeling Facturatie.


Dus: vooraf ként men de prijs niet eens. Wederom een goede reden om van zorg geen marktproduct te maken, of loopt iemand wel eens een winkel binnen of neemt een dienst af van zaken waarvan men de prijs vooraf niet kent? Hoe vergelijk je dan?

Nog een stukje van de onzinnige puzzel:

  Je zorgnota
  De landelijke regels omtrent de DBC-systematiek leiden ertoe dat een bezoek aan een medisch specialist pas na ongeveer 4 maanden gefactureerd kan worden. Je kunt je zorgnota of het declaratieoverzicht van je zorgverzekeraar digitaal bekijken via de website van je zorgverzekeraar. Log in op de online omgeving en je ziet precies wat je behandeling heeft gekost. De zorgverzekeraar controleert de declaratie van het ziekenhuis en verwerkt deze.


Dus ruim 4 maanden later krijgt je zorgverzekeraar een factuur 'en controleer deze???'. De zorgverzekeraar weet helemaal niet of de behandeling echt afgenomen is, of welke dienst geleverd is.

Belachelijk systeem dit. Sowieso... 4 maanden later, de meesten kijken niet eens meer naar dat soort nota's.

_________________
Hier gaan over het tij, de maan, de wind... en wij
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Ma Mei 09, 2022 9:41 Plaats reactie Reageer met quote
Tedje van Es
   
 


Leuke (nou ja, leuke?) anekdote over DBC. Een kennis van ons werd met onduidelijke pijnlijke klachten door de huisarts naar de reumatoloog gestuurd. Daar was ze 5 minuten binnen en de reumatoloog verzekerde haar dat haar klachten niets met reuma te maken hadden en dat die vanzelf zouden verdwijnen. Zij was in de overgang en daar lag het aan.
Drie maanden later kwam de rekening: een DBC van bijna 400 euro dat meteen haar hele eigen risico opslokte.

Zoiets geloof je niet als je het niet zelf gezien hebt....

_________________
Religie maakt meer kapot dan je lief is.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
  Weerwoord forum index » Onderwijs en Gezondheidszorg
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 2 van 2  
Ga naar pagina Vorige  1, 2
  
  
 Plaats nieuw bericht  Plaats reactie  Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.