Weerwoord forum index Registreer FAQ Zoeken

Weerwoord forum index » Actualiteiten » Zeven procent bijstand is stopgezet
Plaats nieuw bericht  Plaats reactie Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
Zeven procent bijstand is stopgezet
BerichtGeplaatst: Do Feb 21, 2002 16:42 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekend
Gast
   
 


Zeven pct bijstand is stopgezet
(Van onze redactie economie)

AMSTERDAM - Van 1270 klanten van de sociale dienst die niet op de Megabanenmarkt in het Westelijk Havengebied zijn verschenen, is de uitkering opgeschort of definitief beëindigd. Dat is zeven procent van de 18.414 klanten die tussen 9 november en 13 februari zijn opgeroepen. Het levert een directe besparing op van twaalf tot veertien miljoen euro.


Een opvallend indirect effect van de banenmarkt is volgens de organisatoren dat veel uitkeringsontvangers zich rechtstreeks melden bij instanties die langdurig werklozen aan werk helpen.

Zo is het aantal 'zelfmelders' bij uitzendorganisatie Maatwerk 250 per maand meer dan normaal en heeft de NV Werk sinds november duizend nieuwe klanten ingeschreven. Ook Stadstoezicht, dat tot voor kort de grootste moeite had personeel te werven, meldt een sterke toename van het aantal 'spontane' sollicitanten.

Eind januari maakte Rotterdam bekend de uitkering te hebben gestaakt van ruim 3700 klanten van de sociale dienst, die onvoldoende meewerkten om aan werk te komen. Op basis daarvan kreeg Rotterdam van minister Willem Vermeend van Sociale Zaken 47 miljoen euro toegezegd voor extra projecten om in de komende jaren zestienduizend bijstandsontvangers aan werk te helpen.

Amsterdam kreeg toen nul op het rekest. Vermeend was ontevreden over de aanpak in Amsterdam; hij vond die te slap. Vandaag gaat de directeur van de sociale dienst, André Jansen, opnieuw op bezoek bij de minister om hem de eerste resultaten van de banenmarkt te presenteren.

Tot nog toe is bijna de helft van het beoogde aantal van veertigduizend bijstandsontvangers opgeroepen. In totaal zijn 11.556 bijstandsontvangers naar de banenmarkt gekomen, 63 procent van het aantal opgeroepen klanten.

Van hen hebben tot dusver 136 een baan gekregen. Nog eens 1164 worden door het bureau Boer en Croon aan werk geholpen, voor 1224 klanten is eerst een cursus geregeld en 384 mensen zijn ingeschakeld voor allerhande gemeenschapstaken.

Van 441 bezoekers is vastgesteld dat zij niet kunnen worden ingeschakeld voor werk of vrijwilligerswerk. Van het merendeel van de bezoekers (8141 klanten) staat nog niet vast wat het resultaat zal zijn.
www.parool.nl
  Weerwoord forum index » Actualiteiten
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 1 van 1  

  
  
 Plaats nieuw bericht  Plaats reactie  Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.