Weerwoord forum index Registreer FAQ Zoeken

Weerwoord forum index » Actualiteiten » Sneeuwuil de dood in gejaagd
Plaats nieuw bericht  Plaats reactie Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
Sneeuwuil de dood in gejaagd
BerichtGeplaatst: Zo Jan 13, 2002 13:11 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


En zo doen ze het in Zeeland:

28/12/2001 15:11:27 Bron: Omroep Zeeland
Sneeuwuil uit opvang naar Finland

De sneeuwuil die momenteel in vogelopvang De Mikke in Middelburg zit, gaat half januari niet terug naar Canada, maar naar Finland.

De uil werd eind oktober in Terneuzen aangetroffen op een schip dat uit het Canadese Newfoundland afkomstig was. Het beest zat onder de olie en was uitgehongerd. Het is niet bekend waarom de sneeuwuil, samen met acht andere sneeuwuilen uit Friesland, België en Spanje, naar Finland gaat in plaats van terug naar Canada.Oh come grato occore Nel tempo giovanil, quando ancor lungo La speme e breve ha la memoria il corso. (Giacomo Leopardi)
Sneeuwuil de dood in gejaagd
BerichtGeplaatst: Zo Jan 13, 2002 13:21 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Zuur. Stel je voor dat die uil een partner had (deze vogels hebben vaste partners en zijn niet 'losbandig')in Canada. Dat arme beest weet niet waar hij is in Finland en zal mogelijk treuren. Maar ja, het kan ook zijn dat hij (hopelijk) nog 'vrijgezel' was.

In ieder geval beter dan dat trieste gedoe in Limburg.


http://home01.wxs.nl/~breet040/home.html Just the facts ma'am!
Sneeuwuil de dood in gejaagd
BerichtGeplaatst: Zo Jan 13, 2002 14:39 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


De sneeuwuil komt in het hele noordelijke gebied voor. Scandinavië, Siberië en noord-Canada.

Dus een beetje op weg helpen is misschien wel goed. Als ze de reis naar het noorden overleven tenminste. Het blijken nogal stressgevoelige vogels te zijn.
...bent u daar nog...
Sneeuwuil de dood in gejaagd
BerichtGeplaatst: Zo Jan 13, 2002 22:29 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Tja, "de mens" die zelfs in ons vermeend nuchtere Nederland geen enkel oog heeft voor de dingen om zich heen. Wie ooit beweerde dat de mens de enige intellectuele diersoort op aarde is, is zelf het bewijs van het tegendeel. Althans, dat begin ik zo langzamerhand te geloven.


Een politicus is er altijd als hij je nodig heeft.
Sneeuwuil de dood in gejaagd
BerichtGeplaatst: Ma Jan 14, 2002 0:42 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekend
Gast
   
 


Zoals iedereen heeft kunnen lezen, was er de afgelopen week een Sneeuwuil neersgestreken in Limburg. Een zeldzame verschijning van deze noordelijke (dwaal)gast.

De lokale pers, van onder meer TV-L1, werd hysterisch en stuurde er journalisten op af. Samen met enkele nep-vogelaars en regionale achterlijken joegen ze het beest op. Of hij een stukje wilde vliegen voor de foto. Want deze prachtige vogel was immers dezelfde als in de film van Harry Potter.
Het dier, dat normaal niet op de dag actief is, raakte uitgeput van de opjaging. De domme menigte realiseerde zich niet dat de uil wel eens op de vooruit gelegen snelweg terecht zou kunnen komen. Dat gebeurde. De vogel werd geraakt door een vrachtwagen en stortte gewond in de berm. Vervolgens werd hij weer opgejaagd. Uitgeput werd de vogel uiteindelijk meegenomen door iemand van de vogelopvang, die in zijn poging tot hulpverlening werd GEHINDERD door de pers.

De vogel overleed in het vogelopvangcentrum.

Zieke honden! Waar denken deze egoïstische mensen wel niet waar ze mee bezig zijn. Uit puur egoïsme willen ze een fotootje, voor ZICHZELF en voor GELD. Zonder rekening te houden met het welzijn van het zeldzame dier. Zonder na te denken (kunnen ze dat eigenlijk wel?).

Was prinses Diana niet zo'n zelfde lot toegevallen...?

Het laat duidelijk zien hoe egoïstisch en destructief onze samenleving geworden is.


http://home01.wxs.nl/~breet040/home.html Just the facts ma'am!
Sneeuwuil de dood in gejaagd
BerichtGeplaatst: Ma Jan 14, 2002 0:54 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Wij zijn een wrede diersoort Clementius!...bent u daar nog...
Sneeuwuil de dood in gejaagd
BerichtGeplaatst: Ma Jan 14, 2002 0:59 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Weet ik! De mensen vreet als zijnde een plaag deze planeet kaal en gedraagt zich destructief. Gelukkig zijn er ook nog 'normale' mensen, die wel weten hoe om te gaan met deze planeet en het leven daarop.
Helaas zijn zij in de minderheid.

Het gaat hier ook om het principe. Het laat zijn hoeveel egoïsme er in onze samenleving is en hoe weinig gezonde interesse er is voor de leefomgeving!


http://home01.wxs.nl/~breet040/home.html Just the facts ma'am!
Sneeuwuil de dood in gejaagd
BerichtGeplaatst: Ma Jan 14, 2002 22:15 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Vanmiddag ving ik via de radio het bericht op dat er gekoissebis is ontstaan over de schuld aan de door van de sneeuwuil.
De dierenbescherming beschuldigt vogelspotters en hysterische Potterfans er van het dier te hebben opgejaagd met het noodlottig gevolg. De vogelspotters richten hun pijlen evenwel op de dierenambulance, die meer dan een uur bezig zou zijn geweest om die dier te vangen, tot het zijn einde vond op de snelweg. De dierenbescherming wijst er op dat het om een tamme sneeuwuil ging, die omdat hij tam was, niet is staat zou zijn geweest om zelf te jagen en daarom dus al ten dode opgeschreven was. Sneeuwuilen komen hier niet voor volgens de dierenbescherming en dus moest het wel een tamme vogel zijn.
Nu is de dierenbescherming eem uitstekende instelling om de mishandeling van huisdieren te voorkomen. Dat men zich inspant om in nood verkerende dieren te helpen zoals bij olierampen op zee is ook een uitstekende zaak. Maar het verdient wel aanbeveling dat de schoenmaker zich bij zijn leest houdt.
In de natuur gelden voor dieren eigen regels en de dierenambulance\-bescherming doet er goed aan zich verre te houden van het ingrijpen in de omstandigheden van niet in directe nood verkerende wilde dieren.
In strenge winters komt de sneeuwuil vanouds wel naar deze streken, zij het dat hij maar zeer zelden is waargenomen.
Begin dit jaar heeft het noorden en oosten van Europa echter met een erg strenge winterperiode van doen gehad. Het is niet utgesloten dat de sneeuwuil in kwestie daarom inderdaad hier jachtgebied heeft gezocht om te overleven.
Kennelijk is de dierenbescherming geen instelling die uitblinkt in ornithologie. Zij doet er beter aan zich niet te bemoeien met dieren die op zoek naar betere levensomstandigheden hier noodgedwongen opduiken. Dat vogelliefhebbers en spotters daaraan hun vreugde beleven is hen, wat mij betreft, van harte gegund.
Jeugdige Harry Potterfans krijgen misschien de kans van hun leven om zich te gaan verdiepen in de natuur in het algemeen en de vogel-(s)bescherming in het bijzonder.Hoge verwachtingen, grote tegenvallers
Sneeuwuil de dood in gejaagd
BerichtGeplaatst: Di Jan 15, 2002 10:30 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekend
Gast
   
 


Dit werpt een iets ander licht op de situatie.
De dierenbescherming weet inderdaad niets van dit soort zaken. Het is zo goed als onmogelijk dat het een tamme uil betrof. Eens in de zoveel tijd komen hier Sneeuwuilen als zgn dwaalgast. ( http://www.dutchbirding.nl/ ) Er zijn er enkelen al waargenomen de afgelopen 10 jaar. Vooral als de winters in het noorden streng zijn willen ze nog wel eens afzakken. Voedsel vinden ze hier in principe ook. Normaal leven ze van Lemmings, als dat minder voorhanden is, eten de ook muizen, ratten e.d.

Wel merkwaardig, in de Volkskrant las ik dat het Vogelopvangcenrum zich bekommerde op de vogel. Het zal wel zo zijn dat de ambulance het dier daarheen gebracht heeft, maar dat stond er niet bij.


http://home01.wxs.nl/~breet040/home.html Just the facts ma'am!

[Dit weerwoord is 1 keer gewijzigd door Clementius op 15 Januari 2002 om 10:31 uur]
Sneeuwuil de dood in gejaagd
BerichtGeplaatst: Za Jan 26, 2002 17:32 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Een sneeuwuil is geen zeldzaam dier. In nederland waar die niet thuishoort wel, maar ze horen hier niet thuis omdat ze niet in staat zijn om hier te overleven. Dat blijkt wel. Laten we nu niet hypocriet gaan doen om een ziek sneeuwuiltje dat verdwaalt was. Was het dier gezond geweest was ie wel teruggevlogen. En als iemand een foto wil maken dan mag dat wat mij betreft. Deze mensen interesseren zich gelukkig nog voor de natuur.


jorden
Sneeuwuil de dood in gejaagd
BerichtGeplaatst: Za Jan 26, 2002 18:40 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Er is een verschil tussen een foto maken en hysterisch achter zo'n beest aanhollen! Dat laatste was het geval (overigens hebben beelden uitgewezen dat het wél de pers was die de grootste blaam trof). Dit heeft niets met werkelijke interesse voor de natuur te maken.

De mens dient respect voor de natuur te hebben en zaken als onderstaande niet te bagetalliseren!


http://home01.wxs.nl/~breet040/home.html Just the facts ma'am!
Sneeuwuil de dood in gejaagd
BerichtGeplaatst: Za Jan 26, 2002 21:07 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Ik denk dat de pers eens bestempelt moet worden als moorddadige organisatie.
Eerst lady DI ,en nu weer een in nederland zeldzame sneeuwuil. Who's next?


groeten uit......Holland?
Sneeuwuil de dood in gejaagd
BerichtGeplaatst: Za Jan 26, 2002 21:23 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Wie moet jou dan vertellen hoeveel zetels LN inmiddels heeft Maarten?...bent u daar nog...
Sneeuwuil de dood in gejaagd
BerichtGeplaatst: Za Jan 26, 2002 22:27 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Ok, laten we dan de roddelpers bedoelen.


groeten uit......Holland?
Sneeuwuil de dood in gejaagd
BerichtGeplaatst: Za Jan 26, 2002 22:42 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Rob en Maarten,
Hoef ik dat in dit verband even niet te begrijpen?
Of is die sneeuwuil alleen maar een publiciteitsstunt van LN geweest?


Hoge verwachtingen, grote tegenvallers
Sneeuwuil de dood in gejaagd
BerichtGeplaatst: Za Jan 26, 2002 23:40 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Ok, jongens ik begrijp dat de pers de schuld heeft van de dood van een verdwaalde en zieke sneeuwuil die sowiso al op sterven na dood was. En?


jorden
Sneeuwuil de dood in gejaagd
BerichtGeplaatst: Zo Jan 27, 2002 13:49 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Het is niet bewezen dat die Sneeuwuil al op sterven na dood was. Deze vogels wijken vaak uit wanneer de kou in het noorden erg extreem wordt, zoals op dat moment het geval was.

Eten is hier in principe voor hen ook aanwezig. Als er weinig lemmingen zijn, gaan ze op andere knaagdieren over.
Het is alleen zo, dat als zo'n nachtdier op de dag verjaagd wordt, dat het sloom is. Als een mens midden in de nacht bruut gewekt wordt en verjaagd, reageert hij/zij ook niet mega-actief.

Voorts is de Sneeuwuil ook in het noorden niet talrijk. Het aantal Sneeuwuilen fluctueerd vaak per jaar.
Bovendien, of een dier nou zeldzaam is of niet, dat maakt een onnodige ombrenging niet minder erg.


http://home01.wxs.nl/~breet040/home.html Just the facts ma'am!
Sneeuwuil de dood in gejaagd
BerichtGeplaatst: Zo Jan 27, 2002 18:01 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Misschien onnodige ombrenging, maar geen opzettelijke, zoals wel vaker gebeurt, wanneer jij of ik zin krijgen in een kippetje.


jorden
  Weerwoord forum index » Actualiteiten
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 1 van 1  

  
  
 Plaats nieuw bericht  Plaats reactie  Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.