Weerwoord forum index Registreer FAQ Zoeken

Weerwoord forum index » Buitenland » RHODESIE, vernietigd door de VN en alle linkse partijen Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4  Volgende
Plaats nieuw bericht  Plaats reactie Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
BerichtGeplaatst: Za Nov 21, 2020 14:48 Plaats reactie Reageer met quote
Poendert
   
 


Natubico schreef:
Elisabeth schreef:

Er zijn 4500 commerciële boerderijen onteigend en daar zaten ook zwarte boeren onder.
Er is nergens meer productie en voedsel moet geïmporteerd worden.
Heel vreemd om te rijden langs ex farms waar nu niets meer staat.
Er zijn nog 300 boerderijen over en in 2018 heeft HIVOS geprobeerd om de bloemen kwekerij van een vriend kapot te maken.
Ik ontdekte dit via hun website en FB en heb onmiddellijk hem gewaarschuwd.
Hij ging naar hun kantoor en begon foto's te maken, wat niet mocht.
Tanja Lubbers kwam naar beneden en zei dat hij een afspraak moest maken.
Hij zei dat als ze niet onmiddellijk zijn bedrijf met leugens verwijdert dat hij Hivos ging aanklagen in Nederland.
Daar werken ongeveer 300 mensen en zijn bloemen gaan naar Aalsmeer.
Als dit bedrijf om zou vallen dan zijn er meer dan 1000 mensen gedupeerd.
Omstreeks 10 uur s'morgens zag ik alles verdwijnen....pffff...
Dit bedoel ik met die vreselijke NGO's Carlos.

Dat bloemen kweken in zo'n tropisch land zal wel minder kosten dan in Nederland, waardoor er 'n paar centjes meer verdiend wordt per bos.
Maar is dat nou 'n geldige reden om daarvoor grond in 'n veraf gelegen land dat van nature voor 'n heel ander ras bestemd is in beslag te nemen en de producten ten koste van heel wat gebruik van fossiele brandstoffen naar Nederland te transporteren?
Intussen wordt de Nederlandse landbouwgrond in alsmaar grotere mate volgebouwd met blokkendozen waarin uit Afrika en Azie vertrokken boot- en andere avonturiers op kosten van de Nederlandse belastingbetalers gehuisvest en van al het nodige voorzien worden.
Op die manier wordt de bouw overeind gehouden ja, wat heet, stinkend rijk gehouden, terwijl ook de bedrijven die benodigdheden voor al die nieuwe bewoners leveren er goeie zaken door blijven doen.
Maar het land en zijn bevolking ziet alsmaar meer van z'n groene gebied omgetoverd worden in beton en asfalt, terwijl de samenstelling van de bevolking alsmaar verder van zichzelf vervreemt.

Denk dat ook hier de ziekelijke hang naar winstmaximalisatie van bepaalde ondernemers en financiers debet is aan 'n ontwikkeling die fataal gaat zijn voor het welzijn van alle betrokken volkeren.

Wie echt wat wil doen voor 'n land als Zimbabwe gaat daar zonder enig eigen zakelijk belang helpen om de vele braak liggende landbouwgrond te beplanten met eetbare vruchten dragende gewassen die de bevolking het voedsel kunnen verstekken dat ze nodig heeft.
Uiteraard zonder gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen.
En zoveel mogelijk zonder gebruik van fossiele brandstoffen slurpende machines.
Dus met zoveel mogelijk handwerk waardoor de bevolking weer gezond werk kan verrichten in de open natuur en de stralende zonneschijn.

(Onnodig te vermelden dat veeteelt ten enemale uit den boze dient te zijn; daarin ligt volgens ingewijden immers de oorzaak van het meeste kwaad, net als in het jagen, waarmee de autochtone bevolking haar eigen natuur zodanig tegen zich in het harnas heeft gejaagd dat ze in de alom bekende al bij al intrieste neerwaartse spiraal is geraakt).

-


U kunt dat laatste niet snappen omdat u nooit een band heeft gehad met uw vee zoals vroeger/nu nog, de boertjes op de kleinere gemengde bedrijven.
Die boertjes maar ook de jager/verzamelaar hadden en hebben nog steeds een band met de natuur. U niet, U hebt een beredemeerde overtuiging op natuurgebied. U bent niet eigen met de natuur.
Ikzelf heb bv de overtuiging dat het voor de natuur beter zou zijn als we onze lichamen na gebruik zouden teruggeven aan die natuur,
Maar troost u dat zal ik niet doen.
Daarom vind ik het ook tegennatuurlijk dat mensen als carnivoor geen vlees eten. Dat vind ik discriminatie van de prooidieren.

_________________
Milieu-activisme. Harten van goud, en hersens van havermout.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Za Nov 21, 2020 16:01 Plaats reactie Reageer met quote
Poendert
   
 


Lampje schreef:
Poendert schreef:

De negers hebben de boeren miet uit Rodhesie getrapt.


O, nee ? Wie dan wel ? Jan met de Pet ?
U praat linkse prietpraat, meneer Poendert, bang voor deugend links die u van racisme beschuldigt als u de zwarte terreur in Rhodesie gaat ontkennen.
De negers hebben de blanken wel degelijk verjaagd, dat de linkse kerk erbij stond te klappen is vers twee.
Misschien moet u zich eerst n de materie verdiepen voor u met uw deugende linkse praatjes aan komt kakken


Beste lamp. Als u reageert moet u eerst proberen de achtergronden te snappen. Dan doen de meesten mensen hier.
U gaat weer dezelfde kant op als met uw bewering enige tijd geleden over de enige haven op Haiti en het slavenhouders verleden van de Indianen uit Zuidwest Amerika.
Waarom de trekboeren in een leeg land kwamen toen ze langs de Drakensbergen Transvaal introkken en de Matabelen naar Rhodesië joegen.
Nfecame en de Zoeloe genocide
Wikipedia. Om zich tegen de toorn van de Zoeloes(van Sjaka) te beschermen had Mzilikazi groot belang bij een bufferzone. Daarop besloot hij alle inheemse Sothostammen en Sanvolken tussen de Magaliesbergen en de Limpoporivier van de kaart te vegen. Dit was het begin van een genocidale periode in de Zuid-Afrikaanse geschiedenis die bekend staat als de Mfecane. Volledige stammen werden uitgeroeid, meisjes werden gevangen genomen en jongens tot slaaf gemaakt.
---Daarom bestaan er nog alleen Sanvolken die onder bescherming van de boeren stonden. De rest van dat oervolk werd/en wordt door de Zoeloe,s uitgemoord.--- samen met de nu ongewapende boeren.
Maar ik reken niet dat zoiets tot uw geïndoctrineerde brein doordrinkt. U heeft waarschijnlijk te lang onder de linkse druk geleefd.

_________________
Milieu-activisme. Harten van goud, en hersens van havermout.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Za Nov 21, 2020 23:34 Plaats reactie Reageer met quote
Elisabeth
   
 


Natubico schreef:
En zoveel mogelijk zonder gebruik van fossiele brandstoffen slurpende machines.
Dus met zoveel mogelijk handwerk waardoor de bevolking weer gezond werk kan verrichten in de open natuur en de stralende zonneschijn.

Bedoel je op deze wijze?Dit is echt schrijnend, ze hebben niet eens een os voor de ploeg.
En ze zullen nooit genoeg produceren om 14 miljoen mensen te voeden.

Of op deze manier waar vele blanke boeren naar Mozambique vertrokken en werk geeft aan lokale mensen en voedsel produceert.En hier konden in 2018 boeren terug keren naar hun land nadat Mugabe was afgezet.
Iedereen was blij en dat ze er weer waren en dat er weer werk was.Verder heeft de zwarte bevolking niet de blanke boeren verjaagd en/of vermoord maar de gangsters van Zanu PF.
Die ook de zwarte bevolking in elkaar slaat en vermoord.
Het gaat om politiek en niet om land, die gekocht is.

Een boer mocht terug komen in 2018 en in 2020 wordt een andere boer van zijn land gegooid door een vrouw die werkt in het kantoor van Emmerson Mnangagwa, de nieuwe president! Een aantal jaren geleden wilde deze vrouw de boerderij hebben maar de landarbeiders hebben haar weggejaagd.En hier een eerbetoon aan de blanke boeren.Verder eten mensen vlees. Mais, graan en aardappelen voor de basis en groentes maar fruit? Appels zijn rijp in september een aardbeien in het voorjaar en kersen in de zomer maar er is geen fruit in de winter of je moet het importeren. Koeien voor melk en dus kaas en verder vlees. Kippen voor eieren en voor vlees. Als die er niet zijn gaan mensen stropen voor vlees.

_________________
Never judge history except in the context of the times in which it occurred.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Zo Nov 22, 2020 4:34 Plaats reactie Reageer met quote
Natubico
   
 


Elisabeth schreef:
Dit is echt schrijnend, ze hebben niet eens een os voor de ploeg.

En wat gaan ze daar verbouwen?
Laten we zeggen een of ander soort graan, sla of andere bladgroente.
Tja, daar moet de grond voor geploegd, want dat wordt gezaaid.
En dan ook nog jaar na jaar.
Bovendien moeten de producten eerst gekookt of gebakken worden alvorens ze te eten zijn of in geval van onder andere sla in elk geval van 'n dressing voorzien.
Koken en bakken kost extra energie en is nog ongezond ook omdat veel voedingsstoffen vernietigd worden door de hitte van het koken.
Dressing bevat scherpe stoffen als azijn die eveneens veel nuttige (levende) voedingselementen de dood in jagen.

Maar 'n fruitboom of 'n notenboom die kun je zo in de ongeploegde boden planten.
't Kan wel even duren eer ie volop vruchten gaat afleveren, maar als ie ook eenmaal bezig is dan kan ie dat tientallen jaren blijven doen zonder dat er nog 'n hand voor uitgestoken hoeft te worden.
Bovendien geven bomen schaduw en voorkomen ze uitdroging van de grond door de felle zon.
Maar ook fruit- en andere vruchten-dragende struiken en planten kunnen zo de onbewerkte grond in gepoot worden.
Aardbeienstruiken bijvoorbeeld en die verspreiden zich dan ook nog vanzelf doordat ze elk jaar nieuwe vertakkingen aanmaken.
Tomaten idem dito; komkommers, noem maar op.
En was 't niet zo dat de vruchtendragers in de tropen vrijwel het hele jaar door groen blijven en vruchten afleveren? In de rimboe in elk geval wel.

Elisabeth schreef:
En ze zullen nooit genoeg produceren om 14 miljoen mensen te voeden.

Ja, ze zijn zich daar wel erg intensief aan het vermenigvuldigen.
Combinatie van dierlijk voedsel dat het libido enorm vergroot, geen gebruik van voorbehoedsmiddelen en inentingscampagnes van GNO's of Unicef.
Maar als werkelijk alle beschikbare grond vol geplant wordt met rauw-eetbare-vruchten-dragers zal 't in zo'n enorm groot land nog wel 'ns goed kunnen lukken om iedereen op die manier van het nodige te voorzien.

Elisabeth schreef:
Of op deze manier waar vele blanke boeren naar Mozambique vertrokken en werk geeft aan lokale mensen en voedsel produceert.

Daar kan 't op 'n gegeven moment net zo gaan lopen als in Rhodesie.

Elisabeth schreef:
En hier konden in 2018 boeren terug keren naar hun land nadat Mugabe was afgezet. Iedereen was blij en dat ze er weer waren en dat er weer werk was.

Omdat de autochtonen er kennelijk nog niet van op de hoogte waren dat ze het spel konden winnen door alles vol vruchtendragers te planten.

Elisabeth schreef:
Verder heeft de zwarte bevolking niet de blanke boeren verjaagd en/of vermoord maar de gangsters van Zanu PF.
Die ook de zwarte bevolking in elkaar slaat en vermoord.
Het gaat om politiek en niet om land, die gekocht is.

Nou ja, de politici komen voort uit het volk.
In dit soort gevallen zijn 't veelal angry young men die zich niet meer kunnen vinden in de heerschappij van 'n vreemd soort.

Elisabeth schreef:
Verder eten mensen vlees. Mais, graan en aardappelen voor de basis en groentes maar fruit? Appels zijn rijp in september een aardbeien in het voorjaar en kersen in de zomer maar er is geen fruit in de winter of je moet het importeren. Koeien voor melk en dus kaas en verder vlees. Kippen voor eieren en voor vlees. Als die er niet zijn gaan mensen stropen voor vlees.

Allemaal gekookt spul en dus geen natuurlijk voedsel. Vandaar allerlei ziektes en 'n veel te hoog geboortencijfer.
Dat moet per definitie tot dramatische ontwikkelingen leiden zoals zich met name ook in Rhodesie al hebben voorgedaan.

Hoogste tijd om 't op de voorgestelde nieuwe manier te gaan aanpakken.
-
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Zo Nov 22, 2020 16:24 Plaats reactie Reageer met quote
Willem
   
 


Verschillende documentales gezien van Zimbabwe, waarlijk onthutsend hoe het land in een uitzichtloze armoede gestort werd.

Door blinde afgunst en haat gedreven massa's verjoegen en vermoordden de mensen die de grondslag van de economie vormden. Een geleidelijke landhervorming met wat meer belastingen welke de productiestructuren niet ontwrichtten waren zoveel beter geweest voor iedereen.

Maar wat is het probleem: de klassenhaat die aangezwengeld werd vanuit marxistisch revolutionnair denken. Lenin, Che Guevara, zij allen preekten haat om strijdlust en woede bij de massa's op te wekken. Haat en woede zijn motoren van strijdlust. Is de haat eenmaal gezaaid, dan vernietigt men alles wat met de gehate klasse geassocieerd wordt.

Haatzaaien wordt reeds lang aangewend om mensenmassa's tot strijd en geweld te bewegen, om grote omwentelingen teweeg te brengen, om de bestaande orde omver te werpen.

Om met Ernesto "Che" Guevara te spreken:
El odio como factor de lucha; el odio intransigente al enemigo, que impulsa más allá de las limitaciones del ser humano y lo convierte en una efectiva, violenta, selectiva y fría máquina de matar. Nuestros soldados tienen que ser así; un pueblo sin odio no puede triunfar sobre un enemigo brutal.

vertaald:
Haat is beweegreden voor strijd; de onverzoenlijke haat jegens de vijand maakt van de mens een doeltreffende, gewelddadige, selectieve en koelbloedige slager. Onze soldaten horen zo te zijn; een volk zonder haat kan een barbaarse vijand niet overwinnen.

Zo wordt het zaaien van haat al eeuwen politiek aangewend, door marxisten/socialisten -Lenin, Guevara- (bevorderen van klassenhaat om klassenstrijd te bewerkstelligen), door Hitler (strijd tegen fransen, vervolging van joden), fascisten -Franco, Vargas- (haat jegens marxisten), door islamisten -ISIS, Khomeini- (om strijd tegen afvalligheid, vrijzinnige opvattingen, on- of andersgelovigen aan te vuren).
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Zo Nov 22, 2020 19:53 Plaats reactie Reageer met quote
Natubico
   
 


Willem schreef:
Een geleidelijke landhervorming met wat meer belastingen welke de productiestructuren niet ontwrichtten waren zoveel beter geweest voor iedereen.

De vraag is of de gevestigde orde daarmee akkoord gegaan zou zijn.
Die heeft over het algemeen liever dat alles bij het oude blijft en neemt vaak disproportionele maatregelen om de geringste aantasting van haar positie te voorkomen.
Dat wekt dan geleidelijk aan steeds meer antipathie bij de onderdrukten welke meer en meer verandert in haat.
Die haat wordt dan ook weer geleidelijk aan sterker, totdat 't tot 'n uitbarsting ervan komt.
't Is dan niet zo dat de leiders van zo'n opstandige beweging die haat hebben opgewekt bij hun aanhang, maar zij hebben de bij hun aanhang al aanwezige diepe haat enkel onder woorden weten te brengen en de uitbarsting ervan gekanaliseerd.

Wel is 't zo dat dergelijke bewegingen doorgaans per saldo niet tot 'n daadwerkelijke verbetering leiden.
Zie bijvoorbeeld Rhodesie, waar de economie van het land erna helemaal onderuit ging.

Volgens sommigen is dat te verklaren uit het feit dat de onderdrukten veelal zelf niet in de gaten hebben dat zij zichzelf ook schuldig maken aan ernstige vormen van onderdrukking en wreedheden.
Inderdaad, wat zij dagelijks op hun bord hebben liggen staat er bol van.
Alleen is 't zo dat de desbetreffende dieren en planten zelf geen leider kunnen hebben die hun haatgevoelens onder woorden kan brengen en hen kan leiden bij een uitbarsting daarvan.
Wel heeft de natuur ervoor gezorgd dat de mensen die zich aan dergelijk soort schofterig gedrag ten opzichte van dieren en planten schuldig maken hun straf niet ontlopen, ook al zijn ze zich veelal niet ervan bewust dat ze iets verkeerd doen.
Roofdieren en getergde andere dieren die de natuur voor de mens onveilig maken, insecten als malaria- en andere bijtende muggen, stekende wespen, en last but not least microscopisch kleine wezentjes als ziektekiemen en virussen.

En ja, ook het moeten leven onder het juk van een of meer onderdrukkers kan als zo'n straf gezien worden, net zozeer als het moeten leven als gehate onderdrukker(s).
-
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Nov 23, 2020 1:52 Plaats reactie Reageer met quote
Willem
   
 


Quote:
Alleen is 't zo dat de desbetreffende dieren en planten zelf geen leider kunnen hebben die hun haatgevoelens onder woorden kan brengen en hen kan leiden bij een uitbarsting daarvan.
Daar krijg ik als boer toch een wat ongemakkelijk gevoel bij. Worden de kruisbessenplanten kwaad als ik hun vruchten pluk? Kunnen de aardappelen in opstand komen? Kunnen de kippen mij met een oproerkraaiende haan aanvallen? Confused
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Ma Nov 23, 2020 2:20 Plaats reactie Reageer met quote
Elisabeth
   
 


Natubico schreef:
Elisabeth schreef:
Dit is echt schrijnend, ze hebben niet eens een os voor de ploeg.

En wat gaan ze daar verbouwen?
Laten we zeggen een of ander soort graan, sla of andere bladgroente.
Tja, daar moet de grond voor geploegd, want dat wordt gezaaid.
En dan ook nog jaar na jaar.
Bovendien moeten de producten eerst gekookt of gebakken worden alvorens ze te eten zijn of in geval van onder andere sla in elk geval van 'n dressing voorzien.
Koken en bakken kost extra energie en is nog ongezond ook omdat veel voedingsstoffen vernietigd worden door de hitte van het koken.
Dressing bevat scherpe stoffen als azijn die eveneens veel nuttige (levende) voedingselementen de dood in jagen.

Maar 'n fruitboom of 'n notenboom die kun je zo in de ongeploegde boden planten.
't Kan wel even duren eer ie volop vruchten gaat afleveren, maar als ie ook eenmaal bezig is dan kan ie dat tientallen jaren blijven doen zonder dat er nog 'n hand voor uitgestoken hoeft te worden.
Bovendien geven bomen schaduw en voorkomen ze uitdroging van de grond door de felle zon.
Maar ook fruit- en andere vruchten-dragende struiken en planten kunnen zo de onbewerkte grond in gepoot worden.
Aardbeienstruiken bijvoorbeeld en die verspreiden zich dan ook nog vanzelf doordat ze elk jaar nieuwe vertakkingen aanmaken.
Tomaten idem dito; komkommers, noem maar op.
En was 't niet zo dat de vruchtendragers in de tropen vrijwel het hele jaar door groen blijven en vruchten afleveren? In de rimboe in elk geval wel.

Elisabeth schreef:
En ze zullen nooit genoeg produceren om 14 miljoen mensen te voeden.

Ja, ze zijn zich daar wel erg intensief aan het vermenigvuldigen.
Combinatie van dierlijk voedsel dat het libido enorm vergroot, geen gebruik van voorbehoedsmiddelen en inentingscampagnes van GNO's of Unicef.
Maar als werkelijk alle beschikbare grond vol geplant wordt met rauw-eetbare-vruchten-dragers zal 't in zo'n enorm groot land nog wel 'ns goed kunnen lukken om iedereen op die manier van het nodige te voorzien.

Elisabeth schreef:
Of op deze manier waar vele blanke boeren naar Mozambique vertrokken en werk geeft aan lokale mensen en voedsel produceert.

Daar kan 't op 'n gegeven moment net zo gaan lopen als in Rhodesie.

Elisabeth schreef:
En hier konden in 2018 boeren terug keren naar hun land nadat Mugabe was afgezet. Iedereen was blij en dat ze er weer waren en dat er weer werk was.

Omdat de autochtonen er kennelijk nog niet van op de hoogte waren dat ze het spel konden winnen door alles vol vruchtendragers te planten.

Elisabeth schreef:
Verder heeft de zwarte bevolking niet de blanke boeren verjaagd en/of vermoord maar de gangsters van Zanu PF.
Die ook de zwarte bevolking in elkaar slaat en vermoord.
Het gaat om politiek en niet om land, die gekocht is.

Nou ja, de politici komen voort uit het volk.
In dit soort gevallen zijn 't veelal angry young men die zich niet meer kunnen vinden in de heerschappij van 'n vreemd soort.

Elisabeth schreef:
Verder eten mensen vlees. Mais, graan en aardappelen voor de basis en groentes maar fruit? Appels zijn rijp in september een aardbeien in het voorjaar en kersen in de zomer maar er is geen fruit in de winter of je moet het importeren. Koeien voor melk en dus kaas en verder vlees. Kippen voor eieren en voor vlees. Als die er niet zijn gaan mensen stropen voor vlees.

Allemaal gekookt spul en dus geen natuurlijk voedsel. Vandaar allerlei ziektes en 'n veel te hoog geboortencijfer.
Dat moet per definitie tot dramatische ontwikkelingen leiden zoals zich met name ook in Rhodesie al hebben voorgedaan.

Hoogste tijd om 't op de voorgestelde nieuwe manier te gaan aanpakken.


Nou Natubico, jouw reactie is niet normaal. Waar woon jij en jij eet alleen maar noten?
Noten zijn alleen maar beschikbaar in de herfst, zoals amandelen en kastanjes en beuken nootjes, en daar leef jij van?
Maar er groeien geen amandel bomen in Nederland, dus... pinda's of beuken nootjes of tamme kastanjes?
Wilde kastanjes zijn niet eetbaar. Jij bent dus Maluku of Penga, of Krankjorum.

_________________
Never judge history except in the context of the times in which it occurred.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Ma Nov 23, 2020 3:05 Plaats reactie Reageer met quote
Natubico
   
 


Willem schreef:
Daar krijg ik als boer toch een wat ongemakkelijk gevoel bij. Worden de kruisbessenplanten kwaad als ik hun vruchten pluk? Kunnen de aardappelen in opstand komen? Kunnen de kippen mij met een oproerkraaiende haan aanvallen? Confused

Vruchten plukken deert 'n plant niet.
Maar planten zelf opeten is 'n ander verhaal.
Dus groenten zoals sla, andijvie, spinazie, koolsoorten e.d. laat 'n vruchteneter wijselijk voor wat ze zijn.
Aardappelen, andere eetbare knollen en pinda's hangt ervan af; als gewacht wordt met oogsten tot de plant zelf is afgestorven kunnen ze uit de grond gehaald worden zonder dat dit de plant zelf dus nog deert.
Wel is 't zo dat daarbij nogal wat bodemleven verwoest wordt.
Eigenlijk is dat soort 'vruchten' bestemd als voedsel voor het bodemleven; de mens heeft voldoende andere vruchten ter beschikking.
Wat kippen betreft is 't van nature inderdaad zo dat je er beter geen kunt vangen om op te eten aangezien er evenveel hanen zijn als kippen en als die je allemaal tegelijk aanvliegen dan laat je dat gevangen kippetje wel weer los.

Maar de mens heeft met behulp van onnatuurlijke middelen toch hele stallen vol alleen maar vrouwelijke kippen tot z'n beschikking weten te krijgen.
Om dat zo te houden doodt hij dagelijks vele miljoen pasgeboren haantjes.
De natuur stelt daar dan wel weer 'n aantal straffen tegenover in de vorm van allerlei besmettelijke en andere ziektes.
Veel eieren bevatten de salmonellabacterie waardoor het eten ervan tot de bekende minder aangename gevolgen leidt.
Verder steeekt van tijd tot tijd de vogelgriep de kop op en dan moeten hele kippenstapels geruimd worden, wat 'n flinke financiele aderlating voor de houder oplevert.
-
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Nov 23, 2020 3:29 Plaats reactie Reageer met quote
Natubico
   
 


Elisabeth schreef:
Nou Natubico, jouw reactie is niet normaal. Waar woon jij en jij eet alleen maar noten?
Noten zijn alleen maar beschikbaar in de herfst, zoals amandelen en kastanjes en beuken nootjes, en daar leef jij van?
Maar er groeien geen amandel bomen in Nederland, dus... pinda's of beuken nootjes of tamme kastanjes?
Wilde kastanjes zijn niet eetbaar. Jij bent dus Maluku of Penga, of Krankjorum.

Nou Elisabeth, deze reactie is grotendeels ongehoord.
Ze bevat immers nogal wat elementen die puur op de persoon gericht zijn.
Dat is zoals altijd 'n duidelijk teken van onvermogen om voldoende inhoudelijke tegenargumenten te vermelden.

Wat de wel inhoudelijke delen betreft dit:

- Waarom alleen maar noten eten, terwijl er ook nog enorm veel andere rauw eetbare vruchten voorhanden zijn?

- Ook in Nl kunnen heel goed amandelen geteeld worden.
https://www.youtube.com/watch?v=JxA8imDNHGs

- Verder zijn hier ook nog wel andere notensoorten inheems.
Hopelijk is 't niet nodig die nog 'ns te vermelden.
In elk geval zijn ze goed houdbaar en dus het hele jaar ter beschikking.

- Ook tamme kastanjes komen hier in Nl vrij veel voor.
Wp:
"Verspreiding in België en Nederland
In Nederland en België komt de boom verwilderd voor en verder op oude landgoederen. Hij is hier ingevoerd door de Romeinen vanwege de vruchten".


Dus wie is hier nou "Maluku, Panga (niet Penga dus), of Krankjorum"?
-
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Nov 23, 2020 13:20 Plaats reactie Reageer met quote
Elisabeth
   
 


Penga = gek in het Shona
Maluku = gek in het Portugees.

_________________
Never judge history except in the context of the times in which it occurred.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Ma Nov 23, 2020 21:09 Plaats reactie Reageer met quote
Natubico
   
 


Elisabeth schreef:
Penga = gek in het Shona
Maluku = gek in het Portugees.

Louco is iets heel anders dan Maluku; 't lijkt er wel 'n beetje op, en dat is voor sommigen misschien al wel voldoende, maar in feite is 't dus wat heel anders.

Maluku is het Indonesisch voor Moluks; in het Portugees bestaat dat wooord niet.

Maar goed, wie hier met visitekaartjes wil gooien kan dat beter gewoon in het Nederlands doen, of nog beter toch maar achterwege laten.
-
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Nov 23, 2020 22:24 Plaats reactie Reageer met quote
Willem
   
 


Maluco is gek in portugees. Dat klinkt hetzelfde als maluku.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Ma Nov 23, 2020 23:22 Plaats reactie Reageer met quote
Natubico
   
 


Dus 'n "o" op het einde klinkt hetzelfde als 'n "u".

Nooit geweten. Rolling Eyes
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Nov 24, 2020 1:00 Plaats reactie Reageer met quote
George Bush
   
 


Willem schreef:
Maluco is gek in portugees. Dat klinkt hetzelfde als maluku.


Nou begrijp ik dat er de laatste tijd zich zoveel Portugezen op Weerwoord hebben gemeld. Idea

_________________
Komt een veiligheidskundige bij de psychiater. Zegt de psychiater; ga maar vast liggen, ik kom zo bij U.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Nov 24, 2020 11:08 Plaats reactie Reageer met quote
Poendert
   
 


Natubico schreef:
Willem schreef:
Daar krijg ik als boer toch een wat ongemakkelijk gevoel bij. Worden de kruisbessenplanten kwaad als ik hun vruchten pluk? Kunnen de aardappelen in opstand komen? Kunnen de kippen mij met een oproerkraaiende haan aanvallen? Confused

Vruchten plukken deert 'n plant niet.
Maar planten zelf opeten is 'n ander verhaal.
Dus groenten zoals sla, andijvie, spinazie, koolsoorten e.d. laat 'n vruchteneter wijselijk voor wat ze zijn.
Aardappelen, andere eetbare knollen en pinda's hangt ervan af; als gewacht wordt met oogsten tot de plant zelf is afgestorven kunnen ze uit de grond gehaald worden zonder dat dit de plant zelf dus nog deert.
Wel is 't zo dat daarbij nogal wat bodemleven verwoest wordt.
Eigenlijk is dat soort 'vruchten' bestemd als voedsel voor het bodemleven; de mens heeft voldoende andere vruchten ter beschikking.
Wat kippen betreft is 't van nature inderdaad zo dat je er beter geen kunt vangen om op te eten aangezien er evenveel hanen zijn als kippen en als die je allemaal tegelijk aanvliegen dan laat je dat gevangen kippetje wel weer los.

Maar de mens heeft met behulp van onnatuurlijke middelen toch hele stallen vol alleen maar vrouwelijke kippen tot z'n beschikking weten te krijgen.
Om dat zo te houden doodt hij dagelijks vele miljoen pasgeboren haantjes.
De natuur stelt daar dan wel weer 'n aantal straffen tegenover in de vorm van allerlei besmettelijke en andere ziektes.
Veel eieren bevatten de salmonellabacterie waardoor het eten ervan tot de bekende minder aangename gevolgen leidt.
Verder steeekt van tijd tot tijd de vogelgriep de kop op en dan moeten hele kippenstapels geruimd worden, wat 'n flinke financiele aderlating voor de houder oplevert.
-


Ik weet niet of vruchtenplukken een plant deert, ik denk zelfs van niet. Maar het deert de eenzijdige veganist blijkbaar wel volgens een langdurig Brits onderzoek. Onderstaande zag ik op Joop.
Van de 55.000 onderzochte proefpersonen die tussen 1993 en 2001 werden gerekruteerd voor het onderzoek naar vegetarisme en dat is bijna 18 jaar lang gemonitord, van de proefpersonen volgde bijna een derde een vlees- en visloos dieet. Onder hem ook bijna tweeduizend veganisten. Daaruit kwam naar voren dat veganisten 2,3 keer zo vaak een heup braken als vleeseters. In totaal werden er in de groep 3941 botbreuken geregistreerd,
Dus geen vlees of viseten is blijkbaar slecht voor je botten.
Ik vraag me af of daarom de menselijke Paradonthus-tak volledig is uitgestorven.

_________________
Milieu-activisme. Harten van goud, en hersens van havermout.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Wo Nov 25, 2020 1:53 Plaats reactie Reageer met quote
Natubico
   
 


Poendert schreef:
Ik weet niet of vruchtenplukken een plant deert, ik denk zelfs van niet.

Zeker niet, het afplukken en opeten van vruchten helpt de plant zelfs bij z'n voortplanting.
Hij is er dus als het ware blij mee (mits 't voldoende omzichtig gebeurt) en zorgt daarom dat z'n vruchten lekker smaken.

Poendert schreef:
Dus geen vlees of viseten is blijkbaar slecht voor je botten.

Ligt eraan of men ervoor zorgt voldoende alternatieve calcium-bronnen binnen te krijgen.
Wat dat betreft zijn diverse soorten noten wel 'n must voor de veganist en de vruchtarier.
Maar het kan goed zijn dat dit ten tijde van genoemd onderzoek nog niet voldoende bekend was in de vegan-kringen.

Poendert schreef:
Ik vraag me af of daarom de menselijke Paradonthus-tak volledig is uitgestorven.

Tja, dat was 'n planteneter; en die vallen in veel gevallen zo'n beetje tussen de wal en het schip wat voedingsstoffen betreft.
Planten bevatten namelijk lang niet zo veel essentiele voedingsstoffen als hun vruchten.
En hoe meer planten zo iemand eet, des te minder vruchten zal hij eten en daar zit dan de oorzaak van z'n kwetsbaarheid.
-
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Wo Nov 25, 2020 8:40 Plaats reactie Reageer met quote
Cliff
   
 


Natubico schreef:
Zeker niet, het afplukken en opeten van vruchten helpt de plant zelfs bij z'n voortplanting.


Veel te kort door de bocht...

Veel planten gaan er vanuit dat het verspreidt wordt door ontlasting. Nou weet ik niet of jij de WC gebruikt (bij jou weet je het nooit) maar als zaden daarin verdwijnen kan de plant verdere voortplanting wel vergeten.

Daarbij: jij bent zo'n noteneter. Juist de noten zijn bedoeld om verspreidt te raken en te ontkiemen, niet om opgegeten te worden. Daarmee werk je de voortplanting van de boom juist tegen.

_________________
Hier gaan over het tij, de maan, de wind... en wij
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Do Nov 26, 2020 4:22 Plaats reactie Reageer met quote
Natubico
   
 


Cliff schreef:
Veel planten gaan er vanuit dat het verspreidt wordt door ontlasting. Nou weet ik niet of jij de WC gebruikt (bij jou weet je het nooit) maar als zaden daarin verdwijnen kan de plant verdere voortplanting wel vergeten.

Tja, bij de schepping is er nu eenmaal geen rekening mee gehouden dat de mens zichzelf tussen vuur betonnen muren zou gaan opsluiten en z'n behoefte via 'n ingewikkeld systeem van buizen de rivieren in zou gaan sodemieteren.

Cliff schreef:
Daarbij: jij bent zo'n noteneter. Juist de noten zijn bedoeld om verspreidt te raken en te ontkiemen, niet om opgegeten te worden. Daarmee werk je de voortplanting van de boom juist tegen.

Bedoeld zal worden dat bij noten het zaad eerst wordt fijngekauwd alvorens het wordt gegeten, waardoor het niet meer kiembaar is wanneer het wordt uitgescheiden.
Is wel zo, maar daar staat tegenover dat noten lang houdbaar zijn en daardoor van nature door zowel de mens als door 'n aantal soorten dieren gehamsterd worden.
Bij dat hamsteren wordt er altijd wel 'n aantal ergens op de grond gedropt, waardoor die vruchten daar kunnen ontkiemen.
Bijvoorbeeld 'n muis is doende er eentje naar z'n holletje te vervoeren maar komt net 'n kat tegen, waardoor hij in grote haast de noot laat vallen en zich ervandoor maakt.
Ook is denkbaar dat de mens noten gewoon op de grond opslaat voor de winter en dan zal er van die stapel allicht wel eentje aan het kiemen raken.
-
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Do Nov 26, 2020 8:16 Plaats reactie Reageer met quote
Cliff
   
 


Natubico schreef:
Tja, bij de schepping is er nu eenmaal geen rekening mee gehouden dat de mens zichzelf tussen vuur betonnen muren zou gaan opsluiten en z'n behoefte via 'n ingewikkeld systeem van buizen de rivieren in zou gaan sodemieteren.


Dus ik neem aan dat jij niet naar de WC gaat, veel te onnatuurlijk Laughing

Quote:
Is wel zo, maar daar staat tegenover dat noten lang houdbaar zijn en daardoor van nature door zowel de mens als door 'n aantal soorten dieren gehamsterd worden.
Bij dat hamsteren wordt er altijd wel 'n aantal ergens op de grond gedropt, waardoor die vruchten daar kunnen ontkiemen.


Ah, dus jij bewaart je noten gewoon in de grond begrijp ik? Anders is het onnatuurlijk.

_________________
Hier gaan over het tij, de maan, de wind... en wij
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Do Nov 26, 2020 14:46 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 


Zeg Elisabeth, ze mogen in Portugal ook wel eens de immigranten beter screenen. Want hier ook weer zo eentje die Zimbabwe naar Portugal laat toe komen.

Portugal: Muslim migrant head of anti-racism group says ‘it is necessary to kill the white man’

Quote:
"The Portuguese-Senegalese Mamadou Ba declared this Saturday that “it is necessary to kill the white man, murderer, colonizer and racist” in order to “avoid the social death of the black political subject”. Mamadou Ba’s statements were made during an online conference organized by the online channel Pensa Africanamente, dedicated to the theme “Racism and the Advancement of Hate Speech in the World.”Ben benieuwd of zo'n organisatie als ENAR (European Network Against Racism) ook nog subsidies van de EU krijgt. Verbazen zal het mij geenszins doen als wij hieraan gedwongen belasting moeten afdragen.

https://www.enar-eu.org/Urgent-solidarity-call-to-support-Portuguese-anti-racist-activists

_________________
Mijn -isme is realisme.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Do Nov 26, 2020 23:11 Plaats reactie Reageer met quote
Natubico
   
 


Cliff schreef:
Dus ik neem aan dat jij niet naar de WC gaat, veel te onnatuurlijk Laughing

Haha, wanneer Cliff ergens door 'n Zeeuws bos of andersoortig natuurgebied loopt te struinen en hij moet, dan rent ie naar z'n auto en scheurt met veel te hoge snelheid naar z'n huis om daar nog op tijd in de WC te zijn.
Wat zullen de dieren dan 'n lol hebben.

Cliff schreef:
Ah, dus jij bewaart je noten gewoon in de grond begrijp ik? Anders is het onnatuurlijk.

Kom, kom, goed lezen;
"Ook is denkbaar dat de mens noten gewoon op de grond opslaat voor de winter en dan zal er van die stapel allicht wel eentje aan het kiemen raken".
-


Laatst aangepast door Natubico op Do Nov 26, 2020 23:27, in totaal 1 keer bewerkt
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Do Nov 26, 2020 23:24 Plaats reactie Reageer met quote
Natubico
   
 


Maar terug naar het topic a.u.b.

Loetje schreef:
Zeg Elisabeth, ze mogen in Portugal ook wel eens de immigranten beter screenen. Want hier ook weer zo eentje die Zimbabwe naar Portugal laat toe komen.
Portugal: Muslim migrant head of anti-racism group says ‘it is necessary to kill the white man’
"The Portuguese-Senegalese Mamadou Ba declared this Saturday that “it is necessary to kill the white man, murderer, colonizer and racist” in order to “avoid the social death of the black political subject”. Mamadou Ba’s statements were made during an online conference organized by the online channel Pensa Africanamente, dedicated to the theme “Racism and the Advancement of Hate Speech in the World."Ben benieuwd of zo'n organisatie als ENAR (European Network Against Racism) ook nog subsidies van de EU krijgt. Verbazen zal het mij geenszins doen als wij hieraan gedwongen belasting moeten afdragen.
https://www.enar-eu.org/Urgent-solidarity-call-to-support-Portuguese-anti-racist-activists

Vind 't altijd 'n belangrijke vraag wie er nou eigenlijk begonnen is met zich meester te maken over het natuurlijke territorium van 'n ander ras; de blanken uit Europa, of de zwarten uit Afrika.
Voor zover dezerzijds bekend zijn Afrikanen eerder in Europa binnengevallen dan Europeanen in Afrika.
Maar dat waren dan wel Noord-Afrikanen en die zijn in principe niet echt zwart.
Anderzijds maakten toch ook nogal wat zwarten deel uit van de Moorse bezettingslegers in Spanje.
De vraag is hoe die daarbij waren gekomen en wat de invloed van de zwarte delen van Afrika is geweest op het agressieve gedrag van de Noord-Afrikanen.
Zijn de laatstgenoemden wellicht min of meer gedwongen geweest om Noordwaarts te trekken doordat zij in hun eigen gebied achter hun vodden werden gezeten door opdringende Centraal-Afrikanen?
-
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Zo Nov 29, 2020 0:21 Plaats reactie Reageer met quote
George Bush
   
 


Natubico schreef:

Zijn de laatstgenoemden wellicht min of meer gedwongen geweest om Noordwaarts te trekken doordat zij in hun eigen gebied achter hun vodden werden gezeten door opdringende Centraal-Afrikanen?


Interessant!

Heb je een idee waar de grotere criminaliteit van Antillianen, vergeleken met die van Surinamers, vandaan komt?

Goed doordenken Wink

Misschien kan Icesurfer hier ook zijn licht op laten schijnen.

_________________
Komt een veiligheidskundige bij de psychiater. Zegt de psychiater; ga maar vast liggen, ik kom zo bij U.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Zo Nov 29, 2020 11:21 Plaats reactie Reageer met quote
Poendert
   
 


George Bush schreef:
Natubico schreef:

Zijn de laatstgenoemden wellicht min of meer gedwongen geweest om Noordwaarts te trekken doordat zij in hun eigen gebied achter hun vodden werden gezeten door opdringende Centraal-Afrikanen?


Interessant!

Heb je een idee waar de grotere criminaliteit van Antillianen, vergeleken met die van Surinamers, vandaan komt?

Goed doordenken Wink

Misschien kan Icesurfer hier ook zijn licht op laten schijnen.


Ik heb wel een idee. Ik denk dat die grotere criminaliteit al direct na de aankomst van de slaven werd bereikt.
Die slaven werden gevangen vanuit de tegenwoordige Ghana door sommige zwarte stammen die zich hadden gespecialiseerd in de slavenhandel. Die Ghanezen trokken met strijdgroepen het Afrikaanse binnenland in, overvielen daar hun nabuurstammen, selecteerden geschikte personen voor de mensenhandel (vraten de rest waarschijnlijk op)
Tijdens die overvallen op de verschillende stammen werden ook stammen gevangen genomen waarvan de leden bekend stonden als zeer onbetrouwbaar, diefachtig of gewelddadig. Deze mensen waren herkenbaar via stamtatoeages of aangebrachte lidtekens.
Na aankomst op de slavenhandelscentrums op de Antillen kregen de kooplieden al snel in de gaten welke tatoeage stond voor criminele gedachten of welke voor werklust.
De geschikte slaven gingen naar bevriende zakenrelaties, de onhandlbaren werden aan de Fransen op Haiti verkocht,(zie de resultaten) en de onverkoopbare rest ging naar de zoutplantages op de eilanden. waar extra toezicht was en ontsnappingkans nihil.

_________________
Milieu-activisme. Harten van goud, en hersens van havermout.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
RHODESIE, vernietigd door de VN en alle linkse partijen
  Weerwoord forum index » Buitenland
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 3 van 4  
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4  Volgende
  
  
 Plaats nieuw bericht  Plaats reactie  Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.