Weerwoord forum index Registreer FAQ Zoeken

Weerwoord forum index » Actualiteiten » Eindelijke doorbraak in de zaak Nicky Verstappen.
Plaats nieuw bericht  Plaats reactie Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
Eindelijke doorbraak in de zaak Nicky Verstappen.
BerichtGeplaatst: Vr Aug 24, 2018 10:57 Plaats reactie Reageer met quote
Tedje van Es
   
 


https://nos.nl/artikel/2247325 jos brech vertelde politie in 2001 over behandeling na zedendelict.html

Het is toch wel bizar hoe dit gelopen is!

https://app.nos.nl/datavisualisatie/2018/dna nicky verstappen/index.htmlIk hoop zeer dat ze zaak nu afgesloten kan worden en dat de ouders rust zullen vinden.

_________________
Religie maakt meer kapot dan je lief is.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Vr Aug 24, 2018 16:19 Plaats reactie Reageer met quote
Blens
   
 


Nu de media aandacht is geëxplodeerd mogen we hopen dat dit ook echt de dader is.

_________________
Laatst bijgewerkt door Blensk op di 22 jan 1963, 22:00, in het totaal 1 keer bewerkt
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Za Aug 25, 2018 8:44 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 


Zal hij zich uit zichzelf gaan melden en de waarheid gaan vertellen? Ik denk zomaar van niet.

Gaat het lukken hem levend te vinden en op te pakken? Hij verstaat de kunst zich te kunnen verstoppen in onherbergzamere gebieden. Met de dagen die korter gaan worden en de temperaturen die omlaag gaan en daarmee minder vegetatie en minder los lopend en meer brandstof nodig wordt overleven wel zwaarder. Hij kan ook nog van een klif af gaan springen of een giftig plantje opeten welke hem een snelle zachte dood kan opleveren. Nicky Verstappen heeft helaas geen zachte dood mogen sterven. Normaal gesproken kan ik er geen traan om laten als dergelijke delinquenten van de aardbodem verdwijnen, maar in dit geval hoop ik wel dat ze hem levend vinden en oppakken. Hij heeft nogal wat uit te leggen. Even een ander vraagje; Die sperma die vlak bij de plaats delict op een tissue gevonden is (waarnaar de [url=https://app.nos.nl/datavisualisatie/2018/dna nicky verstappen/index.html]link naar de tijdlijn[/url] aangeleverd Tedje van Es ook verwijst); Matcht deze met zijn DNA? Dan mag hij wel eens uitleggen hoe hij daar zijn kwakje is "kwijtgeraakt". Want we hebben het dan niet over DNA als haren of huidschilfers. En waren het ook niet zijn DNA sporen die op Nicky's onderbroek waren aangetroffen?

_________________
Mijn -isme is realisme.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Za Aug 25, 2018 12:28 Plaats reactie Reageer met quote
Tedje van Es
   
 


Dat is precies wat men wil weten. Maar dat zal een formaliteit zijn om hem in staat van beschuldiging te kunnen stellen.

Overigens het DNA match helemaal. Het blijkt namelijk dat men zijn DNA heeft. Toen het DNA onderzoek liep (waaraan hij niet heeft meegedaan) en hij als vermist werd gemeld is er op zijn laatste adres persoonlijk materiaal onderzocht waarop zijn DNA zat.

_________________
Religie maakt meer kapot dan je lief is.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Za Aug 25, 2018 16:14 Plaats reactie Reageer met quote
Cliff
   
 


Ik blijf er toch voor waarschuwen dat DNA geen wondermiddel is als oplossing voor een misdaad. Het is vrij gemakkelijk om DNA te bemachtigen van mensen door bv. hun vuilnis te stelen.

Leuk detail: ik sprak recentelijk een schoonmaakster van hotelkamers die mij kon vertellen dat in bijna 50% van de hotelkamers, in het vuilnisbakje in de badkamer, wel gevulde condooms liggen... mocht iemand nog zijn misdrijf bij iemand anders in de schoenen te willen schuiven.... ga jij dan maar eens uitleggen hoe jouw sperma op een slachtoffer terecht komt.

_________________
Hier gaan over het tij, de maan, de wind... en wij
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Za Aug 25, 2018 20:17 Plaats reactie Reageer met quote
Blens
   
 


Voorop staat dat de dader berecht moet worden, maar ik ga met Cliff mee. DNA is geen wondermiddel en hoewel met euforisch is kan er ook gewaarschuwd worden! Opmerkelijk is vooral het eerste citaat waarin rechercheurs nota bene weigeren om celmateriaal beschikbaar te stellen, dat alleen al zou álle alarmbellen moeten laten rinkelen.

Citaat Algemeen Dagblad:

Van de 1250 forensisch rechercheurs hebben er 949 vrijwillig hun DNA afgestaan, iets meer dan in 2013. Een deel van de rechercheurs heeft principiële bezwaren tegen de databank. Zij zetten hun vraagtekens bij de opslag van hun celmateriaal.

Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3850686/2015/02/13/Driehonderd agenten weigeren DNA af te staan.dhtml

=====================================

Citaat Richard van der Weide, advocaat in strafzaken

De euforie over de doorbraak in de zaak van Nicky Verstappen is volledig te begrijpen. Het zou een geweldig succes zijn als dit zeer ernstige misdrijf wordt opgelost. Goed ook dat we nu weer een brede maatschappelijke discussie voeren over de toepassing van dna onderzoek. Waar we echter voor moeten waken, is dat we ons in de euforie laten meeslepen en te snel overgaan tot te vergaande maatregelen.

Dna verwantschapsonderzoek is een kostbaar en ingrijpend opsporingsmiddel, waar we prudent mee moeten omgaan. Niet voor niets wordt het nu alleen als laatste redmiddel gebruikt, wanneer alle andere, klassieke recherchemethoden onvoldoende hebben opgeleverd. Dat moet vooral zo blijven. De ervaring leert namelijk dat zodra we een ruimere toepassing van dna onderzoek toestaan, opsporingsinstanties daar ook gebruik van zullen gaan maken.

"Burger compleet transparant voor overheid"
Mensen zeggen vaak dat wie niets op zijn geweten heeft, ook niets heeft te verbergen. Maar dan onderschatten ze hoe ingrijpend dna verwantschapsonderzoek is. Je vraagt immers een groot aantal op voorhand onschuldige burgers om dna af te staan. Meewerken is niet verplicht, althans nu niet, maar ga er maar vanuit dat je de bijzondere belangstelling van de recherche geniet of zelfs aanstonds verdachte bent bij een weigering of niet reageren. Terwijl er heel goede redenen kunnen zijn om geen dna te geven. Want wat gebeurt er met dat materiaal: wordt het bewaard, wordt het vernietigd? Wie controleert dat? Mijn dna bevat al mijn unieke kenmerken, misschien wil ik helemaal niet dat de overheid daarmee aan de haal gaat, het verwerkt en opslaat.

Waar ik van schrik is de roep om een nationale databank waar het dna van álle Nederlanders in zit. De overheid zou dan beschikken over een blauwdruk van al haar burgers in de vorm van uniek celmateriaal. Het zou een ernstige inbreuk zijn op ieders persoonlijke levenssfeer. Je bent als burger dan biologisch volledig transparant voor de overheid. Nog los van alle praktische bezwaren, staat het op gespannen voet met diverse rechtsbeginselen. Bovendien krijg je mogelijk het scenario dat ook voor lichtere misdrijven de databank ’even’ wordt geraadpleegd.

We moeten ons goed realiseren dat dna onderzoek echt geen tovermiddel is. Er zitten allerlei haken en ogen aan. Je hebt mengsporen, dadersporen, sleepsporen… je hebt dna uit sperma, bloed, haren, etc. Er zijn vele varianten denkbaar en het is aan forensische opsporingsdiensten en uiteindelijk de rechter om die steeds zuiver te interpreteren. We willen ernstige zaken graag opgelost zien, maar geen rechterlijke dwalingen.

Een simpel voorbeeld: stel, er is een zedenmisdrijf gepleegd in een openbare gymzaal. En jij bent in het verleden ook op die plek geweest en hebt daar naar blijkt dna achtergelaten. Wat betekent dat dan? Hoe gaat de opsporing daar mee om? Jouw spoor kan daar op allerlei manieren zijn terechtgekomen; in beginsel zegt zo’n vondst dus niet zo veel, tenzij er sprake is van een echt zogeheten daderspoor. Dat moet dan wel eerst goed worden onderzocht en correct worden geïnterpreteerd.
Laten we dus vooral zorgvuldig blijven waar het gaat om vergaande opsporingsmethoden die inbreuk maken op de persoonlijke levenssfeer van onschuldige burgers. Overigens geldt dat uiteraard ook voor verdachten, die bij uitstek de bescherming van het recht verdienen. Zo werkt dat in een rechtstaat.


Bron: https://www.telegraaf.nl/nieuws/2479287/niet laten meeslepen in de huidige euforie

_________________
Laatst bijgewerkt door Blensk op di 22 jan 1963, 22:00, in het totaal 1 keer bewerkt
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Za Aug 25, 2018 23:33 Plaats reactie Reageer met quote
10 miljoenste
   
 


Quote:
Blens
Nu de media aandacht is geëxplodeerd mogen we hopen dat dit ook echt de dader is.

Ofschoon hopen ergens op gebaseerd dient te zijn is mijn vertrouwen in overheden met staats monopolie rechten om zichzelf tegen lastige burgers te beschermen praktisch nihil .

3 motivaties ...Typisch een 20 jaar oud geval warm gehouden Truc, nu als smoes gebruiken om 17 miljoen schuldloze burgers als criminele potentiële verdachten door te jassen, zoals het geschiede met de afschaffing van de referenda rechten .

Waarschuwing, hang geen ongewassen onderbroeken meer aan onbeheerde waslijnen .
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Zo Aug 26, 2018 21:10 Plaats reactie Reageer met quote
Lampje
   
 


Lees net dat ze die kloothommel te pakken hebben. Opgepakt in Spanje. Zet hem maar in de cel bij Michael Panhuis.

_________________
Ich bin ein Almeerder....
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Aug 27, 2018 8:15 Plaats reactie Reageer met quote
Blens
   
 


Citaat 1Limburg:

Ook de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) staat afwijzend tegenover de suggestie van minister Ferd Grapperhaus om dna afname bij onderzoek naar bepaalde misdrijven verplicht te stellen. "Wat de NOvA betreft voert het te ver om mensen die níet verdacht zijn ook te verplichten hun dna af te staan", stelt de orde, die wijst op principes als onschuldpresumptie (onschuldig tot het tegendeel is bewezen) en het recht op privacy.

https://www.1limburg.nl/theo hiddema verplicht dna afstaan kan helemaal niet

Ik vermoed dat bij het verplicht afstaan van DNA het aantal branden na een inbraak fors gaat toenemen.

_________________
Laatst bijgewerkt door Blensk op di 22 jan 1963, 22:00, in het totaal 1 keer bewerkt
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Aug 27, 2018 9:29 Plaats reactie Reageer met quote
Cliff
   
 


onschuldpresumptie

Dit is, zoals ik al vaker schreef, een essentieel deel van onze zwaar bevochten rechtsstaat. Iemand is onschuldig tot het tegendeel bewezen is.

In de huidige tijd staat dit principe ernstig onder druk. Zowel in het binnenland (DNA databank, sleepwet, etc.) als in het buitenland ('Chemische' aanval Douma, Skripals, beïnvloeden verkiezingen, etc.).

Mensen moeten zich weer eens goed gaan realiseren: iemand (zowel een individu als een land) is onschuldig totdat schuld bewezen is.

Het is echt een schande hoe snel wij onze rechtsstaat aan het verkwanselen zijn!

_________________
Hier gaan over het tij, de maan, de wind... en wij
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Ma Aug 27, 2018 9:47 Plaats reactie Reageer met quote
carlos
   
 


Ja, eens.

Toch ben ik wel blij dat hij opgepakt is, en hoop dat hij het ook echt gedaan heeft (heeft er wel alle schijn van). Heel Limburg is in rep en roer vanwege dit nieuws, behalve ik dan (couldn't care less).

_________________
Alleen samen krijgen we QRona eronder!
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Aug 27, 2018 12:35 Plaats reactie Reageer met quote
Tedje van Es
   
 


Ik ben ook niet in rep en roer hoor. Ik vind het fijn voor de ouders, voor de rest vind ik het zwaar overdreven hoe de media dit oppikken.

_________________
Religie maakt meer kapot dan je lief is.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Aug 28, 2018 8:59 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 _________________
Mijn -isme is realisme.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Aug 28, 2018 9:11 Plaats reactie Reageer met quote
Blens
   
 


Van een ex gedetineerde weet ik dat zedendelinquenten meestal apart worden opgesloten, ze worden anders gesloopt of vermoord omdat ze, om begrijpelijke redenen, niet populair zijn.

_________________
Laatst bijgewerkt door Blensk op di 22 jan 1963, 22:00, in het totaal 1 keer bewerkt
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Aug 28, 2018 11:51 Plaats reactie Reageer met quote
Tedje van Es
   
 


Ik vraag me af welke BNer hem, gaat verdedigen.

_________________
Religie maakt meer kapot dan je lief is.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Aug 28, 2018 18:52 Plaats reactie Reageer met quote
Real
   
 


Loetje schreef:


Alleen een DNA match blijkt ook niet wettelijk overtuigend genoeg bewijs te zijn.Is inderdaad hooguit aanvullend bewijs. Niets meer en niets minder. Als Jos B. alles ontkent is de kans zelfs aanzienlijk dat hij vrijuit gaat.

_________________
Popcorn Time is Coming Wink
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Aug 28, 2018 19:36 Plaats reactie Reageer met quote
10 miljoenste
   
 


Quote:
Loetje .
De organisatie van dat kamp was overigens ook niet helemaal zuiver op de graat.

De OM organisatie die over N.Verstappen ging stikte bijna in een graad van vette vis .
https://www.demminkdoofpot.nl/pagina/module/media massaal opgelucht want dem.html
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Vr Aug 31, 2018 9:46 Plaats reactie Reageer met quote
Cliox
   
 


Lampje schreef:
Lees net dat ze die kloothommel te pakken hebben. Opgepakt in Spanje. Zet hem maar in de cel bij Michael Panhuis.


Hij is een verdachte. Je bent pas schuldig tot het tegendeel bewezen is.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Vr Aug 31, 2018 12:55 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 _________________
Mijn -isme is realisme.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Do Sep 06, 2018 17:07 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 _________________
Mijn -isme is realisme.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Za Nov 21, 2020 13:03 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 


Jos is berecht.


[url=https://www.ad.nl/nieuws/familie nicky verstappen opgelucht 12 5 jaar cel voor jos brech~adbf0046/]Moeder van Nicky Verstappen tikt haar man aan: ‘We hebben een dader’[/url]

_________________
Mijn -isme is realisme.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Eindelijke doorbraak in de zaak Nicky Verstappen.
  Weerwoord forum index » Actualiteiten
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 1 van 1  

  
  
 Plaats nieuw bericht  Plaats reactie  Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.