Weerwoord forum index Registreer FAQ Zoeken

Weerwoord forum index » Binnenland » Nederland is Knettergek geworden. Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12  Volgende
Plaats nieuw bericht  Plaats reactie Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
BerichtGeplaatst: Ma Feb 24, 2020 2:43 Plaats reactie Reageer met quote
Natubico
   
 


Elisabeth schreef:
Wat zijn de feesten van boven de rivieren? Koningsdag en ?

Hier hebben ze nogal vaak sportsuccessen te vieren. Landskampioenschap voetbal, Europacups voetbal, soms nog 'n Wereldcup erbij ook; verder vrijwel elk jaar allerlei schaatskampioenschappen en veel gouden medailles ook bij de OS.
Dacht dat dat allemaal wat minder is in de bekendste carnavalsstreken.
-
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Feb 24, 2020 9:15 Plaats reactie Reageer met quote
Tedje van Es
   
 


Lampje schreef:
Ho, ho. Wie stelt bewijst.

Slap gel*l. U leest niet goed. Ik zei: "Ik ben vaker in Amsterdam geweest dan dat u bij de Vastelaovend bent geweest."

Quote:
Ik ben meermalen op carnaval in het zuiden geweest, dus ik weet waar ik het over heb.

Vertel! Waar bent u in mijn provincie overal geweest?

_________________
Religie maakt meer kapot dan je lief is.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Feb 24, 2020 9:37 Plaats reactie Reageer met quote
Tedje van Es
   
 


Natubico schreef:
Hier hebben ze nogal vaak sportsuccessen te vieren. Landskampioenschap voetbal, Europacups voetbal, soms nog 'n Wereldcup erbij ook; verder vrijwel elk jaar allerlei schaatskampioenschappen en veel gouden medailles ook bij de OS.
Dacht dat dat allemaal wat minder is in de bekendste carnavalsstreken.

Des te meer je zegt, des te meer je laat merken dat je er echt niks van begrijpt. Dus hou op met praten over zaken waar je geen verstand van hebt.

Hier een willekeurige greep uit de emmer met OS medailles die behaald werden door Nederlanders die niet uit de provincies komen waar permanent over Carnaval gekankerd wordt.
Leontien van Mooresel - Noord Brabant, Anky van Grunsven - Noord Brabant, Pieter van den Hoogenband - Limburg, Epke Zonderland - Friesland, Ranomi Kromowidjojo - Groningen, Maartje Paumen - Limburg, Jeroen Delmee - Noord Brabant, Bart Brentjes - Limburg, Marianne Vos - Noord Brabant, Stephan Veen - Groningen, Maartje Goderi - Noord Brabant, Jeroen te Mors - Twente, Jan Bos - Gelderland, Gerard van Velde - Gelderland, Irene Wüst - Noord Brabant, Tom Dumoulin - Limburg, Jan Krekels - Limburg, enzovoorts, enzovoorts, enzovoorts.

Dus als je wat zegt, vertel dan geen onzin.

_________________
Religie maakt meer kapot dan je lief is.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Feb 24, 2020 9:57 Plaats reactie Reageer met quote
Tedje van Es
   
 


https://nos.nl/artikel/2324301-weer-joodse-karikaturen-bij-carnavalsoptocht-in-aalst-kritiek-op-haatfeest.html

De Hollandse staatsomroep zoekt per definitie zaken op die ze als confronterend of discriminerend kunnen bestempelen.
Over de duivelskop van de Winter hoor je ze niet.


Of dit:Dat mag wel? Dat is geen belediging?

Dit is toch meten met twee maten?

https://joop.bnnvara.nl/kijk-nou/duitse-carnavalvierders-weten-raad-trump

_________________
Religie maakt meer kapot dan je lief is.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Feb 24, 2020 10:08 Plaats reactie Reageer met quote
Cliox
   
 


Natubico schreef:
En dat omdat daar onvoldoende wordt opgetreden tegen verstoringen van de openbare orde? Bepaalde gedragingen en festiviteiten op of rond de openbare weg in dat soort steden worden momenteel nog als gewoon beschouwd, maar dat moet anders en kan ook anders worden. Kwestie van bewustwording bij zowel de veroorzakers als de gedupeerden.


Blijft staan dat als je naast een petrochemische fabriek woont, de overlast nooit nul zal zijn.
Blijft staan dat als je naast een vliegveld woont, de overlast nooit nul zal zijn.
Blijft staan dat als je boven kroegen woont, de overlast nooit nul zal zijn.

De kermis, carnaval, festivals, straattheater, kerstmarkt etc. het gaat allemaal door. Dat weet je als je in een stadscentrum gaat wonen. Vliegtuigen vliegen van ’s morgensvroeg tot ’s avonds laat, dat weet je als je naast een vliegveld gaat wonen. Een petrochemische fabriek geeft geluidsoverlast en afhankelijk van de soort fabriek misschien wel meer. Dat weet je als je naast een fabriek gaat wonen.

En nogmaals, want daar lijk je overheen te stappen, ik hoor zelden mensen klagen over het feit dat een straat 2 uur is afgezet met carnaval. De wekelijkse markt geeft evenveel ongemakken en als de kermis wordt opgebouwd is de hoofdweg en diverse binnenwegen ruim een week afgezet. Nobody cares.

Quote:
Haha, de binnenstad van Breda is geen openbare weg!!!!!
Van wie zijn die straten daar dan wel? Van de cafe-eigenaars in de buurt?
Neen, 't kan goed zijn dat daar normaal gesproken auto's langs kunnen rijden, en al zeker fietsen. Maar stel dat 't er echt 'n voetgangerszone zou zijn; dan zou 't nog niet toegestaan zijn om daar massaal op de straat te blijven staan en in veel gevallen openbare dronkenschap te vertonen alsook geluidshinder te veroorzaken. Men dient zich overal op de openbare weg zodanig te gedragen dat het verkeer er geen hinder van ondervindt; nou wanneer voetgangers daar niet normaal kunnen passeren, dan is dat 'n vorm van hinder aan het voetgangersverkeer en dus strafbaar.


Zo te lezen ben je daar nooit geweest. Het straatbeeld wijkt nauwelijks af van een gemiddelde vrijdag, zaterdagmiddag en -avond en zondagmiddag en avond. Ik schreef in mijn vorige post nog, als je er niets van af weet, doe dan ook niet alsof en voer dan een informerend gesprek.


Quote:
Behalve als er weer zo veel gezopen is dat de brouwer nog wat extra vaten moet komen afleveren. Razz 't Gaat trouwens niet alleen over de zondagavond, maar ook over de maandag- en in sommige gevallen de dinsdagavond.


Overdag kunnen de brouwers gewoon hun vaten afleveren. Al betwijfel ik of het nodig is. De stamkroeg waar ik vroeger kwam had voldoende voorraad. Ik denk dat eerder teveel wordt ingeslagen dan te weinig.

Quote:

Let wel, het Rode Kruis; oftewel de organisatie waaraan we doneren om het mogelijk te maken dat er hulp wordt verleend aan slachtoffers van rampen en oorlogen. En wat zien we? Dat geld moet worden besteed aan inspanningen om in eigen land medische hulp mogelijk te maken waar onverlaten in strijd met de wet openbare wegen blokkeren door er zuip- en hosfestijnen op te houden.


Het heeft niets te maken met het blokkeren van de straat. Ik snap ook niet dat je dat steeds roept. En verder is het wederom kennisillusie want de inzet van het rode kruis op evenementen is voornamelijk vrijwilligerswerk. Als er kosten aan zitten verbonden worden deze vergoed door gemeenten en / of verenigingen.

Quote:
Vliegveld en industrie zijn legale activiteiten. Verstoring van de openbare orde en massale langdurige overtreding van verkeersregels zijn dat niet.


Zomaar straten afzetten gebeurt niet. Carnavalsverenigingen hebben daarover het gesprek met de gemeente en vragen een vergunning aan. Het enige wat wordt afgezet zijn de binnensteden en dat is doorgaans prima georganiseerd en extra maatregelen getroffen om de veiligheid van bezoekers te waarborgen.

Quote:
De meerderheid zal er wel geen last van hebben; maar de wet beoogt in veel gevallen nou juist minderheden te beschermen tegen de overmacht van meerderheden.
-


Vind ik onzin. Zie eerste alinea. Ik zie alleen mensen zeuren over overlast die niet in Limburg wonen. Zij weten wel even te vertellen hoe het reilt en zeilt in Limburg. Doe mij een lol, zet een mal hoedje op en geniet van al het moois en gezelligs wat carnaval te bieden heeft.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Feb 24, 2020 23:45 Plaats reactie Reageer met quote
Natubico
   
 


"........en geniet van al het moois en gezelligs wat carnaval te bieden heeft".

Hebben we ooit wel gedaan hoor, maar er bleef toch altijd 'n wat wrange nasmaak; ook al doordat er van alles gebeurde dat niet zo fraai was; onder andere ongevallen. Dan ga je toch denken dat die niet haddden hoeven plaats te vinden als de mensen gewoon hadden blijven doen.

En waarschijnlijk merkte je toen al onbewust dat 't niet allemaal legaal was en anderen nogal wat hinder bezorgde.

Probeer anderen er nu als de gelegenheid zich voordoet bewust van te maken dat 'n niet zo leuk is als 't lijkt en dat er onder voorwaarden iets veel beters voor in de plaats is.

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/ongeveer-dertig-gewonden-door-automobilist-die-opzettelijk-inrijdt-op-carnavalsoptocht-in-duitsland~bd651fd9/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

https://nos.nl/artikel/2324430-dode-bij-ongeluk-met-carnavalswagen-in-meerssen.html

-
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Feb 25, 2020 8:28 Plaats reactie Reageer met quote
Cliox
   
 


Onzin natuurlijk. Ongevallen met trekkers zijn eerder regel dan uitzondering: Klik hier! Het zijn landbouwvoertuigen die hoofdzakelijk ingericht zijn om op een akker te rijden.

Bovendien, als een gezin dat onderweg is naar de Efteling een ongeluk krijgt (of verongelukt), ga je toch ook niet pretparken sluiten? Soms heb je te maken met een ongelukkige samenloop van omstandigheden en gebeuren er dingen.

Er blijft weinig over van je argumenten Natubico.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Feb 25, 2020 9:19 Plaats reactie Reageer met quote
Tedje van Es
   
 


Cliox schreef:
Er blijft weinig over van je argumenten Natubico.

Inderdaad!

_________________
Religie maakt meer kapot dan je lief is.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Feb 25, 2020 9:45 Plaats reactie Reageer met quote
Natubico
   
 


Cliox schreef:
Onzin natuurlijk. Ongevallen met trekkers zijn eerder regel dan uitzondering: Klik hier! Het zijn landbouwvoertuigen die hoofdzakelijk ingericht zijn om op een akker te rijden.

Bovendien, als een gezin dat onderweg is naar de Efteling een ongeluk krijgt (of verongelukt), ga je toch ook niet pretparken sluiten? Soms heb je te maken met een ongelukkige samenloop van omstandigheden en gebeuren er dingen.

Nou, er gebeuren ook wel ongevallen bij de optochten zelf.

https://www.youtube.com/watch?v=bepAsdu6viI
https://legacy.dumpert.nl/mediabase/7848077/6baeb1c1/bruut_ongeval_met_carnavalswagen.html
https://www.youtube.com/watch?v=IYXsNlf5v7c

En verder zuipen degenen die trekkers in optochten besturen vaak mee met de 'achterban' en dan kan 't goed gebeuren dat zo iemand zich na afloop zomaar de talud in rijdt.

Maar wat dat geval in Duitsland betreft kan gesteld dat menigeen zich al eerder afgevraagd zal hebben wanneer iets dergelijks zal plaatsvinden. Die onbeveiligde chaos bij carnaval is immers 'n gelegenheid bij uitstek om dit soort daden te begaan.
Eigenlijk is 't in deze tijd dan ook niet zo erg verantwoord om die dolle boel op straten nog door te laten gaan.
Er kunnen zich al te makkelijk terroristen of anderen die wat op hun lever hebben tussen mengen om toe te slaan.

Maar wel opvallend dat je nooit iets hoort over ongevallen bij indoor carnavalsviering.
-
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Feb 25, 2020 10:27 Plaats reactie Reageer met quote
Natubico
   
 


Cliox schreef:
, ik hoor zelden mensen klagen over het feit dat een straat 2 uur is afgezet met carnaval. De wekelijkse markt geeft evenveel ongemakken en als de kermis wordt opgebouwd is de hoofdweg en diverse binnenwegen ruim een week afgezet. Nobody cares.

Het verzet tegen de overlast van vuurwerk rond de jaarwisseling is ook heel klein begonnen.

Cliox schreef:
Zo te lezen ben je daar nooit geweest. Het straatbeeld wijkt nauwelijks af van een gemiddelde vrijdag, zaterdagmiddag en -avond en zondagmiddag en avond..

Als daar op die tijdstippen ook de hele straat vol staat met zuipende en zingende personen behoort dan evenzeer opgetreden te worden wegens overtreding van verkeersregels, openbare dronkenschap en verstoring van de openbare orde.

Cliox schreef:
Het heeft niets te maken met het blokkeren van de straat. Ik snap ook niet dat je dat steeds roept.

Niet zo moeilijk te snappen toch? Wanneer ergens in die omgeving iemand dringend medische hulp nodig heeft dan kan de ambulance en/of de huisarts daar niet of slechts met grote moeite komen doordat de straten er gevuld zijn met carnavalsfiguren.

Cliox schreef:
Zomaar straten afzetten gebeurt niet. Carnavalsverenigingen hebben daarover het gesprek met de gemeente en vragen een vergunning aan.

B&W krijgt nergens in de wet de bevoegdheid om openbare wegen af te sluiten ten behoeve van carnavalstoestanden of andere evenementen. Dat is wel het geval inzake calamiteiten.

Quote:
De meerderheid zal er wel geen last van hebben; maar de wet beoogt in veel gevallen nou juist minderheden te beschermen tegen de overmacht van meerderheden.

Cliox schreef:
Vind ik onzin.

Dus als de Gele hesjes weer 'n restaurant gaan slopen in Parijs dan zegt Cliox dat ze die mensen hun gang moeten laten gaan omdat zelfs de eigenaar ervan niet hoorbaar te kennen geeft dat hij dat liever niet heeft?

Cliox schreef:
Ik zie alleen mensen zeuren over overlast die niet in Limburg wonen. Zij weten wel even te vertellen hoe het reilt en zeilt in Limburg.

Misschien was dat carnavalsgedoe in de straten wel een van de redenen waarom ze er vertrokken zijn.
-
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Feb 25, 2020 11:21 Plaats reactie Reageer met quote
Tedje van Es
   
 


Natubico schreef:
En verder zuipen degenen die trekkers in optochten besturen vaak mee met de 'achterban' en dan kan 't goed gebeuren dat zo iemand zich na afloop zomaar de talud in rijdt.

Tjongejongejonge! Waar haal je toch allemaal die onzin vandaan? Zelden zo'n lulkoek gehoord!

Die grote trekkers worden bestuurd door professionele chauffeurs die niets met de vereniging te doen hebben. Die machines worden ingehuurd. Die chauffeurs zuipen niet mee.

Quote:
Maar wel opvallend dat je nooit iets hoort over ongevallen bij indoor carnavalsviering.

Ben je het Hollandse nieuwjaarsfeestje in Volendam al vergeten?

Quote:
Maar wat dat geval in Duitsland betreft kan gesteld dat menigeen zich al eerder afgevraagd zal hebben wanneer iets dergelijks zal plaatsvinden. Die onbeveiligde chaos bij carnaval is immers 'n gelegenheid bij uitstek om dit soort daden te begaan.

Alweer lulkoek. Toevallig werd eergisteren de bestuurder van de auto, die op een feestterrein moedwillig op mensen is ingereden, door de rechter veroordeeld. Het gebeurt overal, want overal heb je gekken.

_________________
Religie maakt meer kapot dan je lief is.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Feb 25, 2020 12:36 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 


KOZP gaat racisme monitoren tijdens carnaval.


_________________
Mijn -isme is realisme.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Feb 25, 2020 12:38 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 


Quote:Cowboytje en Indiaantje spelen is tegenwoordig toch racistisch?


_________________
Mijn -isme is realisme.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Feb 25, 2020 13:12 Plaats reactie Reageer met quote
Tedje van Es
   
 


Die zanikers zijn allemaal losers die zelf geen leven hebben.

_________________
Religie maakt meer kapot dan je lief is.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Feb 25, 2020 13:46 Plaats reactie Reageer met quote
Cliox
   
 


Natubico schreef:
Nou, er gebeuren ook wel ongevallen bij de optochten zelf.


Dan is het zaak om de regels aan te scherpen. Zo werkt dat in veiligheidsland. Je gaat ook autorijden niet verbieden omdat er veel ongevallen gebeuren.

Quote:
En verder zuipen degenen die trekkers in optochten besturen vaak mee met de 'achterban' en dan kan 't goed gebeuren dat zo iemand zich na afloop zomaar de talud in rijdt.


Je slaat de plank wederom mis: Carnavalsverenigingen hebben in de meeste gevallen zelf geen trekkers noch mensen in de vereniging die een trekker kunnen besturen. Daarnaast stelt de gemeente strenge regels aan carnavalsverenigingen ten aanzien van de deelname aan optochten. Drankgebruik is ten strengste verboden als gevolg van verschillende ongelukken. De politie controleert streng op vandaag. De tijd dat de bakken bier op de praalwagen stonden ligt achter ons.

Quote:
Maar wat dat geval in Duitsland betreft kan gesteld dat menigeen zich al eerder afgevraagd zal hebben wanneer iets dergelijks zal plaatsvinden. Die onbeveiligde chaos bij carnaval is immers 'n gelegenheid bij uitstek om dit soort daden te begaan.
Eigenlijk is 't in deze tijd dan ook niet zo erg verantwoord om die dolle boel op straten nog door te laten gaan.
Er kunnen zich al te makkelijk terroristen of anderen die wat op hun lever hebben tussen mengen om toe te slaan.


Zo kun je wel alles verbieden. Kerstmarkt, kermis, festivals, straattheater of nog simpeler een markt of braderie. Ik ben meer voorstander van het invoeren van de doodstraf.

Als iemand bereid en instaat is andere mensen te beroven van het leven mag het leven van de persoon ter discussie worden gesteld. Komen aanslagen uit dezelfde hoek en blijkt dat mensen die tolerant zijn naar onze cultuur en tradities zullen we wat selectiever moeten zijn wie wij binnenlaten. Maar dat is een andere discussie, laten we niet te ver afdwalen.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Feb 25, 2020 13:53 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 


Jerry Afriyie schreef:KOZP had er vorig jaar bij moeten zijn. In Erp. Dan hadden ze zich de longen uit hun lijf kunnen janken.

Moet je toch eens kijken wat een racistische boot meevoer in de parade

    Ophef over 'walgelijke' en 'racistische' carnavalswagen met Efteling-thema

    Gisteren, 20:28 uur | Reacties    Op social media wordt vol afschuw gereageerd op een foto van een carnavalswagen met een Efteling-thema. Een carnavalsvereniging uit het Brabantse dorp Erp plaatste eerder vandaag een afbeelding van de optocht uit 2019 op Facebook, ter promotie voor de carnavalsoptocht die vanmiddag plaatsvond. Daarop is een wagen te zien in de vorm van een vluchtelingenboot met een Efteling-logo.

    Op de boeg staan twee bosjesmannen, gebaseerd op de figuren die eerder in de Efteling-attractie Carnaval Festival stonden. De zijkant van de wagen is voorzien van de term "Droomvluchtelingen", een woordspeling op Droomvlucht. Een vlag toont de tekst "Het wordt ons Effe te link", in de stijl van het officiële Efteling-logo.https://www.looopings.nl/weblog/13810/Ophef-over-walgelijke-en-racistische-carnavalswagen-met-Efteling-thema.html


Laatst aangepast door Loetje op Di Feb 25, 2020 14:14, in totaal 1 keer bewerkt

_________________
Mijn -isme is realisme.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Feb 25, 2020 13:56 Plaats reactie Reageer met quote
Cliox
   
 


Mensen die zich daar aan storen hebben geen gevoel voor humor. Vaak zijn het dezelfde mensen die cartoonwedstrijden aan banden willen leggen. Hoezo vrijheid van meningsuiting?
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Feb 25, 2020 14:04 Plaats reactie Reageer met quote
Tedje van Es
   
 


Precies, Cliox, Vastelaovend is de zaken omdraaien en er de draak mee steken. Maar calvinistische zuurpruimen snappen dat niet.

Quote:
Ook het sprookjespark zelf is niet blij met de uiting. "De Efteling betreurt het dat ze tijdens deze Empeldonkse carnavalsoptocht wordt betrokken in een politieke discussie", luidt de officiële reactie. "Wij nemen afstand van de boodschap van deze carnavalsvereniging, die hiervoor ons logo heeft misbruikt."


Wat een zielige mensen daar in dat sprookjesland. Het zijn woordspelingen, het gaat helemaal niet over de Efteling.

_________________
Religie maakt meer kapot dan je lief is.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Feb 25, 2020 14:14 Plaats reactie Reageer met quote
Cliox
   
 


Natubico schreef:
Het verzet tegen de overlast van vuurwerk rond de jaarwisseling is ook heel klein begonnen.


Er is geen overlast, een straat wordt wel vaker afgesloten. Als er kermis is zelfs meer dan een week. Ik denk niet dat mensen wakker liggen van 2 uur.

Quote:
Als daar op die tijdstippen ook de hele straat vol staat met zuipende en zingende personen behoort dan evenzeer opgetreden te worden wegens overtreding van verkeersregels, openbare dronkenschap en verstoring van de openbare orde.


Sommige binnensteden hebben nu eenmaal een bruisend uitgaansbestaan. Maar goed, je hebt het willen aanvoeren als bewijslast dat het carnavalsfeest zorgt voor een afwijkende verkeerssituatie waarbij carnavalisten de straat kapen en het verkeer stremmen, dat is feitelijk onjuist. Het betreft hier een situatie die niet anders is dan anders. Je hebt pech dat je een binnenstad kiest waar ik met regelmaat kom.

Quote:
Niet zo moeilijk te snappen toch? Wanneer ergens in die omgeving iemand dringend medische hulp nodig heeft dan kan de ambulance en/of de huisarts daar niet of slechts met grote moeite komen doordat de straten er gevuld zijn met carnavalsfiguren.


Je lult maar wat. Er is geen sprake van dat hulpdiensten niet ter plaatse kunnen komen. Gemeentes en carnavalsverenigingen hebben de boel wel goed dichtgetimmerd. Ik ben ervan overtuigd dat de medische hulp met carnaval beter is georganiseerd dan anders omdat de gemeente en carnavalsverenigingen sturen op verkeersstromen en nauw samenwerken met het Rode Kruis. Op verschillende plaatsen staan containers met hulpverleners en worden handhavers ingezet door de gemeente.

Quote:
B&W krijgt nergens in de wet de bevoegdheid om openbare wegen af te sluiten ten behoeve van carnavalstoestanden of andere evenementen. Dat is wel het geval inzake calamiteiten.


Ik weet dat de gemeente, politie en carnavalsverenigingen nauw samenwerken om de route van de optocht te bepalen. Binnensteden worden verder wel vaker afgezet voor verschillende festiviteiten.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Feb 25, 2020 14:26 Plaats reactie Reageer met quote
Elisabeth
   
 


Tedje van Es schreef:
Precies, Cliox, Vastelaovend is de zaken omdraaien en er de draak mee steken. Maar calvinistische zuurpruimen snappen dat niet.

Klopt helemaal Tedje en Cliox. Is er een nieuwe Reformatie aan de gang?
Wat is er gebeurd met HUMOR. Dave Allen is nooit bedreigd en ik weet dat katholieken hier ook om lachen.
Toen mijn Brabantse oudoom zijn laatste sacrament kreeg, gaf de pastoor hem ook een glaasje jenever.
En deze oudoom zei met een zachte G "Giet maar Giet maar".
Deze woorden zijn nog vaak gebruikt door latere generaties.De beste humor is van katholieken en Joden. Die lachen om zich zelf maar calvinsten en moslims niet en die KOZP hoort daar ook bij.

_________________
Never judge history except in the context of the times in which it occurred.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Di Feb 25, 2020 14:58 Plaats reactie Reageer met quote
Tedje van Es
   
 


Klopt helemaal Elisabeth. Zelfspot is een deugd. Des te minder je met die deugd gezegend bent, des te minder gevoel voor humor heb je.


Ons land gaat kapot aan de multiculturele droom. Neem daarom de raad van Hans ter harte en kies de humor die bij je huidskleur past.

Very Happy

_________________
Religie maakt meer kapot dan je lief is.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Feb 25, 2020 17:07 Plaats reactie Reageer met quote
Cliox
   
 


Loetje schreef:
KOZP gaat racisme monitoren tijdens carnaval.


De racisten gaan racisme monitoren.

Kwestie van tijd vooraleer het nog eens goed uit de hand gaan lopen.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Feb 25, 2020 18:24 Plaats reactie Reageer met quote
Natubico
   
 


Tedje van Es schreef:
Die grote trekkers worden bestuurd door professionele chauffeurs die niets met de vereniging te doen hebben. Die machines worden ingehuurd. Die chauffeurs zuipen niet mee.

In grotere steden wellicht; maar in kleinere en in dorpen worden de wagens getrokken door trekkers van plaatselijke boeren, bestuurd door de boeren zelf of zoals in casu 'n pakweg 17-jarige nakomeling. En die drinkt al gauw gezellig 'n flesje mee, want er wordt toch maar stapvoets gereden.

Tedje van Es schreef:
Ben je het Hollandse nieuwjaarsfeestje in Volendam al vergeten?

Dat was geen indoor-carnaval.

Tedje van Es schreef:
Toevallig werd eergisteren de bestuurder van de auto, die op een feestterrein moedwillig op mensen is ingereden, door de rechter veroordeeld. Het gebeurt overal, want overal heb je gekken.

Op 'n feestterrein? Die mensen stonden gewoon op de stoep van 'n straat naar de optocht te kijken.

Nou ja gewoon? Gewoon zou 't zijn wanneer zo iemand ook op die dag ongehinderd door die straat had kunnen rijden.
Als dat door 'n voor velen onzinnige reden als dat rare carnaval niet kan, dan kan dit bij iemand die toch al tot het uiterste geirriteerd is geraakt net de druppel zijn.

Hobby's horen thuis op niet-openbaar terrein, waar derden er geen hinder van ondervinden.
Jawel, ook kerstmarkten, kermissen, wielerwedstrijden, muziekuitvoeringen, en noem maar op.
-
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Feb 25, 2020 20:03 Plaats reactie Reageer met quote
Cliox
   
 


Jeetje, wat een zurigheid stort je uit over de maatschappij. Laat eens wat licht toe in je hart.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Feb 25, 2020 22:31 Plaats reactie Reageer met quote
Natubico
   
 


Tedje van Es schreef:
Hier een willekeurige greep uit de emmer met OS medailles die behaald werden door Nederlanders die niet uit de provincies komen waar permanent over Carnaval gekankerd wordt.
Leontien van Mooresel - Noord Brabant, Anky van Grunsven - Noord Brabant, Pieter van den Hoogenband - Limburg, Epke Zonderland - Friesland, Ranomi Kromowidjojo - Groningen, Maartje Paumen - Limburg, Jeroen Delmee - Noord Brabant, Bart Brentjes - Limburg, Marianne Vos - Noord Brabant, Stephan Veen - Groningen, Maartje Goderi - Noord Brabant, Jeroen te Mors - Twente, Jan Bos - Gelderland, Gerard van Velde - Gelderland, Irene Wüst - Noord Brabant, Tom Dumoulin - Limburg, Jan Krekels - Limburg, enzovoorts, enzovoorts, enzovoorts.
Dus als je wat zegt, vertel dan geen onzin.

Groningen en Friesland zijn geen carnavalsprovincies. Gelderland eigenlijk ook niet. Alleen Brabant en Lb zijn dat.

Nou, er zijn totaal zo'n 200 gouden medailles gewonnen door Nederlanders. (Eigenlijk 130, maar we tellen hier de ene medaille bij 'n teamsport als net zoveel medailles als het aantal leden van zo'n team; bijvoorbeeld 1 plak voor hockey wordt geteld als 11 medailles).

't Gemiddelde aantal per provincie ligt dan op 200 gedeeld door 12 = ca. 17 medailles.

Brabant komt daar aardig bij in de buurt met 15 plakken.
Lb heeft er 'n stuk of 10 (zij 't dat Hoogenband alleen maar in die provincie geboren is en dus eigenlijk niet als Limbo beschouwd kan worden).

Nou, de andere provincies buiten de drie van de randstad hebben gemiddeld ook hooguit 10 medailles.

Dat komt op totaal 85 medailles.

Resteren er 115 voor de drie randstedelijke; die hebben er elk dus zo'n 38 gewonnen.
Dus zo'n drie keer zo vaak wat te vieren als de twee carnavalsprovincies.
Toch niet teveel gezegd dus.

Dan landskampioenschappen met voetbal: randstad 89 keer, Br en Lb 32 keer.
Europacups: Rndstd 9, Br/Lb 2.

Daar laten we 't maar 'ns bij.

"Dus als je wat zegt, vertel dan geen onzin" Wink

-
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Nederland is Knettergek geworden.
  Weerwoord forum index » Binnenland
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 9 van 12  
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12  Volgende
  
  
 Plaats nieuw bericht  Plaats reactie  Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.