Weerwoord forum index Registreer FAQ Zoeken

Weerwoord forum index » Immigratie en Integratie » Terrorist afschalen tot verwarde man indien dader Moslim Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5
Plaats nieuw bericht  Plaats reactie Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
BerichtGeplaatst: Di Dec 10, 2019 10:45 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 


estudiant schreef:
En daarmee dus bevestigend dat de Islam een abstract begrip is.
Het soefisme kun je aan de andere kant plaatsen, ook een Islamitische stroming. De Islam is dus een abstractie.


Soefisme is inmiddels in zowat heel de geïslamiseerde wereld gemariginaliseerd of zelfs geëlimineerd en daar heeft het Salafisme de plaats ingenomen. Er is al decennia lang een trend in de Islam gaande dat de Islam Arabiseert, Medinaseert en Salafiseert. Kortom: De meest Zwart Middeleeuwse agressieve Islam bepaalt de agenda.


Laatst aangepast door Loetje op Di Dec 10, 2019 11:56, in totaal 3 keer bewerkt

_________________
Mijn -isme is realisme.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Dec 10, 2019 10:49 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 De mythe van de minderheid: extremisme onder moslims alles behalve marginaal fenomeen

Bagatelliseren van problemen staat oplossing ervan in de weg

Quote:
”Het is slechts een klein groepje extremistische moslims dat het voor de rest verpest.”


Op verjaardagen, in columns, in opiniestukken, in de politiek, op forums, geregeld wordt verkondigd dat alles okay is in de islamitische wereld, dat er hier en daar misschien een enkele radicale imam is, maar dat de overgrote meerderheid van de moslims zich prima gedraagt. Extremisme, radicalisme of fundamentalisme binnen de islamitische wereld of binnen de islamitische gemeenschap zou slechts een zeer marginaal fenomeen zijn.

Een exemplarisch voorbeeld van dit standpunt viel te lezen in de column van Nico de Fijter in Trouw van vorige week, getiteld Waarom schrik ik van een Arabische vredesgroet? Daarin schrijft hij:

Quote:
”Laten we niet doen alsof de ganse moslimwereld met die etiketten van radicalisme en extremisme kan worden beplakt: dat geldt slechts een zeer klein deel van de moslims.”


Dit is een prachtige voorbeeld van wat we gerust een mythe kunnen noemen: de mythe van de minderheid.

Deze mythe van de minderheid is wijdverspreid, maar houdt na analyse geen stand. Onderzoek in islamitische landen en naar de belevingswereld van moslims, zowel in het buitenland als hier, toont aan dat radicalisme en extremisme op beduidend grotere schaal voorkomen dan slechts bij ‘een zeer klein deel.’

Voor de duidelijkheid, het gaat zeker niet om alle moslims, vaak niet eens over een meerderheid, maar het is feitelijk onjuist én oplossingsbelemmerend om over een ‘zeer kleine minderheid’ te spreken.

De mythe van de minderheid is een mythe omdat de claim onwaar is. De mythe is naast onwaar zelfs schadelijk, omdat we problemen alleen kunnen aanpakken als we ze onder ogen zien. Problemen die we bagatelliseren, waarover we doen of ze extreem marginaal zijn, zullen we niet proberen op te lossen, er is immers amper sprake van een probleem. Waarom zou je beleid ontwikkelen op basis van de gedragingen van een handjevol extremisten? “Wij zijn met meer”, dus het komt wel goed, het ís eigenlijk al goed. Het gaat immers maar om een zeer klein groepje.


Lees verder


Laatst aangepast door Loetje op Di Dec 10, 2019 12:34, in totaal 1 keer bewerkt

_________________
Mijn -isme is realisme.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Dec 10, 2019 11:54 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 


Resumerend:

  * Vrouwen hebben een minderwaardige positie binnen de islamitische wetten. Tegelijkertijd spelen er in de islamitische wereld veel onrechtvaardigheden jegens vrouwen en zijn grote aantallen moslims negatief seksistisch ten opzichte van vrouwen.
  * Homoseksuele handelingen zijn in veel islamitische landen strafbaar, homoseksuelen zijn in veel islamitische landen vogelvrij en veel moslims denken negatief over homoseksuelen.
  * Binnen de islamitische wereld bestaan grote problemen met de vrijheid van de pers en staat kritiek op de islam, of überhaupt het kunnen uiten van een afwijkende mening over de islam, zowel in de islamitische wereld als daarbuiten, onder zware druk.
  * Vrijheid van religie is in islamitische landen een groot probleem.
  * Uit diverse polls blijkt dat aanzienlijke percentages moslims pro-IS zijn en terrorisme goedkeuren.
  * In Europese landen uitgevoerd onderzoek toont dat bijna de helft van de hier wonende moslims fundamentalistisch is en dat moslims tot in de tientallen procenten radicale meningen hebben over joden, westerlingen, homo’s en vrouwen.


We concluderen dus dat radicalisme en extremisme onder moslims en in de islamitische wereld alles behalve een marginaal fenomeen is. De mythe van de minderheid is inderdaad een mythe, en moet dringend naar het rijk der fabelen worden verbannen, niet alleen omdat het een mythe is, maar ook omdat het bagatelliseren van problemen de oplossing ervan in de weg staat.

_________________
Mijn -isme is realisme.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Dec 10, 2019 13:10 Plaats reactie Reageer met quote
Tedje van Es
   
 


De islam is inmiddels een maatschappelijk probleem geworden.

_________________
Religie maakt meer kapot dan je lief is.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Wo Dec 11, 2019 12:10 Plaats reactie Reageer met quote
estudiant
   
 


Ik ben overigens voor het noemen van de echte problemen. De Islam is een probleem, net als het rechts extremisme overigens.
Om het Loetje-effect enigszins in het juiste perspectief te zetten hier een bijdrage van NCTV en AIVD over de opmars van extreem rechts.

Ik kies echter voor “quote” omdat er anders zoveel tekst lijkt te zijn Wink


Quote:
DRIE BEVINDINGEN RECHTS-EXTREMISME

Rechts-extremisme in Nederland: de drie opmerkelijkste bevindingen van de NCTV en de AIVD
Rechts-extremisme vormt niet alleen een dreiging voor de samenleving vanwege geweldsincidenten, maar ook omdat de democratische rechtsorde door systematisch haatzaaien wordt ondermijnd. Daarvoor waarschuwen de NCTV en de AIVD in twee recente rapporten.

Signalen dat het rechts-extremisme in Nederland virulent opleeft, waren er al langer. In februari 2016 gooiden vijf mannen molotovcocktails naar een moskee in Enschede, waar op dat moment tientallen mensen verbleven – een terroristisch misdrijf, oordeelde de rechter. Sinds het uitbreken van de vluchtelingencrisis nam het aantal geregistreerde geweldsincidenten vanuit extreemrechts sterk toe: van 17 in 2013 naar 45 in 2016. En dan is er nog de opmars van alt-right – dat draait om wit-superioriteitsdenken – onder met name hoogopgeleide, witte mannen.

Lange tijd leken de inlichtingen- en veiligheidsdiensten zich vooral op het jihadisme te richten en de rechts-extremistische dreiging te veronachtzamen, nu liggen er twee kloeke rapporten. Dinsdag wordt de studie ‘De golfbewegingen van rechts-extremistisch geweld in West-Europa’ van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) naar de Tweede Kamer gestuurd, begin oktober verscheen het rapport ‘Rechts-extremisme in Nederland, een fenomeen in beweging’ van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Hier de opmerkelijkste bevindingen.

Versterken rechts-populistische partijen het rechts-extremisme?
De relatie onderzoeken tussen rechts-populistische partijen als Forum voor Democratie (FvD), Partij Voor de Vrijheid (PVV) en het rechts-extremisme is een riskante onderneming. Toen de AIVD in haar rapport het anti-islamstandpunt als de belangrijkste ideologische drijfveer binnen het rechts-extremisme aanwees, was er felle kritiek vanuit rechts-populistische hoek. De AIVD zou met deze analyse iedereen met islam-kritische opvattingen criminaliseren.

De NCTV houdt zich dan ook op de vlakte door te stellen dat er geen ‘wetenschappelijke consensus’ bestaat over de relatie tussen rechts-populisme en rechts-extremisme. Er zijn academici die stellen dat rechts-populistische partijen de voedingsbodem voor rechts-extremisme weghalen doordat de partijen breder levende grieven over immigratie en de islam op de politieke agenda weten te zetten. Anderzijds zijn er wetenschappers die er juist op wijzen dat de anti-islam- en -migrantenretoriek van rechts-populistische partijen en hun ambivalente uitlatingen over geweld een voedingsbodem kunnen zijn voor het gebruik van geweld.

De NCTV ziet sowieso een toename en verharding van xenofobe sentimenten op sociale media, niet alleen van rechts-populistische politici en opiniemakers, maar ook van zogenoemde ‘boze burgers’.

Een voorbeeld van hoe rechts-populistische partijen het rechts-extremisme kunnen versterken speelde in 2015-2016. In die periode zag de Twitter-hashtag #kominverzet het licht. Vooral PVV-leider Wilders bediende zich er vaak van om protest tegen asielopvang en islam aan te wakkeren. Daarna werd het tienduizenden malen gebruikt, ook door rechts-extremistische groeperingen als Identitair Verzet, die het nog steeds als strijdkreet hanteert.

De terugkeer van biologisch racisme
De NCTV signaleert drie golfbewegingen binnen het rechts-extremisme in het naoorlogse Europa. Allereerst zijn daar de klassieke neonazi-groepen die voor hun ideologische vorming putten uit de nationaalsocialistische ideologie (1933 – 1945). Uitgangspunt is de ‘superioriteit van het blanke ras’, aangevuld met een afkeer van links en migranten. Geweld wordt door deze groeperingen niet geschuwd. Het beruchtste voorbeeld is de neonazistische NSU in Duitsland, die tussen 2000 en 2007 negen racistische moorden pleegde op migranten.


De tweede golf komt op gang na 9/11, en verlegt de aandacht van ‘ras’ naar cultuur. Onvrede over de islam en de multiculturele samenleving groeit en wordt inzet van politiek debat. Rechts-extremistische groeperingen voegen zich naar deze clash of civilization door te waarschuwen voor de ‘islamisering van Europa’. Dit krijgt vooral vorm in de zogeheten ‘counter-jihad’-beweging, die de ‘ondergang’ van westers-christelijk Europa een halt wil toeroepen. In tegenstelling tot het neonazisme is hier nauwelijks sprake van antisemitisme. Israël wordt door velen beschouwd als een bastion in de strijd tegen de islam.

De derde golf is tegelijkertijd een heel moderne én een heel ouderwetse vorm van rechts-extremisme. Deze golf is vooral opgekomen na de verkiezing van Trump tot president van de VS in 2016 en wordt aangevoerd door alt-right. Met moderne internetmiddelen zoals memes – visueel overgedragen, humoristisch bedoelde uitingen – brengt alt-right een klassiek neonazistisch gedachtegoed aan de man: de ‘superioriteit van het blanke ras’.

Alt-right, ofwel alt-rechts, presenteert zich nadrukkelijk als een ‘intellectuele’ beweging die zich meer toelegt op ideeënvorming dan op protestacties op straat. Een centraal thema is de ondergang van het ‘blanke ras’. De relatie tussen IQ en ras is ook een van de stokpaardjes van alt-right. Een belangrijke vertegenwoordiger van alt-right in Nederland is Erkenbrand. Via lezingen, conferenties en publicaties probeert de club het ‘rassenbewustzijn’ te vergroten. Het doel is om tot een voldoende kritische massa te komen die ook een homogene witte etnostaat wil nastreven.

Hoe gevaarlijk is extreemrechts?
Aansluitend op het voorafgaande: de AIVD constateert een niet-gewelddadige dreiging tegen de democratische rechtsorde die voortkomt uit systematisch haatzaaien, bevolkingsgroepen demoniseren, intimideren of een sfeer van angst creëren. De dienst wijst met name op alt-rechts, dat de geesten rijp wil maken voor een culturele omwenteling: een maatschappij waarin racisme normaal is en waar uiteindelijk alleen de grondrechten van witte burgers zijn gewaarborgd. ‘Als dergelijk gedachtegoed in de toekomst steeds meer voet aan de grond krijgt in de Nederlandse samenleving en daarmee ook doorsijpelt naar het openbaar bestuur, is dat een bedreiging voor de Nederlandse democratische rechtsorde’, waarschuwt de AIVD.

Vooralsnog zijn de activiteiten van rechtsextremisten voor het merendeel niet gewelddadig, constateren de diensten. Wel worden vaker dan voorheen uitspraken gedaan die geweld aanmoedigen en verheerlijken tegen met name moslims en de overheid, stelt de AIVD. Bovendien heerst in rechts-extremistische kringen een grote fascinatie voor vuurwapens, signaleert de dienst. Deze ontwikkelingen baren zorgen. ‘Ze creëren een klimaat waarin het risico dat (snel radicaliserende) rechts-extremistische eenlingen of kleine groepen geweld in zullen zetten om een statement te maken, groter is dan in het verleden.’

Hoe omvangrijk rechts-extremistisch geweld is, blijft deels onder de radar. Dat is volgens de NCTV mede toe te schrijven aan het gebrekkige Europese overzicht van rechts-extremistische data en het gebruik van uiteenlopende definities. Zo blijkt de overlap tussen hate crime en terroristisch geweld in de praktijk aanzienlijk.

_________________
“A mind needs books like a sword needs a whetstone.”
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Wo Dec 11, 2019 15:18 Plaats reactie Reageer met quote
Corwin
   
 


Loetje schreef:

De meest Zwart Middeleeuwse agressieve Islam bepaalt de agenda.


Daar zit dan ook precies het probleem. En hoe moeilijk het dan ook zal zijn, waar het probleem zit, daar zit ook juist de oplossing.
Er zal een andere agenda moeten komen. En die kan er alleen maar komen door moslims zelf.
Die verandering stimuleren zal zeker heel lastig zijn. Die verandering tegenwerken blijkt heel gemakkelijk.
Wat zeker niet helpt is om Saoedi Arabië alle ruimte te geven hun gif ook in Nederland te verspreiden.
Wat ook niet helpt is om moslims ongestraft met de meest gruwelijke misdaden weg te laten komen. Misdaden die we van andere Nederlanders niet zouden accepteren. (bijvoorbeeld het verminken van meisjes opzettelijk zo dat ze nooit meer plezier aan sex kunnen hebben)
Evenmin helpt het om alle moslims in de hoek te zetten a la "jullie hebben allemaal onvoldoende"
https://www.youtube.com/watch?v=5FM2HQIERWE
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Vr Dec 20, 2019 6:27 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 


Het gaat hier weliswaar niet om terrorisme, maar de berichtgeving vind ik wel een gevalletje afschalen. Er heeft hier gewoon een roofmoord plaatsgevonden waarbij het slachtoffer bewust is doodgestoken om vooropgezette poging tot beroving van zijn gepinde geld te vergemakkelijken. En hoe berichten die media? Ze noemen het een steekincident. De nu weduwe van het slachtoffer die er naast stond en het heeft zien gebeuren gaat een leuk alleen zijn tegemoet aan de vooravond van pensionering na een leven lang te hebben gewerkt...


https://hcnieuws.nl/112/misdaad/man-overleden-bij-steekincident-toolenburg-669322


Een roofmoord een steekincident normen; Je gaat hiervan toch over je nek?

_________________
Mijn -isme is realisme.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Za Jan 04, 2020 13:35 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 


Hij kon er weer niks aan doen. Hij was psychisch in de war. Was hij door boze djinns begeesterd of zo? Ondertussen wel weer een dode en (zwaar)gewonden verder.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1072097979/messteker-villejuif-had-psychische-problemen


Dit deed hij nadat hij recentelijk tot de islam bekeerd was.

En vraagt niemand zich ook maar ene keer af waarom nou juist de Islam zoveel psychopaten en criminelen als bekeerlingen aantrekt?

_________________
Mijn -isme is realisme.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Zo Jan 05, 2020 11:53 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 


Wat? Was hij nou niet in de war? Had hij dan toch een terroristisch motief?


  ’Steker Villejuif spaarde moslim die gebed kon opdreunen’

  Update - De man die vrijdag in een park in Villejuif, een voorstad van Parijs, met een mes instak op passanten, schreeuwde tijdens zijn daad ’Allahu akbar’. Dat heeft de officier van justitie van het gewest Créteil zaterdag bevestigd tijdens een persconferentie.

  Nathan C. doodde een man en verwondde twee vrouwen ernstig. Hij liet een eerste potentieel slachtoffer ongemoeid omdat deze zei moslim te zijn en een gebed uitsprak als bewijs.

  Volgens de openbaar aanklaagster vervolgde de dader, die zich kortgeleden zou hebben bekeerd tot de islam, daarna zijn route met „extreem geweld” en „extreme vastberadenheid”, zo wordt geschetst tijdens de persconferentie.


Lees verder

_________________
Mijn -isme is realisme.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Terrorist afschalen tot verwarde man indien dader Moslim
  Weerwoord forum index » Immigratie en Integratie
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 5 van 5  
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5
  
  
 Plaats nieuw bericht  Plaats reactie  Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.