Weerwoord forum index Registreer FAQ Zoeken

Weerwoord forum index » Politiek Theorie en Filosofie » De Islam heeft een doel met Europa. Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 30, 31, 32  Volgende
Plaats nieuw bericht  Plaats reactie Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
BerichtGeplaatst: Vr Jan 04, 2019 17:46 Plaats reactie Reageer met quote
Natubico
   
 


Elisabeth schreef:
Ik denk van niet Blens. Ik verwacht een uitbarsting, opstand of revolutie.
Maar in Zweden en Nederland zijn de mensen tammer dan in bv Frankrijk.

Tja, de Islamieten zijn nu eenmaal niet zo vreselijk verslaafd aan het materialisme als de West-Europeanen.
Misschien moet wel gezegd "aan het Joodse materialisme"; want dat het Joodse kapitaal 'n heel grote rol speelt bij het alsmaar verder opdringen van in veel gevallen niet echt noodzakelijke hebbedingen en snufjes aan de van nature goedgelovige Noord-West-Europeanen, dat zal moeilijk ontkend kunnen worden.
In zekere zin zullen ze dus wakker geschud moeten worden uit de American dream waarin de mens alles wat hij maar nodig heeft of hebben wil zelf kan maken en daarmee dan de toestand van "total joy" kan bereiken.
Het is grotendeels gebaseerd op illusie en ja, iemand wat voorspiegelen, wie kan dat beter dan 'n Jood?
Zijn buren, de Islamieten, zijn daar stukken beter tegen bestand; die hebben dat soort trucjes in veel meer gevallen in de smiezen dan de West-Europeanen. Die verzetten zich daar dan ook veel meer tegen, al lukt 't ook hen niet om er helemaal niet in te trappen.

In elk geval zijn er nu twee mogelijkheden;
ofwel de West-Europeanen gaan dwars tegen alle verzet van het Joodse materialisme in op weg naar 'n in alle mogelijke opzichten zo natuurlijk mogelijke levensvorm, zonder hi, ha, heerlijk Hunter, (zonder inderdaad reclame), zonder alcohol, met steeds minder in plaats van steeds meer consumptie van dierlijk voedsel, met zo weinig mogelijk kopen op de pof, oftewel lenen bij banken, met hooguit enkele uurtjes tv per dag, zonder gamen, met door henzelf in plaats van door vreemd kapitaal gecontroleerde kranten en andere media, en ga zo nog maar 'n tijdje door,
ofwel, doorgaan op de huidige voet en dan op 'n gegeven moment heel erg ruw uit de materialistische droom wakker geschud worden wanneer de Islamisering zó ver is dat de Islamieten de dienst gaan uitmaken. De vraag is echter of de Europeanen dan nog voldoende weerstand zullen hebben om achter hun schermen vandaan te komen en in het gevecht om de straat nog redelijk partij kunnen bieden.

Uiteindelijk gaat 't erom wie zich het meest natuurvriendelijk gedraagt.
Dát is degene aan wie de natuur de voorkeur zal geven.

Maar ja, de dealer blijft uit alle macht tegenhouden dat zijn junks stoppen met gebruiken of veel minder gaan gebruiken.
En dáár ligt de grootste uitdaging voor West-Europa om zijn koers in de juiste natuur- oftewel levenvriendelijke richting te wijzigen; hierbij zal de zeer knellende greep waarin de Joodse verderfelijke-producten-dealer dit gebied na vele eeuwen van gestage positieopbouw inmiddels heeft, weerstaan moeten worden.
De theorie is er: http://www.vivism.info/

Maar kijk alleen al 'ns naar hoe er op 'n forum als dit van verschillende zijden ingehakt wordt op met name ook deelgebieden daarvan zoals vegetarisme, veganisme, vruchtarisme, rauwarisme, plantivisme (planten ook op andere gebieden dan de voeding ontzien), e.d..
"Allemaal maar religie", "niet wetenschappelijk bewezen", en wat niet nog allemaal.

Wel, het bewijs dat er niet aan te ontkomen zal zijn om via die route 'weer gezond te worden' en uit de huidige meer en meer nachtmerrie-achtige droom te ontwaken, ziet 'n goed verstaander telkens wanneer er weer 'n wijk in Noord-West Europa tot Islamitische no-go-zone wordt getransformeerd en de Westerling daar dan maar weer zonder verder droomt.
-
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Vr Jan 04, 2019 19:56 Plaats reactie Reageer met quote
Elisabeth
   
 


Ben jij dronken Natibuco?
Ik begrijp niets van je betoog en wat hebben de Joden hier mee te maken?

_________________
Never judge history except in the context of the times in which it occurred.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Vr Jan 04, 2019 21:56 Plaats reactie Reageer met quote
Natubico
   
 


Elisabeth schreef:
Ben jij dronken Natibuco?
Ik begrijp niets van je betoog en wat hebben de Joden hier mee te maken?


Neen Elizabeth, alcohol is ook voor Vivisten taboe; tenminste, ze moeten zelf weten of ze 't nemen of niet, maar ze weten dat 't in hun eigen belang is om dat niet te doen.

Tja, dat iemand niet begrijpt wat er allemaal betoogd wordt, dat kan verschillende oorzaken hebben.
Hoogstwaarschijnlijk vereist 't 'n nogal grote mate van ingewijdheid in dit soort zaken.
Voor degenen die dat hebben (zoals Joden en Islamieten zelf) is 't dan wel duidelijk wat er bedoeld wordt, maar voor voor menig met name ook materialistisch Westerling zal 't wellicht abracadabra kunnen zijn.

Wat hebben Joden hiermee te maken?

Proberen om 't wat eenvoudiger uit te drukken.

Joden zijn al eeuwen geleden vanuit Azië naar het Westen gekomen en hebben zich hier met hun financiële handigheid een positie weten op te bouwen die gerust doorslaggevend genoemd kan worden.
Met hun (ook centrale) banken beslissen zíj in heel veel opzichten wat westerse regeringen kunnen, mogen en moeten, terwijl ze met hun dominante positie in de particuliere financiering, in de media en dus ook in de reclamebusiness in grote mate bepalen wat de westerse consument wil en vooral ook moet kopen.
Bij dat laatste blijkt in alsmaar grotere mate dat 't hen hierbij niet veel of misschien wel niets uitmaakt of datgene wat gekocht wordt wel of niet gezond is voor de koper en wel of niet slecht is voor het milieu.
Alleen de winst die er gemaakt wordt telt.
Een gevolg hiervan is dat 't met de gezondheid van de huidige westerling niet zo best gesteld is.
De degeneratie is door allerlei verslavingen nogal groot en ook op het morele vlak is er veel ontaarding. Zo is bijvoorbeeld homoseksualiteit in deze regionen meer de regel dan 'n uitzondering geworden.
Heel in het algemeen kan gesteld dat de westerling door al die opgedrongen troep in ernstige mate zijn natuurlijke weerstand verloren heeft.

In het Islamitische West-Azië en Noord-Afrika heeft zich een dergelijke ontwikkeling echter niet voorgedaan. Daar is men als aloude rivaal van de altijd weer op meer belust zijnde Joden veel beter bestand tegen die hun trucjes, waardoor daar de ontaarding en degeneratie (door o.a. homoseksualiteit) ook veel minder ernstige vormen heeft kunnen aannemen.
Daar zijn met name ook de mannen dus nog stukken fitter en weerbaarder dan in het westen.
Bovendien zijn ze daar veel minder materialistisch geworden en daar hebben de Joden dan weer handig op ingespeeld door hele horden jonge kerels van daar hierheen te lokken om tegen voor hen aantrekkelijke, maar voor materialistische westerlingen onaantrekkelijke tegenprestaties arbeid te komen verrichten.
Zo hebben de Islamieten hier dan voet aan de grond gekregen en toen dat hek eenmaal ook van de dam was, tja, toen begon hier de zogenaamde Islamisering in al zijn aspecten, inclusief de hierboven getoonde beelden.

Intussen hebben zich echter niet álle westerlingen in de materialistische luren laten leggen door de Joden; er is altijd 'n vrij dunne onderlaag gebleven van pakweg zo'n 5 á 10 procent die door wat voor oorzaak dan ook een dermate nauwe band met de pure natuur heeft gehad, dat zij zich met alle mogelijke middelen teweer heeft gesteld tegen de gaande ontwikkelingen en dus ook tegen de teloorgang van hun eigen natuur en milieu die deze tot gevolg hadden.

Inderdaad dat is/was de wereld van de zogenaamde geitenwollensokkendragers, van klein links, van alternatievelingen, van bewusten, van natuurbeschermers, afijn van zo'n beetje alles wat op 'n forum als dit nog altijd met de regelmaat van de klok naar de maan verwenst wordt, omdat het in velerlei opzichten 'n rem zet op het streven naar totaal materialistisch genot.
(Anderzijds zijn die verwensingen ten dele terecht omdat de meeste van die idealisten nog altijd de grote fout maken bij hun gelijkheidsideaal de verschillen die er nu eenmaal bestaan tussen mensen, en dan met name ook in raciaal opzicht, weg te dromen).
Maar wat natuur en milieu betreft zitten ze dus wél goed en bieden ze ook nu nog wel enige mate van weerstand tegen de dreigende totale verdrinking van de mensheid in de oceaan van het materialisme.

Inmiddels is er dan nog 'n meer realistische, maar ook nog veel principiëler tussenvorm ontstaan die in alle opzichten het stelsel van de natuur centraal stelt, waardoor enerzijds zaken als milieuverderf, natuurvernietiging en morele ontaarding totaal geëlimineerd beogen te worden, maar anderzijds ook schendingen van natuurlijke territoria en tegennatuurlijke raciale vermenging. (Paradionisme)
-
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Za Jan 05, 2019 10:25 Plaats reactie Reageer met quote
Cliff
   
 


Elisabeth schreef:
Ben jij dronken Natibuco?
Ik begrijp niets van je betoog en wat hebben de Joden hier mee te maken?


Het doel lijkt vooralsnog iedere discussie richting eetgewoonten te praten en daar waar het kan tussendoor nog even reclame te maken voor zijn eigen website... (http://www.vivism.info/ - graag gedaan Natubico)

Erg jammer.

En nu weer terug naar het onderwerp: DE ISLAM HEEFT EEN DOEL MET EUROPA.

_________________
Hier gaan over het tij, de maan, de wind... en wij
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Za Jan 05, 2019 16:33 Plaats reactie Reageer met quote
Blens
   
 


"(...) nog even reclame te maken voor zijn eigen website..."

Ja nu je het zegt! Cool

_________________
Laatst bijgewerkt door Blensk op di 22 jan 1963, 22:00, in het totaal 1 keer bewerkt
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Za Jan 05, 2019 22:40 Plaats reactie Reageer met quote
Natubico
   
 


Blens schreef:
"(...) nog even reclame te maken voor zijn eigen website..."
Ja nu je het zegt! Cool

Er staan anders geen betalende advertenties op hoor.
Reclame is dan ook niet het juiste woord.
Maar wanneer 'n deelnemer aan 'n discussie op dit forum oprecht van mening is dat de oplossing van 'n aan de orde zijnd probleem (zoals in casu de Islamisering van West-Europa) schuilt in 'n bepaalde filosofie en 'n bijpassend gedragsprincipe, dan mag hij dat toch wel aanvoeren en daarbij ter verduidelijking verwijzen naar al de informatie die er op een door hem vervaardigde website over die filosofie en dat gedragsprincipe vermeld staat.
Op die manier is 't immers niet nodig om telkens weer grote delen van die informatie bij de discussie te reproduceren.
-
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Za Jan 05, 2019 22:59 Plaats reactie Reageer met quote
Natubico
   
 


Cliff schreef:
Het doel lijkt vooralsnog iedere discussie richting eetgewoonten te praten en daar waar het kan tussendoor nog even reclame te maken voor zijn eigen website...

Dus het Vivisme betreft alleen maar eetgewoonten? Slecht gelezen of slecht begrepen dan.
Cliff schreef:
Erg jammer.

Ja, 't valt wel op dat uit de hoek van een evidente Rusland-promotor op dit forum telkens weer denegrerende maar bepaald niet inhoudelijke kritiek komt, wanneer dezerzijds in 'n discussie wordt aangevoerd dat de oplossing van het aan de orde zijnde probleem naar ondergetekendes mening schuilt in 'n nogal verregaande verandering van 's-mensen gedragspatroon.
De vraag dient zich aan waarom de Russen (wiens woord genoemde promotor geacht kan worden hier te spreken) er zo'n hekel aan blijken te hebben wanneer het vivistische gedragspatroon of sectoren daarvan zoals vegetarisme, veganisme, vruchtarisme, rauwarisme, e.d. ter sprake gebracht worden bij het gezamenlijke zoeken naar 'n oplossing of 'n meest verantwoord standpunt aangaande 'n bepaald topic.
Wellicht vinden zij dat die oplossing in alle gevallen geen andere kan zijn dan dat het Westen de suprematie van het Russische volk, systeem en regime erkent en zich voorts blindelings laat leiden door hetgeen genoemd regime decreteert. Wink
-
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Za Jan 05, 2019 23:12 Plaats reactie Reageer met quote
Cliff
   
 


En wat heeft dit nou precies met het doel van de Islam in Europa te maken?

_________________
Hier gaan over het tij, de maan, de wind... en wij
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Zo Jan 06, 2019 16:43 Plaats reactie Reageer met quote
Blens
   
 


Halal eten?

_________________
Laatst bijgewerkt door Blensk op di 22 jan 1963, 22:00, in het totaal 1 keer bewerkt
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Jan 07, 2019 0:18 Plaats reactie Reageer met quote
Joost Bakker
   
 


Natubico schreef:
Elisabeth schreef:
Ik denk van niet Blens. Ik verwacht een uitbarsting, opstand of revolutie.
Maar in Zweden en Nederland zijn de mensen tammer dan in bv Frankrijk.

Tja, de Islamieten zijn nu eenmaal niet zo vreselijk verslaafd aan het materialisme als de West-Europeanen.
Misschien moet wel gezegd "aan het Joodse materialisme"; want dat het Joodse kapitaal 'n heel grote rol speelt bij het alsmaar verder opdringen van in veel gevallen niet echt noodzakelijke hebbedingen en snufjes aan de van nature goedgelovige Noord-West-Europeanen, dat zal moeilijk ontkend kunnen worden.
In zekere zin zullen ze dus wakker geschud moeten worden uit de American dream waarin de mens alles wat hij maar nodig heeft of hebben wil zelf kan maken en daarmee dan de toestand van "total joy" kan bereiken.
Het is grotendeels gebaseerd op illusie en ja, iemand wat voorspiegelen, wie kan dat beter dan 'n Jood?
Zijn buren, de Islamieten, zijn daar stukken beter tegen bestand; die hebben dat soort trucjes in veel meer gevallen in de smiezen dan de West-Europeanen. Die verzetten zich daar dan ook veel meer tegen, al lukt 't ook hen niet om er helemaal niet in te trappen.

In elk geval zijn er nu twee mogelijkheden;
ofwel de West-Europeanen gaan dwars tegen alle verzet van het Joodse materialisme in op weg naar 'n in alle mogelijke opzichten zo natuurlijk mogelijke levensvorm, zonder hi, ha, heerlijk Hunter, (zonder inderdaad reclame), zonder alcohol, met steeds minder in plaats van steeds meer consumptie van dierlijk voedsel, met zo weinig mogelijk kopen op de pof, oftewel lenen bij banken, met hooguit enkele uurtjes tv per dag, zonder gamen, met door henzelf in plaats van door vreemd kapitaal gecontroleerde kranten en andere media, en ga zo nog maar 'n tijdje door,
ofwel, doorgaan op de huidige voet en dan op 'n gegeven moment heel erg ruw uit de materialistische droom wakker geschud worden wanneer de Islamisering zó ver is dat de Islamieten de dienst gaan uitmaken. De vraag is echter of de Europeanen dan nog voldoende weerstand zullen hebben om achter hun schermen vandaan te komen en in het gevecht om de straat nog redelijk partij kunnen bieden.

Uiteindelijk gaat 't erom wie zich het meest natuurvriendelijk gedraagt.
Dát is degene aan wie de natuur de voorkeur zal geven.

Maar ja, de dealer blijft uit alle macht tegenhouden dat zijn junks stoppen met gebruiken of veel minder gaan gebruiken.
En dáár ligt de grootste uitdaging voor West-Europa om zijn koers in de juiste natuur- oftewel levenvriendelijke richting te wijzigen; hierbij zal de zeer knellende greep waarin de Joodse verderfelijke-producten-dealer dit gebied na vele eeuwen van gestage positieopbouw inmiddels heeft, weerstaan moeten worden.
De theorie is er: http://www.vivism.info/

Maar kijk alleen al 'ns naar hoe er op 'n forum als dit van verschillende zijden ingehakt wordt op met name ook deelgebieden daarvan zoals vegetarisme, veganisme, vruchtarisme, rauwarisme, plantivisme (planten ook op andere gebieden dan de voeding ontzien), e.d..
"Allemaal maar religie", "niet wetenschappelijk bewezen", en wat niet nog allemaal.

Wel, het bewijs dat er niet aan te ontkomen zal zijn om via die route 'weer gezond te worden' en uit de huidige meer en meer nachtmerrie-achtige droom te ontwaken, ziet 'n goed verstaander telkens wanneer er weer 'n wijk in Noord-West Europa tot Islamitische no-go-zone wordt getransformeerd en de Westerling daar dan maar weer zonder verder droomt.
-


Aangezien de Islam,geen normen en waarden van betekenis kent anders dan duivelse rituelen en
geweld zijn haar volgelingen tevens zo materialistisch als de hel...

https://www.quotenet.nl/Lijstjes/Top-5-privejachten

In de Islamitische landen lopen de rijke verveelde families van de ene juwelier naar de andere,
besteedt men miljarden aan prullaria als jachten en andere kitch,
en is geld het enige dat telt.

Van solidariteit heeft men geen enkele notie en als de olie op is zullen oorlogen en zelfvernietiging
de volgende stap zijn.

In wezen is Egypte het voorportaal van wat men dan te zien krijgt...
Corruptie, onderdrukking en blijvende onmacht daar de Islam geen oplossingen bood en zal bieden.

Het enige dat Europa zal moeten doen is zijn lafheid afwerpen en opstaan tegen de Islam.
Dat zal sneller gebeuren dan men denkt en langzamer dan men wil.

_________________
Het verschil tussen PvdA, D66, Groen Niks en VVD en de media is gering, zoals het er in een dictatuur aan toegaat.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Jan 07, 2019 1:27 Plaats reactie Reageer met quote
Natubico
   
 


Cliff schreef:
En wat heeft dit nou precies met het doel van de Islam in Europa te maken?

Heel veel; wanneer zowel de Islamieten, als de Joden, als de Westerlingen hun gedrag zodanig gaan verfijnen dat ze de natuur niet meer tegen zich in het harnas jagen, dan verdienen de Islamieten niet meer de straffen dat ze hun eigen gebied en maatschappij moeten verlaten om het waanidee dat ze hun geloof aan de hele wereld moeten opdringen tot uitvoering te brengen plus het geweld dat hen daardoor zelf alsmaar ten deel blijft vallen, en verdienen de Joden en de Westerlingen niet meer de straf dat ze geconfronteerd worden met al het (dreigende) geweld, c.q. de vervreemding van hun maatschappij, die daarmee gepaard gaan.

(Niet wetenschappelijk bewezen nee, het Paradisionisme is dan ook 'n filosofie; 'n zienswijze, van de juistheid waarvan de aanhang wél door met name eigen ervaringen en waarnemingen in hoge mate overtuigd is geraakt).

Maar wanneer iemand zich geroepen voelt om door middel van inhoudelijke argumenten aan te tonen dat een en ander niet juist zou zijn, hij ga z'n gang.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Jan 07, 2019 7:43 Plaats reactie Reageer met quote
Cliff
   
 


Natubico schreef:
Maar wanneer iemand zich geroepen voelt om door middel van inhoudelijke argumenten aan te tonen dat een en ander niet juist zou zijn, hij ga z'n gang[/i]


Ach ja: God bestaat, zelf ervaren, maar wanneer iemand zich geroepen voelt om door middel van inhoudelijke argumenten aan te tonen dat een en ander niet juist zou zijn, hij ga z'n gang....

Ik heb overigens nooit geweten dat Haarlemmerolie zuiver natuurlijk/plantaardig was... als iedereen zich maar bekeert tot MIJN RELIGIE (of dat nou vivisectism is of islam) dan is er geen enkel probleem meer in de wereld... toch?

_________________
Hier gaan over het tij, de maan, de wind... en wij
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Ma Jan 07, 2019 15:26 Plaats reactie Reageer met quote
Joost Bakker
   
 


Het meest kenmerkende is dat als de Islam volstrekt helder is in haar totalitaire, gewelddadige
en onderwerpende opvattingen, jegens vrouw, Jood en Christen en een eenieder die de Islam verwerpt..

Dat is niet groepsgebonden, maar staat al vastgebeiteld in de Islam die onbetwistbaar ''waar'' is,
want Allah heeft de hele Koran ''geschreven''.

Westerlingen en valse profeten propageren hardnekkig de Islam als ''normale'' levensbeschouwing...

Zoals men over de Islam schrijft kan men over de NAzi's schrijven.:
''Nazi's zijn in wezen een politieke beweging als ieder ander op zoek naar emancipatie.
Positief is hun kijk op gezondheid gepaard gaande met lichamelijke sportieve beweging.
Ook hun solidariteit kan worden geroemd, evenals hun wetenschappelijke en artistieke prestaties en
bestrijding van ziektes. Ook de Nazi architectuur kent vele voorbeelden...
Over het vraagstuk van de Joden zijn de meningen verdeeld''

Dergelijke veelzeggende verklaringen zijn het ''nieuwe normaal'' binnen de meanstrame-media,
partijen en nikszeggende Doctoren op Universiteiten wiens titel eigenlijk niks meer voorsteld.
Voor de laatsten geldt: Veel gestudeerd, maar heel weinig geleerd.

_________________
Het verschil tussen PvdA, D66, Groen Niks en VVD en de media is gering, zoals het er in een dictatuur aan toegaat.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Jan 08, 2019 9:14 Plaats reactie Reageer met quote
Natubico
   
 


Cliff schreef:
Ik heb overigens nooit geweten dat Haarlemmerolie zuiver natuurlijk/plantaardig was... als iedereen zich maar bekeert tot MIJN RELIGIE (of dat nou vivisectism is of islam) dan is er geen enkel probleem meer in de wereld... toch?

Voor Cliff te hopen dat ie zich maar van de domme houdt; hij geeft hier voor de zoveelste keer blijk het verschil tussen filosofie en religie niet te kennen.
Maar ja, met religie zijn de Russen gauw klaar; dat is opium voor het volk. Filosofie is echter andere koek.
Dus proberen ze (althans bepaalde van hun krachten bij westerse social media) zoveel mogelijk dat niet strookt met hun materialistische kijk op het leven onder de noemer religie te schuiven. Dan hoeven ze dáár verder geen acht meer op te slaan. De goochemerds.
-
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Jan 08, 2019 13:15 Plaats reactie Reageer met quote
Cliff
   
 


De scheidslijn tussen filosofie en religie is ook dun, maar daar waar er een drammerigheid van eigen gelijk ontstaat ben ik geneigd het te scharen onder religie.

Daar waar het gaat over straffen door een entiteit (God of de Natuur) en ik geneigd te zeggen: dit is geen filosofie, maar een religie.

Daar waar men wetenschappelijke bewijzen (zoals de mens is een omnivoor) keihard gaat ontkennen, daar spreek ik absoluut niet meet van filosofie. Dan heb je te doen met religieuzen.

Wat Rusland er iedere keer mee te maken heeft mag Joost weten.

_________________
Hier gaan over het tij, de maan, de wind... en wij
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Di Jan 08, 2019 18:31 Plaats reactie Reageer met quote
Natubico
   
 


Cliff schreef:
De scheidslijn tussen filosofie en religie is ook dun, maar daar waar er een drammerigheid van eigen gelijk ontstaat ben ik geneigd het te scharen onder religie..

Dezerzijds wordt niks gedramd; 'n visie wordt kenbaar en zo aannemelijk mogelijk gemaakt; iedereen mag er verder van denken wat hij wil.

Cliff schreef:
Daar waar het gaat over straffen door een entiteit (God of de Natuur) en ik geneigd te zeggen: dit is geen filosofie, maar een religie..

Van "straf van God" is dezerzijs nooit of te nimmer sprake. Dat wordt er bij gehaald door degenen die een en ander maar wat graag in de religieuze hoek zouden kunnen duwen.
Straf vanwege de natuur wordt wel nogal 'ns vermeld; maar zijn microben geen natuur dan? En zijn die 't niet die de mens kunnen straffen zoals ze maar willen en dat ook heel vaak doen in de vorm van onder andere ziektes?
Revanche vanwege de natuur kan 't ook genoemd worden hoor, maar straf is wat begrijpelijker.

Cliff schreef:
Daar waar men wetenschappelijke bewijzen (zoals de mens is een omnivoor) keihard gaat ontkennen, daar spreek ik absoluut niet meet van filosofie. Dan heb je te doen met religieuzen..

En dat zegt dan iemand die de door nagenoeg de hele mondiale wetenschap aanvaarde theorie van klimaatverandering door toedoen van de mens staalhard blijft bestrijden, ondanks dat hij zelf geeneens wetenschappelijk onderlegd is.

Cliff schreef:
Wat Rusland er iedere keer mee te maken heeft mag Joost weten.

Tja, op een of andere manier blijkt toch altijd weer het vermoeden op te duiken dat het uitgekraamde terug te leiden is op belangenbehartiging van dat land en dat wordt dan ook met argumenten duidelijk gemaakt.
-
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Wo Jan 09, 2019 7:59 Plaats reactie Reageer met quote
Cliff
   
 


Natubico schreef:
Dezerzijds wordt niks gedramd;


Dat zou ik toch nog maar eens goed navragen bij anderen... ik ervaar het namelijk wel degelijk als drammen. Zeker het meermaals linken naar je eigen website ervaar ik als zodanig.

Wist je dat het in de wetenschap not-done is om je eigen publicaties als bewijs/bron aan te halen? Ik zie jou het hier meermaals doen... zonder even te vermelden ook dat de informatie waar je op een andere website naar verwijst ook gewoon door jou getypt is.

Quote:
Van "straf van God" is dezerzijs nooit of te nimmer sprake.


Goed lezen Natubico, goed lezen. Jij stelt dat de natuur straft, dat de natuur een rechtvaardigheidsgevoel heeft. Dat zie ik als een religie: iedere religie heeft een entiteit die zorgt voor rechtvaardigheid.

Quote:
Straf vanwege de natuur wordt wel nogal 'ns vermeld; maar zijn microben geen natuur dan? En zijn die 't niet die de mens kunnen straffen zoals ze maar willen en dat ook heel vaak doen in de vorm van onder andere ziektes?


Nee.

In de natuur is het heel gebruikelijk dat soorten van elkaar leven. Het is een overlevingsstrijd. Het heeft niets met straf te maken.

De leeuw straft de zebra niet die hij opeet.

Quote:
Revanche vanwege de natuur kan 't ook genoemd worden hoor, maar straf is wat begrijpelijker.


Beiden hebben niets met wetenschap te maken en zijn zuiver religieus.

Quote:
En dat zegt dan iemand die de door nagenoeg de hele mondiale wetenschap aanvaarde theorie van klimaatverandering door toedoen van de mens staalhard blijft bestrijden, ondanks dat hij zelf geeneens wetenschappelijk onderlegd is.


Zozo, weer twee leugens.... nergens ontken ik de klimaatverandering door toedoen van de mens (je hebt vrij een linkje te plaatsen waar ik dat zou doen op Weerwoord) en helaas voor je, maar ik heb een universitaire wetenschappelijke opleiding afgerond.

Quote:
Tja, op een of andere manier blijkt toch altijd weer het vermoeden op te duiken dat het uitgekraamde terug te leiden is op belangenbehartiging van dat land en dat wordt dan ook met argumenten duidelijk gemaakt.


Ook jouw vermoedens zijn slechts dat hè.... ik stelde eerder al dat het weinig zin heeft voor mij om energie te steken in het weerleggen van jouw waanbeelden. Hooguit wijs ik er even op... maar te vergeefs vrees ik.

_________________
Hier gaan over het tij, de maan, de wind... en wij
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Vr Jan 11, 2019 4:59 Plaats reactie Reageer met quote
Natubico
   
 


Natubico schreef:
Van "straf van God" is dezerzijs nooit of te nimmer sprake.

Cliff schreef:
Goed lezen Natubico, goed lezen. Jij stelt dat de natuur straft, dat de natuur een rechtvaardigheidsgevoel heeft. Dat zie ik als een religie: iedere religie heeft een entiteit die zorgt voor rechtvaardigheid.


Geplaatst: Di Jan 08, 2019 13:15 :

Cliff schreef:
"Daar waar het gaat over straffen door een entiteit (God of de Natuur) ben ik geneigd te zeggen: dit is geen filosofie, maar een religie".

Vind dit significant genoeg om de rest van Cliff's gezwam alhier verder zoveel mogelijk te laten voor wat het is.

(Had al besloten om met die deelnemer niet meer te discussiëren over klimaat en voedingsprincipes, maar dit moet er nou toch ook nog bij).

('t Lijkt er 'n beetje op dat het Vrije Westen Rusland toch maar weer ook in het algemeen als 'n ongunstig gezinde mogendheid gaat beschouwen, omdat de negativistische politiek van dat land dit toch weer noodzakelijk blijkt te maken).
-
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Vr Jan 11, 2019 11:33 Plaats reactie Reageer met quote
Cliff
   
 


Oh, je snapt het woordje 'of' niet?

Ik zeg toch: God of Natuur en niet God en Natuur waarmee ik dus beweer dat jij over één van de twee spreekt en niet over allebei...

Dus mijn opmerking over goed lezen is volkomen terecht.

_________________
Hier gaan over het tij, de maan, de wind... en wij
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Vr Jan 11, 2019 12:22 Plaats reactie Reageer met quote
Natubico
   
 


Zoals eerder gesteld is 't in de natuur heel duidelijk dat vaak 'gestraft' wordt uit revanche, of bij nader inzien 'n betere term: uit wraak.

Kwam net nog bij 'n ander topic tegen dat olifanten veelal goeie lobbesen zijn waar 'n mens niet voor hoeft te vrezen, "maar kijk uit in gebieden waar tot nog voor kort op die dieren gejaagd is".
Die beesten zijn daar nog altijd woedend over wat hun soort is aangedaan.

Dat wraak-idee kan gerust 'n algehele trend genoemd worden in het hele natuur-gebeuren, tot aan de microben-wereld aan toe.
Daar is geen gedram en geen niet te motiveren geloof voor nodig.
-
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Vr Jan 11, 2019 17:45 Plaats reactie Reageer met quote
Tedje van Es
   
 


Natubico schreef:
Dezerzijds wordt niks gedramd; 'n visie wordt kenbaar en zo aannemelijk mogelijk gemaakt; iedereen mag er verder van denken wat hij wil.

Ik zal de context wel verkeerd begrijpen maar religie doet niet anders dan drammen.

_________________
Religie maakt meer kapot dan je lief is.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Vr Jan 11, 2019 18:11 Plaats reactie Reageer met quote
Cliff
   
 


Je begrijpt de context ditmaal prima.

_________________
Hier gaan over het tij, de maan, de wind... en wij
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Za Jan 12, 2019 11:24 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 


Even een hard core riedeltje Kick Out Islam    Befor I die I'd like to see
    and I know most people will agree
    a wall around Europe
    to keep out the scum
    get them all out

_________________
Mijn -isme is realisme.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Vr Feb 01, 2019 10:43 Plaats reactie Reageer met quote
Tedje van Es
   
 


Tedje van Es schreef:
Ik zal de context wel verkeerd begrijpen maar religie doet niet anders dan drammen.

En nu we het toch over drammen hebben. Wat vinden we van dit gedram?

https://www.ad.nl/buitenland/nike-onder-vuur-na-klacht-moslima-dat-logo-allah-beledigt~aead15fd/Hoe achterlijk ben je als je het logo (de letters) van Airmax op de kop draait en dan in een stukje ervan het woord Allah meent te zien? En hoe verontrustend is het dat Nike daar excuses voor maakt?

Ik zou zeggen: F*ck op met je Allah! Zet dat maar op de zool van een schoen! Very Happy

_________________
Religie maakt meer kapot dan je lief is.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Vr Feb 01, 2019 10:47 Plaats reactie Reageer met quote
Cliff
   
 


De zoveelste overwinning voor de beroepsbeledigden...

_________________
Hier gaan over het tij, de maan, de wind... en wij
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
De Islam heeft een doel met Europa.
  Weerwoord forum index » Politiek Theorie en Filosofie
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 23 van 32  
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 30, 31, 32  Volgende
  
  
 Plaats nieuw bericht  Plaats reactie  Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.