Weerwoord forum index Registreer FAQ Zoeken

Weerwoord forum index » Politieke Partijen en Politici » Nederlanders moeten trots zijn, dat wil de PVDA.
Plaats nieuw bericht  Plaats reactie Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
Nederlanders moeten trots zijn, dat wil de PVDA.
BerichtGeplaatst: Zo Jan 15, 2017 17:59 Plaats reactie Reageer met quote
torentje
   
 


http://www.telegraaf.nl/binnenland/27435913/___Nederland_moet_weer_trots_zijn___.html
Nederlanders moeten trots zijn, dat wil de PVDA. Baarlijke nonsens zijn dat, want het land is verdeeld door toedoen van politici als de PVDA-leider. Er is dus niets om trots op te zijn. Miljoenen moeten door toedoen van politici werken voor weinig of geen loon, mede doordat de politici het meeste naar het buitenland brengen of verkopen. Waardoor andere landen wel een behoorlijk loon hebben. Op dat werk kunnen slechts de politici trots zijn, maar nooit de werkende Nederlanders.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Zo Jan 15, 2017 18:34 Plaats reactie Reageer met quote
Tedje van Es
   
 


Wat een kolder! Decennialang heeft de PvdA de eigen cultuur weggemoffeld.

_________________
Religie maakt meer kapot dan je lief is.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Zo Jan 15, 2017 19:35 Plaats reactie Reageer met quote
Willem
   
 


Moet je niet blij zijn dat ook daar het bewustzijn begint te groeien?
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Ma Jan 16, 2017 0:41 Plaats reactie Reageer met quote
Willem
   
 


Meer dan trots is een positief zelfbeeld als natie noodzakelijk, hoewel dat deels hetzelfde is, of beter nog een groter cultureel zelfbewustzijn.

Trots kan blind maken voor de schaduwzijden van een cultuur. Er is altijd een A en B-zijde van dezelfde kernwaarde. Elke cultuur heeft sterke kanten, wat vaak terzelfdertijd ook de zwakke kanten zijn. Enkele kernwaarden van de nederlandse cultuur zijn nog altijd goed verwoord in het Plakkaet van Verlatinghe, of ook in het middeleeuwse Sljocht en rjocht, frysk en frij. Dus: recht toe, recht aan communicatie (elders vaak gelezen als ondiplomatiek of zelfs bot, maar wel eerlijk en ophelderend); sterke mate van zich gelijkberechtigd of gelijkwaardig voelen, maar ook soms té gewoon, pretentieloos en zelfs lomp (doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg); grote mate van individuele vrijheid, maar daarmee ook een weinig rekening houdend met anderen. Daaruit vloeien onder andere een zeer ruimhartige verzorgingsstaat, de culturele vrijheden, de zuilensamenleving, voort maar ook botheid, gebrek aan diplomatie, pretentieloosheid en lompheid en tegenwoordig ook een groot gevaar van desintegratie door het zich richten op slechts gelijkgestemden en zelfs vermijden van degenen die dat niet zijn.

Een cultureel zelfbewustzijn meer dan trots per se kan bijdragen tot een wat evenwichtiger houding.

Buitenlanders veridealiseren de nederlandse cultuur vaak: zij zien alleen de positieve zijden. Echter elke cultuur heeft wel minder leuke kanten, die je pas ziet als je er in leeft.

Nederlanders zijn te vaak negatief over de eigen cultuur, en als geen ander lijkt de nederlander zich te schamen voor de eigen cultuur omdat hij die associeert aan spruitjesgeur, benepen calvinisme, krenterigheid, en te vaak neigt men tot het overbelichten van de schaduwkanten van de nederlandse cultuur.

Die negatieve kanten zijn er ongetwijfeld, maar daar zou de nederlandse bevolking en regering aan moeten werken, maar daarvoor moet en eerst bewustzijn scheppen van de goede en slechte zijden, en daaraan schaven in onderwijs en cultuurbeleid.

Het onderwijs speelt dus een grote rol.

Onderwijzers/leraren maken van uitheemse kinderen en inheemse kinderen nieuwe burgers, welke in de samenleving niet alleen normaal moeten kunnen functioneren, doch ook hun bijdrage leveren aan het welbevinden van die samenleving als geheel. Er moet in het onderwijs meer aandacht komen voor:

1.- De Nationale (Cultureel-nederlandse) identiteit, welke op een strict positieve wijze belicht moet worden. Ik denk bij de positieve waarden van de Nederlandse cultuur, welke de basis dient te vormen van de Nationale identiteit vooral aan: tolerantie, lange democratische traditie, gelijkwaardigheid, sterke gemeenschapszin, oorspronkelijke en eigenzinnige ondernemingslust. Het Plakkaet van Verlatinghe, de beginselverklaring waarmee de tachtigjarige oorlog ooit begon (en waarin de kernwaarden tolerantie, democratie en gelijkwaardigheid sterk tot in uiting komen), is iets wat iedere leerling uit het blote hoofd zou moeten kunnen opdreunen. Dijken en Terpen dienen weer symbolen te worden van gemeenschapszin, en ons met trots te vervullen. De denkbeelden van Willem van Oranje en Oldebarneveld moeten onderwezen worden: zij belichaamden de verdediging van de waarden welke in Het plakkaet van Verlatinghe ingebed waren. Iedereen moet weer trots worden op het eigen culturele erfgoed, en de nieuwkomers moeten uitgenodigd worden deel te worden van onze natie: zij zijn hier komen wonen om Nederlanders te worden. Althans daarvan moet in het onderwijs uitgegaan worden. "Nederlander" moet weer een positieve identiteit worden.

2.- Vaderlandse geschiedenis. Hierin mag best een kritische noot zitten. Missers, fouten, wandaden moeten belicht worden, maar ook de heldendaden van de Geuzen, de durf van ontdekkingsreizigers en zeevaarders, admiraals uit onze geschiedenis mogen niet verzwegen worden. Denkers, Filosofen, Wetenschappers, Dichters en Schrijvers uit de Nederlandse geschiedenis moeten een speciale plaats krijgen: zij dragen bij aan een goed gevoel bij het Nederlands zijn.
Vaderlandse geschiedenis mag niet uitsluitend een bron zijn van schaamte of schuldgevoelens, het mag ook een bron zijn van trots, zonder daarmee de daden of verworvenheden van andere volkeren te onderschatten: ook die moeten positief belicht worden.

3.- Taalpurisme. Het gedachtenloos aannemen en overnemen van buitenlandse termen, of het nu om engelse of franse of duitse gaat: het geeft een boodschap af: onze taal en eigenheid is niet belangrijk. Het Nederlands als taal moet gekoesterd worden.

Het onderwijs moet een integrerende functie vervullen door het uitdragen van de nederlandse cultuur, die tonen, zelfbewustzijn te scheppen, en bruggen te slaan naar immigrantenkinderen: zij moeten ook die positieve kanten van de nederlandse cultuur leren kennen - onbekend maakt onbemind immers- en geaccepteerd worden als nieuwe nederlanders indien zij blijk geven deze waarden over te nemen en te delen.

Daartoe dient het onderwijs voor 100 % in overheidshanden terecht te komen, waarmee Christelijke, Katholieke, Islamitische scholen moeten verdwijnen, en de ouders geen vrijheid meer mogen krijgen om hun kinderen naar scholen buiten hun buurten te sturen. De scheiding tussen "zwarte" en "witte" scholen dient voorkomen te worden.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Ma Jan 16, 2017 8:35 Plaats reactie Reageer met quote
Ryan
   
 


Willem schreef:


2.- Vaderlandse geschiedenis. Hierin mag best een kritische noot zitten. Missers, fouten, wandaden moeten belicht worden, maar ook de heldendaden van de Geuzen.....


Geuzen? Gajes zal je bedoelen!
Je verhaal staat bol van de protestantse propaganda en leugens.
En je wil ook weer terug naar de indoctrinatie van de staats- (lees protestantse) scholen.
Vergeet het maar!

Trots op Brabant.

_________________
Thank you, goodbye, and good riddance
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Jan 16, 2017 9:26 Plaats reactie Reageer met quote
Tedje van Es
   
 


Willem schreef:
Moet je niet blij zijn dat ook daar het bewustzijn begint te groeien?

Het gaat er mij om dat uitgerekend de PvdA dit nu roept.
De PvdA was bij uitstek de partij die de Nederlandse cultuur decennialang heeft ontkend . We moesten allemaal verplicht respect hebben voor geïmporteerde culturen (ze werd niet voor niks de PvdAllah genoemd) en de Nederlander die trots was op de eigen cultuur werd weggezet als een bedenkelijke chauvinist.

_________________
Religie maakt meer kapot dan je lief is.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Jan 16, 2017 10:09 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 


Ik kan wel trots op Nederland zijn als de PvdA meer dan 20 zetels verliest. Dan is er toch nog voldoende realisme in ons land.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Za Feb 25, 2017 14:50 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 


Moeten wij trots op de PvdA zijn?


_________________
Mijn -isme is realisme.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Za Feb 25, 2017 15:33 Plaats reactie Reageer met quote
Pinakel
   
 


De tijd dat ik trots kon zijn op de PvdA is al weer heel lang geleden. Wat een bende huichelaars is dat toch ook. Inderdaad, alles wat Nederlands is verkwanselen en dan nu roepen: "Wees trots op Nederland"....
Je zou in de lach schieten als het niet zo intens treurig was...

_________________
"Faber quisque fortunae suae"
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Za Feb 25, 2017 15:50 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 


Heb je Jacques Tichalaar's schone handen al gezien?


_________________
Mijn -isme is realisme.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Zo Feb 26, 2017 13:45 Plaats reactie Reageer met quote
Joost Bakker
   
 


Trots zijn om de Knoet van de Islam te leven?

De Sjaria schijnt bij de PvdA op nog minder weerstand te stuiten dan de enorme rijkdaommen van onze
eigen geschiedenis en cultuur...

Allemaal verkwansel en ingewisseld door een Mao'istische anti-burgerlijke zelfhaat-variant...
aangehangen door VPRO, RADIO 1, VARA, Volkskrant afzeikerds etc etc...

_________________
Het verschil tussen PvdA, D66, Groen Niks en VVD en de media is gering, zoals het er in een dictatuur aan toegaat.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Do Mrt 02, 2017 19:03 Plaats reactie Reageer met quote
Tedje van Es
   
 


En hier mag de PvdA trots op zijn.

http://nos.nl/artikel/2160761-commissaris-van-de-koning-tichelaar-stapt-toch-op.html

Wat een arrogantie! En natuurlijk gaat meneer met een flinke bonus met pensioen. Bah!
Gewone mensen zouden ontslagen worden en nooit meer een baan krijgen.
Nogmaals: Bah! Evil or Very Mad

_________________
Religie maakt meer kapot dan je lief is.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Vr Mrt 03, 2017 9:21 Plaats reactie Reageer met quote
Pinakel
   
 


Partij van de Achterbaksheid, blijkt maar weer eens te meer...

Vangen al een riant salaris en kunnen het toch niet nalaten om er nog wat meer bij te rommelen...

_________________
"Faber quisque fortunae suae"
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Vr Mrt 03, 2017 9:30 Plaats reactie Reageer met quote
Tedje van Es
   
 


Ik hoorde gisteren op de radio een interessant onderwerp: dergelijk wangedrag van politici schijnt vaak ten grondslag te liggen aan een geestelijke afwijking waarbij het gezonde normbesef ontbreekt.
En dat sluit dan weer prima aan op de stelling dat politici per definitie aan machiavellisme lijden, ook een psychologische afwijking.

_________________
Religie maakt meer kapot dan je lief is.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Vr Mrt 03, 2017 9:36 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 


Hebben ze de arme man dan niet de kans gegeven om van zijn fouten te mogen leren?

_________________
Mijn -isme is realisme.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Vr Mrt 03, 2017 9:53 Plaats reactie Reageer met quote
Tedje van Es
   
 


Een leuke en leerzame anekdote over Tichelaar:

Tijdens de formatiebespreking van 10 jaar geleden tussen de PvdA en het CDA was Tichelaar aan het onderhandelen met Maxime Verhagen.
Tegen de mensen van de PvdA zei hij later dat Verhagen een rat was. Dit lekte uit en op de dag dat dit in het nieuws zou komen gaf hij 's morgens een interview over de formatiebesprekingen. Daarin noemde hij Verhagen en zichzelf ratten.
Kijk, zo doen ratten dat...

_________________
Religie maakt meer kapot dan je lief is.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Do Jan 25, 2018 12:15 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 


Quote:
Het logo dat was aangeleverd was kwalitatief niet goed genoeg om te drukken. Onze vertegenwoordiger heeft bij wijze van service een groter logo gezocht en daarbij niet goed gekeken. Het is een menselijke, maar pijnlijke fout geweest.


Bad Grin

_________________
Mijn -isme is realisme.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Vr Jan 26, 2018 10:42 Plaats reactie Reageer met quote
Cliff
   
 _________________
Hier gaan over het tij, de maan, de wind... en wij
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Vr Jan 26, 2018 11:36 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 


Dat geeft precies de houding van de PvdA naar het volk weer. Worden de kiezers eindelijk eens eerlijk aangesproken.

_________________
Mijn -isme is realisme.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Nederlanders moeten trots zijn, dat wil de PVDA.
  Weerwoord forum index » Politieke Partijen en Politici
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 1 van 1  

  
  
 Plaats nieuw bericht  Plaats reactie  Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.