Weerwoord forum index Registreer FAQ Zoeken

Weerwoord forum index » Politiek Theorie en Filosofie » Zelfstandige regio,s is enig vreedzame toekomst. Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Volgende
Plaats nieuw bericht  Plaats reactie Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
BerichtGeplaatst: Zo Nov 26, 2017 14:47 Plaats reactie Reageer met quote
Royy
   
 


Haha opvallend hoeveel mensen het hebben over het aantal allochtonen in Groot-Holland. Da's een gevolg van jarenlange politiek van de Nederlandse overheid. T is makkelijk praten vanuit de blanke provincie he?

Aangezien dat is veroorzaakt door heel Nederland, stel ik voor dat de boel netjes verdelen: 50/50. Het is immers onredelijk om Groot-Holland alle gevolgen van wanbeleid van de Nederlandse overheid te laten dragen.

_________________
Houdt koers!
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Ma Nov 27, 2017 8:21 Plaats reactie Reageer met quote
Tedje van Es
   
 


We hebben het er niet over wie daarvan de schuld heeft, we constateren enkel de feiten.
En die feiten zijn dat de Randstad helemaal niet zo fantastisch is als dat door de Randstad wordt beweerd.

Afgezien daarvan ben je behoorlijk Randstedelijk aan het redeneren: je schrijft de voordelen geheel toe aan de Randstad en wilt die ook voor de Randstad behouden, maar de bijbehorende nadelen wil je over het hele land verdelen. Zo kennen we Holland!

_________________
Religie maakt meer kapot dan je lief is.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Nov 27, 2017 10:30 Plaats reactie Reageer met quote
Poendert
   
 


[quote="Tedje van Es"]We hebben het er niet over wie daarvan de schuld heeft, we constateren enkel de feiten.
En die feiten zijn dat de Randstad helemaal niet zo fantastisch is als dat door de Randstad wordt beweerd.

Afgezien daarvan ben je behoorlijk Randstedelijk aan het redeneren: je schrijft de voordelen geheel toe aan de Randstad en wilt die ook voor de Randstad behouden, maar de bijbehorende nadelen wil je over het hele land verdelen. Zo kennen we Holland![/quote

Ik las net dat in het brave Duitsland een asielzoeker de inwoners 450.000 per stuk kost in zijn leven.
Merkel heeft er minstens een miljoen binnengepraat.
Hoeveel uitkeringen worden er eigenlijk in de Randstad verstrekt aan personen die je nog niet met 7 olifanten aan het werk krijgt?

_________________
Wij wijzen u gaarne op uw fouten.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Nov 27, 2017 11:20 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 


Loetje schreef:
En wie zegt dat Noord Holland ten noorden van het Noordzeekanaal bij Groot Holland wil horen?


Royy schreef:
Omdat NH ten noorden van het Noordzeekanaal economisch volledig op Groot-Amsterdam steunt.


Of je stelt dat NH ten noorden van het Noordzeekanaal economisch volledig Groot-Amsterdam steunt (Hetgeen ook wel blijkt uit wat zij moeten meebetalen voor al die (geĆÆmporteerde) structureel inrendabelen daar.) of je stelt dat NH ten noorden van het Noordzeekanaal volledig op Groot-Amsterdam leunt. Welke van deze twee? En weet je wel dat ze vanuit Amsterdam bommen op Rotterdam willen gooien als de lente komt..? Dus hierbij wel gefeliciteerd met Amsterdam bij Groot Holland.

Royy schreef:
Als de Zeeuwen geluk hebben nemen we Zeeland er ook bij (t was immers altijd al Holland & Zeeland). Kost wel wat centjes voor die dijken van ze, maar heb je mooi vakantiepark voor terug. Zeeuws-Vlaanderen verkopen we aan de Vlamingen, is toch compleet onbereikbaar.


Goerree Overflakkee is al bevrijd. Als Hoekse Waard en Voorne-Putten geluk hebben sluiten ze zich ook nog aan bij Zeeland.

Royy schreef:
We annexeren na een referendum ook de Flevopolder, de Almeerders zullen in een referendum massaal stemmen voor aansluiting bij Holland.


Dan zullen de gemeenten in Oostelijk Flevoland tezamen met de gemeenten Urk en de Noord Oostpolder zich hiervan af gaan scheiden in een samenwerkingsverband Groot Urk aangaan. Voor Groot Urk is een toekomst van grootse koopvaardij en visserijhaven- en kleine marine activiteiten weggelegd. Tezamen met Friesland en met Noord Holland (ten noorden van het Noordzeekanaal) zal een nieuwe alliantie der autonome IJsselmeerprovinciƫn (Groot Urk, Friesland, Noord Holland) verrijzen. En de grootste luchtmacht zetelt rondom Leeuwarden. Aan de Waddenarchipel wordt autonomie verleend, hetgeen inhoudt dat zij autonoom olie en gas mogen gaan boren op hun continentaal plat, mits de produktie in evenwicht is met het gebruik en zij mogen eigen belastingwetgeving invoeren.

Royy schreef:
En we bezetten de Betuwe en Arnhem. Er zijn geruchten dat wat provincialen onze verbindingen met Duitsland willen blokkeren.


De verbindingen met Duitsland? Welke? Die Betuwelijn die abrupt ophoudt oostwaarts voorbij Lobith? Very Happy En stroomopwaarts de IJssel ben je vanuit Groot Urk sneller in Arnhem/Lobith dan stroomopwaarts de Rijn vanuit Rotterdam. En de marine ondersteuning vanuit Den Helder zal aan de kant van de alliantie van autonome IJsselmeerprovinciƫn gaan staan. Groot Holland is kansloos in een slag om Arnhem. Dus vergeet het bezetten van Arnhem maar!

_________________
Mijn -isme is realisme.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Wo Nov 29, 2017 3:38 Plaats reactie Reageer met quote
Willem
   
 


Vanuit geschiedkundig oogpunt waren Holland, Zeeland, Utrecht , Friesland, Groningen en Oost-Friesland onderdeel van het Groot-Friesland zoals dat onder de koningen Aldgillis en Radboud gestalte kreeg. Dat Groot-Friesland bereikte een aanzienlijke welvaart tussen 650 en 714. Dat was de gouden eeuw van Friesland, dankzij de tolheffing over de Rijn, de Rijn- en Maashandel, de handel met de angelsaksische heptarchie, Schotland, Noorwegen, Gotland, Baltische landen en wat we nu kennen als Rusland, Polen, Oekraīne.

Drente, Overijssel, Gelderland werden bewoond door saksische stammen, zij leefden van de landbouw, de jacht en als huursoldaat, niet verenigd noch georganiseerd doch slechts gehoorzamend aan lokale aanvoerders in tijden van onveiligheid.

Brabant en Limburg hoorden bij het frankische rijk, en hoewel de ethnische oorsprong varieerde, spraken zij de taal van de plaatselijke frankische adel: westelijk van de Maas nederfrankisch (een soort oud vlaams) , oostelijk van de Maas hoogfrankisch (leek meer op duits).

De verschillende oorlogen tussen gekerstende franken en heidense friezen maakte dat in 714 Zuid-Holland, Zeeland en Utrecht definitief deel uit gingen maken van het frankische rijk; daaruit ontstonden graafschap Holland, Zeeland en Bisdom Utrecht; de graaf Willem IV van Holland versloeg de inmiddels gekerstende Westfriezen in 1285 bij Alkmaar, en zo veranderde West-Friesland (tussen IJ en Vlie) in Noord Holland.

De friezen tussen Vlie en Wezer waren verwikkeld in allerlei onderlinge twisten (Schieringers versus Vetkopers) waar vooral de stad Groningen en de graaf van Saksen van profiteerden: De graaf van Saksen kreeg in de loop van de veertiende eeuw Oost-Friesland (tussen Eems en Wezer) in handen, en via Stad Groningen later ook de Ommelanden (tussen Lauwers en Eems) .

Het was de figuur van Grote Pier die een einde maakte aan de expansiedrtang van Saksische en Hollandse graven door een verbond te sluiten met de Hertog van Gelre en diens sluwe onderhandelaar Maarten van Rossem, en wist zo de huidige provincie Friesland (tussen Vlie en Lauwers) vrij te houden van vreemde heerschappij. De sluwe Karel van Gelre spon nog veel meer garen bij deze alliantie en won terrein en invloed ten koste van de Bisschoppen van Utrecht en de Graven van Holland.

De grote lijnen van een geschiedenis van verdeeldheid. Het volk, de gewone mensen , hadden de slechtste tijden,, leden de meeste armoede, ten tijde van verdeeldheid en oorlogen. De periodes van eenheid zoals die bestond voor Brabanders onder hun hertogen, voor de friezen onder hun koningen, of voor de nederlanders ten tijde van de Republiek der 7 Vereenigde Provincieƫn vielen samen periodes van groter welzijn, meer welvaart en minder hongersnoden.

Van de andere kant zijjn er de te grote rijken: Het Romeinse Rijk ging ten onder aan corruptie; het Russische Rijk aan corruptie en tirannie. En zoals het er nu uitziet kan ook de Europese Unie in die richting ontaarden: ondergang door machtsconcentratie, gebrek aan democratie en corruptie.

Het opdelen van een wereld in kleine elkaar beconcurrerende regio`s leidt tot armoede en oorlog. Te grote machtsconcentratrie en centralisatie leiden tot corruptie en dwingelandij. Hoe groter de staatkundige eenheid en hoe groter de centralisatie des te geringer is de democratie en des te groter de kansen op corruptie. Er moet dus een middenweg gezocht worden, namelijk die van een herkenbare identiteit en gemeenschap: de natiestaat.

En meer dan het opdelen van die bestaande eenheden in kleinere of juist, het tegendeel deze op laten gaan in grote logge ondoorzichtige bureaucratische Unies zoals de Europese, is de natiestaat de herkenbare eenheid, die we cultureel, economisch en bestuurlijk niet mogen laten verzwakken.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Wo Dec 06, 2017 0:51 Plaats reactie Reageer met quote
Elisabeth
   
 


Wat is de oplossing Willem?
De tussen weg, maar dat zijn de naties.

_________________
Never judge history except in the context of the times in which it occurred.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Vr Dec 15, 2017 16:24 Plaats reactie Reageer met quote
estudiant
   
 


Er is nooit DE oplossing. Staten komen en gaan, meestal als reactie op het laatste construct.
Overigens ben ik van mening dat de EU snel tot volwassenheid moet komen. Daar horen Polen, Tsjechiƫ, Hongarije en Slowakije overigens niet bij.
Zij passen onvoldoende bij het gedachtengoed dat de EU omarmt.

_________________
Dixi
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Za Dec 16, 2017 9:37 Plaats reactie Reageer met quote
Tedje van Es
   
 


estudiant schreef:
Daar horen Polen, Tsjechiƫ, Hongarije en Slowakije overigens niet bij.
Zij passen onvoldoende bij het gedachtengoed dat de EU omarmt.

Waarom niet? Deze landen zijn van voor tot achter corrupt en passen daarom perfect bij Brussel.

_________________
Religie maakt meer kapot dan je lief is.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Za Dec 16, 2017 12:12 Plaats reactie Reageer met quote
Moppersmurf
   
 


estudiant schreef:
Daar horen Polen, Tsjechiƫ, Hongarije en Slowakije overigens niet bij.
Zij passen onvoldoende bij het gedachtengoed dat de EU omarmt.

Als dat al zo is, dan hadden ze dat van te voren kunnen weten. De Oost Europese landen bij de unie was in ieder geval een minder belachelijk idee dan de eventuele toetreding van Turkije of OekraĆÆne.

_________________
AtheĆÆsme is een hogere vorm van beschaving
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Za Dec 16, 2017 13:08 Plaats reactie Reageer met quote
Cliox
   
 


Royy schreef:
Groot-Holland onafhankelijk! Kan de rest van NL eindelijk eens leren voor zichzelf te zorgen!


Dat zou mooi zijn! Maar dan wel julliezelf bedruipen. Eens kijken hoe jullie dat bolwerken met meer gasten dan inwoners.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Za Dec 16, 2017 17:19 Plaats reactie Reageer met quote
estudiant
   
 


Royy schreef:
Haha opvallend hoeveel mensen het hebben over het aantal allochtonen in Groot-Holland. Da's een gevolg van jarenlange politiek van de Nederlandse overheid. T is makkelijk praten vanuit de blanke provincie he?

Aangezien dat is veroorzaakt door heel Nederland, stel ik voor dat de boel netjes verdelen: 50/50. Het is immers onredelijk om Groot-Holland alle gevolgen van wanbeleid van de Nederlandse overheid te laten dragen.


Laughing
Naar ik meen zit de “maakindustrie” tegenwoordig in Brabant en zal Groot Holland -om toch nog iets te verdienen- met het buurland ( zeg maar Rest-Nederland) vooral bilaterale afspraken moeten maken om de doorvoer vanuit Rotterdam naar de achterlanden te realiseren ( bijvoorbeeld een vrachttol om wegen, rivieren, kanalen en spoorwegen te onderhouden en waar zich een hele economie omheen kan ontwikkelen. Mogelijk wordt dat wel wat kostbaar, zodat plotseling Antwerpen en Hamburg zeer interessant worden.

O ja, aardgas wordt natuurlijk onmiddellijk afgesloten........ we zijn tenslotte gekke Henkie niet Laughing

_________________
Dixi
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Zo Dec 17, 2017 12:47 Plaats reactie Reageer met quote
Tedje van Es
   
 


Holland kolonialiseerde mijn provincie omdat er kolen in de grond zaten. Toen de kolen op waren konden wij van Holland de moord stikken.

_________________
Religie maakt meer kapot dan je lief is.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Zo Dec 17, 2017 14:26 Plaats reactie Reageer met quote
Cliff
   
 


Dat klinkt als een bekende handelswijze. Zo zitten ze in Groningen met aardgas en aardbevingen, en in Zeeland met een zwaar onrendabele kerncentrale en kernafval.

Drie keer raden wie die miljoenen moet leggen om de kerncentrale draaiende te houden? Juistem, de Zeeuwse energiemaatschappij en haar Zeeuwse klanten.
https://www.technischweekblad.nl/opinie-analyse/delta-draait-op-voor-kosten-borssele/item9859

_________________
Je moet de waarheid niet verwarren met de door de media opgelegde mening van de meerderheid
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Ma Dec 18, 2017 10:48 Plaats reactie Reageer met quote
Poendert
   
 


Ik vraag me af of Zeeuwen meer betalen voor hun elektriciteit als bv Groningers of Amsterdammers.

_________________
Wij wijzen u gaarne op uw fouten.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Dec 18, 2017 12:24 Plaats reactie Reageer met quote
Tedje van Es
   
 


Cliff schreef:
Dat klinkt als een bekende handelswijze.

Dat is de bekende Hollandse handelwijze. Holland is groot geworden door racisme en uitbuiting. De Gouden Eeuw heet dat in de geschiedenisboeken.
Daarna is het gewoon doorgegaan met het leegroven van overzeese gebieden. Zo is Shell (je weet wel, dat is het bedrijf dat nu van ons geld dividendbelastingkorting wil hebben) groot geworden.

En nu zitten ze aan en rond de grachtengordel te snikken dat Zwarte Piet racisme is, willen ze in Den Haag de gouden koets overschilderen en is een VOC mentaliteit niet meer netjes.
Ondertussen vinden ze dat de provincies te veel geld kosten, terwijl ze zelf nog steeds niets presteren omdat ze nog steeds beroepen hebben die parasiteren op en vreten van andermans arbeid (banken, verzekeringen, handelsmaatschappijen, bestuur, enz.).

_________________
Religie maakt meer kapot dan je lief is.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Dec 18, 2017 16:03 Plaats reactie Reageer met quote
Cliff
   
 


Poendert schreef:
Ik vraag me af of Zeeuwen meer betalen voor hun elektriciteit als bv Groningers of Amsterdammers.


Dat valt mee, hoewel energiemaatschappij Delta zeker niet de goedkoopste is:
https://www.gaslicht.com/

_________________
Je moet de waarheid niet verwarren met de door de media opgelegde mening van de meerderheid
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Ma Dec 18, 2017 18:43 Plaats reactie Reageer met quote
Royy
   
 


Haha Holland is gewoon erg goed in handel. Ik begrijp dat dat afgunst oproept, maar ja t is niet alsof Limburg niet ook zelf van de kolenmijnen heeft geprofiteerd of Zeeland van de deltawerken...

We hadden Zeeland ook terug kunnen geven aan zee (veel goedkoper) en Limburg aan zn lot overlaten na sluiting van de kolenmijnen (geen last van). Hebben we niet gedaan, en nog steeds is er gemekker.

_________________
Houdt koers!
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Di Dec 19, 2017 7:41 Plaats reactie Reageer met quote
Cliff
   
 


Tja, zo kunnen wij Rotterdam weggeven aan de buitenlanders. Hebben we tot nu toe ook nog niet gedaan, maar we zitten er niet ver meer vanaf. Very Happy

_________________
Je moet de waarheid niet verwarren met de door de media opgelegde mening van de meerderheid
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Di Dec 19, 2017 9:10 Plaats reactie Reageer met quote
Tedje van Es
   
 


Royy schreef:
Haha Holland is gewoon erg goed in handel. Ik begrijp dat dat afgunst oproept, maar ja t is niet alsof Limburg niet ook zelf van de kolenmijnen heeft geprofiteerd of Zeeland van de deltawerken...

Handel is parasiteren op andermans arbeid. Maak zelf eens iets in plaats van mensen uit te buiten, te bestelen of als slaaf te verhandelen zoals dat eeuwen gebeurd is.
En geprofiteerd? Het leverde gevaarlijk en vies werk op dat gecoƶrdineerd werd door Hollandse ambtenaren (daarom is bijvoorbeeld het dialect van Heerlen Hollands).
Toen de kolen niet meer hoefde of de mijnwerker zieke longen had gekregen kon hij barsten.

https://www.youtube.com/watch?v=hh5EmKYHXHw

En afgunst? Nee hoor. We wijzen alleen op de grote mond die Holland steeds heeft.

Cliff schreef:
Tja, zo kunnen wij Rotterdam weggeven aan de buitenlanders.

Dat is al gaande, meer dan de helft wat er woont is buitenlands.

_________________
Religie maakt meer kapot dan je lief is.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Di Dec 19, 2017 19:37 Plaats reactie Reageer met quote
Royy
   
 


Cliff schreef:
Tja, zo kunnen wij Rotterdam weggeven aan de buitenlanders. Hebben we tot nu toe ook nog niet gedaan, maar we zitten er niet ver meer vanaf. Very Happy


Je vergist je Cliff. Rotterdam is een metropool van 1,2 miljoen inwoners, veel meer dan alleen de kerngemeente met 600.000 inwoners. De metropoolregio Rotterdam-Den Haag heeft 2,2 miljoen inwoners, waarvan 1m in de kernsteden Rotterdam en Den Haag.

Maar geef eens antwoord op de vraag: wij hebben een enorme bak met geld uitgegeven om de Zeeuwse dijken te versterken. De optie om Zeeland aan de zee te geven en alleen Zuid-Holland te beschermen was veel goedkoper geweest. Zeeland had zelf nooit zn dijkversterking kunnen betalen. Waarom hebben we dat eigenlijk gedaan?

_________________
Houdt koers!
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Di Dec 19, 2017 19:40 Plaats reactie Reageer met quote
Royy
   
 


Tedje van Es schreef:

Handel is parasiteren op andermans arbeid. Maak zelf eens iets in plaats van mensen uit te buiten, te bestelen of als slaaf te verhandelen zoals dat eeuwen gebeurd is.
En geprofiteerd? Het leverde gevaarlijk en vies werk op dat gecoƶrdineerd werd door Hollandse ambtenaren (daarom is bijvoorbeeld het dialect van Heerlen Hollands).
Toen de kolen niet meer hoefde of de mijnwerker zieke longen had gekregen kon hij barsten.


Limburg boomde economisch gezien door de kolenwinning, daarvoor was Limburg immers een arme boerenprovincie die eigenlijk niemand echt wou hebben.

En nog steeds is de nazaat van die kolenwinning, DSM, de grootste private werkgever in Limburg.

Quote:
(daarom is bijvoorbeeld het dialect van Heerlen Hollands).


Ah zijn dat dan de enige buite Limburg verstaanbare Limburgers? Laughing

_________________
Houdt koers!
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Di Dec 19, 2017 19:50 Plaats reactie Reageer met quote
Cliff
   
 


Royy schreef:
Rotterdam is een metropool van 1,2 miljoen inwoners


Definieer 'metropool'? Je leeft ook met 1,2 miljoen inwoners gewoon in een dorp. Een groot dorp, dat wel, maar globaal stelt het geen reet voor natuurlijk.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_grootste_metropolen

Mensen uit Rotterdam en Amsterdam denken al snel dat ze in een wereldstad wonen... NOT.

Quote:
wij hebben een enorme bak met geld uitgegeven om de Zeeuwse dijken te versterken. De optie om Zeeland aan de zee te geven en alleen Zuid-Holland te beschermen was veel goedkoper geweest. Zeeland had zelf nooit zn dijkversterking kunnen betalen. Waarom hebben we dat eigenlijk gedaan?


Omdat anders je kerncentrale onder water had gestaan?

Overigens Is de prijs van de Deltawerken natuurlijk vele malen hoger uitgevallen omdat de haven van Antwerpen open moest blijven. Stel dat zowel de Oosterschelde als de Westerschelde gewoon waren ingedamd. Dan had het hele project nauwelijks wat gekost.

Er is teveel geluisterd naar de oester/mosselkwekers en Brussel. Het zou voor Zeeland en Nederland vele malen goedkoper zijn om de Westerschelde af te dammen en de Belgen een middelvinger te geven.

_________________
Je moet de waarheid niet verwarren met de door de media opgelegde mening van de meerderheid
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Wo Dec 20, 2017 9:30 Plaats reactie Reageer met quote
Tedje van Es
   
 


Royy schreef:
Limburg boomde economisch gezien door de kolenwinning, daarvoor was Limburg immers een arme boerenprovincie die eigenlijk niemand echt wou hebben.

Wat ik zei, Holland wilde het graag hebben om het uit te buiten. Daarna liet datzelfde Holland het als een baksteen vallen.
Dat probeert Holland nu ook bij Groningen maar daar gaat dat niet meer mee lukken.
Holland is een dief, al vele eeuwen lang.

Royy schreef:
Maar geef eens antwoord op de vraag: wij hebben een enorme bak met geld uitgegeven om de Zeeuwse dijken te versterken. De optie om Zeeland aan de zee te geven en alleen Zuid-Holland te beschermen was veel goedkoper geweest. Zeeland had zelf nooit zn dijkversterking kunnen betalen. Waarom hebben we dat eigenlijk gedaan?

Met wij bedoel je hier duidelijk de Hollanders. Typische Randstedelijke denkwijze.

_________________
Religie maakt meer kapot dan je lief is.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Do Dec 21, 2017 22:18 Plaats reactie Reageer met quote
Royy
   
 


Cliff schreef:


Definieer 'metropool'? Je leeft ook met 1,2 miljoen inwoners gewoon in een dorp. Een groot dorp, dat wel, maar globaal stelt het geen reet voor natuurlijk.


Oh gaat t me niet om, gaat me er om dat Rotterdam een onderdeel is van een veel groter geheel. Jij refereert aan Rotterdam steeds als de gemeente Rotterdam... da's echter slechts het centrum van een agglomeratie van 1,2m inwoners.

Quote:


Omdat anders je kerncentrale onder water had gestaan?


Die stond er nog niet in 1953, Cliff... hadden we de boel maar onder water moeten laten staan?

Quote:
Overigens Is de prijs van de Deltawerken natuurlijk vele malen hoger uitgevallen omdat de haven van Antwerpen open moest blijven. Stel dat zowel de Oosterschelde als de Westerschelde gewoon waren ingedamd. Dan had het hele project nauwelijks wat gekost.


T was nog veel goedkoper om een flinke dijk op Voorne-Putte te bouwen, t Hollands Diep af te sluiten en de rest van Zeeland terug te geven aan de zee.

Hier:

https://geschiedenisvanzuidholland.nl/image?imageId=23eb8ae8-9d9d-4bb7-a00e-e0f42ad1aabe&width=470

9,3 mrd guldentjes in 1986, waarvan zeg 1 mrd voor Zuid-Holland... da's 15 mrd guldentjes nu... of wel 7 mrd euro; kleine 20k per Zeeuw. Kunnen we ff afrekenen?

_________________
Houdt koers!
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Do Dec 21, 2017 22:20 Plaats reactie Reageer met quote
Royy
   
 


Tedje van Es schreef:

Holland is een dief, al vele eeuwen lang.


Prima, nemen we DSM mee.

Quote:

Met wij bedoel je hier duidelijk de Hollanders. Typische Randstedelijke denkwijze.


Uiteraard. Holland is nu de economische motor van dit land. Dat was 50 jaar geleden nog veel extremer.

_________________
Houdt koers!
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
Zelfstandige regio,s is enig vreedzame toekomst.
  Weerwoord forum index » Politiek Theorie en Filosofie
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 2 van 11  
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Volgende
  
  
 Plaats nieuw bericht  Plaats reactie  Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.