Weerwoord forum index Registreer FAQ Zoeken

Weerwoord forum index » Buitenland » Chavez president voor het leven. Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Plaats nieuw bericht  Plaats reactie Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
BerichtGeplaatst: Di Okt 17, 2017 13:04 Plaats reactie Reageer met quote
Willem
   
 


Het Chavismo heeft hoewel niet zonder protest op verondersteld frauduleuze stemmentelling toch wel gewonnen, met een meerderheid. De fraude zou dus niet nodig zijn geweest?

Het is ook de pers: de algemeneen heersende mening is dat de economie van Venezuela geblokkeerd wordt, en dat de huidige regering heldhaftige weerstand biedt. De regeringsgezinde media overheersen duidelijk.

Komt daarbij dat de oppositie na 6 maanden protesten en 120 doden moegestreden is en nog immer onderling verdeeld, veel oppositiestemmers zoiuden niet zijn gaan stemmen omdat het toch zinloos zou zijn.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Vr Okt 20, 2017 5:17 Plaats reactie Reageer met quote
Willem
   
 


Vreemd, hier nieuws, bij jullie weer niets?

Vandaag weer opnieuw: de fraude gaat onderzocht worden, de OEA (zal wel OAS zijn bij jullie) veroordeelt de wijze waarop de verkiezingscampagnes alsmede de pers gemanipuleerd zijn. Omgekeerd, op de radio weer vraaggespreken met "Venezolanen van de straat" : ons vaderland wordt bedreigd, we worden arm gehouden, want men wil ons weer zien bedelen voor een Yankee-Dollar. En opdiezelfde radio weer commentaren van deskundigen (economen, politicologen, enzovoorts): de olierijkdom is eenvoudigweg verfeest, vervreten, verdronken, verneukt en vergokt. De deskundigen verwachtten dat de venezolanen massaal oppositie zouden stemmen. Of dat de oppositie massaal zou gaan stemmen en dat vele vanouds regeringsgezinden thuis zouden blijven, uit teleurstelling.

Nee dus.

De regering heeft succesvol voedsel en kledingshulp ingezet en de juiste propaganda. Verder lijken Diosdado Cabello en Nicolàs Maduro niet te wedijveren om macht of leiderschap zoals lang werd verondersteld. Onder de huidige omstandigheden is dat ook helemaal niet leuk of verstandig. De zo gehoopte onderlinge verdeeldheid bij de chavistas komt maar niet.

En fraude was er. Maar dat zonder fraude de oppositie zou hebben gewonnen gelooft totnogtoe niemand.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Vr Okt 20, 2017 8:19 Plaats reactie Reageer met quote
carlos
   
 


Nederlanders interesseren zich niet meer voor wat zich buiten hun eigen kleine wereldje afspeelt Willem. Dit zie je ook terug in de onderwerpkeuzes van journaaluitzendingen, het gaat werkelijk helemaal nergens meer over.

Succes met het aankaarten van dit onderwerp hier.

_________________
Truth is stranger than fiction
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Wo Okt 25, 2017 20:51 Plaats reactie Reageer met quote
Ryan
   
 


Tja, hoe je het ook wendt of keert. In welk land dan ook is de pers en de media tegelijk speurneus voor de burger, maar ook propaganda-maker voor de overheid, of noem het heersende klasse.
Niemand heeft dat echt helemaal in de hand, omdat je niet kan zien hoe de geldstromen gaan.

Daarvandaan krijg je ook het eeuwige gesteggel, of het nu onder een linkse of rechtse overheid is, in hoeverre de pers dan ook links dan wel rechts is.

Komt er op neer dat een goede journalist zijn werk naar eer en geweten doet, maar dat wordt wel moeilijk als je bij de redactie kritiek krijgt, en je op termijn de financiën al voelt dalen.

Daarom wordt die journalist bijna wel gedwongen om een beetje van links naar rechts te zwalken, naargelang het zo uit komt.

Kijk, we hoeven elkaar niet voor de gek te houden. Amerika is altijd al bezig om de wat linksere regimes uit het zadel te wippen. Of het nu in Zuid Amerika is, of ergens anders in de wereld.
In Europa bereikten mij nu ook berichten dat Amerikaanse wapens in het geniep naar Oost Europa getransporteerd worden. Via de treinverbindingen, wat niet eens echt op valt.

Welke serieuze krant, of welke TV-omroep zal dat eens gaan uitvissen?

Nee, slaap maar rustig verder mensen. Kibbel maar over links en rechts, terwijl we met zijn allen in Nederland gigantisch belazerd worden!
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Chavez president voor het leven.
  Weerwoord forum index » Buitenland
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 10 van 10  
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
  
  
 Plaats nieuw bericht  Plaats reactie  Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.