Weerwoord forum index Registreer FAQ Zoeken

Weerwoord forum index » Onderwijs en Gezondheidszorg » Wil JIJ dat je dit lust consument?
Plaats nieuw bericht  Plaats reactie Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
Wil JIJ dat je dit lust consument?
BerichtGeplaatst: Wo Jul 10, 2002 21:26 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekend
Gast
   
 


Hormonen daar hebben we onderhand de buik al van vol. Maar de vindingrijkheid van de voedingsindustrie is bijna onbegrensd. De productieprocessen streven niet alleen naar gemak voor de consument maar ook naar besparing op de kosten.
Door toepassen van verhullende en verlokkende smaakstoffen, bindmiddelen, conserveringsmiddelen en toeslagstoffen probeert men de gemiddelde consument een bordje voor te schotelen, waarvan hij zelfs bij benadering niet bevroedt wat er mee is gebeurd.
Het toevoegen van kipvreemde eiwitten om kippenvlees "malser" te maken is ordinair rotzooien in de voedingsindustrie. Het Productschap voor Vee en Vlees, zeg maar de belangenbehartiger voor de vleesverwerkende industrie probeert ons duidelijk te maken dat u en ik als consument er prijs op stellen dat er meer goedkoop water aan het kippenvlees kan worden geboden, zodat wij voor minder kip meer water moeten betalen.
De toevoeging van waterbindende middelen is beslist niet om het vlees malser te maken maar om knollen voor citroenen te verkopen.
Hebt u ooit een verzoek gericht aan een van de firma's Lelie, Vrieskoop of de Kippenhof om er voor te zorgen dat uw kippenvlees wordt voorzien van runds- en/of varkenseiwit zodat zij er voor kunnen zorgen dat u voor het toevoegen van waardeloos water de vleesprijs betaalt?
Als reactie op de Ierse commotie laten ze ons ook nog weten dat per ongeluk (?!!!) een onjuiste etikettering heeft plaats gehad. Zou het niet oprechter geweest zijn als men toegaf dat een juiste declaratie niet zo wervend zou zijn geweest?
Weet u hoe verse zalm smaakt en behoort te smaken? Dan moet u beslist de zalmbiefstuk van Albert Heyn eens proberen. Vooral niet eerst kijken wat er allemaal aan en bij gedaan is om van zalmpulp "zalmtournedos" te maken. Alleen maar proeven en dan de declaratie lezen. Wat zit er ook nog bij? Jawel KIPPENEIWIT! En afgezien van het percentage zalm dat er in zit is de rest helemaal overbodig. Of had u niet liever gewoon een stukje verse zalm gehad, waar helemaal niets mis mee is? Nou ja proef het maar en gooi het net als wij maar meteen in de afvalbak. Dan wet u meteen wat ik bedoel. Voor een visliefhebber is het oneetbaar. De terikettering is hier echterwel in orde.
Een telefoontje naar Albert Heyn met de vraag waarom men zo nodig "zalmtournedos" is gaan maken bracht opheldering. De consument heeft er behoefte aan en vraagt er om. Wij zouden er om smeken en dan draaien zij wat in elkaar waarvan zij menen dat het aan onze smaak voldoet?
Nou aan de mijne in elk geval niet.

Alles verandert, maar zelden vanzelf.
Wil JIJ dat je dit lust consument?
BerichtGeplaatst: Wo Jul 10, 2002 22:42 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Wie citeer je hier?
Wil JIJ dat je dit lust consument?
BerichtGeplaatst: Do Jul 11, 2002 10:40 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Ik citeer niemand letterlijk. Maar de overbodige toevoeging van goedkoop water aan vlees is al geruime tijd geleden bekritiseerd door de Alternatieve Consumentenbond of mogelijk de Consumentenbond. Waarschijnlijk de eerste maar dat kan ik me niet met zekerheid herinneren, daarvoor is het al weer te lang geleden.
De ervaring met de zalm-'tournedos" is een origineel gegeven.
Alles verandert, maar zelden vanzelf.
  Weerwoord forum index » Onderwijs en Gezondheidszorg
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 1 van 1  

  
  
 Plaats nieuw bericht  Plaats reactie  Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.