Weerwoord forum index Registreer FAQ Zoeken

Weerwoord forum index » Politieke Partijen en Politici » centrumrechtse coalitie
Plaats nieuw bericht  Plaats reactie Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
centrumrechtse coalitie
BerichtGeplaatst: Do Dec 20, 2001 16:52 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekend
Gast
   
 


In ons land is het altijd weer een verrassing: Wie gaat met wie regeren?
Dat dat vooraf niet bekend is, is erg vervelend, want voor de meeste kiezers is het nogal belangrijk voor hun partijkeuze.
Daarom zou het een goed idee zijn als cda en vvd al voor de verkiezingen een coalitie zouden sluiten. Iedereen weet dan waar die aan toe is.
Bovendien zou zo'n coalitie een aantal grote problemen op kunnen lossen, die door de pvda i.v.m. haar 150 jaar oude principes tegen worden gehouden.
bijv. wao, immigratie, criminaliteit


geen
centrumrechtse coalitie
BerichtGeplaatst: Do Dec 20, 2001 17:34 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


1) waarom nog stemmen als de coalitie toch al vaststaat? De verkiezingen zijn er juist om na te gaan welke partijen de meeste steun krijgen, en dus samen de regering zouden moeten/kunnen vormen.

2) er zijn in het recente verleden diverse kabinetten geweest van de samenstelling die jij voorstaat. Waarom hebben die kabinetten de problemen die je noemt niet opgelost? Het ligt echt niet aan de PvdA alleen, het ligt aan de HELE politiek dat die problemen (nog) bestaan!
centrumrechtse coalitie
BerichtGeplaatst: Do Dec 20, 2001 19:15 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Wat (b)lijken nieuwe realisten toch slecht de politieke geschiedenis te kennen.
Kan het een onsje minder?
centrumrechtse coalitie
BerichtGeplaatst: Do Dec 20, 2001 21:50 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Wat mij betreft hoeft de VVD in geen enkel kabinet meer terug te keren, maar dat terzijde.

Inderdaad hebben recente VVD / CDA kabinetten aangetoont ook niet erg sterk in het regeren te zijn (kabinet Wiegel / Van Agt uitgezonderd). Ook zij zijn verantwoordelijk voor de huidige problemen. Daarom is het des te belangrijker dat er een nieuwe politieke wind gaat waaien in Nederland.


Lees http://home01.wxs.nl/~breet040 : voor opinie, maatschappij, downloads, muziek en andere interessante zaken
centrumrechtse coalitie
BerichtGeplaatst: Do Dec 20, 2001 23:08 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Het is een onrealistische gedachte zich al voor de verkiezingen vast te pinnen op combinaties. Het is een goede gewoonte kabinetten uit te onderhandelen na de verkiezingen, waarbij de partijen trachten zich zoveel mogelijk zelf in het te voeren beleid te profileren.
Dat profiel is bij paars 2 evenwel verworden tot een politiek dwangbuis, omdat de regeringspartijen zich vooraf veel te strikt hebben laten vastleggen. Overigens was dat -denk ik- in dit geval wel noodzakelijk omdat zowel VVD als PvdA geen enkel vertrouwen in elkaars bedoelingen hebben.
In de waarachtigheid van de draai van de PvdA voor een gemengd kiesstelsel heb ik zo mijn twijfels. Ik heb bepaald geen hoge dunk van de bereidheid van partijbesturen van grote partijen om ruimte te geven aan individuele partijleden zonder hun rechtstreekse inmenging.
Nee een hard punt zal dat daar echt niet worden.
Ik denk dat we het met paars wel definitief gezien hebben.Hoge verwachtingen, grote tegenvallers
centrumrechtse coalitie
BerichtGeplaatst: Za Dec 22, 2001 0:05 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Zelfs in de politiek zijn profeten, die met recht de waarheid kunnen voorspellen, hoogst zeldzame witte raven. Wat is nu de bedoeling; dat elke partij vooraf verkondigt met welke partij zij in zee zal gaan, of moeten een of meer partijen al voor de verkiezingen samen bindende afspraken maken voor een coalitie na de verkiezingen?
Een partij die zich bindend uitspreekt voor een andere partij zet zich mogelijk buiten spel, omdat in deze optiek achteraf sprake zou zijn van kiezersbedrog als er geen meerderheid mogelijk blijkt door de stembusuitslag en toch tot een andere keuze moet worden gekomen om mee te kunnen regeren.
Welke partijen zouden bereid zijn al voor de verkiezingen definitef af te spreken met elkaar samen te gaan, terwijl niemand zicht heeft op het resultaat van de stemming? Het is m.i. geen praktisch voorstel omdat met dergelijke afspraken vooraf zandkastelen woden gebouwd. Er is nog geen enkel draagvlak waarop afspraken kunnen worden gemaakt en dat moet dan gaan regeren? Het is altijd nog de vraag of het er na de verkiezingen ooit van zou kunnen komen.
Het is absurd te denken dat al ruim voor de verkiezingen kan worden bepaald of een kombinatie de meerderheid van stemmen behaalt. Zo ja, dan zit men al aan elkaar vast en krijgt men een regering die zich niet buiten het regeeraccoord kan bewegen en daardoor verstart.
De opdracht voor een politieke partij is te zorgen dat zij haar inzichten zoveel mogelijk verwezenlijkt en dat kan alleen door deelname aan de een of andere regering.
Het voorstel om vooraf dergelijke afspraken te maken getuigt van een volslagen gebrek aan realisme en maakt geen enkele kans, omdat het onwerkbaar is.
Hoge verwachtingen, grote tegenvallers
centrumrechtse coalitie
BerichtGeplaatst: Za Dec 22, 2001 0:12 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


...altijd weer dat gezeur over argumenten...

Kun je die als zodanig herkennen dan?Kan het een onsje minder?
centrumrechtse coalitie
BerichtGeplaatst: Za Dec 22, 2001 0:37 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Natuurlijk, cda/vvd-kabinetten zijn ook niet volmaakt en hebben het ook niet best gedaan, maar een feit is wel dat deze partijen bepaalde problemen onder ogen willen zien. De pvda heeft nogal de neiging om van haar achterhaalde socialistische principes uit te gaan en de realiteit te vergeten.
Wat betreft de opmerking dat er dan niets meer te kiezen valt:
Een verkiezingsstrijd tussen een centrumrechtse en een centrumlinkse coalitie? hoezo valt er dan niks te kiezen?
Als je nu op een partij stemt is het gewoon gokken, want je weet nooit welke coalitie er gesloten wordt.
Neem nou de verkiezingen van vbolgend jaar. Stem je vvd, dan weet je niet of ze met bijv. cda en d66 gaat regeren of met pvda, of in de oppositie. Stem je cda idem dito.


geen
centrumrechtse coalitie
BerichtGeplaatst: Za Dec 22, 2001 0:42 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


wat betreft reurslag: Het zou leuk zijn als je je opmerking met argumenten zou onderbouwen, zodat het geen loze kreten blijven.
De geschiedenis heeft weinig zin in beide partijen zitten nu volslagen andere mensen dan ten tijde van het laatste cda/vvd kabinet.geen
centrumrechtse coalitie
BerichtGeplaatst: Za Dec 22, 2001 14:46 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Reurslag,

de nieuwe realist heeft wel gelijk wat betreft de argumenten die jij meestal niet noemt. Zou wel eens moeten doen, want jij berijdt alleen jouw stokpaardje van linkse idealen en komt niet met inhoudelijke argumenten.


Discriminatie en rascisme zijn verboden, maar constateren mag wel. En dat doe ik ook.
centrumrechtse coalitie
BerichtGeplaatst: Za Dec 22, 2001 19:40 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Wat ik bedoel is dat centrumrechtse partijen al voor de verkiezingen een coalitie sluiten met een gezamenlijk (globaal) programma, en dat centrumlinkse partijen hetzelfde doen. Je krijgt dan een strijd tussen twee blokken. De kiezer weet waar hij aan toe is. Een probleem in NL is de politiek dusdanig versplinterd is dat er allerlei rare compromissen worden gesloten waar niemand wat aan heeft.
In veel andere landen worden dit soort coalities al langer gevormd (bijv. Italie. Het maakt de politiek doorzichtiger en aantrekkelijker voor de kiezer.


geen
centrumrechtse coalitie
BerichtGeplaatst: Za Dec 22, 2001 19:44 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Melisz wordt niet gehinderd door kennisgeen
centrumrechtse coalitie
BerichtGeplaatst: Zo Dec 23, 2001 0:14 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


...de nieuwe realist kennelijk ook niet...Kan het een onsje minder?
centrumrechtse coalitie
BerichtGeplaatst: Zo Dec 23, 2001 14:45 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Mag ik de volgende grondwettelijke wijziging voorstellen:

Constateerend dat er in Nederland altijd coalities aan de macht zijn en dat de burger voor het type coalitie op geen enkele wijze zijn voorkeur uit kan spreken stel ik voor dat vanaf heden elke burger niet 1x maal stemrecht zal krijgen, maar 3x. De burger kan nu 3 stemmen uitbrengen bij elke verkiezing. De burger kan 3x op dezelfde partij stemmen, maar ook op 3 verschillenden.


http://www.xs4all.nl/~vic/opinie/opinie.html
centrumrechtse coalitie
BerichtGeplaatst: Zo Dec 23, 2001 15:35 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


reurslag zal wel van die linkse blaadjes lezen en daaruit wat stellingen hebben onthouden, maar op zich heeft hij er weinig van begrepen. Dat brengt hem ertoe om slap te lullen.geen
centrumrechtse coalitie
BerichtGeplaatst: Zo Dec 23, 2001 16:20 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Kunnen we het kinderachtige persoonlijke aanvallen achterwege laten? Dank u.


Prettige Kerstdagen en de beste wensen voor 2002 namens Weerwoord.
centrumrechtse coalitie
BerichtGeplaatst: Zo Dec 23, 2001 22:46 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


kunnen we het kinderachtige sluiten van discussies ook achterwege laten ? Dank u


geen
centrumrechtse coalitie
BerichtGeplaatst: Do Dec 27, 2001 15:38 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Cliff,

Ik ben het geheel met De Nieuwe Realist eens wat betreft het kinderachtige sluiten van een discussie. Wat is namelijk de zin van een discussie als je niet mag zeggen wat je denkt (binnen bepaalde grenzen natuurlijk). Als je komt met een mening dat je tegen links bent, dan mag dat hier niet. Ik vind dat verwerpelijk. Je mag dus wel tegen rechts zijn, maar niet tegen links. Kan je mij aljeblieft uitleggen waarom.
Discriminatie en rascisme zijn verboden, maar constateren mag wel. En dat doe ik ook.
centrumrechtse coalitie
BerichtGeplaatst: Vr Dec 28, 2001 1:13 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Zie mijn andere bijdrage Gerard. Ik heb een foute beslissing genomen.


Prettige Kerstdagen en de beste wensen voor 2002 namens Weerwoord.
centrumrechtse coalitie
BerichtGeplaatst: Vr Dec 28, 2001 19:03 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


mijn dank is grootgeen
centrumrechtse coalitie
BerichtGeplaatst: Za Jan 12, 2002 23:41 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Kan iemand mij aangeven waar dit over gaat ?


Vanaf het moment dat de politiek vervelnd wordt, is de democratie in gevaar (Hogg)
centrumrechtse coalitie
BerichtGeplaatst: Zo Jan 13, 2002 1:12 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Mensen, meneer Kuiper, die mij uitmaken voor nationaal socialist, zonder opgaaf van redenen, en vervolgens niet meer reageren als ik om uitleg vraag, kunnen wat mij betreft de pot op.

Ik zal dus de allerlaatste zijn om u iets uit te leggen.
centrumrechtse coalitie
BerichtGeplaatst: Zo Jan 13, 2002 13:03 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 


Ik denk dat Kuiper de klok heeft horen luiden, maar bij god geen idee heeft waar de klepel hangt.


http://home01.wxs.nl/~breet040/home.html Just the facts ma'am!
centrumrechtse coalitie
BerichtGeplaatst: Ma Jan 14, 2002 0:20 Plaats reactie Reageer met quote
Onbekende
Gast
   
 
Je mag veel van Janneke zeggen Kuiper, maar nationaal socialisme is haar ene gruwel!

Daar zou ik toch even op terugkomen als ik u was!


...bent u daar nog...
centrumrechtse coalitie
  Weerwoord forum index » Politieke Partijen en Politici
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 1 van 1  

  
  
 Plaats nieuw bericht  Plaats reactie  Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.