Weerwoord forum index Registreer FAQ Zoeken

Weerwoord forum index » Onderwijs en Gezondheidszorg » Tweedeling in gezondheidszorg is nu een feit Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Plaats nieuw bericht  Plaats reactie Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 

Tweedeling in gezondheidszorg is nu een feit
Ja. Dit is gewoon de uiterste consequentie van de vercommercialisering van de zorg door haar onder curatele van de marktwerking te plaatsen!
40%
 40%  [ 4 ]
Ja. Onze maatschappij en de mentaliteit van de burgers in Nederland verhard zich enorm! We gaan de kant van Amerika uit!
30%
 30%  [ 3 ]
Ja. En dat is op de keeper beschouwd ook helemaal niet erg! Zorg dient alleen naar mensen te gaan die dat echt verdienen! Er moet nu maar eens paal en perk gesteld gaan worden! Eigen verantwoordelijkheid!
30%
 30%  [ 3 ]
Nee. Ivan Wolffers is gewoon paniek aan het zaaien! En met hem een x-aantal beroepsgenoten!
0%
 0%  [ 0 ]
Nee. Zover zullen we het in een land als Nederland nooit laten komen. Wij hebben beschaving!
0%
 0%  [ 0 ]
Nee. Voor zoiets bestaat geen draagvlak binnen de Nederlandse samenleving. Voldoende mensen voelen nog altijd voldoende solidariteit!
0%
 0%  [ 0 ]
Weet het niet. Mag alleen de hoop uitspreken dat ik zelf niet in zo'n situatie terecht zal komen...
0%
 0%  [ 0 ]
Totaal aantal stemmen : 10

Tweedeling in gezondheidszorg is nu een feit
BerichtGeplaatst: Zo Jan 01, 2006 7:55 Plaats reactie Reageer met quote
John Wervenbos
   
 


Tweedeling in de gezondheidszorg

Bron: TROS nieuwsshow


Ivan Wolffers


Vorige week besloten de Haagse ziekenhuizen en de instelling voor geestelijke zorg Parnassia om volgend jaar onverzekerde patiënten alleen nog te behandelen als hun aandoening levensbedreigend is. Dat betekent in de praktijk dat iemand met een hartinfarct, open tuberculose of zelfmoordneigingen wél wordt geholpen en iemand met hartritmestoornissen, gewrichtsslijtage of een liesbreuk niet. Den Haag is de eerste stad in ons land die onverzekerden uitsluit van andere dan spoedeisende zorg omdat de zorginstellingen niet meer de middelen hebben om de kosten van alle zorg voor onverzekerde patiënten te dekken. Volgens arts Ivan Wolffers is met deze beslissing de tweedeling in de gezondheidszorg nu een feit geworden en hij vindt dat een zeer slechte ontwikkeling. Zo bleek afgelopen dinsdag uit een ingezonden artikel van zijn hand in NRC Handelsblad. Ivan Wolffers is bij ons te gast.


Laatst aangepast door John Wervenbos op Zo Jan 01, 2006 14:42, in totaal 12 keer bewerkt

_________________
Thomas: "De neiging om in anderen het goede te zien getuigt van een goed hart."
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage MSN messenger
BerichtGeplaatst: Zo Jan 01, 2006 7:57 Plaats reactie Reageer met quote
John Wervenbos
   
 


Beluister: 'Tweedeling in gezondheidszorg'

(Let wel: Probeer als de radio-uitzending niet werkt het later op dag of morgen nog een keer, vanochtend viel het interview prima te beluisteren.)


Laatst aangepast door John Wervenbos op Zo Jan 01, 2006 10:43, in totaal 1 keer bewerkt

_________________
Thomas: "De neiging om in anderen het goede te zien getuigt van een goed hart."
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage MSN messenger
BerichtGeplaatst: Zo Jan 01, 2006 8:05 Plaats reactie Reageer met quote
John Wervenbos
   
 


Het gaat dus om een tweedeling van zorg in de groep van onverzekerden, wat als eerste wordt ingezet in de regeringsstad Den Haag. De verwachting mag zijn dat dit probleem zich in 2006 met het nieuwe zorgstelsel in Nederland zal uitbreiden.

De zorgverzekeraars verwachten dat het aantal onverzekerenden in 2006 zal verviervoudigen tot 1000.000, één miljoen mensen in Nederland.


Laatst aangepast door John Wervenbos op Zo Jan 01, 2006 10:07, in totaal 1 keer bewerkt

_________________
Thomas: "De neiging om in anderen het goede te zien getuigt van een goed hart."
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage MSN messenger
BerichtGeplaatst: Zo Jan 01, 2006 8:20 Plaats reactie Reageer met quote
John Wervenbos
   
 


Quote:
Tweedeling in gezondheidszorg is nu een feit

NRC, 27 - 12 - 2005
Ivan WolffersIvan Wolffers


Onverzekerde patiënten in de regio Den Haag worden volgend jaar alleen nog behandeld voor spoedeisende zorg, zo meldde deze krant op 21 december. De aandoening moet levensbedreigend zijn. Louise Gunning-Schepers vindt dat we hardop moeten durven zeggen dat wij dat in Nederland niet willen. En volgens Ivan Wolffers wordt het tijd dat artsen de straat op gaan om te laten weten dat ze de zorgverzekeraar of de projectmanager niet op hun stoel wensen.

Het besluit van de Haagse ziekenhuizen en de instelling voor geestelijke org Parnassia geeft aan dat zorginstellingen niet meer de middelen hebben om de kosten van alle zorg voor onverzekerden te dekken. En de zich altijd maar verder terugtrekkende overheid bemoeit zich er niet eens meer mee.

Daarmee is de tweedeling in de zorg, waar we jaren lang zo bang voor zijn geweest, een feit. Het solidariteitsbeginsel waardoor een fatsoenlijke samenleving zich kenmerkt en dat ook tientallen jaren in ons land geëerbiedigd werd, verdwijnt. Zorg verliest het van de markt.

Wel worden onverzekerde mensen met een hartinfarct, met open tuberculose of die zelfmoord willen plegen geholpen. Maar als je een infarct gehad hebt en je lijdt aan hartfalen dan zoek je het maar uit. Als je depressief bent dan zie je maar, tenzij je natuurlijk weer de hand aan jezelf slaat. We weten ook eigenlijk wel om wat voor mensen het nu nog gaat: daklozen en illegalen.

Projectmanager De Leeuw van Medisch Centrum Haaglanden zegt: We zullen illegalen die niet direct geholpen hoeven te worden, adviseren voor behandeling terug te gaan naar het land van herkomst. Wat te denken van een gezin bestaande uit asielzoekers dat hier weg moet, maar in dat land van herkomst niet meer welkom is en hier op straat belandt?

Het is daarmee de eerste breuklijn waarlangs de samenleving in tweeën uiteen valt. Degenen met papieren en degenen zonder papieren.

En dat terwijl gezondheid en ziekte al zo veel met verschillen in inkomen te maken hebben. Mensen die weinig verdienen, onder grotere maatschappelijke druk staan en die meer moeite hebben hun weg in een samenleving te vinden zijn aanzienlijk kwetsbaarder ziek te worden. Juist zij hebben extra zorg nodig.

Al jaren hamert de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) erop dat gelijke toegang tot zorg onvoldoende is. Het gaat om equity: wie het meeste zorg nodig hebben zouden ook extra programma's en toegepaste voorzieningen moeten krijgen. Zwangere vrouwen meer dan ander vrouwen. Kinderen meer dan volwassenen. Het komt voort uit de plicht tot zorg die elke samenleving volgens de internationale verklaring van de Rechten van de Mens heeft.

Artsen hebben bovendien de verantwoordelijkheid op te komen voor de individuele belangen van een patiënt. Daarvoor hebben ze de eed van Hippocrates afgelegd. Ze zijn niet opgeleid om voor een overheid uit te selecteren wie wel en niet behandeld zal worden. Geen enkele arts kan het zich daarom veroorloven een patiënt de juiste behandeling te onthouden. Elke patiënt heeft ook het recht om de arts te zien die hem of haar belieft.

De overheid mag daartoe geen belemmeringen opwerpen. In principe is het dus niet mogelijk om onverzekerden de correcte zorg te onthouden. Wordt het niet tijd dat artsen weer de straat op gaan om te laten weten dat ze de zorgverzekeraar of de projectmanager niet op hun stoel wensen.

Een illegaal met een geslachtsziekte wordt niet langer geholpen. Dat daarmee zijn kans op het krijgen van hiv-infectie ook aanzienlijk toeneemt kan ons blijkbaar niet schelen. Had hij maar papieren moeten hebben, dan hadden we zijn leven kunnen redden. Het onthouden van de behandeling van de geslachtsziekte betekent dus ook nog eens dat men de belangen van de publieke zorg met voeten treedt.

Hoe kan de publieke zorg verdere uitbreiding van de hiv-epidemie voorkomen als ze gehinderd wordt om goede kwaliteit preventieprogramma's uit te voeren? Dit gaat dus tegen het algemeen belang in.

De zorg is geen markt en mag geen markt zijn. Een minister van Volksgezondheid moet ook vanuit een volksgezondheidsvisie van zich laten horen. Hij moet aan Medisch Centrum Haaglanden laten weten dat men daar de arts moet laten bepalen wat er nodig is en dat men er lopende programma'ster bevordering van de volksgezondheid niet moet doorkruisen. Als hij niets laat horen, bevestigt hij het beeld dat hij geen minister is, maar een assistent van de minister van Financiën die wil dat niets nog iets kost.

En wat vooral belangrijk is: nu loopt de scheiding nog tussen mensen meten mensen zonder papieren, maar na invoering van de basisverzekering ontstaat de tweedeling tussen mensen met en mensen zonder een verzekering.Dan vallen mensen in de AOW en bijstandsmoeders die de verzekering niet meer kunnen betalen, ook aan de verkeerde kant van de tweedeling in de zorg.

Info: Ivan Wolffers is arts. Rectificatie / Gerectificeerd In het artikel Tweedeling in gezondheidszorg is nu een feit (27 december, pagina 9) staat dat in de regio Den Haag ziekenhuizen en de instelling voor geestelijke zorg Parnassia onverzekerde patiënten alleen nog zullen behandelen voor spoedeisende klachten. Parnassia blijft echter aan onverzekerden ook niet- spoedeisende psychische hulp verlenen.


Quote:
Parnassia helpt wel onverzekerde patiënten

NRC, 30 -12 - 2005
Frits Verschoor voorzitter Raad van Bestuur Parnassia GroepIn NRC Handelsblad van 27 december is opnieuw een onjuist artikel verschenen over de hulp aan onverzekerde patiënten in Den Haag. De Parnassia Groep ziet zich genoodzaakt hierop te reageren, omdat wij als instelling voor geestelijke gezondheidszorg juist onze verantwoordelijkheid voor deze kwetsbare groep op ons willen nemen. Ons uitgangspunt is en blijft dat mensen vanwege hun verzekeringsproblemen niet van zorg verstoken blijven. Daarmee loopt immers hun individuele gezondheid gevaar.

Wij hebben dit jaar plannen voorbereid, die ervoor moeten zorgen dat wij onverzekerde patiënten, tijdig de juiste en noodzakelijke zorg kunnen bieden. In 2006 beginnen wij daarom voor de groep onverzekerde mensen in de regio Den Haag een polikliniek voor onverzekerde mensen. Deze poli bestaat uit een aantal medewerkers van de Parnassia Groep die allereerst de financiële situatie van een onverzekerde patiënt beoordeelt. Als hij/zij alsnog verzekerd kan worden, wordt deze persoon door ons begeleid in het afsluiten van een zorgverzekering. Voor de zorgvraag wordt deze doelgroep vervolgens door de medewerkers van de poli verwezen naar de bestaande zorgprogramma`s van de Parnassia Groep.

Maar ook als het niet verzekerde illegale mensen of asielzoekers betreft blijven wij direct acute zorg en basiszorg leveren. Ook voor de patiënten die via de crisisdienst beoordeeld worden, verandert er niets in hun zorgtoewijzing.

Om toch een passende financiering te krijgen zijn wij in gesprek met de gemeente Den Haag en met de zorgverzekeraars. Uiteindelijk is het aan de landelijke politiek om tot een sluitende regeling te komen.

Tot die tijd zal de Parnassia Groep haar maatschappelijke taak vervullen.


Laatst aangepast door John Wervenbos op Zo Jan 01, 2006 10:39, in totaal 2 keer bewerkt

_________________
Thomas: "De neiging om in anderen het goede te zien getuigt van een goed hart."
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage MSN messenger
BerichtGeplaatst: Zo Jan 01, 2006 8:34 Plaats reactie Reageer met quote
John Wervenbos
   
 


Een storm in een glas water? Blijkt Ivan Wolffers onvoldoende geïnformeerd of probeert Frits Verschoor voorzitter Raad van Bestuur Parnassia Groep de zaak toe te dekken en te sussen?

Ivan Wolffers blijkt daags na de verklaring van Frits Verschoor nog altijd uiterst bezorgd, neemt de woorden 'afzwakking, maar het principe blijft' in de mond, maar houdt nog altijd zijn hart vast voor ontwikkelingen die zich in 2006 aftekenen zullen in Nederland.

Beluister het radio-interview dat hem op de laatste dag van het jaar 2005 (gisteren) door de TROS Nieuwsshow werd afgenomen:

Beluister: 'Tweedeling in gezondheidszorg'

(Let wel: Probeer als de radio-uitzending niet werkt het later op dag of morgen nog een keer, vanochtend viel het interview prima te beluisteren.)


Laatst aangepast door John Wervenbos op Ma Jan 02, 2006 8:33, in totaal 1 keer bewerkt

_________________
Thomas: "De neiging om in anderen het goede te zien getuigt van een goed hart."
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage MSN messenger
BerichtGeplaatst: Zo Jan 01, 2006 11:36 Plaats reactie Reageer met quote
Alkien
   
 


Hoi John,

Ik kan alleen maar zeggen dat er naar mijn idee inderdaad veel onverzekerden zullen zijn. De kosten liggen veel te hoog. En de tegemoedkoming daarbij stelt gewoon niets voor.
Als blijkt dat er inderdaad mensen zijn die niet meer geholpen worden, waar ik me overigens wel iets bij kan voorstellen in de maatschappij. Dan zijn we volgens mij nog dieper gezonken dan de amerikanen, want die helpen wel de onverzekerden als men hulp nodig heeft.
Ik vrees dan ook dat er hier in Nederland steeds meer "depressieve" mensen zullen komen en mensen die het niet meer zien zitten om de eenvoudige reden dat ze klachten hebben waarmee ze aan de dijk gezet worden.
Kwalijke ontwikkeling zou ik zeggen.
Dit hele nieuwe zorgstelsel deugt voor geen meter, en levert alleen maar veel meer problemen op.

Groet,
Alkien.

_________________
De mens is van nature banger voor de waarheid dan voor de dood !!!
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage
BerichtGeplaatst: Zo Jan 01, 2006 12:10 Plaats reactie Reageer met quote
John Wervenbos
   
 


Dag Alkien,

Ik heb een aantal patiëntenverenigingen om commentaar gevraagd op deze kwestie. Hoop dat één of meer onder hen op de uitnodiging zullen ingaan en een uiteenzetting zullen geven in de nieuwe rubriek "Gastschrijvers"; ook is er een uitnodiging uitgegaan naar de Parnassia Groep.

Zie: Hoofdrubriek Gastschrijvers


Laatst aangepast door John Wervenbos op Zo Jan 01, 2006 12:31, in totaal 1 keer bewerkt

_________________
Thomas: "De neiging om in anderen het goede te zien getuigt van een goed hart."
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage MSN messenger
BerichtGeplaatst: Zo Jan 01, 2006 12:30 Plaats reactie Reageer met quote
Alkien
   
 


John Wervenbos schreef:
Dag Alkien,

Ik heb een aantal patiëntenverenigingen om commentaar gevraagd op deze kwestie. Hoop dat één of meer onder hen op de uitnodiging zullen ingaan en een uiteenzetting zullen geven in de nieuwe rubriek "Gastschrijvers". Ook is er een uitnodiging uitgegaan naar de Parnassia Groep.

Zie: Hoofdrubriek Gastschrijvers


Hoi John.

Nog de beste wensen trouwens. Wink

Ik heb er even gekeken, en vind het een top idee. Ik ben benieuwd wat daar komt te staan en zal het dan ook zeker in de gaten houden.

Groetjes,
Alkien.

_________________
De mens is van nature banger voor de waarheid dan voor de dood !!!
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage
BerichtGeplaatst: Zo Jan 01, 2006 12:38 Plaats reactie Reageer met quote
Hyperactief
   
 


Alkien schreef:
Hoi John,

Ik kan alleen maar zeggen dat er naar mijn idee inderdaad veel onverzekerden zullen zijn. De kosten liggen veel te hoog. En de tegemoedkoming daarbij stelt gewoon niets voor.
Als blijkt dat er inderdaad mensen zijn die niet meer geholpen worden, waar ik me overigens wel iets bij kan voorstellen in de maatschappij. Dan zijn we volgens mij nog dieper gezonken dan de amerikanen, want die helpen wel de onverzekerden als men hulp nodig heeft.
Ik vrees dan ook dat er hier in Nederland steeds meer "depressieve" mensen zullen komen en mensen die het niet meer zien zitten om de eenvoudige reden dat ze klachten hebben waarmee ze aan de dijk gezet worden.
Kwalijke ontwikkeling zou ik zeggen.
Dit hele nieuwe zorgstelsel deugt voor geen meter, en levert alleen maar veel meer problemen op.

Groet,
Alkien.


Ik sluit me helemaal bij jou commentaar aan Alkien, en ook voor mensen die wel verzekerd zijn, wordt het erg ondoorzichtig en er zeker niet beter op. Neem het onderstaande bericht uit Het Parool van ruim 1 week terug wat ik onder dit stuk zal plakken. Ook daar kunnen mensen door in grote financiële moeilijkheden komen. Ook de berichtgeving hoe gemeenten met daklozen om mogen gaan, en daarbij bedenkende dat het aantal daklozen steeds verder stijgt door o.a. executieverkoop en het vangnet steeds verder afgebroken wordt, zal het aantal onverzekerden alleen maar verder toenemen. Ook de criminaliteit en daaruit voortvloeiende andere schade, maar dat is weer een ander onderwerp....... Evil or Very Mad Groetjes v Hyperactief

Tandarts toch zelf betalen

Van een verslaggeefster

DEN HAAG - Mensen die volgend jaar kiezen voor een zorgverzekering met een zogeheten naturapolis, moeten wellicht alle tandartskosten toch voorschieten. Soms worden ze zelfs geweigerd door de tandarts.

De afgelopen dagen hebben veel patiënten hierover brieven ontvangen van hun tandarts.

De naturapolis is juist bedoeld voor mensen die geen kosten kunnen of willen voorschieten. De tandarts kan hun rekening rechtstreeks naar de verzekeraar sturen. Dan moeten de tandarts en de verzekeraar wel een contract hebben afgesloten waarin zij afspraken hebben gemaakt over bijvoorbeeld de behandelprijzen. Tandartsen zijn echter niet verplicht een overeenkomst aan te gaan.

De afgelopen dagen hebben tandartsen brieven verstuurd aan hun patiënten waarin staat dat ze (voorlopig) niet van plan zijn 'die wurgcontracten' af te sluiten. ''Soms is het een geldkwestie, maar meestal vinden ze dat de zorgverzekeraar zich te veel bemoeit met de inhoud van de zorg, zoals behandelmethoden en materialen. Dan beperkt hij de tandarts in zijn vrijheid van behandelen,'' zegt een woordvoerster van de brancheorganisatie NMT.

Voor patiënten betekent het vaak dat ze de kosten moeten voorschieten. Die kunnen oplopen tot duizenden euro's voor bijvoorbeeld bruggen en kronen. ''Maar als ik de rekening niet kan declareren bij de zorgverzekeraar, moet ik hem wel naar de patiënt sturen,'' zegt tandarts Leon Wigchert uit Assen.

Ook kan het voorkomen dat verzekerden een deel van de rekening helemaal niet kunnen declareren. ''In sommige naturapolissen staat dat verzekerden bijvoorbeeld twintig procent zelf moeten betalen als er geen contract is,'' zegt Wigchert.

De tandarts van Sabine van Schie uit Haarlem gaat nog een stap verder. ''Hij schrijft dat hij vanaf volgend jaar alleen nog mensen helpt met een restitutiepolis,'' zegt ze. Daarbij is de verzekerde vrij in het kiezen van zijn zorgverlener en krijgt hij altijd alle kosten vergoed. Van Schie heeft begrip voor haar tandarts. Maar op internetfora (onder andere op de site van ouderenomroep Max en van Tros Radar) is grote onrust ontstaan. BRON: Het Parool, 23-12-2005

_________________
De geest van de wet, is door de overheid besmet !!!
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage
BerichtGeplaatst: Zo Jan 01, 2006 12:44 Plaats reactie Reageer met quote
Alkien
   
 


Hyperactief schreef:
Alkien schreef:
Hoi John,

Ik kan alleen maar zeggen dat er naar mijn idee inderdaad veel onverzekerden zullen zijn. De kosten liggen veel te hoog. En de tegemoedkoming daarbij stelt gewoon niets voor.
Als blijkt dat er inderdaad mensen zijn die niet meer geholpen worden, waar ik me overigens wel iets bij kan voorstellen in de maatschappij. Dan zijn we volgens mij nog dieper gezonken dan de amerikanen, want die helpen wel de onverzekerden als men hulp nodig heeft.
Ik vrees dan ook dat er hier in Nederland steeds meer "depressieve" mensen zullen komen en mensen die het niet meer zien zitten om de eenvoudige reden dat ze klachten hebben waarmee ze aan de dijk gezet worden.
Kwalijke ontwikkeling zou ik zeggen.
Dit hele nieuwe zorgstelsel deugt voor geen meter, en levert alleen maar veel meer problemen op.

Groet,
Alkien.


Ik sluit me helemaal bij jou commentaar aan Alkien, en ook voor mensen die wel verzekerd zijn, wordt het erg ondoorzichtig en er zeker niet beter op. Neem het onderstaande bericht uit Het Parool van ruim 1 week terug wat ik onder dit stuk zal plakken. Ook daar kunnen mensen door in grote financiële moeilijkheden komen. Ook de berichtgeving hoe gemeenten met daklozen om mogen gaan, en daarbij bedenkende dat het aantal daklozen steeds verder stijgt door o.a. executieverkoop en het vangnet steeds verder afgebroken wordt, zal het aantal onverzekerden alleen maar verder toenemen. Ook de criminaliteit en daaruit voortvloeiende andere schade, maar dat is weer een ander onderwerp....... Evil or Very Mad Groetjes v Hyperactief

Tandarts toch zelf betalen

Van een verslaggeefster

DEN HAAG - Mensen die volgend jaar kiezen voor een zorgverzekering met een zogeheten naturapolis, moeten wellicht alle tandartskosten toch voorschieten. Soms worden ze zelfs geweigerd door de tandarts.

De afgelopen dagen hebben veel patiënten hierover brieven ontvangen van hun tandarts.

De naturapolis is juist bedoeld voor mensen die geen kosten kunnen of willen voorschieten. De tandarts kan hun rekening rechtstreeks naar de verzekeraar sturen. Dan moeten de tandarts en de verzekeraar wel een contract hebben afgesloten waarin zij afspraken hebben gemaakt over bijvoorbeeld de behandelprijzen. Tandartsen zijn echter niet verplicht een overeenkomst aan te gaan.

De afgelopen dagen hebben tandartsen brieven verstuurd aan hun patiënten waarin staat dat ze (voorlopig) niet van plan zijn 'die wurgcontracten' af te sluiten. ''Soms is het een geldkwestie, maar meestal vinden ze dat de zorgverzekeraar zich te veel bemoeit met de inhoud van de zorg, zoals behandelmethoden en materialen. Dan beperkt hij de tandarts in zijn vrijheid van behandelen,'' zegt een woordvoerster van de brancheorganisatie NMT.

Voor patiënten betekent het vaak dat ze de kosten moeten voorschieten. Die kunnen oplopen tot duizenden euro's voor bijvoorbeeld bruggen en kronen. ''Maar als ik de rekening niet kan declareren bij de zorgverzekeraar, moet ik hem wel naar de patiënt sturen,'' zegt tandarts Leon Wigchert uit Assen.

Ook kan het voorkomen dat verzekerden een deel van de rekening helemaal niet kunnen declareren. ''In sommige naturapolissen staat dat verzekerden bijvoorbeeld twintig procent zelf moeten betalen als er geen contract is,'' zegt Wigchert.

De tandarts van Sabine van Schie uit Haarlem gaat nog een stap verder. ''Hij schrijft dat hij vanaf volgend jaar alleen nog mensen helpt met een restitutiepolis,'' zegt ze. Daarbij is de verzekerde vrij in het kiezen van zijn zorgverlener en krijgt hij altijd alle kosten vergoed. Van Schie heeft begrip voor haar tandarts. Maar op internetfora (onder andere op de site van ouderenomroep Max en van Tros Radar) is grote onrust ontstaan. BRON: Het Parool, 23-12-2005


Op die manier vind ik het niet gek Hyper, dat mensen er geen gat meer in zien.
Er is geen enkele vooruitgang meer, alleen maar afbraak.
Dit nieuwe zorgstelsel stinkt aan alle kanten, en kan alleen maar meer slachtoffers geven.
Ik ben dan ook heel benieuwd wat de gasten hiervan vinden.

Groetjes
Alkien.

_________________
De mens is van nature banger voor de waarheid dan voor de dood !!!
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage
BerichtGeplaatst: Zo Jan 01, 2006 14:31 Plaats reactie Reageer met quote
Elisabeth
   
 


Is het mogelijk om alleen voor ziekenhuis opname verzekerd te zijn? De huisarts is makkelijk zelf te betalen en die kosten zijn weer aftrekbaar van de belasting. Ik heb mij vaak in het buitenland alleen verzekerd voor ziekenhuizen omdat die onbetaalbaar zijn. Maar huisartsen zijn betaalbaar en vaak was ik meer kwijt aan de verzekering dan aan artsenbezoek. Dus gedeeltelijk verzekerd zijn is een oplossing.

Je kunt ook een kans berekening maken en je zo laag mogelijk verzekeren, omdat de kans dat je dit of dat krijgt laag is. Een auto ongeluk is natuurlijk wel een kans maar als je kijkt in je ziekte geschiedenis en die van je ouders dan is de kans klein dat je bv nierdialyse moet hebben, als er geen nierziektes voorkomen in je familie.

Je kunt ook verzekerings geld uitsparen en dat opzij leggen voor bv tandartsen.

_________________
Never judge history except in the context of the times in which it occurred.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Zo Jan 01, 2006 17:04 Plaats reactie Reageer met quote
Hyperactief
   
 


Elisabeth schreef:
Is het mogelijk om alleen voor ziekenhuis opname verzekerd te zijn? De huisarts is makkelijk zelf te betalen en die kosten zijn weer aftrekbaar van de belasting. Ik heb mij vaak in het buitenland alleen verzekerd voor ziekenhuizen omdat die onbetaalbaar zijn. Maar huisartsen zijn betaalbaar en vaak was ik meer kwijt aan de verzekering dan aan artsenbezoek. Dus gedeeltelijk verzekerd zijn is een oplossing.

Je kunt ook een kans berekening maken en je zo laag mogelijk verzekeren, omdat de kans dat je dit of dat krijgt laag is. Een auto ongeluk is natuurlijk wel een kans maar als je kijkt in je ziekte geschiedenis en die van je ouders dan is de kans klein dat je bv nierdialyse moet hebben, als er geen nierziektes voorkomen in je familie.

Je kunt ook verzekerings geld uitsparen en dat opzij leggen voor bv tandartsen.


Hoi Elisabeth, je kan nooit van te voren alles uitsluiten, neem bijvoorbeeld maar de stempeltjes en hokjesmaatschappij waar kinderen vaak in terecht komen omdat scholen hun verantwoordelijkheid afschuiven. Zie http://www.prikpagina.nl/read.php?f=2352&i=61&t=61 dit onderwerp, wat dan wel van andere aard is, maar waar de strijd tussen wel of niet betalen door de zorgverzekeraar ook al in voorkomt. En dan met name het hogere prijskaartje van "behandeling" al gaat de weigering van betaling dan nu niet daarover in dit bericht, maar zal wel meer dan eens onderwerp van discussie zijn tussen wel of niet betalen. De rekening krijgt men achteraf gepresenteerd. Crying or Very sad Groetjes v Hyperactief

_________________
De geest van de wet, is door de overheid besmet !!!
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage
BerichtGeplaatst: Zo Jan 01, 2006 17:54 Plaats reactie Reageer met quote
Alkien
   
 


Hyperactief schreef:
Elisabeth schreef:
Is het mogelijk om alleen voor ziekenhuis opname verzekerd te zijn? De huisarts is makkelijk zelf te betalen en die kosten zijn weer aftrekbaar van de belasting. Ik heb mij vaak in het buitenland alleen verzekerd voor ziekenhuizen omdat die onbetaalbaar zijn. Maar huisartsen zijn betaalbaar en vaak was ik meer kwijt aan de verzekering dan aan artsenbezoek. Dus gedeeltelijk verzekerd zijn is een oplossing.

Je kunt ook een kans berekening maken en je zo laag mogelijk verzekeren, omdat de kans dat je dit of dat krijgt laag is. Een auto ongeluk is natuurlijk wel een kans maar als je kijkt in je ziekte geschiedenis en die van je ouders dan is de kans klein dat je bv nierdialyse moet hebben, als er geen nierziektes voorkomen in je familie.

Je kunt ook verzekerings geld uitsparen en dat opzij leggen voor bv tandartsen.


Hoi Elisabeth, je kan nooit van te voren alles uitsluiten, neem bijvoorbeeld maar de stempeltjes en hokjesmaatschappij waar kinderen vaak in terecht komen omdat scholen hun verantwoordelijkheid afschuiven. Zie http://www.prikpagina.nl/read.php?f=2352&i=61&t=61 dit onderwerp, wat dan wel van andere aard is, maar waar de strijd tussen wel of niet betalen door de zorgverzekeraar ook al in voorkomt. En dan met name het hogere prijskaartje van "behandeling" al gaat de weigering van betaling dan nu niet daarover in dit bericht, maar zal wel meer dan eens onderwerp van discussie zijn tussen wel of niet betalen. De rekening krijgt men achteraf gepresenteerd. Crying or Very sad Groetjes v Hyperactief


Dit klopt Hyper.
Waar ik ook nog over nagedacht heb is de tandverzekering op zich.
Als je alleen bent is het misschien nog te doen als je bv. door middel van een ongeluk een stuk tand van je gebit af krijgt, maar heb je kinderen, en een ieder weet dat je met kids best risico's loopt op dat gebied, dan zul je jezelf wil je niet vreselijk hoge kosten krijgen toch moeten verzekeren.
Een stuk tand eraf kost best veel om dat te laten repareren, om nog maar te zwijgen over een eventuele beugel.....
Daarmee, met die wetenschap kan men gerust de verzekeringen uit elkaar trekken en alles apart doen, omdat er altijd mensen zijn die gewoon alles erbij nodig hebben. Zowel de basis, als een aanvullend als een tand.

Groetjes,
Alkien.

_________________
De mens is van nature banger voor de waarheid dan voor de dood !!!
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage
BerichtGeplaatst: Zo Jan 01, 2006 18:03 Plaats reactie Reageer met quote
Hyperactief
   
 


Alkien schreef:
Hyperactief schreef:
Elisabeth schreef:
Is het mogelijk om alleen voor ziekenhuis opname verzekerd te zijn? De huisarts is makkelijk zelf te betalen en die kosten zijn weer aftrekbaar van de belasting. Ik heb mij vaak in het buitenland alleen verzekerd voor ziekenhuizen omdat die onbetaalbaar zijn. Maar huisartsen zijn betaalbaar en vaak was ik meer kwijt aan de verzekering dan aan artsenbezoek. Dus gedeeltelijk verzekerd zijn is een oplossing.

Je kunt ook een kans berekening maken en je zo laag mogelijk verzekeren, omdat de kans dat je dit of dat krijgt laag is. Een auto ongeluk is natuurlijk wel een kans maar als je kijkt in je ziekte geschiedenis en die van je ouders dan is de kans klein dat je bv nierdialyse moet hebben, als er geen nierziektes voorkomen in je familie.

Je kunt ook verzekerings geld uitsparen en dat opzij leggen voor bv tandartsen.


Hoi Elisabeth, je kan nooit van te voren alles uitsluiten, neem bijvoorbeeld maar de stempeltjes en hokjesmaatschappij waar kinderen vaak in terecht komen omdat scholen hun verantwoordelijkheid afschuiven. Zie http://www.prikpagina.nl/read.php?f=2352&i=61&t=61 dit onderwerp, wat dan wel van andere aard is, maar waar de strijd tussen wel of niet betalen door de zorgverzekeraar ook al in voorkomt. En dan met name het hogere prijskaartje van "behandeling" al gaat de weigering van betaling dan nu niet daarover in dit bericht, maar zal wel meer dan eens onderwerp van discussie zijn tussen wel of niet betalen. De rekening krijgt men achteraf gepresenteerd. Crying or Very sad Groetjes v Hyperactief


Dit klopt Hyper.
Waar ik ook nog over nagedacht heb is de tandverzekering op zich.
Als je alleen bent is het misschien nog te doen als je bv. door middel van een ongeluk een stuk tand van je gebit af krijgt, maar heb je kinderen, en een ieder weet dat je met kids best risico's loopt op dat gebied, dan zul je jezelf wil je niet vreselijk hoge kosten krijgen toch moeten verzekeren.
Een stuk tand eraf kost best veel om dat te laten repareren, om nog maar te zwijgen over een eventuele beugel.....
Daarmee, met die wetenschap kan men gerust de verzekeringen uit elkaar trekken en alles apart doen, omdat er altijd mensen zijn die gewoon alles erbij nodig hebben. Zowel de basis, als een aanvullend als een tand.

Groetjes,
Alkien.


Ik vind van die tandarts nog heel onduidelijk Alkien, de overheid zegt dat kinderen tot 18 jaar gratis verzekerd zijn, verzekeraars hebben het over mee verzekerd. Moet je nu wel of niet als ouders een tandarts verzekering voor jezelf afsluiten om je kinderen verzekerd te hebben tot hun 18e ja of nee, dat is me nog steeds niet duidelijk ??? Groetjes v Hyperactief

_________________
De geest van de wet, is door de overheid besmet !!!
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage
BerichtGeplaatst: Zo Jan 01, 2006 18:06 Plaats reactie Reageer met quote
Alkien
   
 


Hyperactief schreef:
Alkien schreef:
Hyperactief schreef:
Elisabeth schreef:
Is het mogelijk om alleen voor ziekenhuis opname verzekerd te zijn? De huisarts is makkelijk zelf te betalen en die kosten zijn weer aftrekbaar van de belasting. Ik heb mij vaak in het buitenland alleen verzekerd voor ziekenhuizen omdat die onbetaalbaar zijn. Maar huisartsen zijn betaalbaar en vaak was ik meer kwijt aan de verzekering dan aan artsenbezoek. Dus gedeeltelijk verzekerd zijn is een oplossing.

Je kunt ook een kans berekening maken en je zo laag mogelijk verzekeren, omdat de kans dat je dit of dat krijgt laag is. Een auto ongeluk is natuurlijk wel een kans maar als je kijkt in je ziekte geschiedenis en die van je ouders dan is de kans klein dat je bv nierdialyse moet hebben, als er geen nierziektes voorkomen in je familie.

Je kunt ook verzekerings geld uitsparen en dat opzij leggen voor bv tandartsen.


Hoi Elisabeth, je kan nooit van te voren alles uitsluiten, neem bijvoorbeeld maar de stempeltjes en hokjesmaatschappij waar kinderen vaak in terecht komen omdat scholen hun verantwoordelijkheid afschuiven. Zie http://www.prikpagina.nl/read.php?f=2352&i=61&t=61 dit onderwerp, wat dan wel van andere aard is, maar waar de strijd tussen wel of niet betalen door de zorgverzekeraar ook al in voorkomt. En dan met name het hogere prijskaartje van "behandeling" al gaat de weigering van betaling dan nu niet daarover in dit bericht, maar zal wel meer dan eens onderwerp van discussie zijn tussen wel of niet betalen. De rekening krijgt men achteraf gepresenteerd. Crying or Very sad Groetjes v Hyperactief


Dit klopt Hyper.
Waar ik ook nog over nagedacht heb is de tandverzekering op zich.
Als je alleen bent is het misschien nog te doen als je bv. door middel van een ongeluk een stuk tand van je gebit af krijgt, maar heb je kinderen, en een ieder weet dat je met kids best risico's loopt op dat gebied, dan zul je jezelf wil je niet vreselijk hoge kosten krijgen toch moeten verzekeren.
Een stuk tand eraf kost best veel om dat te laten repareren, om nog maar te zwijgen over een eventuele beugel.....
Daarmee, met die wetenschap kan men gerust de verzekeringen uit elkaar trekken en alles apart doen, omdat er altijd mensen zijn die gewoon alles erbij nodig hebben. Zowel de basis, als een aanvullend als een tand.

Groetjes,
Alkien.


Ik vind van die tandarts nog heel onduidelijk Alkien, de overheid zegt dat kinderen tot 18 jaar gratis verzekerd zijn, verzekeraars hebben het over mee verzekerd. Moet je nu wel of niet als ouders een tandarts verzekering voor jezelf afsluiten om je kinderen verzekerd te hebben tot hun 18e ja of nee, dat is me nog steeds niet duidelijk ??? Groetjes v Hyperactief


Ja volgens mij wel, want kinderen zijn ook in de basisverzekering gratis meeverzekerd als je die zelf hebt, dus zo werkt het met de tand volgens mij ook. Daarbij moet je jezelf dan ook nog eens extra bij verzekeren voor de bijzondere behandelingen zoals ik al aangaf.

Groetjes,
Alkien.

_________________
De mens is van nature banger voor de waarheid dan voor de dood !!!
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage
BerichtGeplaatst: Zo Jan 01, 2006 20:17 Plaats reactie Reageer met quote
Hyperactief
   
 


Alkien schreef:
Hyperactief schreef:
Alkien schreef:
Hyperactief schreef:
Elisabeth schreef:
Is het mogelijk om alleen voor ziekenhuis opname verzekerd te zijn? De huisarts is makkelijk zelf te betalen en die kosten zijn weer aftrekbaar van de belasting. Ik heb mij vaak in het buitenland alleen verzekerd voor ziekenhuizen omdat die onbetaalbaar zijn. Maar huisartsen zijn betaalbaar en vaak was ik meer kwijt aan de verzekering dan aan artsenbezoek. Dus gedeeltelijk verzekerd zijn is een oplossing.

Je kunt ook een kans berekening maken en je zo laag mogelijk verzekeren, omdat de kans dat je dit of dat krijgt laag is. Een auto ongeluk is natuurlijk wel een kans maar als je kijkt in je ziekte geschiedenis en die van je ouders dan is de kans klein dat je bv nierdialyse moet hebben, als er geen nierziektes voorkomen in je familie.

Je kunt ook verzekerings geld uitsparen en dat opzij leggen voor bv tandartsen.


Hoi Elisabeth, je kan nooit van te voren alles uitsluiten, neem bijvoorbeeld maar de stempeltjes en hokjesmaatschappij waar kinderen vaak in terecht komen omdat scholen hun verantwoordelijkheid afschuiven. Zie http://www.prikpagina.nl/read.php?f=2352&i=61&t=61 dit onderwerp, wat dan wel van andere aard is, maar waar de strijd tussen wel of niet betalen door de zorgverzekeraar ook al in voorkomt. En dan met name het hogere prijskaartje van "behandeling" al gaat de weigering van betaling dan nu niet daarover in dit bericht, maar zal wel meer dan eens onderwerp van discussie zijn tussen wel of niet betalen. De rekening krijgt men achteraf gepresenteerd. Crying or Very sad Groetjes v Hyperactief


Dit klopt Hyper.
Waar ik ook nog over nagedacht heb is de tandverzekering op zich.
Als je alleen bent is het misschien nog te doen als je bv. door middel van een ongeluk een stuk tand van je gebit af krijgt, maar heb je kinderen, en een ieder weet dat je met kids best risico's loopt op dat gebied, dan zul je jezelf wil je niet vreselijk hoge kosten krijgen toch moeten verzekeren.
Een stuk tand eraf kost best veel om dat te laten repareren, om nog maar te zwijgen over een eventuele beugel.....
Daarmee, met die wetenschap kan men gerust de verzekeringen uit elkaar trekken en alles apart doen, omdat er altijd mensen zijn die gewoon alles erbij nodig hebben. Zowel de basis, als een aanvullend als een tand.

Groetjes,
Alkien.


Ik vind van die tandarts nog heel onduidelijk Alkien, de overheid zegt dat kinderen tot 18 jaar gratis verzekerd zijn, verzekeraars hebben het over mee verzekerd. Moet je nu wel of niet als ouders een tandarts verzekering voor jezelf afsluiten om je kinderen verzekerd te hebben tot hun 18e ja of nee, dat is me nog steeds niet duidelijk ??? Groetjes v Hyperactief


Ja volgens mij wel, want kinderen zijn ook in de basisverzekering gratis meeverzekerd als je die zelf hebt, dus zo werkt het met de tand volgens mij ook. Daarbij moet je jezelf dan ook nog eens extra bij verzekeren voor de bijzondere behandelingen zoals ik al aangaf.

Groetjes,
Alkien.


Misschien dat anderen hier eens wat meer duidelijkheid over kunnen geven Alkien, want ik blijf het belazerij vinden als eerst volwassenen verplicht worden een dure tandartsverzekering af te sluiten om kinderen gratis verzekerd te krijgen tot hun 18e. Groetjes v Hyperactief

_________________
De geest van de wet, is door de overheid besmet !!!
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage
BerichtGeplaatst: Zo Jan 01, 2006 20:22 Plaats reactie Reageer met quote
Alkien
   
 


Ja precies Hyper. Misschien weet iemand anders hier wel weer net even dat beetje meer. Wink

Groetjes,
Alkien. Smile

_________________
De mens is van nature banger voor de waarheid dan voor de dood !!!
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage
BerichtGeplaatst: Zo Jan 01, 2006 21:09 Plaats reactie Reageer met quote
jorden
   
 


Ik heb er geen problemen mee als onverzekerden alleen nog levensreddende hulp krijgen.
Wel als ik voor hen moet betalen.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Zo Jan 01, 2006 21:13 Plaats reactie Reageer met quote
Alkien
   
 


jorden schreef:
Ik heb er geen problemen mee als onverzekerden alleen nog levensreddende hulp krijgen.
Wel als ik voor hen moet betalen.


Als men dit plan zo voorzet, dan zit dat er dus dik in.
Er zijn nu eenmaal mensen die het gewoonweg niet kunnen betalen die nieuwe zorgverzekering. en de tegemoedkoming slaat werkelijk nergens op bij mensen die het al niet breed hebben.
Wat wil jij dan deze mensen gewoon maar aan hun lot overlaten ???

Groet,
Alkien.

_________________
De mens is van nature banger voor de waarheid dan voor de dood !!!
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage
BerichtGeplaatst: Zo Jan 01, 2006 22:17 Plaats reactie Reageer met quote
Xeno
   
 


Een goede oplossing lijkt me dat de zorgpremies gewoon automatisch op hun uitkeringen worden ingehouden, als ze zelf niet op een verantwoorde manier met hun financiën kunnen omgaan. In een aantal gemeenten gebeurt dit zelfs al. Niet verzekerd zijn en toch niet-spoedeisende zorg krijgen is natuurlijk de wereld op zijn kop. Een beloning voor slecht gedrag.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Zo Jan 01, 2006 22:30 Plaats reactie Reageer met quote
Alkien
   
 


Xeno schreef:
Een goede oplossing lijkt me dat de zorgpremies gewoon automatisch op hun uitkeringen worden ingehouden, als ze zelf niet op een verantwoorde manier met hun financiën kunnen omgaan. In een aantal gemeenten gebeurt dit zelfs al. Niet verzekerd zijn en toch niet-spoedeisende zorg krijgen is natuurlijk de wereld op zijn kop. Een beloning voor slecht gedrag.


Inhouden op hun uitkering ??? Mensen die het niet kunnen betalen.....sorry, maar dan hebben we straks nog meer gaarkeukens nodig. Want heel veel mensen kunnen nu al niet rondkomen.
En die mensen hebben dan dus straks helemaal niets meer te eten oid.
Nee dat gaat mij net ff iets te ver, want het gaat hier niet om het verantwoordelijk met geld kunnen omgaan, maar of je het kunt betalen of niet.
En het zijn ook niet alleen de uitkeringstrekkers, en is zat armoede ook onder de werkende minima. Dus helaas die vlieger gaat bij mij niet op.

Het zorgstelsel zoals met dat nu heeft eruit, dat lijkt mij een veel maar dan ook veel betere oplossing, en daarmee ook gelijk maar het huidige kabinet wegspoelen........

Groet,
Alkien.

_________________
De mens is van nature banger voor de waarheid dan voor de dood !!!
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage
BerichtGeplaatst: Ma Jan 02, 2006 0:24 Plaats reactie Reageer met quote
Hyperactief
   
 


jorden schreef:
Ik heb er geen problemen mee als onverzekerden alleen nog levensreddende hulp krijgen.
Wel als ik voor hen moet betalen.


Ik heb er problemen mee, dat de lucht verontreinigd wordt door dit soort uitlatingen, waardoor mensen weer eerder onder het mes moeten om hun longen te laten reinigen....... Groetjes v Hyperactief

P.S.: Alle verzekeringen bestaan uit solidariteit die overigens wel op te brengen moet zijn.

_________________
De geest van de wet, is door de overheid besmet !!!
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage
BerichtGeplaatst: Ma Jan 02, 2006 0:31 Plaats reactie Reageer met quote
Hyperactief
   
 


Xeno schreef:
Een goede oplossing lijkt me dat de zorgpremies gewoon automatisch op hun uitkeringen worden ingehouden, als ze zelf niet op een verantwoorde manier met hun financiën kunnen omgaan. In een aantal gemeenten gebeurt dit zelfs al. Niet verzekerd zijn en toch niet-spoedeisende zorg krijgen is natuurlijk de wereld op zijn kop. Een beloning voor slecht gedrag.


Jaaaaaaaaa joepie de poepie, we gaan alle mensen waarvan er buiten hun eigen schuld slachtoffer zijn van het Neo-Liberale beleid dat hun kluif die stevig vergrendeld opgeborgen in de kluis van de Nederlandse Bank ligt en waar Zalm met zijn maatjes aan lopen te slurpen straffen dat ze hem niet opeten of de code van de kluis niet hebben. Oftewel wie vertoond er hier nou "slecht" gedrag. Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Groetjes v Hyperactief

P.S. Geen financiële situatie is meer hetzelfde "vriend" want de één kan net ff met het zelfde geld de net ff hogere huur voor hetzelfde huis betalen zuiver en alleen omdat het geliberaliseerd is.....

_________________
De geest van de wet, is door de overheid besmet !!!
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage
Maatschappelijke lasten...
BerichtGeplaatst: Ma Jan 02, 2006 5:03 Plaats reactie Reageer met quote
koekoeksjong
   
 


Xeno schreef:
Een goede oplossing lijkt me dat de zorgpremies gewoon automatisch op hun uitkeringen worden ingehouden, als ze zelf niet op een verantwoorde manier met hun financiën kunnen omgaan. Niet verzekerd zijn en toch niet-spoedeisende zorg krijgen is natuurlijk de wereld op zijn kop. Een beloning voor slecht gedrag.

Valt het feit dat men niet goed met z'n geld om kan gaan (zoals je schrijft) nu ook al onder de noemer slecht gedrag...?
Wat volgt er nog meer?

Ziek en gebrekkig zijn is 'asociaal' ?
Oud en slechthorend is 'Oostindisch-doof'?
Kind of werkloos zijn betekent 'niet arbeidsbereid-zijn' dus profiteur?

_________________
First Israli President David Ben-Gurion: It is not important what the Gentiles say, it is important what the Jews do.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Re: Maatschappelijke lasten...
BerichtGeplaatst: Ma Jan 02, 2006 23:49 Plaats reactie Reageer met quote
Hyperactief
   
 


koekoeksjong schreef:
Xeno schreef:
Een goede oplossing lijkt me dat de zorgpremies gewoon automatisch op hun uitkeringen worden ingehouden, als ze zelf niet op een verantwoorde manier met hun financiën kunnen omgaan. Niet verzekerd zijn en toch niet-spoedeisende zorg krijgen is natuurlijk de wereld op zijn kop. Een beloning voor slecht gedrag.

Valt het feit dat men niet goed met z'n geld om kan gaan (zoals je schrijft) nu ook al onder de noemer slecht gedrag...?
Wat volgt er nog meer?

Ziek en gebrekkig zijn is 'asociaal' ?
Oud en slechthorend is 'Oostindisch-doof'?
Kind of werkloos zijn betekent 'niet arbeidsbereid-zijn' dus profiteur?


Ha, ha, ha, scherp opgemerkt koekoeksjong, maar je heb wel gelijk, overigens wordt ik een beetje moedeloos van mensen die alles wijten aan niet met geld om kunnen gaan, hij/ zij zou ze niet te eten kunnen geven die niet daardoor maar buiten hun schuld in de shit gekomen zijn..... Groetjes v Hyperactief

_________________
De geest van de wet, is door de overheid besmet !!!
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage
Tweedeling in gezondheidszorg is nu een feit
  Weerwoord forum index » Onderwijs en Gezondheidszorg
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 1 van 2  
Ga naar pagina 1, 2  Volgende
  
  
 Plaats nieuw bericht  Plaats reactie  Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.