Weerwoord forum index Registreer FAQ Zoeken

Weerwoord forum index » Politiek Theorie en Filosofie » Zelfstandige regio,s is enig vreedzame toekomst. Ga naar pagina Vorige  1, 2
Plaats nieuw bericht  Plaats reactie Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
BerichtGeplaatst: Zo Nov 26, 2017 14:47 Plaats reactie Reageer met quote
Royy
   
 


Haha opvallend hoeveel mensen het hebben over het aantal allochtonen in Groot-Holland. Da's een gevolg van jarenlange politiek van de Nederlandse overheid. T is makkelijk praten vanuit de blanke provincie he?

Aangezien dat is veroorzaakt door heel Nederland, stel ik voor dat de boel netjes verdelen: 50/50. Het is immers onredelijk om Groot-Holland alle gevolgen van wanbeleid van de Nederlandse overheid te laten dragen.

_________________
Houdt koers!
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Ma Nov 27, 2017 8:21 Plaats reactie Reageer met quote
Tedje van Es
   
 


We hebben het er niet over wie daarvan de schuld heeft, we constateren enkel de feiten.
En die feiten zijn dat de Randstad helemaal niet zo fantastisch is als dat door de Randstad wordt beweerd.

Afgezien daarvan ben je behoorlijk Randstedelijk aan het redeneren: je schrijft de voordelen geheel toe aan de Randstad en wilt die ook voor de Randstad behouden, maar de bijbehorende nadelen wil je over het hele land verdelen. Zo kennen we Holland!

_________________
Religie maakt meer kapot dan je lief is.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Nov 27, 2017 10:30 Plaats reactie Reageer met quote
Poendert
   
 


[quote="Tedje van Es"]We hebben het er niet over wie daarvan de schuld heeft, we constateren enkel de feiten.
En die feiten zijn dat de Randstad helemaal niet zo fantastisch is als dat door de Randstad wordt beweerd.

Afgezien daarvan ben je behoorlijk Randstedelijk aan het redeneren: je schrijft de voordelen geheel toe aan de Randstad en wilt die ook voor de Randstad behouden, maar de bijbehorende nadelen wil je over het hele land verdelen. Zo kennen we Holland![/quote

Ik las net dat in het brave Duitsland een asielzoeker de inwoners 450.000 per stuk kost in zijn leven.
Merkel heeft er minstens een miljoen binnengepraat.
Hoeveel uitkeringen worden er eigenlijk in de Randstad verstrekt aan personen die je nog niet met 7 olifanten aan het werk krijgt?

_________________
Wij wijzen u gaarne op uw fouten.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Ma Nov 27, 2017 11:20 Plaats reactie Reageer met quote
Loetje
   
 


Loetje schreef:
En wie zegt dat Noord Holland ten noorden van het Noordzeekanaal bij Groot Holland wil horen?


Royy schreef:
Omdat NH ten noorden van het Noordzeekanaal economisch volledig op Groot-Amsterdam steunt.


Of je stelt dat NH ten noorden van het Noordzeekanaal economisch volledig Groot-Amsterdam steunt (Hetgeen ook wel blijkt uit wat zij moeten meebetalen voor al die (geÔmporteerde) structureel inrendabelen daar.) of je stelt dat NH ten noorden van het Noordzeekanaal volledig op Groot-Amsterdam leunt. Welke van deze twee? En weet je wel dat ze vanuit Amsterdam bommen op Rotterdam willen gooien als de lente komt..? Dus hierbij wel gefeliciteerd met Amsterdam bij Groot Holland.

Royy schreef:
Als de Zeeuwen geluk hebben nemen we Zeeland er ook bij (t was immers altijd al Holland & Zeeland). Kost wel wat centjes voor die dijken van ze, maar heb je mooi vakantiepark voor terug. Zeeuws-Vlaanderen verkopen we aan de Vlamingen, is toch compleet onbereikbaar.


Goerree Overflakkee is al bevrijd. Als Hoekse Waard en Voorne-Putten geluk hebben sluiten ze zich ook nog aan bij Zeeland.

Royy schreef:
We annexeren na een referendum ook de Flevopolder, de Almeerders zullen in een referendum massaal stemmen voor aansluiting bij Holland.


Dan zullen de gemeenten in Oostelijk Flevoland tezamen met de gemeenten Urk en de Noord Oostpolder zich hiervan af gaan scheiden in een samenwerkingsverband Groot Urk aangaan. Voor Groot Urk is een toekomst van grootse koopvaardij en visserijhaven- en kleine marine activiteiten weggelegd. Tezamen met Friesland en met Noord Holland (ten noorden van het Noordzeekanaal) zal een nieuwe alliantie der autonome IJsselmeerprovinciŽn (Groot Urk, Friesland, Noord Holland) verrijzen. En de grootste luchtmacht zetelt rondom Leeuwarden. Aan de Waddenarchipel wordt autonomie verleend, hetgeen inhoudt dat zij autonoom olie en gas mogen gaan boren op hun continentaal plat, mits de produktie in evenwicht is met het gebruik en zij mogen eigen belastingwetgeving invoeren.

Royy schreef:
En we bezetten de Betuwe en Arnhem. Er zijn geruchten dat wat provincialen onze verbindingen met Duitsland willen blokkeren.


De verbindingen met Duitsland? Welke? Die Betuwelijn die abrupt ophoudt oostwaarts voorbij Lobith? Very Happy En stroomopwaarts de IJssel ben je vanuit Groot Urk sneller in Arnhem/Lobith dan stroomopwaarts de Rijn vanuit Rotterdam. En de marine ondersteuning vanuit Den Helder zal aan de kant van de alliantie van autonome IJsselmeerprovinciŽn gaan staan. Groot Holland is kansloos in een slag om Arnhem. Dus vergeet het bezetten van Arnhem maar!

_________________
Mijn -isme is realisme.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
BerichtGeplaatst: Wo Nov 29, 2017 3:38 Plaats reactie Reageer met quote
Willem
   
 


Vanuit geschiedkundig oogpunt waren Holland, Zeeland, Utrecht , Friesland, Groningen en Oost-Friesland onderdeel van het Groot-Friesland zoals dat onder de koningen Aldgillis en Radboud gestalte kreeg. Dat Groot-Friesland bereikte een aanzienlijke welvaart tussen 650 en 714. Dat was de gouden eeuw van Friesland, dankzij de tolheffing over de Rijn, de Rijn- en Maashandel, de handel met de angelsaksische heptarchie, Schotland, Noorwegen, Gotland, Baltische landen en wat we nu kennen als Rusland, Polen, OekraÓne.

Drente, Overijssel, Gelderland werden bewoond door saksische stammen, zij leefden van de landbouw, de jacht en als huursoldaat, niet verenigd noch georganiseerd doch slechts gehoorzamend aan lokale aanvoerders in tijden van onveiligheid.

Brabant en Limburg hoorden bij het frankische rijk, en hoewel de ethnische oorsprong varieerde, spraken zij de taal van de plaatselijke frankische adel: westelijk van de Maas nederfrankisch (een soort oud vlaams) , oostelijk van de Maas hoogfrankisch (leek meer op duits).

De verschillende oorlogen tussen gekerstende franken en heidense friezen maakte dat in 714 Zuid-Holland, Zeeland en Utrecht definitief deel uit gingen maken van het frankische rijk; daaruit ontstonden graafschap Holland, Zeeland en Bisdom Utrecht; de graaf Willem IV van Holland versloeg de inmiddels gekerstende Westfriezen in 1285 bij Alkmaar, en zo veranderde West-Friesland (tussen IJ en Vlie) in Noord Holland.

De friezen tussen Vlie en Wezer waren verwikkeld in allerlei onderlinge twisten (Schieringers versus Vetkopers) waar vooral de stad Groningen en de graaf van Saksen van profiteerden: De graaf van Saksen kreeg in de loop van de veertiende eeuw Oost-Friesland (tussen Eems en Wezer) in handen, en via Stad Groningen later ook de Ommelanden (tussen Lauwers en Eems) .

Het was de figuur van Grote Pier die een einde maakte aan de expansiedrtang van Saksische en Hollandse graven door een verbond te sluiten met de Hertog van Gelre en diens sluwe onderhandelaar Maarten van Rossem, en wist zo de huidige provincie Friesland (tussen Vlie en Lauwers) vrij te houden van vreemde heerschappij. De sluwe Karel van Gelre spon nog veel meer garen bij deze alliantie en won terrein en invloed ten koste van de Bisschoppen van Utrecht en de Graven van Holland.

De grote lijnen van een geschiedenis van verdeeldheid. Het volk, de gewone mensen , hadden de slechtste tijden,, leden de meeste armoede, ten tijde van verdeeldheid en oorlogen. De periodes van eenheid zoals die bestond voor Brabanders onder hun hertogen, voor de friezen onder hun koningen, of voor de nederlanders ten tijde van de Republiek der 7 Vereenigde ProvincieŽn vielen samen periodes van groter welzijn, meer welvaart en minder hongersnoden.

Van de andere kant zijjn er de te grote rijken: Het Romeinse Rijk ging ten onder aan corruptie; het Russische Rijk aan corruptie en tirannie. En zoals het er nu uitziet kan ook de Europese Unie in die richting ontaarden: ondergang door machtsconcentratie, gebrek aan democratie en corruptie.

Het opdelen van een wereld in kleine elkaar beconcurrerende regio`s leidt tot armoede en oorlog. Te grote machtsconcentratrie en centralisatie leiden tot corruptie en dwingelandij. Hoe groter de staatkundige eenheid en hoe groter de centralisatie des te geringer is de democratie en des te groter de kansen op corruptie. Er moet dus een middenweg gezocht worden, namelijk die van een herkenbare identiteit en gemeenschap: de natiestaat.

En meer dan het opdelen van die bestaande eenheden in kleinere of juist, het tegendeel deze op laten gaan in grote logge ondoorzichtige bureaucratische Unies zoals de Europese, is de natiestaat de herkenbare eenheid, die we cultureel, economisch en bestuurlijk niet mogen laten verzwakken.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Wo Dec 06, 2017 0:51 Plaats reactie Reageer met quote
Elisabeth
   
 


Wat is de oplossing Willem?
De tussen weg, maar dat zijn de naties.

_________________
Never judge history except in the context of the times in which it occurred.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail
BerichtGeplaatst: Vr Dec 15, 2017 16:24 Plaats reactie Reageer met quote
estudiant
   
 


Er is nooit DE oplossing. Staten komen en gaan, meestal als reactie op het laatste construct.
Overigens ben ik van mening dat de EU snel tot volwassenheid moet komen. Daar horen Polen, TsjechiŽ, Hongarije en Slowakije overigens niet bij.
Zij passen onvoldoende bij het gedachtengoed dat de EU omarmt.

_________________
Dixi
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Zelfstandige regio,s is enig vreedzame toekomst.
  Weerwoord forum index » Politiek Theorie en Filosofie
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 2 van 2  
Ga naar pagina Vorige  1, 2
  
  
 Plaats nieuw bericht  Plaats reactie  Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.